$close

Filtry

Zobacz wyniki

Nauki o żywności Ameryka Północna - Nauki o żywności programów Nauki o żywności w Ameryka Północna

Stopień Bachelor 's może prowadzić edukacyjne drzwi, stwarzają możliwości rozwoju kariery zawodowej, lub stworzyć podstawy dla osiągnięcia zaawansowanego poziomu. Naszym celem jest pomoc przyszli studenci przejść proces wyboru programu pomyślnie. Robimy rzeczy proste poprzez usprawnienie wyszukiwania.Programów nauki o żywności oferują indersciplinary podejście do badania żyw… Czytaj więcej

Stopień Bachelor 's może prowadzić edukacyjne drzwi, stwarzają możliwości rozwoju kariery zawodowej, lub stworzyć podstawy dla osiągnięcia zaawansowanego poziomu. Naszym celem jest pomoc przyszli studenci przejść proces wyboru programu pomyślnie. Robimy rzeczy proste poprzez usprawnienie wyszukiwania.

Programów nauki o żywności oferują indersciplinary podejście do badania żywności i skupia się na ciągłej poprawy jakości dostaw żywności. Nauki o żywności i przedmiotach technicznych m.in.: produkty spożywcze pochodzenia zwierzęcego, produktów spożywczych, roślin, przetwórstwo żywności oraz systemów zarządzania jakością, analiza żywności, opakowań żywności, rozwój produktów spożywczych.

Stany Zjednoczone to duży kraj w Ameryce Północnej, często znany jako "USA ", "US ", "United States ", "Ameryka ", lub po prostu "Państwa ". Ponadto gromadzi ponad 310 milionów ludzi, co jest świat 's trzeci co do wielkości populacji. Obejmuje ona gęsto zaludnionych miast na rozległym przedmieściach i rozległych, obszarów niezamieszkałych i naturalnie piękne w tym samym czasie.

Pokaż mniej
$format_list_bulleted Filtry
Sortuj według:
Polecane Najnowsze Tytuł
New Mexico State University
Las Cruces, Stany Zjednoczone

Nauka o żywności to wykorzystanie nauk inżynieryjnych, biologicznych i fizycznych do badania natury, degradacji, przetwarzania i ulepszania żywności dla konsumentów. Technolog ... +

Nauka o żywności to wykorzystanie nauk inżynieryjnych, biologicznych i fizycznych do badania natury, degradacji, przetwarzania i ulepszania żywności dla konsumentów. Technologia żywności to zastosowanie nauki o żywności do selekcji, konserwowania, pakowania, przetwarzania, dystrybucji i stosowania bezpiecznej, pożywnej i zdrowej żywności. -
BSc
Studia dzienne
studia niestacjonarne
4 lat(a)
Język angielski
Ośrodek kształcenia i studia online
Ośrodek kształcenia
Online
 
California State University, Fresno
Fresno, Stany Zjednoczone

Dołącz do lidera w dziedzinie nauki, technologii i zarządzania. Studenci na Wydziale Nauk o Żywności i Żywieniu są przygotowani do wykonywania wielu zawodów w przemyśle spożyw ... +

Dołącz do lidera w dziedzinie nauki, technologii i zarządzania. Studenci na Wydziale Nauk o Żywności i Żywieniu są przygotowani do wykonywania wielu zawodów w przemyśle spożywczym — największej pojedynczej branży w Stanach Zjednoczonych. California State University, Fresno skupia się w największym obszarze produkcji i przetwarzania żywności na świecie. -
BSc
Studia dzienne
4 lat(a)
Język angielski
Sie 2023
01 Lip 2023
Ośrodek kształcenia
 
George Brown College
Toronto, Kanada

Wybór jedzenia nie zależy już od tego, co zjemy na obiad. Za tymi wyborami stoją największe wyzwania naszych czasów: jak radzić sobie z chorobami przewlekłymi, odpadami, zmian ... +

