$close

Filtry

Zobacz wyniki

Licencjat Biznes gastronomiczny, Szukaj programów Licencjat Biznes gastronomiczny

Tytuł licencjata jest policealne stopień przyznawany po zakończeniu 120 kredytów. Zazwyczaj trwa osiem semestrów, aby zakończyć dyplom licencjata. Podczas wypełniania studia licencjackie, kandydaci mają studiować kursy ogólne i wybrała większą konkretny temat. Licencjat można też nazwać licencjata w niektórych krajach.Licencjat Biznes gastronomiczny: Szukaj tutaj programów Bizne… Czytaj więcej

Tytuł licencjata jest policealne stopień przyznawany po zakończeniu 120 kredytów. Zazwyczaj trwa osiem semestrów, aby zakończyć dyplom licencjata. Podczas wypełniania studia licencjackie, kandydaci mają studiować kursy ogólne i wybrała większą konkretny temat. Licencjat można też nazwać licencjata w niektórych krajach.

Licencjat Biznes gastronomiczny: Szukaj tutaj programów Biznes gastronomiczny. Wszystkie informacje Licencjat. Skontaktuj się z uniwersytetami tutaj!

Pokaż mniej
$format_list_bulleted Filtry
Sortuj według:
  • Polecane Najnowsze Tytuł
  • Polecane
  • Najnowsze
  • Tytuł
Swiss Education Group (SEG)
Le Bouveret, Szwajcaria +1 Więcej

Nasz program licencjacki łączy praktyczne umiejętności z wiedzą akademicką, dzięki czemu zdobędziesz wiedzę z zakresu przedsiębiorczości, której potrzebujesz, aby rozpocząć sw ... +

Nasz program licencjacki łączy praktyczne umiejętności z wiedzą akademicką, dzięki czemu zdobędziesz wiedzę z zakresu przedsiębiorczości, której potrzebujesz, aby rozpocząć swoją przyszłą karierę. Eksploruj trendy w branży, zdobywaj zmysł biznesowy, rozwijaj umiejętności przywódcze i menedżerskie, a na ostatnim roku opracuj koncepcję żywności, która będzie gotowa do wykorzystania na arenie zawodowej. -
BA
Studia dzienne
3 lat(a)
Język angielski
04 Kwi 2022
Ośrodek kształcenia
 
IMC Fachhochschule Krems
Krems an der Donau, Austria

Program studiów licencjackich International Wine Business obejmuje tematy biznesowe, prawne, winiarskie i winiarskie.

Program studiów licencjackich International Wine Business obejmuje tematy biznesowe, prawne, winiarskie i winiarskie. -
Licencjat
Studia dzienne
6 semestry
Język angielski
01 Sie 2022
15 Kwi 2022
Ośrodek kształcenia
 
Kodolanyi Janos University (KJU)
Budapeszt, Węgry

Na Kodolányi – jednym z najbardziej prestiżowych węgierskich uniwersytetów z bogatą historią edukacji turystycznej – możesz uczyć się od bardzo szanowanych i doświadczonych, p ... +

Na Kodolányi – jednym z najbardziej prestiżowych węgierskich uniwersytetów z bogatą historią edukacji turystycznej – możesz uczyć się od bardzo szanowanych i doświadczonych, profesjonalnych nauczycieli. Z nami możesz wziąć udział w ekscytujących zajęciach pełnych doświadczeń, jednocześnie poznając aktualne i rynkowe informacje o węgierskiej i międzynarodowej branży turystycznej. Zdobędziesz wszechstronną wiedzę teoretyczną i praktyczną w najdynamiczniej rozwijającej się dziedzinie rozwoju turystyki, a także poznasz świat gastronomii, turystyki aktywnej i kreatywnej. -
BSc
Studia dzienne
230 godziny
Język angielski
Lut 2022
Ośrodek kształcenia
 

Zdobądź stypendium o wartości do 10 000,00 

Dowiedz się, jakie możliwości daje Ci nasze stypendium.
University of Sopron
Sopron, Węgry

