Bachelor of Applied Science in Culinary and Food Science
Cincinnati State
Klucz informacyjny
Lokalizacja kampusu
Cincinnati, Stany Zjednoczone
Języki
Język angielski
Forma badania
Poproś o informacje
Czas trwania
Poproś o informacje
Tempo
Poproś o informacje
Czesne
Poproś o informacje
Termin składania wniosków
Poproś o informacje
Najwcześniejsza data rozpoczęcia
Sep 2023
Wstęp
Bachelor of Applied Science in Culinary and Food Science przygotowuje studentów do dołączenia do przemysłu spożywczego jako początkujący naukowcy i technologowie żywności lub do wejścia w powiązane obszary zawodowe, w tym badania i rozwój produktów, kontrolę jakości i bezpieczeństwo żywności, zgodność z przepisami, nadzór nad produkcją żywności oraz sprzedaż specjalnych składników.
W pierwszych dwóch latach studiów licencjackich studenci koncentrują się na podstawach sztuki kulinarnej. Studenci rozwijają swoje umiejętności w najnowocześniejszych laboratoriach kulinarnych i piekarniczych Midwest Culinary Institute, pod okiem pracowników wydziału posiadających fachową wiedzę.
Na trzecim i czwartym roku studenci poszerzają swoje umiejętności kulinarne i kulinarne. Zajęcia na wyższym poziomie obejmują funkcjonalność składników żywności, projektowanie i rozwój produktów spożywczych, ocenę i testowanie sensoryczne, mikrobiologię żywności i inne przygotowania do kariery zawodowej.
Studenci uczestniczą w nauce opartej na doświadczeniu poprzez wspólną edukację w każdym roku studiów licencjackich.
Studenci, którzy chcą przenieść zaliczenie do Cincinnati State za zajęcia kulinarne ukończone w innej instytucji, muszą spotkać się z kierownikiem programu. Zaliczenie na kurs może być ograniczone w oparciu o akredytację programu i sukces studenta na poprzednich zajęciach kulinarnych.