Bachelor of Science w zarządzaniu usługami żywności
University of Technology, Jamaica (UTech)
Klucz informacyjny
Wybierz lokalizację
Lokalizacja kampusu
Kingston, Jamajka
Języki
Poproś o informacje
Forma badania
W kampusie
Czas trwania
Poproś o informacje
Tempo
Pełny etat
Czesne
Poproś o informacje
Termin składania wniosków
Poproś o informacje
Najwcześniejsza data rozpoczęcia
Sep 2023
Stypendia
Poznaj możliwości stypendialne, aby pomóc sfinansować swoje studia
Wstęp
BSC. Food Service Management
OŚWIADCZENIE FILOZOFIA
Bachelor of Science Degree w Food Service Management ma na celu stworzenie absolwentów, którzy mogą być skutecznych menedżerów w przygotowanie i obsługę żywności na poziomie krajowym, regionalnym i międzynarodowym. Kampania zakończy absolwenta rozwój kompetencji i umiejętności, które pozwolą im zapewnić urządzenia i usługi, które pozwolą na zadowolenie klienta.
Program podkreśla przywództwo kierownicze działalności usługowej żywności i ma na celu opracowanie praktycznych, technicznych i menedżerskich umiejętności. Kurs przeznaczony jest przede wszystkim dla osób, które pragną stać się menedżerowie i kierownicy zakładów gastronomicznych.
STUDIUM CELÓW PRZEDMIOTU
Cele Food Service Management stopnia są:
- Produkcja absolwentów z wymaganymi kwalifikacjami i umiejętnościami, które zaspokoją zapotrzebowanie przemysłu do profesjonalnych kucharzy i menedżerów Żywności Działanie Serwis jest.
- Aby przyczynić się do wzrostu i rozwoju przemysłu usług gastronomicznych krajowym i regionalnym poprzez zapewnienie absolwentów, którzy są innowacyjne, kreatywne i przedsiębiorcze, którzy będą rozwijać swoje inicjatywy biznesowe, tworząc miejsca pracy dla Karaibów Wspólnoty.
- Aby wyprodukować absolwentów, którzy będą w stanie podejmować znaczący wkład do zmian technologicznych i innowacyjnych, które są aktualnie występujących w branży na arenie międzynarodowej poprzez prowadzenie badań i technologii informacyjnych.
- Tworzenie profesjonalnych powiązań dla absolwentów w branży poprzez edukację spółdzielni, praktyki i konferencjach zawodowych.
KURS DESIGN
Cztery lata Bachelor of Science kierunku studiów w Food Service Management został zaprojektowany, aby zaspokoić potrzeby rynku pracy przemysłu gastronomicznego. Program podkreśla przywództwo kierownicze działalności usługowej żywności i ma na celu opracowanie praktycznych, technicznych i menedżerskich umiejętności absolwentów, którzy są w stanie konkurować z innymi usługami gastronomicznymi absolwentów szczeblu lokalnym, regionalnym i międzynarodowym. Przeznaczony jest przede wszystkim dla osób, które pragną stać się osobami zarządzającymi i nadzorującymi z placówek gastronomicznych.
BSC. Stopień FM oferuje dwa (2) obszarów specjalizacji i trzy (3) drobne datki. Łączna liczba punktów za kurs wynosi 140. Wszystkie moduły w latach 1 i 2 będą wspólne. Lat 3 & 4 studenci będą w swoich specjalistycznych opcji lub małoletniego.
Obszary specjalizacji:
- Jedzenie i napoje zarządzania
- Sztuka kulinarna i Zarządzania
Drobne oferty będzie w zakresie:
- marketing
- Technologia informacyjna
- Spotkania i Wydarzenia specjalne Zarządzanie
Uczniowie będą musieli wypełnić dwa lata stażu pracy zawodowej (co najmniej dziesięć tygodni każdego lata), które mogą być wykonywane lokalnie lub za granicą. Hands-n Szkolenie praktyczne odbywa się w restauracji, Lillian Żywności i Napojów w ośrodku szkoleniowym na terenie kampusu UTECH.
Studenci mogą mieć możliwości międzynarodowych doświadczeń poprzez stażach zawodowych i międzynarodowego kursu kuchni.
PROGRAM MODE,
Food Service Management Stopień Kurs oferowany jest w pełnym wymiarze czasu w ciągu czterech lat.
