Licencjat Inżynierii Żywności
University Of Agricultural Sciences And Veterinary Medicine, Cluj-Napoca
Klucz informacyjny
Lokalizacja kampusu
Bună Ziua, Rumunia
Języki
Poproś o informacje
Forma badania
Poproś o informacje
Czas trwania
Poproś o informacje
Tempo
Poproś o informacje
Czesne
Poproś o informacje
Termin składania wniosków
Poproś o informacje
Najwcześniejsza data rozpoczęcia
Sep 2023
Wstęp
Studia licencjackie INGINERIA WYROBÓW SPOŻYWCZYCH mają za główny cel kształcenie specjalistów technologicznych w dziedzinie przemysłu spożywczego; Program ten działa od 2009 r., jest akredytowany w 2015 r. i obejmuje 4 lata studiów, dzienny kurs z 240 punktami, zgodnie z Porozumieniem Bolońskim. Absolwenci gromadzą w okresie studiów wiedzę teoretyczną, techniczną i menedżerską niezbędną do przygotowania się do skutecznego stawienia czoła konkurencyjności rynku pracy na poziomie krajowym i międzynarodowym, mając możliwość działania w skrajnie zróżnicowanych dziedzinach, w technologiach wszystkich pod- branże w przemyśle spożywczym (w tym na kierunkach biotechnologia i bioinżynieria) zarówno w kraju jak i za granicą. Główne cele programu przewidują teoretyczne i praktyczne przygotowanie studentów do znajomości nowoczesnych technologii w zakresie produkcji żywności, znajomości i stosowania środków służących podnoszeniu jakości produktów spożywczych, projektowania i obsługi linii technologicznych do przetwórstwo produktów rolno-spożywczych, znajomość przepisów prawa w tej dziedzinie.