$close

Filtry

Zobacz wyniki

Licencjat Nauki o żywności, Szukaj programów Licencjat Nauki o żywności

Studia licencjackie są zazwyczaj dostępne dla studentów, którzy ukończyli szkołę średnią lub otrzymali równoważną certyfikację. W zależności od wymagań uniwersyteckich uczeni mogą potrzebować jednego lub kilku egzaminów wstępnych, aby uzyskać wstęp. Co to jest licencjat w dziedzinie nauk o żywności? Naukowcy zajmujący się naukami o żywności równoważą naukę laborat… Czytaj więcej

Studia licencjackie są zazwyczaj dostępne dla studentów, którzy ukończyli szkołę średnią lub otrzymali równoważną certyfikację. W zależności od wymagań uniwersyteckich uczeni mogą potrzebować jednego lub kilku egzaminów wstępnych, aby uzyskać wstęp.

Co to jest licencjat w dziedzinie nauk o żywności? Naukowcy zajmujący się naukami o żywności równoważą naukę laboratoryjną z nauką wykładową i obejmują szeroki zakres nauk związanych z żywnością. Kursy biologii, chemii i mikrobiologii są powszechnymi warunkami wstępnymi wielu podstawowych kompetencji wymaganych przez ten typ stopnia, takich jak skład żywności, chemia żywności i mikrobiologia żywności. Korzystając z analizy, teoretycznego uczenia się i praktycznej praktyki, uczniowie zajmujący się naukami o żywności śledzą tworzenie i rozwój produktów spożywczych od samego początku w laboratoriach badawczych, aż do końcowego produktu dostępnego na otwartym rynku.

Wśród wielu innych umiejętności umiejętność analizowania produktów spożywczych i korzystania z technologii przetwarzania żywności może wyróżnić absolwentów z tytułem Bachelor in Food Sciences oprócz konkurencji. Dodatkowe umiejętności w zakresie krytycznego myślenia, organizacji i rozwoju produktu mogą również umożliwić uczniom prowadzenie bardziej produktywnego życia.

Wiele uniwersytetów pobiera opłaty za godzinę kredytu, a zatem całkowity koszt tego stopnia może zależeć od liczby punktów ukończonych przez ukończenie studiów. Aby dowiedzieć się więcej i poznać dodatkowe opłaty, skontaktuj się z potencjalnymi programami, aby uzyskać informacje.

Nauki o żywności często oferują bogatą i żyzną perspektywę. Oprócz pracy w charakterze naukowców zajmujących się badaniami nad żywnością, absolwenci mogą znaleźć zatrudnienie na stanowiskach technicznych w każdej odmianie zakładu produkującego żywność, na komercyjnym ranczo i w gospodarstwie rolnym. W dziedzinie produkcji żywności studenci najczęściej zajmują stanowiska jako specjaliści ds. Zapewnienia jakości, twórcy produktów lub inżynierowie żywności. Inne ścieżki szans mogą obejmować badania sensoryczne, rozwój kosmetyków i ochronę środowiska.

Wiele zajęć prowadzonych w ramach studiów licencjackich w zakresie nauk o żywności wymaga komponentu laboratoryjnego i musi być podjęta w miejscu kampusu, choć niektóre programy mogą umożliwić uczniom spełnienie wymagań wstępnych lub podstawowych zajęć online. Wyszukaj poniżej swój program i skontaktuj się bezpośrednio z biurem rekrutacyjnym wybranej szkoły, wypełniając formularz zgłoszeniowy.

Pokaż mniej
$format_list_bulleted Filtry
Sortuj według:
  • Popularne Najnowsze Tytuł
  • Popularne
  • Najnowsze
  • Tytuł
UniLaSalle
Mont-Saint-Aignan, Francja

Pierwszy zintegrowany program BSc & MSc - Master Engineering w międzynarodowym zrównoważonym agrobiznesie i inżynierii żywności we Francji - 100% w języku angielskim. ... +

Pierwszy zintegrowany program BSc & MSc - Master Engineering w międzynarodowym zrównoważonym agrobiznesie i inżynierii żywności we Francji - 100% w języku angielskim. -
BSc
Studia dzienne
3 - 5 lat(a)
Język angielski
Ośrodek kształcenia
 
Ho Chi Minh City University of Technology
Ho Chi Minh City, Wietnam

Studenci zainteresowani produkcją, przetwarzaniem, pakowaniem, bezpieczeństwem i / lub transportem światowej podaży żywności byliby zainteresowani specjalnością Inżynieria Żyw ... +

Studenci zainteresowani produkcją, przetwarzaniem, pakowaniem, bezpieczeństwem i / lub transportem światowej podaży żywności byliby zainteresowani specjalnością Inżynieria Żywności. -
Licencjat
Studia dzienne
4 lat(a)
Język angielski
Ośrodek kształcenia
 
