Bachelor of Science in Hospitality Administration
Arkansas Tech University
Klucz informacyjny
Lokalizacja kampusu
Russellville, Stany Zjednoczone
Języki
Język angielski
Forma badania
W kampusie
Czas trwania
4 years
Tempo
Pełny etat
Czesne
USD 13 186 / per year *
Termin składania wniosków
Poproś o informacje
Najwcześniejsza data rozpoczęcia
Poproś o informacje
* czesne rocznie. Wydatki osobiste: 10 087 USD
Wstęp
Program studiów Hospitality Administration ma na celu przygotowanie studentów do stanowisk kierowniczych w branży hotelarskiej, takich jak zakwaterowanie, ośrodki wypoczynkowe, centra konferencyjne, kongresowe i dla odwiedzających, restauracje, usługi kontraktowe, parki rozrywki oraz operacje związane z podróżami i turystyką.
Kurs koncentruje się na ogólnym biznesie, zarządzaniu, finansach, marketingu, księgowości, prawie, informatyce i konkretnych kursach związanych z zarządzaniem hotelarstwem. Cały program oferuje liczne możliwości praktycznego zastosowania umiejętności rozwiązywania problemów i kreatywności. Program Hospitality Administration Program jest akredytowany przez Komisję Akredytacyjną ds. Programów w Hospitality Administration.
Oświadczenie Wizji
Program rozwinie liderów w zawodzie Hospitality.
Podstawowe wartości
- Praca społeczna
- Zaangażowanie w rozwój osobisty i zawodowy
- Objąć różnorodność
- Kształcenie ustawiczne
- Pracuj ciężko, graj ostro
- Komunikacja
- Harmonia
Misja
Misją Hospitality Administration Program jest zapewnienie wysokiej jakości edukacji w zakresie zarządzania hotelarstwem, budowanie podstaw rozwoju zawodowego i rozwoju oraz zachęcanie do uczenia się przez całe życie.
Główne opcje
Zarządzanie zdarzeniami
Nacisk na zarządzanie wydarzeniami przygotowuje studentów do kariery w turystyce, kongresach i biurach dla odwiedzających oraz zarządzaniu sportem i wydarzeniami. Nacisk ten zapewni podstawy rekreacji komercyjnej, sportu rekreacyjnego i zarządzania imprezami w drugiej wiodącej branży Arkansas i największej branży na świecie. Turystyka i zarządzanie wydarzeniami to zbiór branż pod większym parasolem zarządzania hotelarstwem.
Poniższa macierz to przykładowy plan wszystkich zajęć wymaganych w tym programie.
Student pierwszego roku
Spadek | Wiosna | ||
POL 1013 Skład I 1 | 3 | POL 1023 Kompozycja II 1 | 3 |
BIOL 1014 Wprowadzenie do nauk biologicznych | 4 | CHEM 1111 Survey of Chemistry Laboratory i CHEM 1113 A Survey of Chemistry | 4 |
COMS 1003 Wprowadzenie do systemów komputerowych | 3 | MATH 1113 College Algebra | 3 |
HA 1001 Orientacja na administrację hotelarską | 1 | Technologia sanitarna HA / CUL 1011 | 1 |
HA 1043 Wprowadzenie do zarządzania hotelarstwem | 3 | HA 2133 Wprowadzenie do podróży i turystyki | 3 |
Suma godzin | 14 | Suma godzin | 14 |
Student drugiego roku
Spadek | Wiosna | ||
PSY 2003 Psychologia ogólna | 3 | Zasady rachunkowości ACCT 2003 I | 3 |
ECON 2003 Zasady ekonomii I | 3 | COMM 2173 Przemówienia biznesowe i profesjonalne | 3 |
HA 2023 Hospitality Leadership and Ethics | 3 | HA / CUL 2053 Doświadczenie zawodowe | 3 |
HA 2043 Zarządzanie operacjami kwaterunkowymi | 3 | HA 2073 Wprowadzenie do zarządzania zdarzeniami | 3 |
HA / CUL 2813 Podstawowe żywienie człowieka | 3 | HA 2914 Zasady przygotowania żywności | 4 |
Suma godzin | 15 | Suma godzin | 16 |
Junior
Spadek | Wiosna | ||
Sztuki piękne i nauki humanistyczne 1 | 3 | Sztuki piękne i nauki humanistyczne 1 | 3 |
Historia / rząd USA 1 | 3 | PE 2513 Pierwsza pomoc | 3 |
