$close

Filtry

Zobacz wyniki

Licencjat Nauki o żywności, Szukaj programów Licencjat Nauki o żywności

Studia licencjackie są zazwyczaj dostępne dla studentów, którzy ukończyli szkołę średnią lub otrzymali równoważną certyfikację. W zależności od wymagań uniwersyteckich uczeni mogą potrzebować jednego lub kilku egzaminów wstępnych, aby uzyskać wstęp. Co to jest licencjat w dziedzinie nauk o żywności? Naukowcy zajmujący się naukami o żywności równoważą naukę laborat… Czytaj więcej

Studia licencjackie są zazwyczaj dostępne dla studentów, którzy ukończyli szkołę średnią lub otrzymali równoważną certyfikację. W zależności od wymagań uniwersyteckich uczeni mogą potrzebować jednego lub kilku egzaminów wstępnych, aby uzyskać wstęp.

Co to jest licencjat w dziedzinie nauk o żywności? Naukowcy zajmujący się naukami o żywności równoważą naukę laboratoryjną z nauką wykładową i obejmują szeroki zakres nauk związanych z żywnością. Kursy biologii, chemii i mikrobiologii są powszechnymi warunkami wstępnymi wielu podstawowych kompetencji wymaganych przez ten typ stopnia, takich jak skład żywności, chemia żywności i mikrobiologia żywności. Korzystając z analizy, teoretycznego uczenia się i praktycznej praktyki, uczniowie zajmujący się naukami o żywności śledzą tworzenie i rozwój produktów spożywczych od samego początku w laboratoriach badawczych, aż do końcowego produktu dostępnego na otwartym rynku.

Wśród wielu innych umiejętności umiejętność analizowania produktów spożywczych i korzystania z technologii przetwarzania żywności może wyróżnić absolwentów z tytułem Bachelor in Food Sciences oprócz konkurencji. Dodatkowe umiejętności w zakresie krytycznego myślenia, organizacji i rozwoju produktu mogą również umożliwić uczniom prowadzenie bardziej produktywnego życia.

Wiele uniwersytetów pobiera opłaty za godzinę kredytu, a zatem całkowity koszt tego stopnia może zależeć od liczby punktów ukończonych przez ukończenie studiów. Aby dowiedzieć się więcej i poznać dodatkowe opłaty, skontaktuj się z potencjalnymi programami, aby uzyskać informacje.

Nauki o żywności często oferują bogatą i żyzną perspektywę. Oprócz pracy w charakterze naukowców zajmujących się badaniami nad żywnością, absolwenci mogą znaleźć zatrudnienie na stanowiskach technicznych w każdej odmianie zakładu produkującego żywność, na komercyjnym ranczo i w gospodarstwie rolnym. W dziedzinie produkcji żywności studenci najczęściej zajmują stanowiska jako specjaliści ds. Zapewnienia jakości, twórcy produktów lub inżynierowie żywności. Inne ścieżki szans mogą obejmować badania sensoryczne, rozwój kosmetyków i ochronę środowiska.

Wiele zajęć prowadzonych w ramach studiów licencjackich w zakresie nauk o żywności wymaga komponentu laboratoryjnego i musi być podjęta w miejscu kampusu, choć niektóre programy mogą umożliwić uczniom spełnienie wymagań wstępnych lub podstawowych zajęć online. Wyszukaj poniżej swój program i skontaktuj się bezpośrednio z biurem rekrutacyjnym wybranej szkoły, wypełniając formularz zgłoszeniowy.

Pokaż mniej
$format_list_bulleted Filtry
Sortuj według:
Polecane Najnowsze Tytuł
New Mexico State University
Las Cruces, Stany Zjednoczone

Nauka o żywności to wykorzystanie nauk inżynieryjnych, biologicznych i fizycznych do badania natury, degradacji, przetwarzania i ulepszania żywności dla konsumentów. Technolog ... +

Nauka o żywności to wykorzystanie nauk inżynieryjnych, biologicznych i fizycznych do badania natury, degradacji, przetwarzania i ulepszania żywności dla konsumentów. Technologia żywności to zastosowanie nauki o żywności do selekcji, konserwowania, pakowania, przetwarzania, dystrybucji i stosowania bezpiecznej, pożywnej i zdrowej żywności. -
BSc
Studia dzienne
studia niestacjonarne
4 lat(a)
Język angielski
Ośrodek kształcenia i studia online
Ośrodek kształcenia
Online
 
