Read the Official Description

The BSc (Hons) in Culinary Management integruje doświadczenie w nauce z rygorem akademickim, aby przygotować Cię do konkurencyjnego przemysłu kulinarnego.

Od praktycznych umiejętności kulinarnych oraz umiejętności zarządzania i przywództwa, ten 3-letni program da uczniom przewagę w tej profesjonalnej branży. Poprzez wykłady, demonstracje, uczenie się w miejscu pracy i praktyczne doświadczenia uczniowie będą narażeni na techniki przygotowywania i prezentacji wysokiej jakości żywności. Po stronie biznesowej kursy takie jak marketing, umiejętności komunikacyjne, zarządzanie ludźmi, małe przedsięwzięcie i zarządzanie jakością zapewniają absolwentom dobre warunki, aby sprostać wymaganiom branży.

Niezbędne praktyczne doświadczenie branżowe zdobędzie 18-tygodniowa praktyka. Ten stopień jest akredytowany przez Le Cordon Bleu i po pomyślnym ukończeniu programu absolwenci otrzymują dwa certyfikaty; jedno z Sunway University i drugie z Le Cordon Bleu, wiodącej instytucji sztuki kulinarnej i gościnności.

Spożycie

Styczeń marzec

Trwanie

3 lata (pełny etat)

Perspektywy rozwoju kariery

  • Dyrektor ds. Żywności i napojów
  • Właściciel restauracji / przedsiębiorca
  • Chef de Cuisine / Executive Chef
  • Kitchen Manager
  • Food Writer / Critic
  • Menedżer żywności podczas lotu
  • Szef korporacji

Moduły

  • Rozliczanie pod kątem podejmowania decyzji
  • Podstawowe operacje kulinarne
  • Badania napojów
  • Zasady
  • Biznes turystyki
  • Intermediate Culinary Operations
  • Zasady marketingu
  • Angielski dla branży usług turystycznych
  • Bezpieczeństwo żywności
  • Podstawowe operacje w restauracji
  • Zaawansowane techniki kulinarne
  • Zaawansowane ciasto
  • Kuchnia jako sposób gotowania
  • jedzenie
  • Zarządzanie łańcuchem dostaw żywności
  • Ilość produkcji żywności
  • Zarządzanie jakością
  • jedzenie
  • Metody badawcze dla szpitalnictwa
  • Umiejętności komunikacyjne
  • Statystyki biznesowe
  • Rozwój i zarządzanie hotelami
  • Zarządzanie ludźmi w branży hotelarskiej
  • Small Business Venture
  • Projekt badawczy
  • Praktyka

Wstępne wymagania

  • STPM: średnia C lub CGPA 2.0 (min 2 Principals)
  • Poziom: minimum 8 punktów
  • Migracja australijska: ATAR 55
  • Migracja kanadyjska: 55%
  • MUFY: 55%
  • Sunway Foundation in Arts: CGPA 2.0
  • Sunway Foundation in Science and Technology: CGPA 2.0
  • UEC: Maksymalnie 28 punktów od 5 przedmiotów (wszystkie oceny B)
  • IB: Ukończono z minimum 24 punktami (bez punktów bonusowych)
Program taught in:
Język angielski

See 28 more programs offered by Sunway University »

Ten kurs jest Campus based
Data początkowa
Stycz. 2020
Duration
3 lat
W pełnym wymiarze godzin
By locations
By date
Data początkowa
Stycz. 2020
Application deadline

Stycz. 2020

Location
Application deadline
Data końcowa