Jest to 4-letni program akademicki. Począwszy od przedmiotów podstawowych, takich jak mikro- i makroekonomia, finanse, marketing, rachunkowość, statystyka. Oferty specjalne, t ... +

Jest to 4-letni program akademicki. Począwszy od przedmiotów podstawowych, takich jak mikro- i makroekonomia, finanse, marketing, rachunkowość, statystyka. Oferty specjalne, takie jak zasoby w turystyce, turystyka wiejska i miejska, lokalny rozwój gospodarczy, zarządzanie wydarzeniami itp. Możliwości kariery: hotele i firmy turystyczne, zarządzanie restauracjami, międzynarodowe korporacje, firma konsultingowa. -
BA
Studia dzienne
8 semestry
Język angielski
Sie 2022
31 Maj 2022
Ośrodek kształcenia
 
Ferrières
Ferrières-en-Brie, Francja

Kurs przygotowawczy Ferrieres zapewnia dwuletni wspólny program podstawowy we wszystkich obszarach hotelarstwa (semestry 1, 2, 3, 4). Pozwala uczniom przejść do postaci sprawn ... +

Kurs przygotowawczy Ferrieres zapewnia dwuletni wspólny program podstawowy we wszystkich obszarach hotelarstwa (semestry 1, 2, 3, 4). Pozwala uczniom przejść do postaci sprawnych operacyjnie, zdolnych do praktycznego zastosowania podstaw, technik i zachowań związanych z branżą luksusową, spożywczą i hotelarską. Cel 1. rok cyklu przygotowawczego Ferrieres Zdobądź podstawy operacyjne, umiejętności miękkie i szybko zbuduj zdolność do wdrażania standardowych technik i zachowań wspólnych dla luksusowych firm. II rok Kursu Przygotowawczego Ferrieres Buduj autonomię uczniów i ich zdolność adaptacji do dowolnego kontekstu wielokulturowego. Czas trwania Ferrieres Bachelor wynosi 3 lata. Jest przeznaczony dla studentów, którzy decydują się na natychmiastowe przygotowanie do pracy. Semestry 5 i 6 poszerzają umiejętności praktyczne studentów i pozwalają lepiej radzić sobie na stanowiskach operacyjnych oraz wykonywać więcej obowiązków w zespole. III rok Ferrieres Bachelor Wybór kierunku studiów i wejście w świat korporacji. Metoda edukacyjna Ferrieres angażuje każdego ucznia poprzez pozytywne podejście do uczenia się i filozofię, która kładzie taki sam nacisk na rygor, jak na uważność. Ferrieres to nie tylko szkoła: to wyjątkowa społeczność edukacyjna, w której uczestniczą nauczyciele, przedsiębiorcy, naukowcy, profesjonaliści i trenerzy. Ferrieres koncentruje się na emocjach, zaangażowaniu, związkach, celowości, wydajności i witalności oraz oferuje unikalny ekosystem umożliwiający studentom rozwijanie umiejętności miękkich przez cały okres studiów. Ferrieres prowadzi, kształci, inicjuje, prowadzi i instruuje każdego ucznia, pozwalając każdemu z nich poruszyć swój sukces we właściwym kierunku, budując własną ścieżkę, na oferowanych wykładach i warsztatach oraz na ewolucji zajęć. Akredytowany poziom 6 we francuskim Krajowym Katalogu Certyfikacji Zawodowych – RNCP Program 1. rok cyklu przygotowawczego Ferrieres Moduł żywności i napojów Kurs hotelarski prowadzony w języku angielskim Firma i jej otoczenie Nauka o ludzkości – samoświadomość Kultura i komunikacja – języki Program przyspieszonej profesjonalizacji 2 rok cyklu przygotowawczego Ferrieres Kultura żywności i napojów Kultura hotelarska Kultura luksusu Kultury korporacyjne w erze cyfrowej Kultura i komunikacja – języki Program przyspieszonej profesjonalizacji Staż Rok 3 Nauki o człowieku – „my” Kultura i komunikacja – języki PAP – Program Przyspieszonej Profesjonalizacji Obszary podlegające Sztuka kulinarna / Kuchnia Sztuka kulinarna / Cukiernia Sommelleria Podział pokoi /Gosposia Żywność i napoje /Maître d'Hôtel Recepcja / Recepcjonistka szczegóły kursu Zdobywanie kultury doskonałości Podstawowe umiejętności Umiejętności kulturowe Umiejętności interpersonalne Profesjonalna wiedza o doskonałości Projekty – Spotkania – kursy mistrzowskie Biegłość w dyscyplinach skupionych wokół doskonałości Rekrutacja Jeśli chcesz ubiegać się o tytuł licencjata, zapraszamy do stworzenia swojego profilu online i przesłania następujących dokumentów: Twoje CV List motywacyjny Kopia dowodu osobistego lub paszportu Transkrypcja lub zapisy z 11 roku Certyfikat językowy (opcjonalnie) -
Licencjat
Studia dzienne
3 lat(a)
Język angielski, Francuski
Sie 2022
03 Lip 2022
Ośrodek kształcenia
 