Zarządzanie usługami gości HA 2063 | 3 | HA / RP 3113 Zarządzanie zasobami ludzkimi | 3 |
HA 3173 Hospitality Managerial Accounting | 3 | HA 3183 Catering i zarządzanie imprezami | 3 |
Analiza finansowa HA 4073 Hospitality | 3 | ||
Suma godzin | 12 | Suma godzin | 15 |
Senior
Spadek | Wiosna | ||
BUAD 3023 Komunikacja biznesowa | 3 | HA / RP 4001 Przygotowanie do stażu | 1 |
MGMT 3003 Zarządzanie i zachowania organizacyjne | 3 | HA 4023 Zarządzanie i projektowanie obiektów hotelarskich | 3 |
HA 3013 Marketing i sprzedaż w hotelarstwie | 3 | HA 4033 Prawne aspekty administracji hotelarskiej | 3 |
HA 3163 Hospitality Technology | 3 | HA 4053 Zarządzanie spotkaniami i konwencjami | 3 |
HA 4063 Zarządzanie napojami | 3 | HA 4203 Zarządzanie strategiczne w hotelarstwie | 3 |
Suma godzin | 15 | Suma godzin | 13 |
Spadek | |
Staż HA 4114 3 | 4 |
Wybieralne HA 2 | 2 |
Suma godzin | 6 |
1 Zobacz odpowiednie alternatywy lub zamienniki w „Ogólnych wymaganiach edukacyjnych”.
2 Zobacz doradcę departamentowego.
3 Praktykę należy ukończyć w ostatnim semestrze po zakończeniu wszystkich zajęć.
Zarządzanie usługami gastronomicznymi
Nacisk na zarządzanie usługami żywieniowymi przygotowuje studentów do kariery menedżerskiej w przemyśle spożywczym i napojów, a także zarządzanej gastronomii. Ten nacisk zapewni wiedzę i umiejętności niezbędne do wszechstronnego zarządzania w tej dynamicznej i ciągle zmieniającej się branży hotelarskiej. Restauracje są największym pracodawcą sektora prywatnego w kraju.
Poniższa macierz to przykładowy plan wszystkich zajęć wymaganych w tym programie.
Student pierwszego roku
Spadek | Wiosna | ||
POL 1013 Skład I 1 | 3 | POL 1023 Kompozycja II 1 | 3 |
BIOL 1014 Wprowadzenie do nauk biologicznych | 4 | CHEM 1111 Survey of Chemistry Laboratory i CHEM 1113 A Survey of Chemistry | 4 |
COMS 1003 Wprowadzenie do systemów komputerowych | 3 | MATH 1113 College Algebra | 3 |
HA 1001 Orientacja na administrację hotelarską | 1 | Technologia sanitarna HA / CUL 1011 | 1 |
HA 1043 Wprowadzenie do zarządzania hotelarstwem | 3 | HA 2133 Wprowadzenie do podróży i turystyki | 3 |
Suma godzin | 14 | Suma godzin | 14 |
Student drugiego roku
Spadek | Wiosna | ||
PSY 2003 Psychologia ogólna | 3 | Zasady rachunkowości ACCT 2003 I | 3 |
ECON 2003 Zasady ekonomii I | 3 | COMM 2173 Przemówienia biznesowe i profesjonalne | 3 |
HA 2023 Hospitality Leadership and Ethics | 3 | HA / CUL 2053 Doświadczenie zawodowe | 3 |
HA 2043 Zarządzanie operacjami kwaterunkowymi | 3 | HA 2073 Wprowadzenie do zarządzania zdarzeniami | 3 |
HA / CUL 2813 Podstawowe żywienie człowieka | 3 | HA 2914 Zasady przygotowania żywności | 4 |
Suma godzin | 15 | Suma godzin | 16 |
Junior
Spadek | Wiosna | ||
Sztuki piękne i nauki humanistyczne 1 | 3 | Sztuki piękne i nauki humanistyczne 1 | 3 |
Historia / rząd USA 1 | 3 | PE 2513 Pierwsza pomoc | 3 |
Zarządzanie usługami gości HA 2063 | 3 | HA / RP 3113 Zarządzanie zasobami ludzkimi | 3 |
HA 3173 Hospitality Managerial Accounting | 3 | Analiza finansowa HA 4073 Hospitality | 3 |
HA 4063 Zarządzanie napojami | 3 | ||
Suma godzin | 15 | Suma godzin | 12 |
Senior
Spadek | Wiosna | ||
MGMT 3003 Zarządzanie i zachowania organizacyjne | 3 | BUAD 3023 Komunikacja biznesowa | 1 |
HA 3013 Marketing i sprzedaż w hotelarstwie | 3 | HA / RP 4001 Przygotowanie do stażu | 1 |
HA 3163 Hospitality Technology | 3 | HA 4023 Zarządzanie i projektowanie obiektów hotelarskich | 3 |
HA 4986 Zakupy i zaawansowana produkcja żywności | 6 | HA 4033 Prawne aspekty administracji hotelarskiej | 3 |
