Licencjat w dziedzinie nauki i technologii żywności
Lebanese International University
Klucz informacyjny
Lokalizacja kampusu
Beirut, Liban
Języki
Poproś o informacje
Forma badania
W kampusie
Czas trwania
Poproś o informacje
Tempo
Pełny etat
Czesne
Poproś o informacje
Termin składania wniosków
Poproś o informacje
Najwcześniejsza data rozpoczęcia
Oct 2023
* za kredyt
Wstęp
Bachelor in Food Science and Technology
Program obejmuje następujące kursy:
Jedzenie Service Management
To omawiam techniki zarządzania funkcjonalnego działania Jedzenie: zakupów, budżetów i zarządzania kontrolą. Będzie koncentrować się na rozwoju małych i dużych umiejętności gotowania skalę, planowanie menu i standardową modyfikację receptur zgodnie z dietetycznymi modyfikacjami. Będzie to również rozwijania niezbędnych umiejętności i bazę wiedzy, aby pomóc w świadczenie i zarządzanie nimi za pomocą posiłków instytucjonalnej gastronomii. Aspekty projektowania organizacyjnej, przywództwa, motywacji, negocjacji, zarządzania zasobami, marketingu, produkcji, bezpieczeństwa i kwestii sanitarnych są omawiane. Wymagania wstępne: Zarządzanie organizacjami (Zasady zarządzania, wprowadzenie do zarządzania), NUTR 250 BMGT200..
Technologia Wyrobów Spożywczych Zastosowanie biotechnologii do produkcji surowców, jak również do produkcji, przetwarzania, przechowywania, pakowania, przygotowanie produktów Rood jest krótko omówione. Zmiany różne chemiczne, mikrobiologiczne i fizyczne, które występują do żywności są wprowadzane. Wymagania: ENGL 150
Podstawowe Żywienie
Wstęp do nauki o żywieniu. Badanie zasad żywienia i ich stosowania w ramach koncepcji odnowy biologicznej, fitness i zdrowie, osobistych wyborów Rood, grup żywności i przewodników, wybór zrównoważonych pod względem odżywczym diety i planowania diety, podstawowych informacji na temat składników odżywczych i energii i ich źródeł, prawd i identyfikacyjnych nieprawdy wśród reklamowanych roszczeń produktów spożywczych, oprócz bieżących kontrowersyjnych kwestii dotyczących suplementacji i popularnych diet są omawiane.