METODY WPROWADZENIA
Będą trzy (3) sposoby wejścia do kursu:
Normalna Wejście - Wnioskodawca, którzy spełnia normalne wymogi maturalnego Uniwersytetu na i jest udane na wywiadzie. Ten wnioskodawca będzie wprowadź na przebieg studiów na Roku 1.
Starsza Wejście - Wnioskodawca w wieku powyżej 25 lat, którzy nie spełnili wymogów maturalnego uniwersytetu, mogą być przyjęte do roku 1 kursu przy użyciu wcześniejszej oceny uczenia się (PLA) trasę. Student będzie współpracować z koordynatorem PLA i przypisanym przełożonego rozwijać portfel, aby wykazać równoważną wiedzy standardów maturalnych Uczelni i / lub uzyskanie PLA kredyt do pracy w dziedzinie specjalizacji.
Staże zaawansowane - Wnioskodawcy kwalifikujące się do zaawansowanej praktyki są to kandydaci do Uniwersytetu z innych zatwierdzonych instytucji edukacyjnych, które mogą być przyznane wyłączenia modułu dla studiów licencjackich i podyplomowych kierunków studiów. Studenci, którzy są akceptowane przez zaawansowane metody placement, awansuje na 3 roku studiów. W niektórych przypadkach jednak, wnioskodawcy będą zobowiązane do podjęcia niezbędnych kursów pomostowych w celu spełnienia wymagań dotyczących stopnia.
W wywiadzie, kandydaci będą zobowiązani do wyrażania swoich obszarów specjalizacji i / lub niepełnoletnich. Studenci, którzy otrzymali zaawansowane umieszczanie innych instytucji wejdzie na kurs w roku 3 i nie mają już zadeklarowały dur na ich poprzednich instytucji. Będą do tego zobowiązane, jeden okres stażu tylko dlatego, że mają już ukończone dwa okresy stażu w łącznej wysokości 10 tygodni.
Należy pamiętać, że wszyscy studenci wchodzący poprzez zaawansowaną umieszczenia musi wypełnić 85% swoich modułów górnych poziomów w UTECH w celu uzyskania stopnia UTECH.
Empirycznej WYMAGANIA KSZTAŁCENIA
Uczniowie w wieku 2 i 3 stopnia oczywiście FSM, będą zobowiązani do ukończenia przez dwa lata stażu na dziesięciu (10) tygodni każdy, w zatwierdzonym hotelarskiej oraz organizacji turystycznych, lokalnie lub za granicą.
Cele modułu stażu Szkoły są:
- Pomóc w rozwoju potencjału uczniów, dając im możliwość pracy w Food Service Management pokrewnych dziedzinach.
- Współpracować z przemysłem, aby realną, gospodarczej i produkcyjnej wkład do organizacji przez stażystów.
- Włącz organizacje do oceny potencjalnych absolwentów.
- Poprawa praktycznego doświadczenia studentów w zarządzaniu gastronomicznego.
Pomyślne zakończenie stażu jest obowiązkowe dla uzyskania stopnia.
Wymagania wstępne
Aby kwalifikować się do przyjęcia do Food Service Management stopnia (inżynierskie. FSM), wnioskodawcy muszą spełniać następujące wymagania minimalne uniwersyteckich rejestracji: a) Posiadają pięć (5) Ogólne CXC Karnety lub odpowiednik biegłości w klasach I, II lub III (klasa III przyjmowane od czerwca 1998) lub Poziomy GCE 'O' poziomy, B i C w języku angielskim, matematyka i trzy (3) inne przedmioty. (Preferowani będą kandydaci, z języka obcego).
b) przejść rozmowę rekrutacyjną.
DUŻY PROJEKT BADAŃ
Studenci są zobowiązani do ukończenia integracyjną badania w postaci dużego projektu badawczego. Celem zakończenia tego ostatecznego projektu jest:
- Zaangażowanie uczniów w bardziej związane rozwiązywaniu problemów branży
- Integracja teoretyczne i praktyczne aspekty badań
- Zachęcanie samokształcenie
- Promowanie nauki opartej zespołu
- Upewnij się, że uczniowie mogą wykazać się zrozumieniem metodologii badań
Studenci będą zobowiązani do przedstawienia wyników swoich projektów badawczych do osób z branży hotelarskiej i turystycznej oraz uczestniczyć w corocznej hotelarstwa i turystyki EXPO Uczelni poprzez zamontowanie w wyświetlacz, który koncentruje się na ich dużego projektu badawczego.
O szkole
pytania
Podobne kursy
Licencjat w systemie żywności: zarządzanie, zrównoważony rozwój i technologie
- Parma, Włochy