Nauki o żywności Ameryka Północna - Nauki o żywności programów Nauki o żywności w Ameryka Północna
16 Wyniki z Nauki o żywności, Ameryka Północna
Nauka o żywności to wykorzystanie nauk inżynieryjnych, biologicznych i fizycznych do badania natury, degradacji, przetwarzania i ulepszania żywności dla konsumentów. Technolog ... +
Dołącz do lidera w dziedzinie nauki, technologii i zarządzania. Studenci na Wydziale Nauk o Żywności i Żywieniu są przygotowani do wykonywania wielu zawodów w przemyśle spożyw ... +
Wybór jedzenia nie zależy już od tego, co zjemy na obiad. Za tymi wyborami stoją największe wyzwania naszych czasów: jak radzić sobie z chorobami przewlekłymi, odpadami, zmian ... +
Zdobądź stypendium o wartości do 10 000,00
Dlaczego warto studiować zarządzanie przedsiębiorstwem spożywczym? Program ten bada relacje naukowe i ekonomiczne, które wpływają na przemysł spożywczy. Kursy obejmują zarówno ... +
Od 1972 r. Wydział Nauk o Żywności jest liderem w przyczynianiu się do jakości, bezpieczeństwa, zbywalności i dostępności żywności poprzez doskonałość w nauczaniu, badaniach i ... +
Poznasz chemiczny i fizyczny charakter żywności, przyczyny pogarszania się żywności, podstawy bezpieczeństwa żywności oraz zasady przetwarzania, konserwacji i pakowania żywnoś ... +
Nauka o żywności dotyka życia każdego człowieka, ponieważ jedzenie jest niezbędne do życia. Naukowcy zajmujący się żywnością stosują nauki takie jak biologia, chemia, fizyka, ... +
Łączenie sztuki kulinarnej, nauk o żywieniu i żywności Bachelor of Integrated Food Sciences, pierwszy tego rodzaju w Kanadzie, to innowacyjny multidyscyplinarny program realiz ... +
Nauka o żywności wykorzystuje nauki i zasady inżynierii do badania żywności, jej konserwowania i przetwarzania.
Bachelor of Applied Science in Culinary and Food Science przygotowuje studentów do dołączenia do przemysłu spożywczego jako początkujący naukowcy i technologowie żywności lub ... +
Dowiedz się, jak zaprojektować małe przedsiębiorstwo rolnicze i zarządzać nim. Przestudiuj zasady zrównoważonego rolnictwa, w tym niechemiczne zarządzanie szkodnikami i glebą. ... +