HA 4203 Zarządzanie strategiczne w hotelarstwie | 3 | ||
Suma godzin | 15 | Suma godzin | 13 |
Spadek | |
Staż HA 4114 3 | 4 |
Wybieralne HA 2 | 2 |
Suma godzin | 6 |
1 Zobacz odpowiednie alternatywy lub zamienniki w „Ogólnych wymaganiach edukacyjnych”.
2 Zobacz doradcę departamentowego.
3 Praktykę należy ukończyć w ostatnim semestrze po zakończeniu wszystkich zajęć.
Zarządzanie zakwaterowaniem
Nacisk na zarządzanie zakwaterowaniem przygotowuje studentów do kariery menedżerskiej w hotelach, kwaterach, ośrodkach wypoczynkowych oraz klubach publicznych i prywatnych. Ten nacisk będzie analizował konkurencyjne strategie, style przywództwa, pracę zespołową i technologię w tej dynamicznej i ciągle zmieniającej się branży hotelarskiej.
Poniższa macierz to przykładowy plan wszystkich zajęć wymaganych w tym programie.
Student pierwszego roku
Spadek | Wiosna | ||
POL 1013 Skład I 1 | 3 | POL 1023 Kompozycja II 1 | 3 |
BIOL 1014 Wprowadzenie do nauk biologicznych | 4 | CHEM 1111 Survey of Chemistry Laboratory i CHEM 1113 A Survey of Chemistry | 4 |
COMS 1003 Wprowadzenie do systemów komputerowych | 3 | MATH 1113 College Algebra | 3 |
HA 1001 Orientacja na administrację hotelarską | 1 | Technologia sanitarna HA / CUL 1011 | 1 |
HA 1043 Wprowadzenie do zarządzania hotelarstwem | 3 | HA 2133 Wprowadzenie do podróży i turystyki | 3 |
Suma godzin | 14 | Suma godzin | 14 |
Student drugiego roku
Spadek | Wiosna | ||
PSY 2003 Psychologia ogólna | 3 | COMM 2173 Przemówienia biznesowe i profesjonalne | 3 |
ECON 2003 Zasady ekonomii I | 3 | Zasady rachunkowości ACCT 2003 I | 3 |
HA 2023 Hospitality Leadership and Ethics | 3 | HA / CUL 2053 Doświadczenie zawodowe | 3 |
HA 2043 Zarządzanie operacjami kwaterunkowymi | 3 | HA 2073 Wprowadzenie do zarządzania zdarzeniami | 3 |
HA / CUL 2813 Podstawowe żywienie człowieka | 3 | HA 2914 Zasady przygotowania żywności | 4 |
Suma godzin | 15 | Suma godzin | 16 |
Junior
Spadek | Wiosna | ||
Sztuki piękne i nauki humanistyczne 1 | 3 | Sztuki piękne i nauki humanistyczne 1 | 3 |
Historia / rząd USA 1 | 3 | PE 2513 Pierwsza pomoc | 3 |
Zarządzanie usługami gości HA 2063 | 3 | HA / RP 3113 Zarządzanie zasobami ludzkimi | 3 |
HA 3143 Zarządzanie operacjami kwaterunkowymi | 3 | Analiza finansowa HA 4073 Hospitality | 3 |
HA 3173 Hospitality Managerial Accounting | 3 | ||
Suma godzin | 15 | Suma godzin | 12 |
Senior
Spadek | Wiosna | ||
MGMT 3003 Zarządzanie i zachowania organizacyjne | 3 | BUAD 3023 Komunikacja biznesowa | 3 |
HA 3013 Marketing i sprzedaż w hotelarstwie | 3 | HA / RP 4001 Przygotowanie do stażu | 1 |
HA 3163 Hospitality Technology | 3 | HA 4023 Zarządzanie i projektowanie obiektów hotelarskich | 3 |
HA 4243 Zaawansowane zarządzanie operacjami kwaterunkowymi | 3 | HA 4033 Prawne aspekty administracji hotelarskiej | 3 |
HA / RP 4093 Zarządzanie ośrodkami i klubami | 3 | HA 4203 Zarządzanie strategiczne w hotelarstwie | 3 |