Wybór jedzenia nie zależy już od tego, co zjemy na obiad. Za tymi wyborami stoją największe wyzwania naszych czasów: jak radzić sobie z chorobami przewlekłymi, odpadami, zmianami klimatycznymi, szybką urbanizacją, zmianami technologicznymi, głodem i nierównościami? Wszyscy w sektorze spożywczym muszą stawić czoła tym wyzwaniom i możliwościom; to jest świat, do którego wkracza kolejne pokolenie pracowników branży spożywczej. Program studiów licencjackich Honors Bachelor of Food Studies przyniesie nowy nacisk na sprawiedliwość i równość, zrównoważony rozwój i zdrowie, a także nową świadomość tego, jak te problemy społeczne można analizować i rozwiązywać. -
Licencjat
Studia dzienne
4 lat(a)
Język angielski
Sie 2024
Ośrodek kształcenia
 

Zdobądź stypendium o wartości do 10 000,00 

Dowiedz się, jakie możliwości daje Ci nasze stypendium.
University of Alberta
Edmonton, Kanada

Dlaczego warto studiować zarządzanie przedsiębiorstwem spożywczym? Program ten bada relacje naukowe i ekonomiczne, które wpływają na przemysł spożywczy. Kursy obejmują zarówno ... +

Dlaczego warto studiować zarządzanie przedsiębiorstwem spożywczym? Program ten bada relacje naukowe i ekonomiczne, które wpływają na przemysł spożywczy. Kursy obejmują zarówno chemię żywności i mikrobiologię, jak i kursy z ekonomii rolnictwa i zarządzania, dające umiejętności biznesowe i zrozumienie naukowe potrzebne do kariery w sektorze spożywczym i spożywczym. Dlaczego warto studiować zarządzanie rolnictwem i żywnością na University of Alberta ? Nasz tytuł licencjata w zakresie zarządzania rolnictwem / żywnością pozwala jednocześnie studiować nauki o żywności i biznesie, przygotowując cię do różnych karier w sektorze rolno-spożywczym. Program ten jest oferowany wspólnie przez Wydział Nauk Rolniczych, Przyrodniczych i Środowiskowych oraz Alberta School of Business. W ramach tego stopnia możesz uczestniczyć w programie Alberta School of Business Co-op. -
BSc
Studia dzienne
Język angielski
Ośrodek kształcenia
 
The University of Tennessee Knoxville
Knoxville, Stany Zjednoczone

Od 1972 r. Wydział Nauk o Żywności jest liderem w przyczynianiu się do jakości, bezpieczeństwa, zbywalności i dostępności żywności poprzez doskonałość w nauczaniu, badaniach i ... +

