Licencjat w zakresie zarządzania bezpieczeństwem żywności
Aeres University of Applied Sciences
Klucz informacyjny
Wybierz lokalizację
Lokalizacja kampusu
Almere, Niderlandy
Języki
Język angielski
Forma badania
W kampusie
Czas trwania
1 Rok
Tempo
Pełny etat
Czesne
Poproś o informacje
Termin składania wniosków
Poproś o informacje
Najwcześniejsza data rozpoczęcia
Sep 2023
Wstęp
Aeres University of Applied Sciences oferuje Studia dla studentów zainteresowanych karierą w jeden z następujących profili zawodowych: - jakość żywności i jej menedżera bezpieczeństwa - Audytor międzynarodowych systemach jakości żywności - Starszy doradca / konsultant w zakresie kontroli jakości żywności
Bezpieczna żywność stała się priorytetem. Produkcja żywności staje się coraz bardziej skomplikowane i coraz więcej rzeczy może pójść nie tak podczas procesu produkcji. Jeśli chodzi o stosowanie antybiotyków w paszy dla bydła, które doprowadziły do oporności bakteryjnej na antybiotyki. Przez wiele lat, Holandia odgrywała wiodącą rolę w dziedzinie bezpieczeństwa żywności.
Pierwsze certyfikaty bezpieczeństwa żywności zostały wydane dla firm w Holandii. Podejście łańcucha (od pola do stołu) również odgrywa znaczącą rolę w tym zakresie. Studenci będą uczyć się tego, co jest system bezpieczeństwa żywności, jak to ustawić i jak monitorować, czy system bezpieczeństwa żywności działa dobrze.
Kwalifikacje
Po pomyślnym ukończeniu tego rocznego programu, absolwenci otrzymują stopień Ingenieur licencjata z wyróżnieniem (stopień) w Zarządzania i Agrobiznesu.
Kompetencje
Wybrani absolwenci będą kompetencje w następujących dziedzinach: - Analizując łańcuchów rolno-spożywczych - wdrażanie systemów jakości i bezpieczeństwa żywności - Audyt systemów jakości