$close

Filtry

Zobacz wyniki

Licencjat Bezpieczeństwo żywności, Szukaj programów Licencjat Bezpieczeństwo żywności

Uzyskanie tytułu licencjata może być świetnym sposobem, aby utorować drogę do udanej i stabilnej kariery. Zazwyczaj uzyskany w ciągu około trzech do siedmiu lat, stopień daje uczniom szansę na zdobycie wykształcenia poprzez studiowanie wielu ogólnych tematów i specjalizację w jednym obszarze wybranym jako majstersztyk. Licencjat może pomóc uczniom uzyskać wyższe płatne prace.… Czytaj więcej

Uzyskanie tytułu licencjata może być świetnym sposobem, aby utorować drogę do udanej i stabilnej kariery. Zazwyczaj uzyskany w ciągu około trzech do siedmiu lat, stopień daje uczniom szansę na zdobycie wykształcenia poprzez studiowanie wielu ogólnych tematów i specjalizację w jednym obszarze wybranym jako majstersztyk. Licencjat może pomóc uczniom uzyskać wyższe płatne prace.

Czym jest licencjat w zakresie bezpieczeństwa żywności? Ten stopień zazwyczaj pomaga przygotować uczniów do pracy w zakresie kontroli żywności i bezpieczeństwa. Zajęcia mogą obejmować mikrobiologię, rolnictwo, biologię, matematykę i chemię. Inne klasy bardziej specyficzne dla branży mogą dotyczyć takich zagadnień, jak stabilność żywności, przetwarzanie termiczne, technologia zbioru i patogeny przenoszone przez żywność. W zależności od uczelni może również wymagać stażu lub innej praktycznej nauki.

Ci, którzy osiągnęli stopień bezpieczeństwa żywności, są zwykle przygotowywani ze specjalnymi umiejętnościami i wiedzą na temat prawa żywnościowego, przetwarzania żywności i inżynierii żywności. Mogą kwalifikować się do pracy w przemyśle spożywczym i przetwórstwie.

Bachelor in Food Safety może trwać od trzech do siedmiu lat, w zależności od programu i potrzeb ucznia. Czesne i inne koszty mogą się również różnić, dlatego zaleca się, aby zasięgnąć informacji w szkołach, aby uzyskać więcej informacji.

Osoby, które ukończyły studia licencjackie z zakresu bezpieczeństwa żywności, mogą kwalifikować się do pracy w charakterze inspektorów bezpieczeństwa żywności, specjalistów ds. Bezpieczeństwa produkcji, mikrobiologów żywności, naukowców zajmujących się chemią żywności, dyrektorów ds. Zapewnienia jakości, technologów żywności i kierowników ds. Bezpieczeństwa żywności. Te kariery mogą być dobrze płatne i pozwalają na ruch w górę. Praca jest często dostępna w federalnym i lokalnym rządzie oraz w sektorze prywatnym.

Szkoły na całym świecie mogą oferować ten tytuł w niepełnym wymiarze godzin, w pełnym wymiarze godzin lub online. Aby dowiedzieć się więcej, wyszukaj swój program poniżej i skontaktuj się bezpośrednio z biurem rekrutacyjnym wybranej szkoły, wypełniając formularz zgłoszeniowy.

Pokaż mniej
Inne opcje w ramach tego kierunku studiów: 
$format_list_bulleted Filtry
Sortuj według:
  • Popularne Najnowsze Tytuł
  • Popularne
  • Najnowsze
  • Tytuł
Latvia University of Life Sciences and Technologies
Jelgava, Łotwa

Celem akademickiego programu studiów licencjackich jest przygotowanie konkurencyjnego i kompetentnego specjalisty w zakresie produkcji żywności, jakości i innowacji, który jes ... +

Celem akademickiego programu studiów licencjackich jest przygotowanie konkurencyjnego i kompetentnego specjalisty w zakresie produkcji żywności, jakości i innowacji, który jest w stanie zorganizować zarządzanie jakością i rozwój innowacji w firmach spożywczych, przeprowadzić kreatywne badania i stworzyć podstawy do dalszych studiów w szkolnictwie wyższym. -
Licencjat
Studia dzienne
4 lat(a)
Język angielski
Ośrodek kształcenia
 
University of Veterinary Sciences
Brno, Czechy

Program studiów licencjackich na temat bezpieczeństwa i jakości żywności to program studiów zorientowany na środowisko akademickie, odpowiadający aktualnemu stanowi i poziomow ... +

Program studiów licencjackich na temat bezpieczeństwa i jakości żywności to program studiów zorientowany na środowisko akademickie, odpowiadający aktualnemu stanowi i poziomowi nauki oraz potrzebom praktyki w Europie. Studium zawiera wiedzę teoretyczną i umożliwia nabycie niezbędnych umiejętności praktycznych potrzebnych do wykonywania zawodu, w tym zatrudnienia w działaniach twórczych, a także przygotowuje do podjęcia studiów magisterskich. -
Licencjat
Studia dzienne
3 lat(a)
Język angielski
Sie 2022
Ośrodek kształcenia
 