Od 1972 r. Wydział Nauk o Żywności jest liderem w przyczynianiu się do jakości, bezpieczeństwa, zbywalności i dostępności żywności poprzez doskonałość w nauczaniu, badaniach i rozszerzaniu. Nasze uznane w całym kraju programy studiów licencjackich i magisterskich przygotowują studentów do ekscytującej i satysfakcjonującej kariery w przemyśle, administracji i środowisku akademickim. Zapraszamy do zapoznania się z naszą stroną i poznania programu nauk o żywności na Uniwersytecie Tennessee. Nauka o żywności to ekscytująca multidyscyplinarna dziedzina mająca na celu poprawę jakości, bezpieczeństwa i odżywiania światowych zasobów żywności. Jesteśmy czymś więcej niż jedzeniem; badamy cały proces, od projektu po trawienie i wszystko pomiędzy. Tutaj w UT dowiesz się, jak żywność trafia do lokalnego sklepu spożywczego. Nasz program to coś więcej niż nauka poprzez wykład. Spędzisz godziny w laboratoriach, ucząc się jakości i składu jedzenia. Jeśli interesują Cię reakcje chemiczne, zrozumienie, jak zapobiegać zwrotom żywności lub zapewnienie opieki zdrowotnej pacjentowi, opuścisz UT przygotowany, aby przenieść swoją karierę na wyższy poziom. Opcje stopnia Studenci kierunku nauki o żywności spędzają pierwsze dwa lata na rozwijaniu wiedzy naukowej i ogólnej niezbędnej na studiach wyższych. Wymagane kursy naukowe obejmują biologię, chemię, matematykę, mikrobiologię, żywienie i fizykę. Ogólne tło zapewniają kursy wymagane do VolCore i wprowadzający kurs nauk o żywności. Na poziomie wyższym studenci biorą udział w kursach z biochemii, analizy żywności, chemii żywności, inżynierii żywności i mikrobiologii żywności. Nasz elastyczny program nauczania pozwala na skupienie się na studiach akademickich w jednym z czterech stężeń, które wspierają Twoje cele zawodowe. Koncentracje nauk o żywności Koncentracja nauki Ta koncentracja przygotowuje Cię do kariery w branży spożywczej na poziomie lokalnym, regionalnym, krajowym lub globalnym. Inne opcje kursów obejmują pakowanie żywności, operacje produkcyjne, chemię żywności, mikrobiologię żywności, regulacje prawne i sensorykę. Instytut Technologów Żywności (IFT) zatwierdza tę koncentrację i jej zajęcia. Koncentracja przedzawodowa Studenci zainteresowani karierą w dziedzinie zdrowia, takiej jak stomatologia, medycyna, farmacja czy opieka weterynaryjna, powinni zgłosić tę koncentrację. Oprócz podstawowych wymagań dotyczących kursu Bachelor of Science w zakresie nauk o żywności podejmiesz wymagane zajęcia w celu przyjęcia do szkoły zawodowej. Koncentracja przedzawodowa 3 + 1 Podobnie jak w przypadku naszej Pre-Professional koncentracji, Pre-Professional 3 + 1 jest skierowany do studentów, którzy są przyjmowani do University of Tennessee Health Science Center (UTHSC) w Memphis lub University of Tennessee College of Veterinary Medicine (UTCVM) przed ukończeniem stopnia licencjata. Otrzymasz kredyt za ostatnie 30 godzin zajęć licencjackich po pomyślnym ukończeniu pierwszego roku w UTHSC lub UTCVM. Pięcioletnia licencjat / MS Tennessee oferuje przyspieszony pięcioletni połączony program studiów licencjackich/magisterskich, który pozwoli Ci wliczyć 9 godzin zaliczeń absolwentów zarówno do tytułu licencjata, jak i magistra nauk o żywności. -
BSc
Studia dzienne
8 semestry
Język angielski
08 Cze 2023
Ośrodek kształcenia
 
University of Saskatchewan
Saskatoon, Kanada

Poznasz chemiczny i fizyczny charakter żywności, przyczyny pogarszania się żywności, podstawy bezpieczeństwa żywności oraz zasady przetwarzania, konserwacji i pakowania żywnoś ... +

Poznasz chemiczny i fizyczny charakter żywności, przyczyny pogarszania się żywności, podstawy bezpieczeństwa żywności oraz zasady przetwarzania, konserwacji i pakowania żywności. Zbadasz, co się dzieje, aby zaspokoić popyt konsumentów na żywienie, debaty na temat dodatków do żywności w porównaniu z naturalną żywnością, poznają naturalne toksyny i badają nowe metody wykrywania niebezpiecznej lub niezdrowej żywności. -
BSc
Studia dzienne
studia niestacjonarne
4 lat(a)
Język angielski
Ośrodek kształcenia
Online
 
Florida Agricultural and Mechanical University
Tallahassee, Stany Zjednoczone

Nauka o żywności dotyka życia każdego człowieka, ponieważ jedzenie jest niezbędne do życia. Naukowcy zajmujący się żywnością stosują nauki takie jak biologia, chemia, fizyka, ... +

