Przeczytaj oficjalny opis

  • Typ: Trzyletni kurs dyplomowy
  • Czas trwania: 3 lata
  • Dostęp: bezpłatny
  • Stopień naukowy: L-18, Ekonomia i administracja przedsiębiorstw

3 programy nauczania

  • Nauki o żywności
  • biogospodarki
  • Biosciences

Innowacyjny i bezprecedensowy projekt szkoleniowy we włoskim krajobrazie uniwersyteckim, w którym kultura zarządzania jest zintegrowana z technologicznym i naukowym wkładem nauk biologicznych i technologii żywności w szkolenie osób zarządzających ze szczególnymi umiejętnościami przekrojowymi w stosunku do systemu rolno-spożywczego.

Kurs narodził się w sercu Doliny Żywności i przenosi tradycję badań naukowych i akredytacji związanych z zaangażowanymi Wydziałami ( Nauki Ekonomiczne i Biznesowe, Nauki Chemiczne, Zrównoważony Rozwój Życia i Środowiska oraz Nauki o Żywności i Lekach ) na rzecz nadzwyczajnego kontekstu firm, konsorcjów, instytucji włoskich i europejskich, jednostek certyfikujących i łańcuchów dostaw, które charakteryzują agrobiznes naszego kraju.

Możesz więc liczyć na różne aspekty, które mogą pomóc w następujących wyzwaniach zarządczych:

  • interdyscyplinarna ścieżka skoncentrowana na konkretnej i wyartykułowanej wiedzy;
  • ciągła wymiana między kontekstem produkcji rolno-spożywczej a badaniami i szkoleniami uniwersyteckimi;
  • obecność trzech konkretnych adresów, które pozwolą Ci wyspecjalizować się w kwestiach zarządzania, zrównoważenia środowiskowego i technologii związanych z produkcją i konserwacją żywności.

Efekty kształcenia

Kurs ma na celu szkolenie nowych profili zawodowych z charakterystycznymi i przekrojowymi umiejętnościami i wrażliwością w ramach Systemu Żywnościowego.

Uczestnictwo w kursie umożliwia subskrybentom:

  • Uzupełnij poziom przygotowania zakładając specjalistyczną wiedzę w dziedzinie waloryzacji łańcuchów dostaw rolno-spożywczych
  • Nabywanie wyróżniających i przekrojowych umiejętności w zakresie tematów związanych z: marketingiem i komunikacją w przemyśle rolno-spożywczym, zarządzaniem operacjami i łańcuchem dostaw, strategiami internacjonalizacji, badaniami i rozwojem, kontrolą jakości i certyfikacją
  • Wzmocnienie poprzez ciągłe uciekanie się do aktywnych narzędzi nauczania, indywidualnych zdolności w celu faworyzowania wstawiania w firmie na stanowiskach charakteryzujących się wysokimi obowiązkami
  • Zapewnienie stałej relacji ze Wspólnotą Biznesu dzięki zaangażowaniu świadków z głównych firm działających w łańcuchu dostaw.

Ponieważ w Parmie

Innowacyjny i bezprecedensowy projekt kulturalny na włoskiej scenie, w którym kultura menedżerska jest zintegrowana z technologicznym i naukowym wkładem nauk biologicznych i technologii żywności, w kształcenie kadry kierowniczej i profesjonalistów ze szczególnymi umiejętnościami i kompetencjami przekrojowymi w stosunku do systemu rolno-spożywczego.

Kurs zrodził się w sercu Doliny Żywności i stawia tradycję badań naukowych i akredytacji trzech zaangażowanych departamentów, ekonomii, nauk biologicznych i nauk o żywności w nadzwyczajnym kontekście firm, konsorcjów, instytucji, jednostek certyfikujących i łańcuchów dostaw w system scharakteryzować produkty rolno-spożywcze naszego kraju. Będziesz zatem mógł liczyć na interdyscyplinarny kurs skoncentrowany na aspektach metodologicznych i podstawowej wiedzy, która nie podlega szybkiemu starzeniu się; na ciągłą wymianę między kontekstem produkcji rolno-spożywczej a badaniami i szkoleniami uniwersyteckimi; na trzech ścieżkach szkoleniowych, które pozwolą Ci specjalizować się w tematyce zarządzania, zrównoważenia środowiskowego i technologii związanych z produkcją i konserwacją żywności.

Co cię czeka po ukończeniu studiów

Wejdziesz jako bohater w jednym z wiodących sektorów gospodarki narodowej, któremu sprzyja intensywna działalność stażowa.

Będziesz mógł wypełniać role organizacyjne w różnych obszarach funkcjonalnych: handlowych, marketingu, komunikacji i stosunków zewnętrznych, zarządzania systemami jakości, badań i rozwoju, zakupów.

Wśród możliwości zatrudnienia, które czekają na Ciebie, firmy związane z produkcją, przetwarzaniem, konserwacją i dystrybucją produktów spożywczych; podmioty publiczne i prywatne do planowania, analizy, kontroli, certyfikacji lub ochrony i poprawy produkcji żywności rolnej; organizacje publiczne, instytucje krajowe i międzynarodowe, stowarzyszenia handlowe i organizacje zawodowe rolników oraz firmy usługowe dla firm z sektora szkoleniowego w sektorze rolno-spożywczym.

Program prowadzony przez:
Włoski

Zobacz 2 więcej kursów w University of Parma »

Ostatnia aktualizacja May 12, 2019
Ten kurs jest Na kampusie
Data początkowa
Paź 2019
Duration
3 lat
W pełnym wymiarze godzin
Wg lokalizacji
Wg daty
Data początkowa
Paź 2019
Termin nadsyłania zgłoszeń

Paź 2019

Location
Termin nadsyłania zgłoszeń
Data końcowa