University of Pécs
Pecz, Węgry

Jak powszechnie wiadomo, w ostatnich dziesięcioleciach turystyka stała się jednym z największych i najszybciej rozwijających się sektorów gospodarki na świecie. Jak podkreśla ... +

Jak powszechnie wiadomo, w ostatnich dziesięcioleciach turystyka stała się jednym z największych i najszybciej rozwijających się sektorów gospodarki na świecie. Jak podkreśla UNWTO (Światowa Organizacja Turystyki) w najnowszych raportach, ta gałąź przemysłu stała się kluczowym motorem postępu społeczno-gospodarczego poprzez tworzenie miejsc pracy i przedsiębiorstw, dochodów z eksportu i rozwoju infrastruktury zarówno w krajach rozwiniętych, jak i rozwijających się. Nowsze i nowsze obszary i rynki pojawiają się zarówno w turystyce przyjazdowej, jak i wyjazdowej, a konkurencja i dywersyfikacja również stały się kluczowymi zagadnieniami w globalnych procesach turystycznych. -
BSc
Studia dzienne
3 lat(a)
Język angielski
Ośrodek kształcenia
 
The State University of New York International Pathway Programs
Nowy Jork, Stany Zjednoczone

Rozważasz dyplom z mleczarni? Branża mleczarska jest jednym z największych pracodawców w stanie Nowy Jork, z ogromnym zapotrzebowaniem na wykwalifikowanych menedżerów i zarząd ... +

Rozważasz dyplom z mleczarni? Branża mleczarska jest jednym z największych pracodawców w stanie Nowy Jork, z ogromnym zapotrzebowaniem na wykwalifikowanych menedżerów i zarządzanie farmami mlecznymi i powiązanymi firmami. Nasze zarządzanie mleczarstwem przygotowuje Cię do zarządzania działalnością mleczarską od hodowcy do właściciela – i na każdym stanowisku pomiędzy. SUNY Morrisville zobowiązuje się do zaspokajania obecnych i przyszłych potrzeb przemysłu mleczarskiego. W naszej nowoczesnej, wolnostanowiskowej mleczarni mieści się 200 krów mlecznych, a także udoskonalona elektronicznie hala udojowa i system komputerowy zarządzany przez uczniów. Posiada również dwie obory dla jałówek, obory dla cieląt i obory pokazowe, obiekt jest w całości obsługiwany przez beztlenową komorę fermentacyjną, która przetwarza odchody zwierzęce i wytwarza energię elektryczną. 500 akrów ziemi uprawnej uczelni zapewnia dostawę paszy dla stada. Twoje studium będzie również obejmować „Doświadczenie w zarządzaniu nabiałem w Cornell”, jednosemestralną rezydencję w College of Agriculture and Life Sciences Uniwersytetu Cornell, podczas której zapisujesz się na kursy wyższego poziomu z zakresu nauk o zwierzętach i zarządzania gospodarstwem rolnym. W kolejnym semestrze będziesz uczestniczyć w programie Advanced Dairy Management prowadzonym przez WH Miner Agricultural Research Institute w Chazy w stanie Nowy Jork. Po ukończeniu studiów będziesz dumny z pracowitych umiejętności, które będą napędzać Twoją karierę. -
Licencjat
Studia dzienne
4 lat(a)
Język angielski
Sty 2022
Ośrodek kształcenia
 