Manipal Academy of Higher Education Dubai
Dubai, Zjednoczone Emiraty Arabskie

jedzenie

BSc
Studia dzienne
3 lat(a)
Język angielski
Ośrodek kształcenia
 

Zdobądź stypendium o wartości do 10 000,00 

Dowiedz się, jakie możliwości daje Ci nasze stypendium.
Latvia University of Life Sciences and Technologies
Jelgava, Łotwa

Celem akademickiego programu studiów licencjackich jest przygotowanie konkurencyjnego i kompetentnego specjalisty w zakresie produkcji żywności, jakości i innowacji, który jes ... +

Celem akademickiego programu studiów licencjackich jest przygotowanie konkurencyjnego i kompetentnego specjalisty w zakresie produkcji żywności, jakości i innowacji, który jest w stanie zorganizować zarządzanie jakością i rozwój innowacji w firmach spożywczych, przeprowadzić kreatywne badania i stworzyć podstawy do dalszych studiów w szkolnictwie wyższym. -
Licencjat
Studia dzienne
4 lat(a)
Język angielski
Ośrodek kształcenia
 
Selinus University of Science and Literature – Bachelor Programs
Bolonia, Włochy +1 Więcej

Ostatecznym celem Nauki o Żywności jest zapewnienie światowej populacji bezpiecznej, pożywnej, smacznej i niedrogiej żywności. Osiągnięcie tego celu wymaga przetwarzania, pako ... +

Ostatecznym celem Nauki o Żywności jest zapewnienie światowej populacji bezpiecznej, pożywnej, smacznej i niedrogiej żywności. Osiągnięcie tego celu wymaga przetwarzania, pakowania, dystrybucji i oceny żywności. Obejmuje wiele dyscyplin i wykorzystuje zasady biologii, mikrobiologii, chemii, biochemii, żywienia, fizyki i inżynierii do rozwiązywania praktycznych problemów związanych z przemysłem spożywczym. Naukowcy zajmujący się żywnością byli jednymi z pierwszych, którzy pracowali z biotechnologią. -
BSc
Studia dzienne
Język angielski, Włoski
Online
 
Seinäjoki University of Applied Sciences (SeAMK)
Seinäjoki, Finlandia

Jako inżynier rolno-spożywczy uzyskasz całościowe zrozumienie systemów żywnościowych. W swoich badaniach możesz śledzić produkcję żywności „od pola do stołu”. Zrozumiesz przet ... +

Jako inżynier rolno-spożywczy uzyskasz całościowe zrozumienie systemów żywnościowych. W swoich badaniach możesz śledzić produkcję żywności „od pola do stołu”. Zrozumiesz przetwarzanie żywności z wielu perspektyw i dla różnych surowców, takich jak warzywa, zboża, napoje, a także produkty mleczne i mięsne. Zdobędziesz dobre podstawy do pracy na różnych stanowiskach w branży rolno-spożywczej, np. W produkcji, kontroli jakości, badaniach i rozwoju, na stanowiskach kierowniczych, w sprzedaży i marketingu, a nawet jako założyciel firmy. Ponadto multidyscyplinarny i międzynarodowy SeAMK oferuje studentom inżynierii rolno-spożywczej możliwość poszerzenia swoich umiejętności o międzynarodowy przemysł rolno-spożywczy. -
Licencjat
Studia dzienne
4 lat(a)
Język angielski
Sie 2022
08 Kwi 2022
Ośrodek kształcenia
 
HAS University of Applied Sciences
Hertogenbosch, Niderlandy

Świat stoi przed ogromnym wyzwaniem - wyżywienie większej liczby ludzi w szybko zmieniającym się świecie. Chcesz być częścią rozwiązania? Więc najlepiej dołącz do Internationa ... +

Świat stoi przed ogromnym wyzwaniem - wyżywienie większej liczby ludzi w szybko zmieniającym się świecie. Chcesz być częścią rozwiązania? Więc najlepiej dołącz do International Food & Agribusiness! -
Licencjat
Studia dzienne
4 lat(a)
Język angielski
29 Sie 2022
01 Maj 2022
Ośrodek kształcenia i studia online
Ośrodek kształcenia
Online
 
Technion International
Shantou, Chiny

Program Biotechnologii i Inżynierii Żywności (BFE) jest jednym z nielicznych na świecie, który łączy unikalne badania inżynieryjno-technologiczne i dziedziny nauk przyrodniczy ... +