Latvia University of Life Sciences and Technologies
Jelgava, Łotwa

Celem akademickiego programu studiów licencjackich jest przygotowanie konkurencyjnego i kompetentnego specjalisty w zakresie produkcji żywności, jakości i innowacji, który jes ... +

Celem akademickiego programu studiów licencjackich jest przygotowanie konkurencyjnego i kompetentnego specjalisty w zakresie produkcji żywności, jakości i innowacji, który jest w stanie zorganizować zarządzanie jakością i rozwój innowacji w firmach spożywczych, przeprowadzić kreatywne badania i stworzyć podstawy do dalszych studiów w szkolnictwie wyższym. -
Licencjat
Studia dzienne
4 lat(a)
Język angielski
Sie 2023
Ośrodek kształcenia
 
University of Chemistry and Technology, Prague
Praga, Czechy

Na Wydziale Technologii Żywności i Biochemii studenci kierują swoje studia albo na biochemię, mikrobiologię i biotechnologię, albo z drugiej strony na chemię żywności, analizę ... +

Na Wydziale Technologii Żywności i Biochemii studenci kierują swoje studia albo na biochemię, mikrobiologię i biotechnologię, albo z drugiej strony na chemię żywności, analizę żywności, żywienie i technologie żywności, odpowiednio dobierając przedmioty fakultatywne. Możesz wybrać jedną z dwóch specjalizacji oferowanych przez ten wydział. Specjalność - Biochemia i Biotechnologia Wybierając Biochemię i Biotechnologię, studenci mają możliwość skupienia się na biochemii i różnych rodzajach biotechnologii. Specjalizacja zapewnia więc zarówno ogólną wiedzę biochemiczną, jak i umiejętności z różnych dziedzin biotechnologicznych, takich jak wytwarzanie czystych chemikaliów, biologicznie aktywnych cząsteczek i biopaliw. Ta specjalizacja zapewnia również umiejętności w zakresie technologii, które rozwiązują problemy środowiskowe. Specjalizacja - Chemia i Technologia Żywności Specjalizując się w chemii i technologii żywności, studenci koncentrują się zarówno na chemii żywności, jak i różnych technologiach żywności. Specjalizacja ta zapewnia unikalne połączenie aspektów chemicznych, analitycznych i technologicznych, pozwalając studentom uzyskać wgląd w dziedzinę nowoczesnej i tradycyjnej produkcji żywności, a także umiejętność oceny wpływu stosowanych procesów przetwórczych na właściwości odżywcze produktów spożywczych . -
BSc
Studia dzienne
3 lat(a)
Język angielski
Ośrodek kształcenia
 

Zdobądź stypendium o wartości do 10 000,00 

Dowiedz się, jakie możliwości daje Ci nasze stypendium.
Ho Chi Minh City University of Technology
Ho Chi Minh City, Wietnam

Studenci zainteresowani produkcją, przetwarzaniem, pakowaniem, bezpieczeństwem i / lub transportem światowej podaży żywności byliby zainteresowani specjalnością Inżynieria Żyw ... +

Studenci zainteresowani produkcją, przetwarzaniem, pakowaniem, bezpieczeństwem i / lub transportem światowej podaży żywności byliby zainteresowani specjalnością Inżynieria Żywności. -
Licencjat
Studia dzienne
4 lat(a)
Język angielski
Sie 2023
Ośrodek kształcenia
 
Seinäjoki University of Applied Sciences (SeAMK)
Seinäjoki, Finlandia

Jako inżynier branży rolno-spożywczej uzyskasz całościowe zrozumienie systemów żywnościowych. Na studiach możesz śledzić produkcję żywności „od pola do stołu”. Zrozumiesz prze ... +

Jako inżynier branży rolno-spożywczej uzyskasz całościowe zrozumienie systemów żywnościowych. Na studiach możesz śledzić produkcję żywności „od pola do stołu”. Zrozumiesz przetwarzanie żywności z wielu perspektyw i dla różnych surowców, takich jak warzywa, zboża, napoje, a także produkty mleczne i mięsne. Otrzymasz dobre podstawy do pracy na różnych stanowiskach w branży rolno-spożywczej, np. w produkcji, kontroli jakości, badaniach i rozwoju, na stanowiskach kierowniczych, w sprzedaży i marketingu, a nawet jako założyciel firmy. Również multidyscyplinarny i międzynarodowy SeAMK oferuje studentom inżynierii rolno-spożywczej możliwość poszerzenia swoich umiejętności w międzynarodowym przemyśle rolno-spożywczym. -
Licencjat
Studia dzienne
4 lat(a)
Język angielski
Sie 2023
Ośrodek kształcenia
 
