Bachelor of Hospitality and Tourism Management
Edith Cowan University
Klucz informacyjny
Lokalizacja kampusu
Joondalup, Australia
Języki
Język angielski
Forma badania
Nauka na odległość, W kampusie
Czas trwania
6 semesters
Tempo
Pełny etat
Czesne
Poproś o informacje
Termin składania wniosków
Poproś o informacje
Najwcześniejsza data rozpoczęcia
Poproś o informacje
* orientacyjna opłata za semestr
Wstęp
Kurs obejmuje kluczowe aspekty wymagane do zarządzania różnorodnymi firmami hotelarsko-turystycznymi, w tym marketingiem, zarządzaniem finansami, badaniami i analizami biznesowymi oraz zarządzaniem strategicznym.
Posiada również wyspecjalizowane jednostki w zakresie zarządzania żywnością i napojami, zarządzania podziałem pokoi, planowania i rozwoju turystyki, ekoturystyki, zarządzania doświadczeniem usług i zarządzania wydarzeniami.
Studenci mogą dalej specjalizować swoje studia z większym naciskiem na różne dziedziny, takie jak zarządzanie wydarzeniami, marketing, zarządzanie zasobami ludzkimi i biznes międzynarodowy.
Branża hotelarsko-turystyczna jest dynamiczna i szybka, oferując absolwentom szeroką gamę opcji kariery do wyboru, a kurs zapewnia studentom wiedzę teoretyczną i umiejętności ukierunkowane na przemysł, aby odnieść sukces.
Absolwenci zdobędą niezbędne kompetencje i perspektywy zawodowe wymagane przez kierownictwo średniego i wyższego szczebla we współczesnych organizacjach hotelarskich i turystycznych.
Wpis kursu
Warunki przyjęcia na studia (zespół 3)
Wszyscy kandydaci muszą spełnić wymogi przyjęcia na studia na ten kurs. Indykatywny lub gwarantowany ATAR jest zgodny z opublikowanymi (w stosownych przypadkach) lub wymagania dotyczące przyjęcia na studia mogą zostać spełnione poprzez spełnienie jednego z poniższych warunków:
- AQF Cert IV;
- Pomyślnie ukończono 0,25 EFTSL studiów na poziomie licencjackim lub wyższym u australijskiego dostawcy szkolnictwa wyższego (lub równorzędnego);
- Specjalny test przyjęć trzeciorzędnych; *
- Kurs przygotowawczy do uniwersytetu; *
- Indigenous University Orientation Course; *
- Aborygenów test spożycia studentów; lub*
- Schemat wstępny oparty na doświadczeniu. *
* Więcej informacji można znaleźć na stronie wprowadzania do kursu.
W przypadku studentów zagranicznych wymagania obejmują wyniki w szkole średniej.
Wymagania dotyczące języka angielskiego (zespół 3)
Wymagania dotyczące znajomości języka angielskiego można spełnić, wykonując jedną z następujących czynności:
- Rok 12 ATAR angielski / literatura angielska klasa ATAR C lub lepsza lub równoważna;
- Specjalny test przyjęć trzeciorzędnych; *
- IELTS Akademicki Ogólny minimalny wynik zespołu 6,0 (brak pojedynczego zespołu poniżej 6,0);
- Pomyślnie ukończono 1.0 EFTSL studiów na poziomie licencjackim lub wyższym w Wielkiej Brytanii, Irlandii, USA, Nowej Zelandii lub Kanadzie;
- Kurs przygotowawczy na uniwersytet;
- Indigenous University Orientation Course; *
- Aborygenowy test spożycia przez studentów; *
- Dyplom AQF, dyplom zaawansowany lub stopień naukowy;
- Pomyślnie ukończono 0,375 EFTSL studiów na poziomie licencjackim lub wyższym u australijskiego dostawcy szkolnictwa wyższego (lub równoważnego); lub
- Inne testy, kursy lub programy zdefiniowane na stronie English Proficiency Bands.
* Więcej informacji można znaleźć na stronie wprowadzania do kursu.
Pixabay / Pexels
szczegóły kursu
Dostępność semestru
- Semestr 1: Studiuj w pełnym wymiarze godzin w Joondalup
- Semestr 2: Studiuj w pełnym wymiarze godzin w Joondalup
Struktura kursu
Studenci są zobowiązani do ukończenia 16 jednostek podstawowych. Będzie to wspierane przez 8-jednostkowy program uzupełniający, składający się z jednostek większych lub mniejszych plus do wyboru, lub dwóch mniejszych lub 8 jednostek do wyboru.
