Przeczytaj oficjalny opis

Program ma na celu przygotowanie specjalistów z języka angielskiego i jednego obcego języka oraz komunikacji w określonych celach (administracji publicznej, biznesu i prawa). Studenci programu zdobywają wykształcenie ogólne i praktyczną wiedzę i umiejętności niezbędne na współczesnym rynku pracy. Zakres studiów obejmuje języki komunikacji europejskiej (angielski i francuski / niemiecki / norweski) lub języki komunikacji euroazjatyckiej (angielski i koreański).

Absolwenci programu posiadają biegłą komunikację w dwóch językach obcych i są aktywnymi uczestnikami komunikacji biznesowej (biorą udział w spotkaniach biznesowych, przygotowują prezentacje ustne, opracowują oficjalne dokumenty i listy, tłumaczą i edytują teksty biznesowe itp.); absolwenci programu zapewniają sprawną współpracę między instytucjami państwowymi i firmami prywatnymi na arenie międzynarodowej.

Międzynarodowe możliwości mobilności

Studenci drugiego i trzeciego roku mogą uczestniczyć w programie mobilności ERASMUS, który daje możliwość studiowania na uniwersytecie za granicą przez 1 lub 2 semestry i odbywania stażu w innym kraju. Studenci tego programu studiowali na uniwersytetach w Irlandii, Francji, Niemczech, Hiszpanii i odbyli staż w Wielkiej Brytanii, na Cyprze iw Hiszpanii.

Perspektywy rozwoju kariery

Nabyta edukacja daje absolwentom programu możliwość pracy w szerokim zakresie sfer - instytucji kulturalnych, edukacyjnych i informacyjnych (ośrodki kultury, edukacji i informacji, firmy medialne, wydawnictwa, agencje turystyczne, agencje tłumaczeń), organizacji międzynarodowych, jednostek państwowych departamenty, gminy i firmy biznesowe, które potrzebują specjalistów, którzy są w stanie rozpocząć i rozwijać profesjonalny dialog między przedstawicielami różnych kultur.

Wymagania wstępne

Wykształcenie średnie (ocena z historii / język obcy).

Znajomość języka angielskiego - poziom nie niższy niż B1 (zgodnie ze Wspólnymi Ramami Odniesienia dla języka zatwierdzonymi przez test poziomu organizowany jest dla tych, którzy nie posiadają certyfikatów IELTS lub TOEFL.

Procedura aplikacji i wymagane dokumenty

Wykonaj 4 kroki:

  1. Wypełnij internetowy formularz zgłoszeniowy na stronie apply.mruni.eu
  2. Prześlij wymagane dokumenty
  3. Zabezpiecz swoją rejestrację, płacąc opłatę za zgłoszenie
  4. Prześlij swoją aplikację

Wymagane dokumenty:

  1. Dokumenty edukacyjne
    1. Dla studentów poszukujących studiów licencjackich: poświadczone za zgodność z oryginałem kopie świadectwa ukończenia szkoły średniej lub dyplomu ukończenia studiów wyższych wraz z zapisem akademickim. Dokumenty muszą być oficjalnie przetłumaczone na język litewski lub angielski.
    2. Uwaga: Dodatkowe dokumenty edukacyjne (takie jak wyniki egzaminów państwowych lub kształcenie przeduniwersyteckie) mogą być wymagane zgodnie z krajem zamieszkania wnioskodawcy.
    3. Dla studentów poszukujących studiów magisterskich: poświadczone prawdziwe kopie świadectwa uniwersyteckiego i dyplomu (kandydat musi mieć tytuł licencjata uniwersyteckiego lub równoważny pierwszy stopień uniwersytecki z minimum 3-letnim czasem trwania studiów). Dokumenty muszą być oficjalnie przetłumaczone na język litewski lub angielski.
  2. Dokument potwierdzający znajomość języka angielskiego.
    1. Dla studentów poszukujących studiów licencjackich: co najmniej na poziomie B1; oceny świadectwa znajomości języka angielskiego odpowiadające poziomowi B1: TOEFL Paper 477-510, TOEFL IBT 53-64, IELTS 4.5-5.0, poziom PTE
    2. Dla studentów ubiegających się o tytuł magistra: co najmniej poziom B2, oceny świadectwa znajomości języka angielskiego równoważne poziomowi B2: TOEFL Paper 513-547, TOEFL IBT 65-78, IELTS 5.5-6.0.
    3. Uwaga: w przypadku braku IELTS lub TOEFL istnieje możliwość przystąpienia do testu poziomu znajomości języka angielskiego organizowanego przez Uniwersytet. Powinieneś wybrać tę opcję podczas wypełniania wniosku. Nie ma dodatkowej opłaty za ten test.
  3. Kopia paszportu
  4. Zdjęcie typu paszportowego
  5. Notarialna list sponsorski od rodziców / sponsorów oraz pismo z banku o ich zdolnościach finansowych (wykazujące dochody z ostatnich 3 miesięcy).

Polepsz swój angielski!

Czy jesteś zainteresowany nauką w języku angielskim, ale nie masz wystarczającej znajomości języka angielskiego koniecznego do nauki w języku angielskim?

Drobne studia języka angielskiego przeznaczone są dla osób, które chcą przystąpić do programu studiów licencjackich na Mykolas Romeris University ale nie mają wystarczającej znajomości języka angielskiego, niezbędnego do nauki w obcym języku. W pierwszym roku studiów studenci, którzy rozpoczynają naukę na studiach licencjackich wraz z małymi studiami języka angielskiego, skupią się wyłącznie na studiach językowych. Po ukończeniu jednego roku nauki języka mniejszościowego i osiągnięciu odpowiedniego poziomu znajomości języka angielskiego studenci międzynarodowi będą kontynuowali studia nad wybranym przez nich programem studiów licencjackich na kierunku MRU.

Roczna opłata za naukę języka angielskiego - 1800 EUR.

Więcej informacji na stronie els.mruni.eu

Program prowadzony przez:
Język angielski
Mykolas Romeris University

Zobacz 8 więcej kursów w Mykolas Romeris University »

Ostatnia aktualizacja December 4, 2018
Ten kurs jest Campus based
Data początkowa
Wrześ. 1, 2019
Duration
7 semestry
W pełnym wymiarze godzin
Cena
1,800 EUR
- Liczba pracowników w UE (rocznie); 2160 EUR - studenci spoza UE (rocznie)
Deadline
Czerwiec 30, 2019
Additional admission for the citizens of EU Member States and the countries of the visa-free travel regime for entry into the Republic of Lithuania, as well as citizens of the countries requiring visas for entry into the Republic of Lithuania where there are Embassies of the Republic of Lithuania will be organized from 8th of July until 2nd of August.
Wg lokalizacji
Wg daty
Data początkowa
Wrześ. 1, 2019
Termin nadsyłania zgłoszeń
Czerwiec 30, 2019
Additional admission for the citizens of EU Member States and the countries of the visa-free travel regime for entry into the Republic of Lithuania, as well as citizens of the countries requiring visas for entry into the Republic of Lithuania where there are Embassies of the Republic of Lithuania will be organized from 8th of July until 2nd of August.

Wrześ. 1, 2019

Location
Termin nadsyłania zgłoszeń
Czerwiec 30, 2019
Additional admission for the citizens of EU Member States and the countries of the visa-free travel regime for entry into the Republic of Lithuania, as well as citizens of the countries requiring visas for entry into the Republic of Lithuania where there are Embassies of the Republic of Lithuania will be organized from 8th of July until 2nd of August.
Data końcowa