Międzynarodowy program piekarniczo-cukierniczy
Escuela Hotelera De San Juan
Klucz informacyjny
Lokalizacja kampusu
San Juan, Portoryko
Języki
Hiszpański
Forma badania
W kampusie
Czas trwania
Poproś o informacje
Tempo
Poproś o informacje
Czesne
Poproś o informacje
Termin składania wniosków
Poproś o informacje
Najwcześniejsza data rozpoczęcia
Sep 2023
Stypendia
Poznaj możliwości stypendialne, aby pomóc sfinansować swoje studia
Wstęp
Międzynarodowy program piekarniczy i cukierniczy szkoli studentów w celu uzyskania zatrudnienia na poziomie podstawowym jako piekarze i / lub cukiernicy w branży hotelarskiej i usługowej w komercyjnych piekarniach i cukierniach, hotelach, restauracjach i / lub w założeniu własnej umowy. Studenci zdobywają wiedzę z zakresu higieny i warunków sanitarnych, żywienia oraz planowania menu. Program nauczania obejmuje teoretyczne i praktyczne elementy laboratoryjne oraz doświadczenia w terenie pod okiem mistrza kuchni lub cukiernika. Szczególny nacisk kładziony jest na standardy i procedury bezpieczeństwa oraz na pozyskiwanie i obsługę materiałów, przyborów i urządzeń handlowych, w tym adaptację i przygotowanie przepisów, a także wypiek chleba, europejskich ciastek, ciast, czekoladek oraz klasycznych i nowoczesnych style dekoracji z cukrem.
O szkole
pytania
Podobne kursy
Bachelor in International Pastry Management
- Écully, Francja
Bachelor of Arts w sztuce kulinarnej
- Port-Valais, Szwajcaria