Suma godzin | 15 | Suma godzin | 13 |
Spadek | |
Staż HA 4114 3 | 4 |
Wybieralne HA 2 | 2 |
Suma godzin | 6 |
1 Zobacz odpowiednie alternatywy lub zamienniki w „Ogólnych wymaganiach edukacyjnych”.
2 Zobacz doradcę departamentowego.
3 Praktykę należy ukończyć w ostatnim semestrze po zakończeniu wszystkich zajęć.
Bezwarunkowe warunki przyjęcia
Arkansas Tech University nie dyskryminuje ze względu na kolor skóry, płeć, rasę, wiek, pochodzenie narodowe, religię lub niepełnosprawność w żadnych swoich praktykach, zasadach lub procedurach. Obejmuje to między innymi przyjęcie, zatrudnienie, pomoc finansową lub usługi edukacyjne. Arkansas Tech University przestrzega wszystkich obowiązujących przepisów stanowych i federalnych, w tym między innymi tytułu VI i VII Ustawy o prawach obywatelskich z 1964 r. Z późniejszymi zmianami, ustawy o dyskryminacji ze względu na wiek w zatrudnieniu z 1967 r. Z późniejszymi zmianami, tytułu IX poprawek edukacyjnych z 1972 r., sekcja 504 nowelizacji ustawy o rehabilitacji z 1974 r., ustawy o przywróceniu praw obywatelskich z 1987 r., ustawy o niepełnosprawności Amerykanów z 1990 r. oraz ustawy o prawach obywatelskich z 1991 r. Biuro akcji afirmatywnej, budynek administracyjny, apartament 212, zostało wyznaczony do koordynowania działań w zakresie przestrzegania przepisów.
Ważne daty
- Termin składania wniosków priorytetowych wiosennych: 1 listopada
- Termin składania wniosków priorytetowych jesienią: 1 czerwca
Wejście do pierwszego roku / nowego ucznia:
Nowi studenci na Arkansas Tech University muszą złożyć wniosek o przyjęcie, wyniki egzaminów wstępnych do college'u, protokół potwierdzający ukończenie wymagań średnich oraz dowód szczepienia dokumentujący 2 MMR. Jeśli masz równoległy kredyt na studia, wymagany jest oficjalny odpis z tej instytucji. W przypadku zaliczenia Advanced Placement (AP), College Level Examination Program (CLEP) lub International Baccalaureate (IB), oryginalne raporty wyników lub uwierzytelniona kopia ze szkoły średniej będą musiały zostać złożone przed przyznaniem punktów. Minimalne kryterium oceny egzaminacyjnej i średniej ocen jest podane poniżej:
- Złożony wynik ACT wynoszący 19 lub więcej, złożony wynik SAT wynoszący 990 lub więcej w skali RSAT wynoszący 1600 lub złożony wynik SAT wynoszący 1330 z poprzedniego egzaminu SAT ze skalą 2400 lub złożony wynik ACCUPLACER nowej generacji wynoszący 246. Uwaga: egzamin ACT Writing nie jest wymagany do celów rekrutacyjnych.
Spełnienie wymagań ukończenia szkoły średniej publicznej, prywatnej szkoły średniej lub programu nauczania w domu dokumentującego minimum 2,0 / 4,0 skumulowanej średniej ocen i ukończenie podstawy programowej szkoły średniej LUB minimalny wynik GED 600.
Studenci, którzy uzyskali odpowiednią ocenę w Advanced Placement (AP), College Level Examination Program (CLEP) lub International Baccalaureate (IB), mogą uzyskać zaliczenie na zakończenie studiów na Arkansas Tech University , otrzymując kwalifikujący wynik z egzaminów. Te kredyty mogą spełniać ogólne wymagania edukacyjne. Wyniki AP, CLEP i IB powinny być udokumentowane we wniosku o przyjęcie. Prześlij oficjalne raporty wyników lub czytelne kopie wytłoczone przez twoją szkołę średnią do Biura Rekrutacji. Studenci, którzy uzyskali International Baccalaureate (IB), powinni przesłać transkrypcję IB do oceny. Studenci, którzy pomyślnie ukończyli program International Baccalaureate Diploma Programme, mogą otrzymać punkty na zakończenie studiów na Arkansas Tech University .
