Licencjat w Turystyce i Gastronomii
Kodolanyi Janos University (KJU)
Klucz informacyjny
Lokalizacja kampusu
Budapest, Węgry
Języki
Język angielski
Forma badania
W kampusie
Czas trwania
230 hours
Tempo
Pełny etat
Czesne
EUR 2800 / per semester *
Termin składania wniosków
Poproś o informacje
Najwcześniejsza data rozpoczęcia
Poproś o informacje
* czesne za kurs przygotowawczy 2250 €/semestr
Wstęp
Na Kodolányi – jednym z najbardziej prestiżowych węgierskich uniwersytetów z bogatą historią edukacji turystycznej – możesz uczyć się od bardzo szanowanych i doświadczonych, profesjonalnych nauczycieli. Z nami możesz wziąć udział w ekscytujących zajęciach pełnych doświadczeń, jednocześnie poznając aktualne i rynkowe informacje o węgierskiej i międzynarodowej branży turystycznej. Zdobędziesz wszechstronną wiedzę teoretyczną i praktyczną w najdynamiczniej rozwijającej się dziedzinie rozwoju turystyki, a także poznasz świat gastronomii, turystyki aktywnej i kreatywnej.
Opis programu
Cele kwalifikacyjne programu są równoważne z szóstym poziomem Systemu Europejskich Ram Kwalifikacji oraz szóstym poziomem węgierskiego systemu Krajowych Ram Kwalifikacji.
Celem kursu jest kształcenie specjalistów ekonomicznych, którzy są w stanie zrozumieć ogólne procesy zarządzania przedsiębiorstwem i biznesem oraz są zdolni do internacjonalizacji w globalnym środowisku biznesowym.
Biorąc udział w tym kursie będziesz w stanie:
- zrozumienie zasad i wielopoziomowego systemu zarządzania branżą turystyczną, jej trendów i charakteru, wyzwań i zagrożeń.
- zrozumienie organizacji i zarządzania różnymi typami organizacji i instytucji w branży turystycznej. Specjalistyczna wiedza pozwoli Ci rozumieć, planować i analizować operacyjne i funkcjonalne procesy biznesowe organizacji i instytucji.
- organizacja i zarządzanie nowym kreatywnym, innowacyjnym, zorientowanym na jakość programem lub interwencjami projektowymi dla usług biznesowych.
- komunikacja międzykulturowa i interakcje z klientami w celu zrozumienia wyborów i zachowań oraz wpływania na nie.
- kontynuowanie studiów na poziomie magisterskim.
Specjalistyczny obszar zainteresowania
- Zielona ekonomia
- Zarządzanie hotelem i gastronomią
- Rozwój turystyki
- Badania Unii Europejskiej
Przegląd zajęć
- Umiejętności i metody uczenia się
- Węgierski jako język obcy
- Globalizacja i problemy społeczne
- Usługi zewnętrzne w biznesie i IR
- Kreatywność i innowacyjność w turystyce
- Projektowanie doświadczeń w turystyce, hotelarstwie i zarządzaniu wydarzeniami
- Zrównoważony rozwój i rozwój turystyki
- Odpowiedzialna konsumpcja turystyczna
Stanowisko KJU BSc w Programie Turystyki i Gastronomii
- Program jest częścią programu KJU Budapest International Campus i wraz z programem węgierskim jest realizowany w sposób zrównoważony.
- Program jest powiązany ze strategicznymi celami KJU w zakresie edukacji opartej na współpracy, w tym uczenia się w miejscu pracy (WBL)
- Program jest powiązany ze strategicznymi celami KJU dotyczącymi edukacji w zakresie przedsiębiorczości, aby rozwijać studentów na potrzeby przedsiębiorczości prywatnej, non-profit lub społecznej.
Ciekawostki Departamentu Turystyki
- Prawie 40% węgierskich ekspertów turystycznych studiowało w Kodolányi.
- Nauczyciele Wydziału Turystyki w Kodolányi mają łącznie prawie 120 lat doświadczenia, które zdobyli podczas pracy w różnych dziedzinach turystyki. Są również bardzo aktywni w podróżach: podróżowali do ponad 80 krajów i stale wygłaszają przemówienia na kilku międzynarodowych konferencjach.
- Nie tylko to, ale także pojechali uczyć na kilku uniwersytetach na całym świecie, co zbudowali na swoich zajęciach i metodach nauczania na Węgrzech.