Budapest Metropolitan University
Budapeszt, Węgry

Ten program licencjacki oferuje gruntowne podstawy we wszystkich ważnych przedmiotach i tematach w turystyce i gastronomii. To, co sprawia, że program jest naprawdę wyjątkowy, ... +

Ten program licencjacki oferuje gruntowne podstawy we wszystkich ważnych przedmiotach i tematach w turystyce i gastronomii. To, co sprawia, że program jest naprawdę wyjątkowy, to szereg specjalizacji dostępnych dla studentów, w tym zarządzanie turystyką zdrowotną i wellness, zarządzanie turystyką MICE i zarządzanie destynacjami, czerpiące w dużym stopniu z bogatego doświadczenia, które lokalna branża turystyczna zdobyła dzięki Węgrom cieszącym się światową renomą dzięki swoim bogate walory leczniczej wody termalnej lub jej pozycja numer jeden w międzynarodowej turystyce stomatologicznej. -
BA
Studia dzienne
8 semestry
Język angielski
Lut 2022
Ośrodek kształcenia
 
Sunway University
Shah Alam, Malezja

The BSc (Hons) in Culinary Management integruje doświadczenie w nauce z rygorem akademickim, aby przygotować Cię do konkurencyjnego przemysłu kulinarnego.

The BSc (Hons) in Culinary Management integruje doświadczenie w nauce z rygorem akademickim, aby przygotować Cię do konkurencyjnego przemysłu kulinarnego. -
BSc
Studia dzienne
3 lat(a)
Język angielski
Sty 2022
Ośrodek kształcenia
 
University of Parma
Parma, Włochy

Studia magisterskie w zakresie systemów żywnościowych: zrównoważony rozwój, zarządzanie i technologia przygotowują studentów do zostania ekspertami w zarządzaniu systemami żyw ... +

Studia magisterskie w zakresie systemów żywnościowych: zrównoważony rozwój, zarządzanie i technologia przygotowują studentów do zostania ekspertami w zarządzaniu systemami żywności. Program zapewnia studentom interdyscyplinarną wiedzę niezbędną do pracy w biznesie, środowisku i zarządzaniu zasobami naturalnymi w sektorze rolno-spożywczym. Ten profil zawodowy jest zgodny ze strategią zrównoważonego rozwoju przedstawioną w komunikacie Komisji Europejskiej „Innowacje na rzecz zrównoważonego wzrostu: biogospodarka dla Europy”. -
Licencjat
Studia dzienne
studia niestacjonarne
3 lat(a)
Włoski
Ośrodek kształcenia i studia online
Ośrodek kształcenia
Online
 
Ecole Ducasse - Paris Campus
Paryż, Francja

Z Bachelor in Culinary Arts wybierz edukacyjną ścieżkę doskonałości i zdobądź w ciągu 3 lat pełną wiedzę kulinarną i umiejętności zarządzania, aby odnieść sukces jako szef kuc ... +

Z Bachelor in Culinary Arts wybierz edukacyjną ścieżkę doskonałości i zdobądź w ciągu 3 lat pełną wiedzę kulinarną i umiejętności zarządzania, aby odnieść sukces jako szef kuchni i / lub menedżer w międzynarodowej branży restauracyjnej lub otworzyć własny zakład . -
Licencjat
Studia dzienne
3 lat(a)
Język angielski, Francuski
Ośrodek kształcenia
 
Synergy University Dubai
Dubai, Zjednoczone Emiraty Arabskie

Program jest przeznaczony dla studentów, którzy chcą budować karierę lub założyć własną firmę w dziedzinie gościnności. Otrzymuj aktualne wykształcenie i umiejętności praktycz ... +