1 rok
Kod jednostki | Tytuł jednostki | Punkty kredytowe |
SBL1600 | Tożsamość biznesowa i protokoły | 15 |
HOS2500 | Zarządzanie usługami gastronomicznymi | 15 |
TSM2111 | Wprowadzenie do hotelarstwa i turystyki | 15 |
MKT1600 | Zasady i praktyki marketingowe | 15 |
HOS2325 | Zarządzanie doświadczeniem usług | 15 |
HOS2110 | Zarządzanie żywnością i napojami | 15 |
Jednostka z programu dodatkowego | x 2 | 30 |
Rok 2
Kod jednostki | Tytuł jednostki | Punkty kredytowe |
HOS2220 | Zarządzanie działami pokojowymi | 15 |
TSM2202 | Wprowadzenie do zarządzania zdarzeniami | 15 |
TSM2105 | Planowanie i rozwój turystyki | 15 |
TSM3109 | Turystyka o szczególnych zainteresowaniach | 15 |
HOS3211 | Zarządzanie finansami hotelarskimi | 15 |
Jednostka z programu dodatkowego | x 2 | 30 |
Plus 1 jednostka od: | ||
MAN2145 ^ | Zarządzanie zasobami ludzkimi | 15 |
TSM3104 ^ | Turystyka statków wycieczkowych | 15 |
BUS3700 ^ | Business Study Tour | 15 |
Lub jednostka alternatywna z zatwierdzeniem koordynatora kursu.
Rok 3
Kod jednostki | Tytuł jednostki | Punkty kredytowe |
BUS3100 | Praktyki badań biznesowych | 15 |
HOS3100 | Zarząd Gościnności i Turystyki | 15 |
TSM3107 | Ekoturystyka | 15 |
Jednostka z programu dodatkowego | x 4 | 60 |
Plus 1 jednostka od: | ||
FBL3501 ^ | Praktyka biznesowa | 15 |
SBL3500 ^ | Zintegrowana aplikacja biznesowa | 15 |
Uwaga: Rejestracja do FBL3501 lub BUS3700 odbywa się wyłącznie przez aplikację. Jednostki nie są oferowane w każdym semestrze.
** Staż nieletni (MIBIOR) - Wybrani studenci (tylko na wniosek) mogą zapisać się jednocześnie na staż biznesowy FBL3400 1 i staż biznesowy 2 FBL3500 w części roku 3 (semestr 1) kursu. Studenci, którzy zapisają się na staż nieletni (FBL3400 / FBL3500 = 60 punktów kredytowych) wypełnią wybraną jednostkę zamiast SBL3500 lub FBL3501.
^ Podstawowa opcja
Specjalizacje, które możesz studiować na tym kursie
- Zarządzanie zdarzeniami
- Zarządzanie zasobami ludzkimi
- Międzynarodowy biznes
- Zarządzanie
- Marketing
Efekty uczenia się
- Uzyskaj dostęp, analizuj i krytycznie oceniaj odpowiednie informacje, aby systematycznie rozwiązywać trudne problemy biznesowe.
- Zastosuj szeroką i spójną wiedzę w różnych sytuacjach biznesowych, uwzględniając perspektywy międzynarodowe / globalne / kulturowe.
- Współpracuj skutecznie w ustawieniach zespołu, aby uzyskać wymierne wyniki.
- Przekazuj wiedzę biznesową, koncepcje i porady w sposób przekonujący i przejrzysty, zarówno w formie pisemnej, jak i ustnej, przy użyciu odpowiednich technologii.
- Generuj kreatywne pomysły na innowacje biznesowe odpowiadające możliwościom i ciągłym zmianom.
- Zastanów się nad informacjami zwrotnymi i krytykuj własne wyniki, aby zidentyfikować i zaplanować możliwości rozwoju.
- Doceniaj profesjonalne zachowania i / lub osobiste obywatelstwo, które odzwierciedlają uznanie dla związku między etyką biznesu a społeczną odpowiedzialnością biznesu.
Możliwości zawodowe
Możliwości kariery dla absolwentów istnieją w wielu branżach hotelarsko-turystycznych, w tym w biurach podróży, biurach podróży, statkach wycieczkowych, centrach turystycznych, parkach rozrywki i atrakcjach turystycznych, centrach kongresowych, firmach eventowych, hotelach i kurortach, restauracjach, kawiarniach i barach. W tego typu organizacjach rola może obejmować zarządzanie aspektami wycieczek i wizyt w terenie, rozrywką, konferencjami i wydarzeniami, obsługą żywności i napojów, sprzedażą i marketingiem lub zatrudnieniem, szkoleniem i nadzorem personelu.
Możliwe przyszłe stanowiska pracy
Organizator wycieczek, Kierownik centrum informacji turystycznej, Kierownik parku rozrywki, Kierownik statku wycieczkowego, Operator ekoturystyki, Przewodnik, Menedżer atrakcji turystycznych, Kierownik podróży detalicznych i operacji turystycznych, Koordynator wydarzeń, Koordynator konferencji.
Rekrutacja
Program
szczegóły kursu
Dostępność semestralna
- Semestr 1: Ucz się w pełnym wymiarze godzin w Joondalup
- Semestr 2: Ucz się w pełnym wymiarze godzin w Joondalup
Struktura kursu
Studenci są zobowiązani do ukończenia 16 jednostek podstawowych. Będzie to wspierane przez 8-jednostkowy program uzupełniający, składający się z głównych lub mniejszych plus jednostek do wyboru lub dwóch nieletnich lub 8 jednostek do wyboru.
