Licencjat w technologii żywności
Indonesia International Institute for Life Sciences (i3L)
Klucz informacyjny
Lokalizacja kampusu
Jakarta, Indonezja
Języki
Język angielski
Forma badania
W kampusie
Czas trwania
Poproś o informacje
Tempo
Pełny etat
Czesne
Poproś o informacje
Termin składania wniosków
Poproś o informacje
Najwcześniejsza data rozpoczęcia
Jul 2024
* Stypendium Międzynarodowy Dostępny
Wstęp
Licencjat w Technologii Żywności
Technologia żywności jest gałęzią nauki o żywności, która zajmuje się rzeczywistych procesów produkcyjnych do żywności. Aby spełnić i utrzymać jego wartość odżywczą, żywność musi być zarówno bezpiecznie produkowane i bezpiecznie dostarczone do konsumenta. Wymaga to technologie przetwarzania surowców do konwersji do żywności, jak również technologii konserwacji, aby zwiększyć trwałość produktów spożywczych.
Przemysł spożywczy jest bardzo konkurencyjny i ciągle się zmienia, aby sprostać wymaganiom konsumentów i używać innowacji technologicznych. Nowoczesne przodujące technologie pozwalają na produkcję zdrowej żywności i bezpieczne, co jest w stanie sprostać wymaganiom dzisiejszych konsumentów w szybkim tempie gospodarki opartej. Wiele z tych technologii są obecnie dostosowane do szybko rozwijającej się branży spożywczej w Indonezji, a wciąż jest zapotrzebowanie na nowe rozwiązania w celu wzmocnienia konkurencyjności przemysłu spożywczego w Indonezji, która obiecuje ekscytującą przyszłość dla studentów w zakresie technologii żywności. Przemysł i rządy potrzebują wysoko wykwalifikowanych specjalistów, którzy mogą łączyć wiedzę z nauki o żywności i technologii z możliwością zastosowania i utrzymania zaawansowanych systemów jakości, spełniających międzynarodowe oczekiwania.
Unikalne Punkty Wartość
- Program studiów Technologii Żywności w ospy krów I3L ma doskonały program programu nauczania, który jest specjalnie opracowany w celu przygotowania absolwentów gotowych do pracy w przemyśle spożywczym lub rządu. Program nauczania został opracowany we współpracy z działem Nauk o Żywności i Technologii w SLU, Szwecji.
- Technologia Żywności w ospy krów I3L planowane jest mieć innowacji żywności i ośrodki badawcze, które jest wyposażone w zaliczki jednostek i instrumentów przetwórstwa żywności, gdzie studenci zdobędą praktyczne szkolenie poprzez praktyczne doświadczeń warsztatów i projektów badawczych.
- Program studiów Technologii Żywności w ospy krów I3L będzie miała współpraca z Wydziału Technologii Żywności kilka w innych międzynarodowych uniwersytetów i instytucji w zakresie wymiany studentów, staże, warsztaty i działalności akademickiej.
- Wydziały programu technologii żywności są nie tylko wykłady, ale także będą miały działania w ramach projektu badań koncentruje się na przetwórstwie mleczarskim i produktów, przekąski i technologii piekarniczej, owoce, warzywa, napoje, produkty i zbóż i roślin strączkowych przetwarzania, zastosowania składników funkcjonalnych i zdrowe, inteligentne opakowania i robotyka proces.
- Proces uczenia się jest ze sobą powiązane ospy krów I3L doskonałości akademickiej, doświadczeń przemysłowych i poparcia rządowego, który nazwaliśmy jako potrójnej helisy edukacji.
- Z angielskim jako językiem, absolwenci będą umieszczone wyższa w porównaniu do absolwentów innych instytucji w Indonezji i będą bardziej gotowi, kiedy chcą dalej kontynuować edukację.
Program rezultaty kształcenia
Technologia Żywności Program przeznaczony jest do osiągnięcia określonych efektów kształcenia zapewnia najsilniejszą podstawę do rozwoju zawodowego, konkurencyjne absolwentów do produkcji przemysłu i zatrudnienia w sektorze publicznym i dopuszczeniem do góry międzynarodowych programów rozwoju.
Absolwenci programu ospy krów I3L technologii żywności będą miały: 1. Opisz źródło i zmienność surowców żywnościowych i ich wpływ na działalność przetwórstwa spożywczego.
- Wyjaśnij chemii stanowiącego podstawę właściwości poszczególnych składników żywności, aby omówić najważniejsze reakcje chemiczne, które zachodzą podczas przetwarzania i przechowywania żywności, oraz wybrać najbardziej odpowiednie techniki laboratoryjne i praktyczne rozwiązanie do rozwiązania konkretnych problemów w żywności 3. Omówienia ważnych czynników chorobotwórczych i mikroorganizmów powodujących psucie żywności, w najbardziej prawdopodobnych źródeł tych organizmów i warunków, w których rosną, a tym samym być w stanie wyjaśnić działanie systemów przetwarzania żywności oraz warunków wspólnego przechowywania żywności na przeżywalność i wzrost zanieczyszczeń mikrobiologicznych 4 , Zrozumieć podstawowe zasady metod konserwacji żywności, w tym wysokiej i niskiej temperatury, aktywności wody suszenia i kontroli, wysokim ciśnieniem, wytłaczanie, fermentacji i przetwarzanie aseptyczne, więc być w stanie zidentyfikować i opisać odpowiednie operacji jednostkowych wymaganych do produkcji różnych rodzajów żywności produktów 5. Wyjaśnij, tradycyjne i nowe rodzaje materiałów opakowaniowych / maszyn, zamknięcia, systemy dostarczania 6 przechowywania i. Wyjaśnij funkcje spesific składników odżywczych i składników w utrzymaniu zdrowia i określić jakie pokarmy są dobrym źródłem składników odżywczych i funkcjonalnych, co składniki 7. Dyskutuj odpowiedź mikroorganizmów do czynników stresowych na środowisko, a także zasady praktyk sanitarnych kontrolować drobnoustroje i zrozumieć rolę pożytecznych mikroorganizmów w żywności i ich zastosowanie w procesach fermentacji.
