Bachelor of Science (Technologia żywności i żywienie)
RMIT - Royal Melbourne Institute of Technology
Klucz informacyjny
Lokalizacja kampusu
Melbourne, Australia
Języki
Język angielski
Forma badania
W kampusie
Czas trwania
3 years
Tempo
Pełny etat
Czesne
AUD 6566 / per year *
Termin składania wniosków
Poproś o informacje
Najwcześniejsza data rozpoczęcia
Poproś o informacje
* W 2019 r. Roczna składka studencka (czesne), którą zapłacisz za standardowy rok studiów w pełnym wymiarze godzin, wynosi od 6 566 USD do 10 958 USD *.
Wstęp
Aktualizacja koronawirusa (COVID-19): ucz się online teraz, a później na kampusie.
W RMIT nie chcemy, aby nasi studenci przegapili semestr lub rok studiów, jeśli możemy im pomóc. Zaktualizowaliśmy setki kursów z opcjami uczenia się online , nie tracąc przy tym na jakości edukacji i wyników uczniów. Dowiedz się, jak pomagamy Ci kontynuować naukę na uniwersytecie podczas COVID-19 dzięki naszemu badaniu online .
Twoja kariera jako naukowiec żywieniowy
Posiadając stopień naukowy w zakresie żywności, możesz realizować szereg ścieżek kariery w branży w takich dziedzinach, jak przetwarzanie, produkcja, pakowanie, marketing, badania, zapewnianie jakości, rozwój produktów i edukacja.
Absolwent gotowy do kariery w największym na świecie przemyśle.
Uniwersytet RMIT jest jednym z wiodących australijskich instytutów edukacji i badań żywności. Studia Bachelor of Science (Technologia Żywności i Odżywianie) da Ci:
- Dostęp do światowej klasy obiektów
Centrum Innowacji i Badań nad Żywnością to najnowocześniejszy ośrodek dydaktyczny i badawczy, w którym będziesz rozwijać praktyczne, praktyczne umiejętności. Będziesz mieć dostęp do nowoczesnego zakładu pilotażowego symulującego produkcję przemysłową, a także do szerokiej gamy najnowocześniejszych urządzeń do przygotowywania i przetwarzania żywności. - Wiedza i umiejętności na żądanie
Od produkcji po talerz przemysł spożywczy jest największy na świecie. Istnieje stałe zapotrzebowanie na absolwentów, którzy mogą zastosować odpowiednią wiedzę i umiejętności w zakresie nauki i technologii. Stopień ten obejmuje pełen zakres technologii żywności i nauki żywieniowe, przygotowując Cię do wielu ścieżek kariery w przemyśle spożywczym. - Doświadczenie branżowe
Podczas studiów będziesz mieć możliwość nawiązania współpracy z przemysłem, w tym staże i projekty branżowe. Nasi nauczyciele to doświadczeni praktycy i ściśle współpracujemy z branżą, aby absolwenci mieli dostęp do najnowszych technologii i szkoleń, dzięki czemu będą gotowi do pracy po ukończeniu studiów.
Co będziesz studiować
W tym programie nauczysz się pełnego zakresu teoretycznych i praktycznych aspektów nauki o żywności, technologii i żywienia.
Będziesz także w stanie opracować nowatorskie, zdrowe i funkcjonalne produkty spożywcze spełniające wymagania konsumentów i zgodne z surowymi wytycznymi dotyczącymi bezpieczeństwa i higieny.
Główne kierunki programowe
- Technologia żywności
- Odżywianie
Jak się uczyć w tym programie
Spędzasz dużą część czasu w laboratorium i fabryce pilotażowej w Bundoorze, podejmując próby produkcyjne i projekty rozwojowe.
Program kończy się doświadczeniami z kamienia węglowego, które obejmują zintegrowane z pracą zajęcia edukacyjne, w których zastosujesz swoje nauczanie w kontekście miejsca pracy.
Lider w nauce o żywności i technologii
Nasze 15 milionów USD Centrum Badań i Innowacji w Żywności to światowej klasy placówka, która łączy wielodyscyplinarne możliwości badawczo-rozwojowe we wszystkich obszarach związanych z produkcją bramek po fermie.
Studenci mają dostęp do najnowszych technologii, dzięki czemu mogą zdobyć praktyczne doświadczenie w opracowywaniu produktów, bezpieczeństwie żywności i zapewnieniu jakości.
Wraz z naszą szeroką siecią branżową i powiązaniami z wiodącymi instytucjami na całym świecie, studenci mają dostęp do wglądu i doświadczeń, które czynią ich wysoko poszukiwanymi absolwentami.