Program jest przeznaczony dla studentów, którzy chcą budować karierę lub założyć własną firmę w dziedzinie gościnności. Otrzymuj aktualne wykształcenie i umiejętności praktyczne, studiując w jednym z wiodących hotspotów o zasięgu globalnym - Dubaju, ponieważ corocznie organizuje ponad 15 milionów turystów. -
BA
Studia dzienne
4 lat(a)
Język angielski
Ośrodek kształcenia
 
The Restaurant School at Walnut Hill College
Filadelfia, Stany Zjednoczone

Licencjat w zarządzaniu restauracją jest skierowany do tych studentów, którzy szukają kariery w branży restauracyjnej i gastronomicznej.

Licencjat w zarządzaniu restauracją jest skierowany do tych studentów, którzy szukają kariery w branży restauracyjnej i gastronomicznej. -
Licencjat
Studia dzienne
studia niestacjonarne
120 tyg.
Język angielski
Ośrodek kształcenia
 
جامعة القدس
Abu Dis, Palestyna

Przemysł spożywczy opiera się na szerokiej gamie procesów do produkcji ogromnych ilości żywności, którą obecnie widzimy. Inżynieria żywności wykorzystuje zasady chemii, mikrob ... +

Przemysł spożywczy opiera się na szerokiej gamie procesów do produkcji ogromnych ilości żywności, którą obecnie widzimy. Inżynieria żywności wykorzystuje zasady chemii, mikrobiologii i inżynierii do projektowania procesów produkcji żywności. Plan nauczania Wydziału Inżynierii Żywności koncentruje się na dostarczeniu studentowi umiejętności i pojęć związanych z inżynierią i technologią żywności, która koncentruje się na opracowywaniu nowych produktów spożywczych, projektowaniu procesów produkcji tych produktów, doborze materiałów opakowaniowych, badaniu okresu przydatności do spożycia i sensorycznej ocena produktu. Projektowanie i kontrola operacji w fabrykach żywności, metody produkcji żywności funkcjonalnej, kontrola jakości produktów spożywczych, a także zarządzanie fabrykami żywności i metody wprowadzania do obrotu produktów spożywczych. Oprócz badań mikrobiologicznych i chemicznych studenci inżynierii żywności będą badać podstawowe zjawiska bezpośrednio związane z wytwarzaniem produktów spożywczych i ich właściwościami. Plan nauczania wydziału kwalifikuje absolwentów do podejmowania wielu różnorodnych zadań w przemyśle spożywczym, które przekształciły się w przemysł łączący zaawansowane technologie i wiele procesów opartych na biochemii i technologii. Wydział Inżynierii Żywności wyróżnia się tym, że będzie kwalifikował swojego absolwenta do pracy na kierunkach biotechnologia (biotechnologia) oraz inżynieria przemysłu spożywczego. Oprócz pracy w różnych gałęziach przemysłu spożywczego i biotechnologii, absolwenci Katedry będą mieli kwalifikacje do pracy także w branży farmaceutycznej i kosmetycznej oraz na kierunkach badawczych w jednostkach naukowych zajmujących się naukami o życiu i inżynierią środowiska. Będą również mogli pracować w instytucjach zajmujących się kontrolą przemysłu spożywczego i biotechnologicznego (Instytut Norm i Metrologii), a także będą mogli pracować w firmach konsultingowych zajmujących się rozwojem żywności i środowiska. -
Licencjat
Arabski
Ośrodek kształcenia
 
Gugusan University Malaysia
Kuala Lumpur, Malezja

Program Bachelor of Culinary Arts Management (Hons) ma na celu rozwój tych, którzy zdecydowali się kontynuować i rozwijać karierę kulinarną.

Program Bachelor of Culinary Arts Management (Hons) ma na celu rozwój tych, którzy zdecydowali się kontynuować i rozwijać karierę kulinarną. -
Licencjat
Język angielski
Ośrodek kształcenia