1 rok
Kod jednostki | Tytuł jednostki | Punkty kredytowe |
SBL1600 | Tożsamość biznesowa i protokoły | 15 |
HOS2500 | Zarządzanie usługami gastronomicznymi | 15 |
TSM2111 | Wprowadzenie do hotelarstwa i turystyki | 15 |
MKT1600 | Zasady i praktyki marketingowe | 15 |
HOS2325 | Zarządzanie doświadczeniem usługi | 15 |
HOS2110 | Zarządzanie żywnością i napojami | 15 |
Jednostka z Programu Uzupełniającego | x2 | 30 |
Rok 2
Kod jednostki | Tytuł jednostki | Punkty kredytowe |
HOS2220 | Zarządzanie podziałem pomieszczeń | 15 |
TSM2202 | Wprowadzenie do zarządzania wydarzeniami | 15 |
TSM2105 | Planowanie i rozwój turystyki | 15 |
TSM3109 | Turystyka Specjalna | 15 |
HOS3211 | Zarządzanie Finansami Hotelarstwa | 15 |
Jednostka z Programu Uzupełniającego | x2 | 30 |
Plus 1 jednostka od: | ||
MAN2145^ | Zarządzanie zasobami ludzkimi | 15 |
TSM3104^ | Turystyka na statkach wycieczkowych | 15 |
BUS3700^ | Biznesowa wycieczka studyjna | 15 |
Lub alternatywna jednostka z aprobatą Koordynatora Kursu.
Rok 3
Kod jednostki | Tytuł jednostki | Punkty kredytowe |
BUS3100 | Praktyki badań biznesowych | 15 |
HOS3100 | Zarząd Gościnności i Turystyki | 15 |
TSM3107 | Ekoturystyka | 15 |
Jednostka z Programu Uzupełniającego | x 4 | 60 |
Plus 1 jednostka od: | ||
FBL3501^ | Praktyka biznesowa | 15 |
SBL3500^ | Zintegrowana aplikacja biznesowa | 15 |
Uwaga: Rejestracja do FBL3501 lub BUS3700 odbywa się wyłącznie za pomocą aplikacji. Jednostki nie są oferowane w każdym semestrze.
**Nieletni staż (MIBIOR) — wybrani studenci (wyłącznie na podstawie wniosku) mogą jednocześnie zapisać się na staż biznesowy FBL3400 1 i staż biznesowy 2 FBL3500 w sekcji kursu trzeciego roku (semestr 1). Studenci, którzy zapiszą się na staż mniejszy (FBL3400/FBL3500 = 60 punktów kredytowych) ukończą jednostkę fakultatywną zamiast SBL3500 lub FBL3501.
^ Opcja podstawowa
Możliwości związane z karierą
Możliwości związane z karierą
Możliwości kariery dla absolwentów istnieją w wielu branżach hotelarskich i turystycznych, w tym w firmach turystycznych, biurach podróży, statkach wycieczkowych, centrach dla zwiedzających, parkach rozrywki i miejscach atrakcji turystycznych, centrach kongresowych, firmach zajmujących się organizacją imprez, hotelach i kurortach, restauracjach, kawiarniach i barach. W tego typu organizacjach rola może obejmować zarządzanie aspektami wycieczek i wizyt na miejscu, rozrywkę, konferencje i imprezy, usługi gastronomiczne, sprzedaż i marketing lub zatrudnianie, szkolenie i nadzorowanie personelu.
Możliwe przyszłe tytuły stanowisk
Touroperator, Visitor Centre Manager, Theme Park Manager, Supervisor statku wycieczkowego, Operator ekoturystyki, Przewodnik turystyczny, Manager atrakcji turystycznych, Retail Travel and Tour Operation Manager, Koordynator wydarzeń, Koordynator konferencji.
Galeria
Wynik programu
Efekty uczenia się kursu
- Uzyskuj dostęp, analizuj i krytycznie oceniaj istotne informacje, aby systematycznie rozwiązywać trudne problemy biznesowe.
- Zastosuj szeroką i spójną wiedzę w różnych sytuacjach biznesowych, uwzględniając perspektywy międzynarodowe / globalne / kulturowe.
- Efektywnie współpracuj w ustawieniach zespołowych, aby osiągać wymierne wyniki.
- Przekazuj wiedzę biznesową, koncepcje i porady w sposób przekonujący i jasny, zarówno w formie pisemnej, jak i ustnej, przy użyciu odpowiedniej technologii.
- Twórz kreatywne pomysły na innowacje biznesowe, które odpowiadają możliwościom i ciągłym zmianom.
- Refleksja nad opiniami i krytyka własnych wyników w celu zidentyfikowania i zaplanowania możliwości rozwoju.
- Doceniaj zachowania zawodowe i/lub osobiste obywatelstwo, które odzwierciedlają uznanie dla współzależności między etyką biznesową a społeczną odpowiedzialnością biznesu.