Program Biotechnologii i Inżynierii Żywności (BFE) jest jednym z nielicznych na świecie, który łączy unikalne badania inżynieryjno-technologiczne i dziedziny nauk przyrodniczych. Program BFE kształci inżynierów w dwóch obszarach: biotechnologii i żywności. Program zapewnia unikalne połączenie inżynierii, technologii oraz dziedzin nauk przyrodniczych i przyrodniczych, w szczególności biotechnologii. -
BSc
Studia dzienne
4 lat(a)
Język angielski
Ośrodek kształcenia
 
The University of Tennessee Knoxville
Knoxville, Stany Zjednoczone

Od 1972 r. Wydział Nauk o Żywności jest liderem w przyczynianiu się do jakości, bezpieczeństwa, zbywalności i dostępności żywności poprzez doskonałość w nauczaniu, badaniach i ... +

Od 1972 r. Wydział Nauk o Żywności jest liderem w przyczynianiu się do jakości, bezpieczeństwa, zbywalności i dostępności żywności poprzez doskonałość w nauczaniu, badaniach i rozszerzaniu. Nasze uznane w całym kraju programy studiów licencjackich i magisterskich przygotowują studentów do ekscytującej i satysfakcjonującej kariery w przemyśle, administracji i środowisku akademickim. Zapraszamy do zapoznania się z naszą stroną i poznania programu nauk o żywności na Uniwersytecie Tennessee. Nauka o żywności to ekscytująca multidyscyplinarna dziedzina mająca na celu poprawę jakości, bezpieczeństwa i odżywiania światowych zasobów żywności. Jesteśmy czymś więcej niż jedzeniem; badamy cały proces, od projektu po trawienie i wszystko pomiędzy. Tutaj w UT dowiesz się, jak żywność trafia do lokalnego sklepu spożywczego. Nasz program to coś więcej niż nauka poprzez wykład. Spędzisz godziny w laboratoriach, ucząc się jakości i składu jedzenia. Jeśli interesują Cię reakcje chemiczne, zrozumienie, jak zapobiegać zwrotom żywności lub zapewnienie opieki zdrowotnej pacjentowi, opuścisz UT przygotowany, aby przenieść swoją karierę na wyższy poziom. Opcje stopnia Studenci kierunku nauki o żywności spędzają pierwsze dwa lata na rozwijaniu wiedzy naukowej i ogólnej niezbędnej na studiach wyższych. Wymagane kursy naukowe obejmują biologię, chemię, matematykę, mikrobiologię, żywienie i fizykę. Ogólne tło zapewniają kursy wymagane do VolCore i wprowadzający kurs nauk o żywności. Na poziomie wyższym studenci biorą udział w kursach z biochemii, analizy żywności, chemii żywności, inżynierii żywności i mikrobiologii żywności. Nasz elastyczny program nauczania pozwala na skupienie się na studiach akademickich w jednym z czterech stężeń, które wspierają Twoje cele zawodowe. Koncentracje nauk o żywności Koncentracja nauki Ta koncentracja przygotowuje Cię do kariery w branży spożywczej na poziomie lokalnym, regionalnym, krajowym lub globalnym. Inne opcje kursów obejmują pakowanie żywności, operacje produkcyjne, chemię żywności, mikrobiologię żywności, regulacje prawne i sensorykę. Instytut Technologów Żywności (IFT) zatwierdza tę koncentrację i jej zajęcia. Koncentracja przedzawodowa Studenci zainteresowani karierą w dziedzinie zdrowia, takiej jak stomatologia, medycyna, farmacja czy opieka weterynaryjna, powinni zgłosić tę koncentrację. Oprócz podstawowych wymagań dotyczących kursu Bachelor of Science w zakresie nauk o żywności podejmiesz wymagane zajęcia w celu przyjęcia do szkoły zawodowej. Koncentracja przedzawodowa 3 + 1 Podobnie jak w przypadku naszej Pre-Professional koncentracji, Pre-Professional 3 + 1 jest skierowany do studentów, którzy są przyjmowani do University of Tennessee Health Science Center (UTHSC) w Memphis lub University of Tennessee College of Veterinary Medicine (UTCVM) przed ukończeniem stopnia licencjata. Otrzymasz kredyt za ostatnie 30 godzin zajęć licencjackich po pomyślnym ukończeniu pierwszego roku w UTHSC lub UTCVM. Pięcioletnia licencjat / MS Tennessee oferuje przyspieszony pięcioletni połączony program studiów licencjackich/magisterskich, który pozwoli Ci wliczyć 9 godzin zaliczeń absolwentów zarówno do tytułu licencjata, jak i magistra nauk o żywności. -
BSc
Studia dzienne
8 semestry
Język angielski
Sty 2022
15 Lis 2021
Ośrodek kształcenia
 
University of Veterinary Sciences
Brno, Czechy

Program studiów licencjackich na temat bezpieczeństwa i jakości żywności to program studiów zorientowany na środowisko akademickie, odpowiadający aktualnemu stanowi i poziomow ... +