Studenci pierwszego roku, którzy nie spełnią warunków bezwarunkowego przyjęcia, zostaną warunkowo przyjęci z minimalnym złożonym wynikiem ACT 15, złożonym wynikiem SAT 830 lub wyższym w skali RSAT 1600 lub złożonym wynikiem SAT 1060 na poprzednim egzaminie SAT ze skalą 2400 lub łączny wynik ACCUPLACER nowej generacji wynoszący 229 oraz ukończenie podstawowej szkoły średniej ze średnią ocen 2,0 / 4,0 lub minimalnym wynikiem GED równym 600.
Powracający student:
Studenci, którzy nie uczęszczali do Arkansas Tech w ciągu ostatniego roku lub uczęszczali do innej uczelni lub uniwersytetu od ostatniego uczęszczania na Tech, muszą złożyć nowy wniosek o przyjęcie. Minimalne wymagania dotyczące średniej ocen są wymienione poniżej:
- Nie uczęszczał do innej uczelni od czasu ukończenia Tech
- Łączny GPA technologii 2.0 lub nowszy
Uczęszczał do innej uczelni od czasu nauki w Tech
- Łączny GPA technologii 2.0 lub nowszy
- Oficjalne transkrypcje z uczelni dokumentujące łączny GPA uczelni na poziomie 2,0 lub wyższym
- Musi kwalifikować się do ponownej rejestracji w ostatniej instytucji, w której uczestniczyła
Student z wymiany:
Studenci, którzy nie uczęszczali na Arkansas Tech University muszą złożyć wniosek o przyjęcie, oficjalne transkrypcje z każdej instytucji, do której uczęszczali wcześniej, oraz dowód szczepienia.
Jeśli przenosisz mniej niż 24 godziny kredytowe, należy przedłożyć oficjalną transkrypcję ze szkoły średniej oraz wyniki ACT, SAT lub ACCUPLACER. Przeniesieni studenci z ponad 24 godzinami zajęć, którzy nie ukończyli angielskiego lub matematyki na poziomie college'u, będą zobowiązani do przesłania wyników testów. Arkansas Tech University będzie uznawać punkty transferowe od instytucji amerykańskiej pod warunkiem, że instytucja ta jest akredytowana przez jedno z sześciu regionalnych stowarzyszeń akredytacyjnych w USA oraz w przypadku kursów zatwierdzonych do przeniesienia przez ADHE za pośrednictwem ACTS. Akceptacja zaliczenia kursu może zależeć od daty akredytacji danej instytucji lub daty zatwierdzenia kursu do przeniesienia przez ADHE. Transfer punktów za zajęcia z instytucji spoza Stanów Zjednoczonych będzie rozpatrywany indywidualnie. Studenci ubiegający się o przeniesienie punktów z zagranicznej uczelni / uniwersytetu muszą przejść ocenę poświadczeń za pośrednictwem firmy autoryzowanej przez Arkansas Tech University (listę zatwierdzonych usługodawców można uzyskać w IMSSO lub w Biurze Rejestracyjnym). Zaliczenie transferowe, chociaż akceptowane przez uczelnię, nie gwarantuje spełnienia wymagań dotyczących stopnia naukowego dla danego programu studiów wybranego przez studenta przenoszącego. Po przyjęciu, Twój doradca akademicki określi, które kredyty liczą się do Twoich wymagań dotyczących stopnia.
Minimalne wymagania dotyczące średniej ocen są wymienione poniżej:
- Wszystkie transfery muszą kwalifikować się do ponownej rejestracji w ostatniej instytucji, w której uczestniczyli, i mieć łączny GPA uczelni równy 2,0
Jeśli nie spełniasz wymagań bezwarunkowego przyjęcia lub potrzebujesz dalszych szczegółów na temat którejkolwiek z powyższych informacji, napisz do Biura Rekrutacji na [email protected]. Możesz również skontaktować się z nami telefonicznie pod numerem 800-582-6953 lub (479) 968-0343. Nieoficjalne dokumenty można przesłać faksem na numer (479) 964-0522. Wszystkie ostateczne dokumenty przyjęcia należy przesłać pocztą na adres:
Arkansas Tech University
Biuro Rekrutacji i Rekrutacji Studentów
Brown Hall, apartament 104
105 West O Street
Russellville AR 72801-2222
Odrzucenie nieakademickie
Należy pamiętać, że wyniki w nauce nie są jedynym kryterium przyjęcia na uniwersytet. Uczelnia może ocenić zachowanie i pochodzenie danej osoby, aby określić jej zdolność do utrzymania standardów postępowania akademickiego i zawodowego oczekiwanych na uniwersytecie. Ocena może uwzględniać obecne zachowanie i wyniki, a także przeszłe doświadczenia i działania. Samo zakwalifikowanie się do przyjęcia nie gwarantuje przyjęcia.