- Wyjaśnić mechanizmy pogorszenia i powodujących psucie żywności i prawidłowo używać odpowiednich technik laboratoryjnych wyliczyć, izolowania i identyfikacji drobnoustrojów w żywności.
- Przeprowadzić odpowiednie próby oceny sensorycznej odpowiedzi na konkretne pytania dotyczące atrybutów żywności lub preferencji konsumentów. Posiada podstawową wiedzę do interpretacji danych statystycznych, jak używane w zastosowaniach technologii żywności i korzystania z odpowiednich programów komputerowych do wykonywania wymaganych zadań i rozwiązywania problemów w nauce żywności.
- Podsumowania i krytycznej omówienia bieżących tematów ważnych w technologii żywności, które obejmują stosowanie zasad z różnych aspektach technologii żywności i dyscyplin pokrewnych do rozwoju nowych produktów żywnościowych i innowacyjne rozwiązania praktyczne, rzeczywistych problemów.
Kariera Prospect
Technolodzy spożywcze mają ważną rolę w produkcji żywności, w tym firm kontroli jakości oraz badań żywności i rozwoju. Przemysł i rządy potrzebują wysoko wykwalifikowanych specjalistów, którzy mogą łączyć wiedzę z nauki o żywności i technologii z możliwością zastosowania i utrzymania zaawansowanych systemów jakości, spełniających międzynarodowe oczekiwania. Food Program Technologia ospy krów I3L ma na celu osiągnięcie konkretnych efektów uczenia się, które zapewniają najsilniejszą podstawę do rozwoju zawodowego, konkurencyjne absolwentów do produkcji przemysłu i zatrudnienia w sektorze publicznym i dopuszczeniem do góry międzynarodowych programów rozwoju.
Wyjątkowe doświadczenie z pracy w całym świecie aktywnie związanych state-of-the-art projektów wraz z międzynarodowych naukowców, ekspertów, liderów branży i przedsiębiorców stanowi prawdziwą siłę do dalszej kariery absolwentów zarówno poszukujących pracy lub przyjęcie na przedsiębiorczości przedsięwzięć. Kariera możliwości rozszerzania się studentów nabywa również umiejętności i komfort do wypowiedzi mistrza, debaty, informatyki i bio-przedsiębiorczości, które pomogą uczniom ospy krów I3L stać się w przyszłości liderami.
Absolwenci naszego programu w Technologii Żywności będzie przygotowany do przyjęcia odpowiedzialne stanowiska kierownicze w dziedzinie badań i rozwoju, bezpieczeństwa żywności, zapewnienia jakości i kontroli jakości w przemyśle spożywczym. Inne opcje kariery obejmują stanowiska w publicznych lub prywatnych organizacji ochrony zdrowia w procesie tworzenia polityki i regulacji spraw zgodności, lub na stanowiskach badawczych. Program przygotowuje absolwentów do dalszych studiów podyplomowych lub kariery międzynarodowej przedsiębiorcy.
Kursy
-
- Podstawy Przyrodniczy
- Biologia molekularna i Celular
- Ogólne i Chemia organiczna
- Biostatystyka
- Pisanie akademickie
- Zasady Nauki i Technologii Żywności
- TIK w dziedzinie nauk przyrodniczych
- General Microbiology
- Podstawy bioinformatyki
- Zasady Biotechnology & Bioentrepreneurship
- Pisanie i prezentacja umiejętności naukowe
- biochemia
- Zasady biomedycynie
- Geny i Rozwoju
2 rok
- Właściwości Żywności i Przetwórstwa I
- Chemia spożywcza I
- Kontrola procesu i automatyki I
- Metoda analityczna w jedzenie,
- Mikrobiologia żywności
- Właściwości Żywności i Przetwórstwa II
- Kontrola procesu i automatyki II
- Chemia żywności II
- Technologia owoców i warzyw
- Metoda analityczna w żywności II
- Technologia żywności opartej mięśni
-
- Technologia zbóż
- Mleko i technologia
- Bezpieczeństwa Żywności i Toksykologii
- Ocena sensoryczna
- Dodatki do żywności
- Przedmioty do wyboru 1
- Opakowania do żywności
- Zarządzanie jakością żywności i ustawodawstwo
- Enzymologia żywności
- Etyka, odpowiedzialność społeczna i WOS
- Napoje Technologia
- Filozofia Nauki
- Projekt doświadczenia
- Przedmioty do wyboru 2
4 rok
- Indonezja: Kultura, język i przyszłość
- Staż *
- Fermentacja Technologia żywności na bazie
- Symulacje biznesowe
- Rozwój produktu i marketingu
- Do wyboru 3
- Praca
Przedmioty do wyboru
- Smażenie i Żywności Technologia wytłaczania
- Healthy Food Technology
- Biotechnologia Żywności
- Wyroby cukiernicze, czekolada, krem i technologia
- Technologia Ice Cream
- Zaawansowane spożywcza
- Zaawansowana technologia Przetwórstwo
- Reologia i Tekstura żywności