Detale
Program technologii żywności i żywienia opiera się na nauce o produkcji żywności na dużą skalę, dzięki czemu jest bezpieczna i pożywna, aby zaspokoić potrzeby konsumentów.
W tym programie nauczysz się pełnego zakresu teoretycznych i praktycznych aspektów nauki o żywności, technologii i żywienia.
Będziesz także w stanie opracować nowatorskie, zdrowe i funkcjonalne produkty spożywcze spełniające wymagania konsumentów i zgodne z surowymi wytycznymi dotyczącymi bezpieczeństwa i higieny.
W pierwszych trzech semestrach będziesz brać udział w kursach przygotowawczych, takich jak chemia i mikrobiologia, i zostaną wprowadzone do przetwarzania żywności i żywienia. Później twoje studia będą bardziej koncentrować się na kursach związanych z twoim majorem.
Odżywianie koncentruje się na zdrowiu człowieka i żywieniu. Główny specjalista technologii żywności zajmuje się tradycyjnymi i nowatorskimi technologiami stosowanymi w produkcji produktów spożywczych, a także sensoryczną oceną żywności, rozwojem produktu i zapewnieniem jakości.
W naszym kampusie Bundoora będziesz miał dostęp do najnowocześniejszych udogodnień, aby zastosować swoją wiedzę i rozwijać umiejętności techniczne. Obejmują one:
- Zakład pilotażowy żywności
- Laboratorium rozwoju produktu
- W pełni wyposażony, skomputeryzowany pakiet testów sensorycznych i konsumenckich
- Laboratorium badawcze żywności i żywienia
- Laboratorium analizy i charakterystyki żywności Laboratorium mikrobiologiczne
- Pomieszczenia z kontrolowaną temperaturą
- Magazyn towarów suchych
- Suche i mokre miejsca przygotowania
Jak się nauczysz
Spędzasz dużą część czasu w laboratorium oraz w ośrodku innowacji i badań nad żywnością w Bundoora, podejmując próby produkcyjne i projekty rozwojowe.
Program kończy się doświadczeniami z kamienia węglowego, które obejmują zintegrowane z pracą zajęcia edukacyjne, w których zastosujesz swoje nauczanie w kontekście miejsca pracy.
Połączenia branżowe
Będziesz miał okazję pracować nad projektami powiązanymi z branżą. Wcześniejsze projekty obejmowały pracę w zakresie badań i rozwoju w celu projektowania nowych procesów lub tworzenia nowych produktów spożywczych, a także projekt etykietowania, który promuje profil żywieniowy produktu.
Branża bierze udział w naszym kursie zapewnienia jakości, z projektami zaprojektowanymi i ocenianymi przez przedstawicieli branży.
Międzynarodowe możliwości
RMIT współpracuje z ponad 200 organizacjami na całym świecie, aby zapewnić Ci globalne możliwości pracy i nauki.
Niedawni absolwenci spędzili czas na studiowaniu programów dotyczących żywności i technologii w Anglii, Irlandii, Niemczech i innych krajach europejskich.
Wiele kampusów
Kursy w tym programie są prowadzone bezpośrednio w kampusie miejskim (pierwsze trzy semestry) i kampusie Bundoora (ostatnie trzy semestry).
Electives i struktura programu
Lata 1 i 2
W pierwszych trzech semestrach będziesz studiować podstawowe kursy naukowe, takie jak chemia, mikrobiologia i matematyka, a także kursy, które wprowadzą cię do przemysłu spożywczego i żywienia.
W drugiej połowie drugiego roku zaczyna się przesyłanie strumieniowe do głównych obszarów. Istnieją dwa kierunki dostępne w tym stopniu: technologia żywności i żywienie.
Będziesz rozwijać umiejętności w tych dziedzinach poprzez kursy obejmujące żywienie, zdrowie i jak wpływają one na przetwarzanie.
Zaawansowane kursy naukowe zapewnią gruntowne przygotowanie wybranego kierunku. Są one przeprowadzane w nowoczesnych laboratoriach i zakładzie pilotażowym, który odzwierciedla środowiska przemysłowe.
Rok 3
W strumieniu technologii żywności dowiesz się, jak rozwijać i zarządzać produkcją bezpiecznych, zdrowych, pożywnych i wygodnych pokarmów spełniających oczekiwania konsumentów.
Strumień żywieniowy pomaga nauczyć się poprawiać jakość odżywczą produkowanych przez nas zapasów żywności, tworząc bezpieczne i odżywcze produkty, które smakują dobrze i mają zrównoważony profil żywieniowy.
