BSC w inżynierii żywności
Szent István University, Faculty of Food Science
Klucz informacyjny
Lokalizacja kampusu
Budapest, Węgry
Języki
Język angielski
Forma badania
W kampusie
Czas trwania
Poproś o informacje
Tempo
Pełny etat
Czesne
Poproś o informacje
Termin składania wniosków
Poproś o informacje
Najwcześniejsza data rozpoczęcia
Poproś o informacje
* 2000 EUR / semestr
Wstęp
Długość kursu: 7 (6 + 1) semestry
podstawa programowa (dziedziny wiedzy niezbędne do kwalifikacji):
- dyscypliny przyrodnicze (matematyka, fizyka, chemia, biologia) zapewnienie podstaw do zawodu inżynierii żywności, 20-30 kredyty
- ogólne szkolenie zawodowe w odniesieniu do zrozumienia procesów zachodzących podczas przetwarzania i przechowywania żywności (biochemia, chemia żywności, chemia fizyczna, Mikrobiologii Ogólnej, 15-25 punktów
- podstawowa wiedza w inżynierii i technologii (technologie inżynierii, umiejętności przetwórstwa spożywczego, pomiarów i automatyki, electotechnics, informatyka), 30-40 punktów
- wyspecjalizowanym knwledge w zakresie bezpieczeństwa żywności (Analityka żywności, mikrobiologia żywności i higieny żywności, bezpieczeństwo żywności, kontrola jakości przemysł) 10-20 punktów
- wiedzy ekonomicznej i umiejętności komunikacyjnych (ekonomia, ekonomia, marketing przemysł spożywczy przemysł spożywczy, zarządzanie procesami, regulacje prawne produkcji żywności i przetwórstwa spożywczego, umiejętności negocjacyjne) 15-25 kredyty
- profesjonalną znajomość sektora spożywczego oferuje specjalne kompetencje w zakresie produkcji żywności i kontaktu z żywnością (technologie przeładunku towarów, technologii produkt zwierzęcy, technologie produkcji wina i napojów bezalkoholowych, technologie wyrobów cukierniczych i jadalnych produkcji tłuszczu technologie warzenia i destylacji, technologie, kasze, technologii konserwowania żywności, zawodowe), 50-75 kredyty
Leadership Development
Trening Pole składa się z dwóch części: 1. minimum 3-tygodniowe szkolenie w połączeniu z profesjonalnym szkoleniem teoretycznym warunkiem wstępnym bez kredytów punktów. 2. semestr długi trening (15 tygodni), profesjonalne, które mogą być organizowane poza instytucją, a co najmniej 30 punktów można zdobyć.
Badania przyjęte jako przesłanek do przyjęcia do programu licencjat:
Solidne podstawy w co najmniej dwóch z następujących dziedzin, potwierdzone świadectwem szkoły lub zaliczonych przedmiotów: matematyka, fizyka, chemia, biologia
Wymagania języku obcym:
Dla uzyskania stopnia licencjata, minimalna to kompleks (połączenie jamy ustnej i pisemnej), poziom średnio zaawansowany (B2) egzaminu językowego lub równoważnego egzamin ukończenia szkoły średniej lub dyplom. Wymagany certyfikat może być dla każdego nowoczesnego języka, w którym główną mowa specjalizuje literaturze naukowej.
Po programie licencjata można kontynuować naukę w jednym z następujących programów:
- Magister Inżynierii Żywności
- Magister bezpieczeństwa i jakości żywności
- Doktor nauk o żywieniu
Aby uzyskać więcej informacji, prosimy odwiedzić naszą stronę internetową na http://food.sziu.hu