Program studiów licencjackich na temat bezpieczeństwa i jakości żywności to program studiów zorientowany na środowisko akademickie, odpowiadający aktualnemu stanowi i poziomowi nauki oraz potrzebom praktyki w Europie. Studium zawiera wiedzę teoretyczną i umożliwia nabycie niezbędnych umiejętności praktycznych potrzebnych do wykonywania zawodu, w tym zatrudnienia w działaniach twórczych, a także przygotowuje do podjęcia studiów magisterskich. -
Licencjat
Studia dzienne
3 lat(a)
Język angielski
Sie 2022
Ośrodek kształcenia
 
New Mexico State University
Las Cruces, Stany Zjednoczone

Nauka o żywności to wykorzystanie nauk inżynieryjnych, biologicznych i fizycznych do badania natury, degradacji, przetwarzania i ulepszania żywności dla konsumentów. Technolog ... +

Nauka o żywności to wykorzystanie nauk inżynieryjnych, biologicznych i fizycznych do badania natury, degradacji, przetwarzania i ulepszania żywności dla konsumentów. Technologia żywności to zastosowanie nauki o żywności do selekcji, konserwowania, pakowania, przetwarzania, dystrybucji i stosowania bezpiecznej, pożywnej i zdrowej żywności. -
BSc
Studia dzienne
studia niestacjonarne
4 lat(a)
Język angielski
Sty 2022
15 Lis 2021
Ośrodek kształcenia i studia online
Ośrodek kształcenia
Online
 
Massey University
Okland, Nowa Zelandia +1 Więcej

Bachelor of Food Technology with Honors Massey University to jedyny stopień w Australazji, który łączy naukę o żywności, inżynierię żywności i biznes spożywczy. 75% naszych ab ... +

Bachelor of Food Technology with Honors Massey University to jedyny stopień w Australazji, który łączy naukę o żywności, inżynierię żywności i biznes spożywczy. 75% naszych absolwentów ma pracę w ciągu sześciu miesięcy od ukończenia szkoły. -
Licencjat
Studia dzienne
4 lat(a)
Język angielski
Ośrodek kształcenia
 
Technological and Higher Education Institute of Hong Kong
Hongkong

Program ten ma na celu wyposażenie absolwentów zarówno w wiedzę teoretyczną, jak i praktyczne umiejętności w zakresie nauki o żywności i bezpieczeństwa (takie jak chemia żywno ... +

Program ten ma na celu wyposażenie absolwentów zarówno w wiedzę teoretyczną, jak i praktyczne umiejętności w zakresie nauki o żywności i bezpieczeństwa (takie jak chemia żywnościowa, nauki o żywieniu, mikrobiologia, inżynieria żywności, zarządzanie bezpieczeństwem żywności), które mogą pracować w przemyśle spożywczym i promować bezpieczeństwo żywności w społeczeństwo. Mogłyby one pomóc im skutecznie działać w przemyśle spożywczym, żywieniowym i gastronomicznym oraz rozwiązywać problemy związane z nauką o żywności i bezpieczeństwem. Zapewni także uczniom ogólne umiejętności zarządzania, aby skutecznie funkcjonować jako superwizorzy i menedżerowie w miarę postępów w karierze. -
BSc
Studia dzienne
2 - 4 lat(a)
Język angielski
Ośrodek kształcenia
 
Van Hall Larenstein, University of Applied Sciences
Velp, Niderlandy

Czy jesteś osobą innowacyjną, entuzjastyczną i biznesową z pasją do bezpieczeństwa żywności i innowacji w żywności? Czy jesteś zainteresowany studiami licencjackimi z praktycz ... +

Czy jesteś osobą innowacyjną, entuzjastyczną i biznesową z pasją do bezpieczeństwa żywności i innowacji w żywności? Czy jesteś zainteresowany studiami licencjackimi z praktycznym podejściem? Studiuj technologię żywności (BSc) w Van Hall Larenstein w Holandii. -
BSc
Studia dzienne
4 lat(a)
Język angielski
Sie 2022
01 Sie 2022
Ośrodek kształcenia
 
University of Parma
Parma, Włochy

Kurs Stopnia Nauki o Żywności i Technologii ma na celu zapewnienie absolwentom dobrej podstawowej i praktycznej wiedzy w głównych sektorach nauki o żywności i technologii. ... +

Kurs Stopnia Nauki o Żywności i Technologii ma na celu zapewnienie absolwentom dobrej podstawowej i praktycznej wiedzy w głównych sektorach nauki o żywności i technologii. -
Licencjat
Studia dzienne
studia niestacjonarne
3 lat(a)
Język angielski
Paź 2021
Ośrodek kształcenia i studia online
Ośrodek kształcenia
Online