BA w sztuce kulinarnej
B.H.M.S. Business & Hotel Management School
Klucz informacyjny
Lokalizacja kampusu
Lucerne, Szwajcaria
Języki
Język angielski
Forma badania
W kampusie
Czas trwania
3 years
Tempo
Pełny etat
Czesne
Poproś o informacje
Termin składania wniosków
Poproś o informacje
Najwcześniejsza data rozpoczęcia
Poproś o informacje
Stypendia
Poznaj możliwości stypendialne, aby pomóc sfinansować swoje studia
Wstęp
Przegląd
Program oferuje studentom rozszerzone szkolenie w zakresie praktycznej i zawodowej kompetencji w tej dziedzinie, tak aby mogli podjąć satysfakcjonujące stanowiska absolwentów. Przynosi również korzyści osobom, które chcą uzyskać niezbędną specjalistyczną wiedzę, rozważając otwarcie własnej firmy kulinarnej lub gastronomicznej.
BHMS zarządza programem z RGU, który przyznaje tytuł licencjata studentom, którzy pomyślnie ukończyli trzeci rok i zdali wszystkie moduły. BHMS jest członkiem grupy szkół Bénédict Switzerland, założonej w 1928 r., Której misją jest kształcenie dorosłych dla osób pragnących osiągnąć sukces. Bénédict School jest jedną z największych prywatnych organizacji edukacyjnych w Szwajcarii i każdego roku uczy ponad 15 000 studentów w pełnym i niepełnym wymiarze godzin. Ty i twoi rówieśnicy uczycie się od wyspecjalizowanego wydziału, który oprócz swoich akademickich kwalifikacji, wnosi wiedzę i doświadczenie w dziedzinie kulinarnej i biznesowej. Gwarantuje to, że to, czego się uczysz w klasie, jest współczesne i może być stosowane w rzeczywistych sytuacjach w codziennym gastronomii lub środowisku gastronomicznym. Robert Gordon University, założony w 1881 r. W Aberdeen jako uczelnia, stał się dzisiejszym dynamicznym, nowoczesnym uniwersytetem w 1992 r. I cieszy się międzynarodową renomą dzięki zapewnieniu wysokiej jakości edukacji ponad 13 000 studentów od studiów licencjackich do doktoranckich. poziom.
Cel programu
Program BHMS BA in Culinary Arts jest przeznaczony specjalnie dla młodych dorosłych, którzy chcą rozwijać karierę w dziedzinie gastronomii. Przynosi również korzyści osobom, które chcą uzyskać niezbędną specjalistyczną wiedzę, rozważając otwarcie własnej firmy kulinarnej lub gastronomicznej. Studenci z odpowiednimi kwalifikacjami mogą przystąpić do programu w trzecim roku. Zanim uczniowie rozpoczną trzeci rok, powinni rozwinąć miłość i pasję do jedzenia, czego przykładem będzie ich zaangażowanie w ten wysoce szanowany i bardzo wymagający zawód. Interdyscyplinarny zakres modułów zwieńczenia ułatwia rozwój zarówno kreatywności w koncepcjach kulinarnych, jak i wiedzy w zakresie zarządzania szeregiem operacji gastronomicznych.
Płatne szkolenie w branży w Szwajcarii
Szkolenie branżowe jest integralną częścią programu studiów w BHMS i zapewnia możliwość zdobycia płatnego doświadczenia zawodowego na wczesnych etapach kariery. Będzie to nieocenione przy składaniu wniosku o pierwsze stanowisko nadzorcze lub kierownicze. Studenci zakończą szkolenie w kuchni hotelowej lub restauracyjnej, zgodnie z ich talentem. Wybrani uczniowie mogą być w stanie przyjąć większą odpowiedzialność w trzecim roku. Wynagrodzenie za szkolenie w branży w Szwajcarii, wynegocjowane między stowarzyszeniem pracodawców a związkiem zawodowym, jest obecnie ustalane na minimum 2 688 CHF miesięcznie brutto. Z tej pensji uczniowie muszą płacić za pokój, wyżywienie i podatki. Średni dochód netto na miesiąc waha się od 1 200 CHF do 1 400 £.
Wymagania wstępne
- Minimum 17 lat
- Ukończony dyplom szkoły średniej (minimum 11 lat)
- Znajomość języka angielskiego na poziomie równym IELTS 5.0
Zawartość kursu
* Studenci uczestniczący w programie Direct Entry wezmą udział w dodatkowych zajęciach praktycznych z kuchni europejskiej i kursach niemieckiego, aby wesprzeć i przygotować ich do odbycia stażu w Szwajcarii
re
O szkole
pytania
Podobne kursy
Bachelor in International Culinary Arts Management
- Écully, Francja
Wykształcenie wyższe o kierunku kulinarno-gastronomicznym
- Barcelona, Hiszpania
Stopień w gastronomii
- Madrid, Hiszpania