HAS green academy
Hertogenbosch, Niderlandy

Świat stoi przed ogromnym wyzwaniem – wyżywienie większej liczby ludzi w szybko zmieniającym się świecie. Chcesz być częścią rozwiązania? W takim razie najlepiej dołącz do Int ... +

Świat stoi przed ogromnym wyzwaniem – wyżywienie większej liczby ludzi w szybko zmieniającym się świecie. Chcesz być częścią rozwiązania? W takim razie najlepiej dołącz do International Food & Agrobiznes! -
Licencjat
Studia dzienne
4 lat(a)
Język angielski
01 Sie 2023
01 Maj 2023
Ośrodek kształcenia i studia online
Ośrodek kształcenia
Online
 

Fulda University of Applied Sciences
Fulda, Niemcy

BSc
Studia dzienne
7 semestry
Język angielski
Paź 2023
30 Sie 2023
Ośrodek kształcenia
 
University of Veterinary Sciences
Brno, Czechy

Program studiów licencjackich na temat bezpieczeństwa i jakości żywności to program studiów zorientowany na środowisko akademickie, odpowiadający aktualnemu stanowi i poziomow ... +

Program studiów licencjackich na temat bezpieczeństwa i jakości żywności to program studiów zorientowany na środowisko akademickie, odpowiadający aktualnemu stanowi i poziomowi nauki oraz potrzebom praktyki w Europie. Studium zawiera wiedzę teoretyczną i umożliwia nabycie niezbędnych umiejętności praktycznych potrzebnych do wykonywania zawodu, w tym zatrudnienia w działaniach twórczych, a także przygotowuje do podjęcia studiów magisterskich. -
BSc
Studia dzienne
3 lat(a)
Język angielski
Sie 2023
Ośrodek kształcenia
 
Technological and Higher Education Institute of Hong Kong
Hongkong

Program ten ma na celu wyposażenie absolwentów zarówno w wiedzę teoretyczną, jak i praktyczne umiejętności w zakresie nauki o żywności i bezpieczeństwa (takie jak chemia żywno ... +

Program ten ma na celu wyposażenie absolwentów zarówno w wiedzę teoretyczną, jak i praktyczne umiejętności w zakresie nauki o żywności i bezpieczeństwa (takie jak chemia żywnościowa, nauki o żywieniu, mikrobiologia, inżynieria żywności, zarządzanie bezpieczeństwem żywności), które mogą pracować w przemyśle spożywczym i promować bezpieczeństwo żywności w społeczeństwo. Mogłyby one pomóc im skutecznie działać w przemyśle spożywczym, żywieniowym i gastronomicznym oraz rozwiązywać problemy związane z nauką o żywności i bezpieczeństwem. Zapewni także uczniom ogólne umiejętności zarządzania, aby skutecznie funkcjonować jako superwizorzy i menedżerowie w miarę postępów w karierze. -
BSc
Studia dzienne
2 - 4 lat(a)
Język angielski
Ośrodek kształcenia
 
UniLaSalle
Mont-Saint-Aignan, Francja

Pierwszy zintegrowany program BSc & MSc - Master Engineering w międzynarodowym zrównoważonym agrobiznesie i inżynierii żywności we Francji - 100% w języku angielskim. ... +

Pierwszy zintegrowany program BSc & MSc - Master Engineering w międzynarodowym zrównoważonym agrobiznesie i inżynierii żywności we Francji - 100% w języku angielskim. -
BSc
Studia dzienne
3 - 5 lat(a)
Język angielski
Ośrodek kształcenia
 
California State University, Fresno
Fresno, Stany Zjednoczone

Dołącz do lidera w dziedzinie nauki, technologii i zarządzania. Studenci na Wydziale Nauk o Żywności i Żywieniu są przygotowani do wykonywania wielu zawodów w przemyśle spożyw ... +

Dołącz do lidera w dziedzinie nauki, technologii i zarządzania. Studenci na Wydziale Nauk o Żywności i Żywieniu są przygotowani do wykonywania wielu zawodów w przemyśle spożywczym — największej pojedynczej branży w Stanach Zjednoczonych. California State University, Fresno skupia się w największym obszarze produkcji i przetwarzania żywności na świecie. -
BSc
Studia dzienne
4 lat(a)
Język angielski
Sie 2023
01 Lip 2023
Ośrodek kształcenia