Gastronomia i sztuka kulinarna
Gaziosmanpaşa University
Klucz informacyjny
Lokalizacja kampusu
Tokat, Turcja
Języki
Język angielski, Turecki
Forma badania
Poproś o informacje
Czas trwania
Poproś o informacje
Tempo
Poproś o informacje
Czesne
Poproś o informacje
Termin składania wniosków
Poproś o informacje
Najwcześniejsza data rozpoczęcia
Sep 2023
Stypendia
Poznaj możliwości stypendialne, aby pomóc sfinansować swoje studia
Wstęp
W dzisiejszych czasach, wraz z postępującą technologią i zmieniającymi się preferencjami klientów, potrawy przygotowywane na talerzach powinny przyciągać wzrok jeszcze przed karmieniem.
Przygotowanie atrakcyjnych dla oka talerzy jest możliwe dzięki szefom kuchni, którzy rozwinęli swoje zdolności artystyczne oraz wiedzę i umiejętności. Nasz wydział, który zostanie otwarty w ramach Wydziału Sztuk Pięknych Gaziosmanpaşa University , chce kształcić swoich studentów nie jako szefa kuchni, ale jako artystę zgodnie z zasadą „Gotowanie to sztuka, a kucharz to artysta”. W tym kontekście kurs ma na celu rozwinięcie wiedzy i umiejętności uczniów związanych z dekorowaniem talerzy na kursach teoretycznych i użytkowych oraz kultury kulinarnej. Kolejnym celem wydziału jest przyczynienie się do zachowania bogatej tureckiej kultury kulinarnej i promocja tej kultury na arenie międzynarodowej. Podczas czteroletniego programu licencjackiego ma na celu nauczenie zarządzania żywnością i napojami oraz wszystkich subtelności sztuki gotowania od najbardziej podstawowego do najbardziej zaawansowanego poziomu. W naszym dziale, który ma na celu przyczynienie się do promocji naszej kultury kulinarnej i żywności w Turcji i za granicą, pragnie się uczyć lokalnych potraw, oryginalnych receptur z historycznym tłem.
Jednym z celów tego kursu jest umożliwienie studentom, którzy znają tradycyjną kuchnię turecką i kuchnię międzynarodową, przyczynienia się do tworzenia nowych form poprzez ciągłe doskonalenie się i dodawanie wartości produktom, które zostały ujawnione podczas kursu. W ten sposób studenci, którzy tworzą i dzielą się swoimi doświadczeniami ze społeczeństwem podczas procesu kształcenia, będą mieli możliwość przedstawienia siebie, swoich wydziałów i uniwersytetów, swoich miast, a nawet swojego kraju w różnych dziedzinach.
O szkole
pytania
Podobne kursy
Wykształcenie wyższe o kierunku kulinarno-gastronomicznym
- Barcelona, Hiszpania
Stopień w gastronomii
- Madrid, Hiszpania
Bachelor of Arts w sztuce kulinarnej
- Port-Valais, Szwajcaria