Technological and Higher Education Institute of Hong Kong
Hongkong

Program ten ma na celu wyposażenie absolwentów zarówno w wiedzę teoretyczną, jak i praktyczne umiejętności w zakresie nauki o żywności i bezpieczeństwa (takie jak chemia żywno ... +

Program ten ma na celu wyposażenie absolwentów zarówno w wiedzę teoretyczną, jak i praktyczne umiejętności w zakresie nauki o żywności i bezpieczeństwa (takie jak chemia żywnościowa, nauki o żywieniu, mikrobiologia, inżynieria żywności, zarządzanie bezpieczeństwem żywności), które mogą pracować w przemyśle spożywczym i promować bezpieczeństwo żywności w społeczeństwo. Mogłyby one pomóc im skutecznie działać w przemyśle spożywczym, żywieniowym i gastronomicznym oraz rozwiązywać problemy związane z nauką o żywności i bezpieczeństwem. Zapewni także uczniom ogólne umiejętności zarządzania, aby skutecznie funkcjonować jako superwizorzy i menedżerowie w miarę postępów w karierze. -
BSc
Studia dzienne
2 - 4 lat(a)
Język angielski
Ośrodek kształcenia
 

Zdobądź stypendium o wartości do 10 000,00 

Dowiedz się, jakie możliwości daje Ci nasze stypendium.
UNJu Universidad Nacional De Jujuy
Jujuy, Argentyna

Dzięki swojej wiedzy licencjat z nauk o żywności będzie potrafił pracować w: Planowaniu i nadzorowaniu stanu zdrowia i higieny obiektów oraz urządzeń związanych z produkcją i ... +

Dzięki swojej wiedzy licencjat z nauk o żywności będzie potrafił pracować w: Planowaniu i nadzorowaniu stanu zdrowia i higieny obiektów oraz urządzeń związanych z produkcją i obrotem produktami spożywczymi. Interpretacja wyników analiz oraz określenie jakości i przydatności do spożycia i komercjalizacji żywności pod względem pochodzenia, obróbki i konserwacji. Nauczanie i badania naukowe w instytucjach prywatnych lub oficjalnych. Laboratorium zajmuje się analizą fizyczną, chemiczną i biologiczną w celu określenia stopnia zanieczyszczenia surowców i produktów spożywczych. -
Licencjat
Spanish (Argentina)
Lut 2022
Ośrodek kształcenia
 
Brigham Young University - Idaho College of Education and Human Development
Rexburg, Stany Zjednoczone

Nauka o żywności wykorzystuje nauki i zasady inżynierii do badania żywności, jej konserwowania i przetwarzania.

Nauka o żywności wykorzystuje nauki i zasady inżynierii do badania żywności, jej konserwowania i przetwarzania. -
Licencjat
Ośrodek kształcenia
 
Panyapiwat管理学院
Bang Talat, Tajlandia

Światowa populacja rośnie wraz ze wzrostem zapotrzebowania na żywność. Działalność związana z hodowlą zwierząt jest działalnością na średnim poziomie w łańcuchu dostaw, która ... +

Światowa populacja rośnie wraz ze wzrostem zapotrzebowania na żywność. Działalność związana z hodowlą zwierząt jest działalnością na średnim poziomie w łańcuchu dostaw, która odgrywa ważną rolę. Służy do produkcji i podawania wysokiej jakości mięsa w przemyśle spożywczym. Od wizji bycia „Kuchnią Świata” dzisiaj, hodowla zwierząt i style przetwarzania żywności Korzystanie z nowoczesnych technologii, bezpieczne i przyjazne dla środowiska. -
Licencjat
Język angielski, Chiński, Tajski
 
Aeres University of Applied Sciences
Almere, Niderlandy +2 Więcej

Aeres University of Applied Sciences oferuje program studiów dla studentów zainteresowanych karierą w jednym z następujących profilach zawodowych:

Aeres University of Applied Sciences oferuje program studiów dla studentów zainteresowanych karierą w jednym z następujących profilach zawodowych: -
Licencjat
Studia dzienne
Język angielski
Ośrodek kształcenia
 
China Pharmaceutical University
Szanghaj, Chiny +1 Więcej

Cel: Program ten zawiera analizę teorii i umiejętności eksperymentalnych w takich dziedzinach jak chemia, farmacja, nauki i inżynierii żywności, bezpieczeństwa i higieny żywno ... +

Cel: Program ten zawiera analizę teorii i umiejętności eksperymentalnych w takich dziedzinach jak chemia, farmacja, nauki i inżynierii żywności, bezpieczeństwa i higieny żywności, jakość żywności -
BSc
Studia dzienne
4 lat(a)
Ośrodek kształcenia
 
Salem College
Winston-Salem, Stany Zjednoczone

Salem oferuje licencjat z biochemii. Specjalizując się w biochemii nauczysz się podstaw chemii, biologii, fizyki i matematyki, które pomogą Ci zrozumieć i rozwiązać problemy w ... +

Salem oferuje licencjat z biochemii. Specjalizując się w biochemii nauczysz się podstaw chemii, biologii, fizyki i matematyki, które pomogą Ci zrozumieć i rozwiązać problemy w zakresie zdrowia, środowiska, medycyny sądowej i bezpieczeństwa żywności na poziomie molekularnym. -
BSc
Język angielski
Ośrodek kształcenia