Będziesz mieć również możliwość opracowania różnych produktów w zakładzie pilotażowym. Wizyty branżowe stanowią również kontekst twoich studiów.
Zintegrowany kurs nauki zintegrowany z robotami da ci możliwość odwrócenia inżynierii produktu spożywczego i / lub zaprojektowania własnego produktu zgodnie z potrzebami rynku.
Zarówno w kierunkach związanych z technologią żywnościową, jak i odżywianiem, podejmiesz drugi zintegrowany z pracą kurs nauki odpowiedni dla tych dyscyplin.
Dwa uniwersyteckie zajęcia dadzą ci możliwość poszerzenia twoich zainteresowań lub kontynuowania kursów, które mogą być przydatnym dodatkiem do programu.
Kariera
Naukowcy zajmujący się żywnością stosują techniki analityczne do testowania właściwości żywności, w tym wartości odżywczych, aromatów i poziomów różnych substancji. Testują żywność w celu dostarczenia informacji o produkcie, zapewnienia bezpieczeństwa produktów spożywczych i zapewnienia, że procesy produkcji żywności spełniają standardy rządowe i branżowe.
Naukowcy zajmujący się żywnością badają i opracowują nowe produkty, metody produkcji i przeprowadzają sensoryczną ocenę produktów. Mogą również badać i ustalać standardy bezpieczeństwa i jakości w zakresie produkcji, pakowania i marketingu.
Ocena wartości odżywczej żywności jest istotnym aspektem nauki o żywności. Dietetycy specjalizują się w badaniu aspektów zdrowotnych żywności, a także składu, spożycia i regulacji żywności.
Absolwenci tego programu znaleźli pracę w głównych firmach spożywczych, takich jak:
- Tulić
- Cadbury
- Simplot
- Heinz
- Mondelez
Absolwenci technologii żywności znajdują zatrudnienie w dużych przedsiębiorstwach zajmujących się przetwarzaniem żywności w działach badań i rozwoju, marketingu lub zapewniania jakości.
Absolwenci odżywiania pracują dla firm spożywczych w obszarach takich jak rozwój produktów, marketing i sprawy regulacyjne.
Wielu absolwentów przechodziło na kierownicze stanowiska w przedsiębiorstwach spożywczych, a niektórzy zajmowali stanowiska w departamentach rządowych lub organach regulacyjnych.
Globalnie produkcja żywności jest największym przemysłem na świecie i wciąż rośnie, a perspektywy zatrudnienia dla naukowców zajmujących się żywnością w Australii są doskonałe.
W skali kraju sektor ten stanowi 30% australijskiej produkcji, zatrudnia ponad 220 000 osób i rocznie generuje ponad 55 miliardów dolarów eksportu.
Branża spożywcza w Melbourne ma podwoić się w ciągu najbliższych 10 lat w ramach rządowego planu uczynienia z północnego regionu miasta głównego ośrodka przemysłu spożywczego z pomocą Uniwersytetu RMIT i innych partnerów.
Celem narodowego planu żywnościowego rządu australijskiego jest zwiększenie wartości eksportu związanego z żywnością z Australii o 45 procent oraz zwiększenie produktywności żywności o 30 procent do roku 2025.
Rekrutacja
* ATAR odnosi się do najniższej rangi wyboru, do której została złożona oferta (z uwzględnieniem wszelkich korekt).
RMIT jest zaangażowany w zapewnienie przejrzystości procesu rekrutacji. Zgodnie z tym zobowiązaniem zapewniamy informacje, które pomogą w dokonywaniu świadomych wyborów dotyczących opcji studiów licencjackich.
RMIT dopuszcza studentów z szeregu Pathways edukacyjnych, w tym wyników z 12 roku życia, poprzednich studiów wyższych lub kształcenia zawodowego, doświadczenia zawodowego oraz niektórych programów - wywiadów, przesłuchań lub portfeli.
Aby lepiej zrozumieć rekrutację na RMIT, przejrzyj nasze informacje ATAR.
Wymagania wstępne
Najwyższy poziom wykształcenia, który wcześniej ukończyłeś, określi, która kategoria dotyczy Ciebie.
Wejście do tego programu jest konkurencyjne. Wnioskodawcy są klasyfikowani i wybierani według kolejności osiągnięć na podstawie ich osiągnięć akademickich, np. ATAR lub GPA (w tym wszelkie korekty).
Kandydaci z niedawnym wykształceniem średnim (obecnym lub w ciągu ostatnich dwóch lat)
Pomyślne ukończenie wyższego dyplomu ukończenia edukacji australijskiej w wieku 12 lat lub równoważnego w 2016, 2017 lub 2018 roku. W stosownych przypadkach obejmuje to programy dostępu do kapitału i wszelkie inne czynniki korygujące.
