BAw biznesie - Zarządzanie Foodservice
Kendall College
Klucz informacyjny
Wybierz lokalizację
Lokalizacja kampusu
Chicago, Stany Zjednoczone
Języki
Poproś o informacje
Forma badania
W kampusie
Czas trwania
Poproś o informacje
Tempo
Pełny etat
Czesne
Poproś o informacje
Termin składania wniosków
Poproś o informacje
Najwcześniejsza data rozpoczęcia
Sep 2023
Stypendia
Poznaj możliwości stypendialne, aby pomóc sfinansować swoje studia
Wstęp
BA in Business - Zarządzanie Foodservice
 
Stężenie Zarządzanie Foodservice zapewnia studentom biznesowych solidne podstawy we wszystkich obszarach zarządzania gastronomii i przemysłu związanych z żywnością, w tym operacji, zamówień, produkcji, dystrybucji i serwisu, a także zachowania konsumentów.
 
Koncentracja skupia się na przygotowanie absolwentów do pracy w sieciowych, operacji na dużą skalę, takich jak łańcuch i restauracji franczyzowych i firm cateringowych, a także sprzedaży detalicznej i podmiotów dużych dostaw żywności, który pakiet, przygotować i / lub żywności dostaw do zakładów, takich jak szkoły , obiekty służby zdrowia i innych komercyjnych firm.
 
Podobnie jak w innych programach Kendall, uczniowie uczą się z wciągającą nauczania procesu, który obejmuje praktyki branżowe, jak również całościowe senior projektu.
Zarządzanie Sampling Foodservice przedmiotu:
Wprowadzenie do zarządzania gastronomii - bada ogromny świat branży gastronomicznej, w tym karmienia kontraktowego działalności hoteli, restauracji niezależnych, życia starszego, gastronomicznej edukacyjnej, kucharz, catering, osobistych badań i rozwoju.
 
Foodservice Ilość / Produkcja - koncentruje się na strategii obsługujących dużą liczbę osób, w tym żywności nabywczej ilości, produkcji i usług, a także bezpieczeństwa żywności, pobierania, codziennych operacji, systemów dostaw żywności oraz komisarycznym systemów.
 
Logistyka zarządzania gastronomii - zawiera przegląd systemów i procesów związanych z zakupem i dystrybucji żywności na dużych obszarach geograficznych.Studenci poznają koncepcje zarządzania łańcuchem dostaw, dystrybucji, produkcji i przenoszenia żywności w dużych ilościach, zarządzanie zapasami i dostawy do odległych trudno dostępnych miejscach.
 
Zachowanie konsumentów - bada, jak konsumenci podejmują decyzje o zakupie w oparciu o kryteria racjonalne i irracjonalne. Uczniowie odkrywają podstaw współczesnej reklamy, promocji i strategii merchandisingu.
 
Sanitarna - uczy, jak do zapewnienia zdrowego i bezpiecznego funkcjonowania gastronomii w tym HACCP (Analiza Zagrożeń i Krytycznych Punktów Kontroli), higiena osobista, jedzenie, zakupu / odbioru / magazynowania, przygotowania i serwowania żywności, skażenie żywności, chorób przenoszonych żywności i walki ze szkodnikami.
 
Składniki - wprowadza uczniów do wspólnej terminologii przemysłu spożywczego, co pozwala im zrozumieć podstawy identyfikacji żywności i napojów, z naciskiem na potocznym, jak i znajomości serviceware i ogólnego wyposażenia kuchni.
 
Jedzenie i napoje zarządzania - wyzwania studentów do podejmowania skutecznych decyzji biznesowych poprzez studiowanie różnych scenariuszy operacyjnych. Uczniowie uczą się planowania menu i koncepcje kontroli kosztów, opracowanie budżetów, analizy sprawozdań finansowych, polecam operacyjnych korekt, uchwyt spraw ludzkich zasobów i podejmowania decyzji politycznych, które mają wpływ zarządzania, personelu i własności.
 
Żywienie Człowieka - bada rolę żywienia w żywności i zdrowia i odżywiania, wpływ ma na branży gastronomicznej. Studenci poznają podstawowe pojęcia żywieniowe i omówienia bieżących ustaleń i kontrowersje.Badają żywność, etykiet, receptur i menu dla korzyści żywieniowe i diety planu i strategii marketingowych dla wyspecjalizowanych populacji.
O szkole
pytania
Podobne kursy
Wyróżnienia Bachelor of Commerce (Zarządzanie Kulinarne)/Honors Bachelor of Commerce (Zarządzanie Kulinarne) (Bridging)
- Toronto, Kanada
Międzynarodowy Bachelor of Business Administration
- Ferrières-en-Brie, Francja
Bachelor Ferrieres
- Ferrières-en-Brie, Francja