Koszty i opłaty
* Czesne i opłaty mogą ulec zmianie w razie potrzeby
Wysokość czesnego
godziny | Rezydent (w stanie) | Nierezydent (poza stanem) |
1 | 226,00 | 452,00 |
2 | 452,00 | 904,00 |
3 | 678,00 | 1356,00 |
4 | 904,00 | 1,808,00 |
5 | 1.130,00 | 2.260,00 |
6 | 1356,00 | 2.712,00 |
7 | 1,582,00 | 3.164,00 |
8 | 1,808,00 | 3,616,00 |
9 | 2.034,00 | 4.068,00 |
10 | 2.260,00 | 4520,00 |
11 | 2.486,00 | 4,972,00 |
12 | 2.712,00 | 5.424,00 |
13 | 2 938,00 | 5 876,00 |
14 | 3.164,00 | 6.328,00 |
15 | 3,390,00 | 6 780,00 |
16 | 3,616,00 | 7.232,00 |
17 | 3 842,00 | 7,684,00 |
18 | 4.068,00 | 8.136,00 |
19 | 4.294,00 | 8,588,00 |
20 | 4520,00 | 9 040,00 |
21 | 4.746,00 | 9 492,00 |
22 | 4,972,00 | 9 944,00 |
Program
Główne opcje
Zarządzanie wydarzeniami
Event Management Emphasis przygotowuje studentów do kariery w turystyce, konwencji i biura odwiedzających, a także sportu i zarządzania wydarzeniami. Ten nacisk zapewni tło w komercyjnej rekreacji, sportach rekreacyjnych i zarządzaniu wydarzeniami w drugim wiodącym przemyśle Arkansas i największym na świecie. Turystyka i zarządzanie wydarzeniami to zbiór branż pod większym parasolem zarządzania gościnnością.
Poniższa matryca to przykładowy plan wszystkich zajęć wymaganych w tym programie.
Freshman
Jesień | Wiosna | ||
ENGL 1013 Composition I1 | 3 | ENGL 1023 Composition II1 | 3 |
BIOL 1014 Wprowadzenie do nauk biologicznych | 4 | CHEM 1111 Laboratorium chemii i CHEM 1113 Przegląd chemii | 4 |
COMS 1003 Wprowadzenie do systemów komputerowych | 3 | MATH 1113 Algebra szkoły wyższej | 3 |
HA 1001 Wprowadzenie do administracji hotelarskiej | 1 | HA/CUL 1011 Technologia sanitarna | 1 |
HA 1043 Wprowadzenie do zarządzania hotelarstwem | 3 | HA 2133 Wprowadzenie do podróżowania i turystyki | 3 |
Razem Godziny | 14 | Razem Godziny | 14 |
Sophomore
Jesień | Wiosna | ||
PSY 2003 Psychologia ogólna | 3 | ACCT 2003 Zasady rachunkowości I | 3 |
ECON 2003 Podstawy ekonomii I | 3 | COMM 2173 Przemówienia biznesowe i zawodowe | 3 |
HA 2023 Przywództwo i etyka w hotelarstwie | 3 | HA/CUL 2053 Praktyka zawodowa | 3 |
HA 2043 Zarządzanie operacjami związanymi z zakwaterowaniem | 3 | HA 2073 Wprowadzenie do zarządzania wydarzeniami | 3 |
HA/CUL 2813 Podstawy żywienia człowieka | 3 | HA 2914 Zasady przygotowywania żywności | 4 |
Razem Godziny | 15 | Razem Godziny | 16 |
Junior
Jesień | Wiosna | ||
Sztuki piękne & Nauki humanistyczne1 | 3 | Sztuki piękne & Nauki humanistyczne1 | 3 |
Historia/rząd Stanów Zjednoczonych1 | 3 | PE 2513 Pierwsza pomoc | 3 |
HA 2063 Zarządzanie obsługą gości | 3 | HA/RP 3113 Zarządzanie zasobami ludzkimi | 3 |
HA 3173 Rachunkowość zarządcza w hotelarstwie | 3 | HA 3183 Catering i zarządzanie wydarzeniami | 3 |
HA 4073 Analiza finansowa branży hotelarskiej | 3 | ||
Razem Godziny | 12 | Razem Godziny | 15 |
Senior
Jesień | Wiosna | ||
BUAD 3023 Komunikacja w biznesie | 3 | HA/RP 4001 Przygotowanie do stażu | 1 |
MGMT 3003 Zarządzanie i zachowania organizacyjne | 3 | HA 4023 Zarządzanie i projektowanie obiektów hotelarskich | 3 |
HA 3013 Marketing i sprzedaż w hotelarstwie | 3 | HA 4033 Aspekty prawne w administracji hotelarskiej | 3 |
HA 3163 Technologia hotelarska | 3 | HA 4053 Zarządzanie spotkaniami i konferencjami | 3 |
HA 4063 Zarządzanie napojami | 3 | HA 4203 Zarządzanie strategiczne w hotelarstwie | 3 |
Razem Godziny | 15 | Razem Godziny | 13 |
Jesień | |
HA 4114 Staż3 | 4 |
HA Electives2 | 2 |
Razem Godziny | 6 |
1Zobacz odpowiednie alternatywy lub zamienniki w "Wymagania ogólne".