Program dostępu do sieci szkolnej (SNAP)
System dostępu SNAP ma na celu zwiększenie dostępu do szkół wyższych i udział uprawnionych uczniów ze szkół partnerskich SNAP.
Kandydaci z badaniami i szkoleniem zawodowym
Satysfakcjonujące ukończenie australijskiego certyfikatu IV lub wyższego lub równoważnego.
Kandydaci z wyższym wykształceniem
Zadowalające ukończenie co najmniej czterech kursów (przedmiotów) na poziomie licencjatu australijskiego lub ekwiwalentu zagranicznego.
Kandydaci z doświadczeniem z pracy i życia
Satysfakcjonujące ukończenie 12-letniego świadectwa ukończenia szkoły średniej w Australii lub ekwiwalentu ponad dwa lata temu.
Musisz zasiadać w Wielokrotnym Wyboru Specjalnych Jednostek Rekrutacyjnych (STAT), jeśli:
- Nie masz wcześniejszych 12 lat, kwalifikacji VET, wyników egzaminu HE lub odpowiedniego doświadczenia zawodowego, które spełnia minimalne wymagania dotyczące programu; i
- Masz ukończone 19 lat (od 1 stycznia 2019 r.) I nie uczestniczyłeś w badaniach dodatkowych od co najmniej dwóch lat.
STAT Multiple Choice spełni wymagania 12 i 11 matematyki z matematyki. Wnioskodawcy muszą spełniać wszystkie inne warunki wstępne lub ekwiwalenty.
Wymagania wstępne
Jednostki VCE 3 i 4: wynik co najmniej 30 w języku angielskim (EAL) lub co najmniej 25 w języku angielskim innym niż EAL; Jednostki 3 i 4: wynik co najmniej 20 w dowolnej Matematyki
Dodatkowe informacje
Formularz: wnioskodawcy, którzy nie ukończyli 12 roku życia, mogą przedstawić dodatkowe informacje, jeśli chcieliby, aby je rozpatrzono.
- W przypadku spożycia w pierwszym semestrze można to zrobić za pośrednictwem osobistego oświadczenia VTAC online.
- W przypadku spożycia w 2. semestrze można to zrobić za pomocą oświadczenia osobistego w aplikacji Apply Direct.
Specjalny program dostępu do wejścia (SEAS) / RMIT Dostęp
Jest to niedostatecznie reprezentowany program pod kątem płci i przyznaje punkty premiowe kandydatom. Aby się zakwalifikować, musisz złożyć wniosek o dostęp do SEAS / RMIT i wypełnić kategorię 1.
Aborygenów i ludów Wysp Cieśniny Torres
Indigenous Access Program będzie wspierać twój wniosek w programach RMIT poprzez nieformalny proces wywiadu przy wsparciu Centrum Ngarara Willim. Uwzględniane są twoje odpowiednie doświadczenia związane z życiem, pracą, edukacją i szkoleniem jako przygotowanie do nauki, oprócz wszelkich formalnych kwalifikacji.
Program Elite Athlete
Program RMIT Elite Athlete Program (REAP) wspiera elitarnych sportowców i początkujących sportowców w osiąganiu sportowej i akademickiej doskonałości.
Opłaty
W 2019 r. Roczna składka studencka (czesne), którą zapłacisz za standardowy rok studiów w pełnym wymiarze godzin, wynosi od 6 566 USD do 10 958 USD *.
* Podane kwoty są opłatami orientacyjnymi w skali roku i są oparte na standardowym roku studiów w pełnym wymiarze godzin (96 punktów kredytowych). Opłata proporcjonalna dotyczy więcej lub mniej niż ładunek w pełnym wymiarze godzin.
Dodatkowe wydatki
Opłata za usługi studenckie i udogodnienia (SSAF): maksymalna opłata AU $ 303 za 2019.
Inne przedmioty związane z programem, w tym wycieczki terenowe, podręczniki i sprzęt.
Opłaty są dostosowywane corocznie, a opłaty te powinny być traktowane wyłącznie jako wskazówka.
Odrocz płatność
Możesz być uprawniony do ubiegania się o pożyczkę HECS-HELP, która może być wykorzystana do odroczenia płatności do pełnej wysokości składek na opłaty studenckie. Możesz również ubiegać się o odroczenie spłaty swojego SSAF w ramach programu pożyczek SA-HELP.
Stypendia
RMIT przyznaje co roku ponad 2000 stypendiów w celu uznania osiągnięć akademickich i pomocy studentom z różnych środowisk.