2See Departmental Advisor.
3Praktyka musi być zrealizowana w ostatnim semestrze po zakończeniu wszystkich kursów.
Zarządzanie gastronomią
Foodservices Management Emphasis przygotowuje studentów do kariery zarządzania w przemyśle spożywczym i napojów, jak również zarządzanych foodservice. Ten nacisk zapewni wiedzę i umiejętności niezbędne do kompleksowego tła zarządzania w tej dynamicznej i ciągle zmieniającej się branży hotelarskiej. Restauracje są największym w kraju pracodawcą w sektorze prywatnym.
Poniższa matryca to przykładowy plan wszystkich zajęć wymaganych w tym programie.
Freshman
Jesień | Wiosna | ||
ENGL 1013 Composition I1 | 3 | ENGL 1023 Composition II1 | 3 |
BIOL 1014 Wprowadzenie do nauk biologicznych | 4 | CHEM 1111 Laboratorium chemii i CHEM 1113 Przegląd chemii | 4 |
COMS 1003 Wprowadzenie do systemów komputerowych | 3 | MATH 1113 Algebra szkoły wyższej | 3 |
HA 1001 Wprowadzenie do administracji hotelarskiej | 1 | HA/CUL 1011 Technologia sanitarna | 1 |
HA 1043 Wprowadzenie do zarządzania hotelarstwem | 3 | HA 2133 Wprowadzenie do podróżowania i turystyki | 3 |
Razem Godziny | 14 | Razem Godziny | 14 |
Sophomore
Jesień | Wiosna | ||
PSY 2003 Psychologia ogólna | 3 | ACCT 2003 Zasady rachunkowości I | 3 |
ECON 2003 Podstawy ekonomii I | 3 | COMM 2173 Przemówienia biznesowe i zawodowe | 3 |
HA 2023 Przywództwo i etyka w hotelarstwie | 3 | HA/CUL 2053 Praktyka zawodowa | 3 |
HA 2043 Zarządzanie operacjami związanymi z zakwaterowaniem | 3 | HA 2073 Wprowadzenie do zarządzania wydarzeniami | 3 |
HA/CUL 2813 Podstawy żywienia człowieka | 3 | HA 2914 Zasady przygotowywania żywności | 4 |
Razem Godziny | 15 | Razem Godziny | 16 |
Junior
Jesień | Wiosna | ||
Sztuki piękne & Nauki humanistyczne1 | 3 | Sztuki piękne & Nauki humanistyczne1 | 3 |
Historia/rząd Stanów Zjednoczonych1 | 3 | PE 2513 Pierwsza pomoc | 3 |
HA 2063 Zarządzanie obsługą gości | 3 | HA/RP 3113 Zarządzanie zasobami ludzkimi | 3 |
HA 3173 Rachunkowość zarządcza w hotelarstwie | 3 | HA 4073 Analiza finansowa branży hotelarskiej | 3 |
HA 4063 Zarządzanie napojami | 3 | ||
Razem Godziny | 15 | Razem Godziny | 12 |
Senior
Jesień | Wiosna | ||
MGMT 3003 Zarządzanie i zachowania organizacyjne | 3 | BUAD 3023 Komunikacja w biznesie | 1 |
HA 3013 Marketing i sprzedaż w hotelarstwie | 3 | HA/RP 4001 Przygotowanie do stażu | 1 |
HA 3163 Technologia hotelarska | 3 | HA 4023 Zarządzanie i projektowanie obiektów hotelarskich | 3 |
HA 4986 Zakupy i zaawansowana produkcja żywności | 6 | HA 4033 Aspekty prawne w administracji hotelarskiej | 3 |
HA 4203 Zarządzanie strategiczne w hotelarstwie | 3 | ||
Razem Godziny | 15 | Razem Godziny | 13 |
Jesień | |
HA 4114 Staż3 | 4 |
HA Electives2 | 2 |
Razem Godziny | 6 |
1Zobacz odpowiednie alternatywy lub zamienniki w "Wymagania ogólne".
2See Departmental Advisor.
3Praktyka musi być zrealizowana w ostatnim semestrze po zakończeniu wszystkich kursów.
Gospodarka mieszkaniowa
Lodging Management Emphasis przygotowuje studentów do kariery zarządzania w hotelach, kwaterach, kurortach oraz publicznych i prywatnych klubach. Ten nacisk będzie analizować konkurencyjne strategie, style przywództwa, pracę zespołową i technologię w tym dynamicznym i ciągle zmieniającym się przemyśle hotelarskim.
Poniższa matryca to przykładowy plan wszystkich zajęć wymaganych w tym programie.
Freshman
Jesień | Wiosna | ||
ENGL 1013 Composition I1 | 3 | ENGL 1023 Composition II1 | 3 |
BIOL 1014 Wprowadzenie do nauk biologicznych | 4 | CHEM 1111 Laboratorium chemii i CHEM 1113 Przegląd chemii | 4 |
COMS 1003 Wprowadzenie do systemów komputerowych | 3 | MATH 1113 Algebra szkoły wyższej | 3 |
HA 1001 Wprowadzenie do administracji hotelarskiej | 1 | HA/CUL 1011 Technologia sanitarna | 1 |
HA 1043 Wprowadzenie do zarządzania hotelarstwem | 3 | HA 2133 Wprowadzenie do podróżowania i turystyki | 3 |
Razem Godziny | 14 | Razem Godziny | 14 |
Sophomore
Jesień | Wiosna | ||
PSY 2003 Psychologia ogólna | 3 | COMM 2173 Przemówienia biznesowe i zawodowe | 3 |
ECON 2003 Podstawy ekonomii I | 3 | ACCT 2003 Zasady rachunkowości I | 3 |
HA 2023 Przywództwo i etyka w hotelarstwie | 3 | HA/CUL 2053 Praktyka zawodowa | 3 |
HA 2043 Zarządzanie operacjami związanymi z zakwaterowaniem | 3 | HA 2073 Wprowadzenie do zarządzania wydarzeniami | 3 |
HA/CUL 2813 Podstawy żywienia człowieka | 3 | HA 2914 Zasady przygotowywania żywności | 4 |
Razem Godziny | 15 | Razem Godziny | 16 |
Junior
Jesień | Wiosna | ||
Sztuki piękne & Nauki humanistyczne1 | 3 | Sztuki piękne & Nauki humanistyczne1 | 3 |
Historia/rząd Stanów Zjednoczonych1 | 3 | PE 2513 Pierwsza pomoc | 3 |
HA 2063 Zarządzanie obsługą gości | 3 | HA/RP 3113 Zarządzanie zasobami ludzkimi | 3 |
HA 3143 Zarządzanie operacjami związanymi z zakwaterowaniem | 3 | HA 4073 Analiza finansowa branży hotelarskiej | 3 |
HA 3173 Rachunkowość zarządcza w hotelarstwie | 3 | ||
Razem Godziny | 15 | Razem Godziny | 12 |
Senior
Jesień | Wiosna | ||
MGMT 3003 Zarządzanie i zachowania organizacyjne | 3 | BUAD 3023 Komunikacja w biznesie | 3 |
HA 3013 Marketing i sprzedaż w hotelarstwie | 3 | HA/RP 4001 Przygotowanie do stażu | 1 |
HA 3163 Technologia hotelarska | 3 | HA 4023 Zarządzanie i projektowanie obiektów hotelarskich | 3 |
HA 4243 Zaawansowane zarządzanie operacjami w obiektach noclegowych | 3 | HA 4033 Aspekty prawne w administracji hotelarskiej | 3 |
HA/RP 4093 Zarządzanie ośrodkami i klubami | 3 | HA 4203 Zarządzanie strategiczne w hotelarstwie | 3 |
Razem Godziny | 15 | Razem Godziny | 13 |
Jesień | |
HA 4114 Staż3 | 4 |
HA Electives2 | 2 |
Razem Godziny | 6 |
1Zobacz odpowiednie alternatywy lub zamienniki w "Wymagania ogólne".
2See Departmental Advisor.
3Praktyka musi być zrealizowana w ostatnim semestrze po zakończeniu wszystkich kursów.