Nauka o żywności dotyka życia każdego człowieka, ponieważ jedzenie jest niezbędne do życia. Naukowcy zajmujący się żywnością stosują nauki takie jak biologia, chemia, fizyka, biotechnologia, mikrobiologia, inżynieria i matematyka do żywności, aby zapewnić, że spożywana żywność jest bezpieczna, a czynniki takie jak smak, wartość odżywcza i okres przydatności do spożycia ulegają poprawie. -
Licencjat
Język angielski
 
Le Cordon Bleu University Ottawa
Ottawa, Kanada

Łączenie sztuki kulinarnej, nauk o żywieniu i żywności Bachelor of Integrated Food Sciences, pierwszy tego rodzaju w Kanadzie, to innowacyjny multidyscyplinarny program realiz ... +

Łączenie sztuki kulinarnej, nauk o żywieniu i żywności Bachelor of Integrated Food Sciences, pierwszy tego rodzaju w Kanadzie, to innowacyjny multidyscyplinarny program realizowany wspólnie przez University of Ottawa i Le Cordon Bleu Ottawa. Program przygotuje przyszłych absolwentów do przewodzenia w każdej branży, w której żywność odgrywa kluczową rolę, w tym w opiece zdrowotnej, edukacji, hotelarstwie, biznesie lub badaniach i rozwoju. Absolwenci tego programu będą mieli szeroką, wszechstronną wiedzę na temat praktyk związanych z żywnością i będą przygotowani do zapewnienia strategicznego przywództwa i wskazówek operacyjnych w warunkach komercyjnych. „To partnerstwo łączy ekspertów z dwóch światowej sławy instytucji, aby zapewnić jeden wyjątkowy program, który jest aktualny i wypełnia lukę w wiedzy w branży. Absolwenci będą mieli umiejętności i doświadczenie, aby być liderami w każdej branży, w której żywność odgrywa rolę”. Aurélien Legué - Le Cordon Bleu Ottawa Chef Instructor -
Licencjat
Język angielski
Ośrodek kształcenia
 
Brigham Young University - Idaho College of Education and Human Development
Rexburg, Stany Zjednoczone

Nauka o żywności wykorzystuje nauki i zasady inżynierii do badania żywności, jej konserwowania i przetwarzania.

Nauka o żywności wykorzystuje nauki i zasady inżynierii do badania żywności, jej konserwowania i przetwarzania. -
Licencjat
Ośrodek kształcenia
 
Cincinnati State
Cincinnati, Stany Zjednoczone

Bachelor of Applied Science in Culinary and Food Science przygotowuje studentów do dołączenia do przemysłu spożywczego jako początkujący naukowcy i technologowie żywności lub ... +

Bachelor of Applied Science in Culinary and Food Science przygotowuje studentów do dołączenia do przemysłu spożywczego jako początkujący naukowcy i technologowie żywności lub do wejścia w powiązane obszary zawodowe, w tym badania i rozwój produktów, kontrolę jakości i bezpieczeństwo żywności, zgodność z przepisami, nadzór nad produkcją żywności oraz sprzedaż specjalnych składników. W pierwszych dwóch latach studiów licencjackich studenci koncentrują się na podstawach sztuki kulinarnej. Studenci rozwijają swoje umiejętności w najnowocześniejszych laboratoriach kulinarnych i piekarniczych Midwest Culinary Institute, pod okiem pracowników wydziału posiadających fachową wiedzę. Na trzecim i czwartym roku studenci poszerzają swoje umiejętności kulinarne i kulinarne. Zajęcia na wyższym poziomie obejmują funkcjonalność składników żywności, projektowanie i rozwój produktów spożywczych, ocenę i testowanie sensoryczne, mikrobiologię żywności i inne przygotowania do kariery zawodowej. Studenci uczestniczą w nauce opartej na doświadczeniu poprzez wspólną edukację w każdym roku studiów licencjackich. Studenci, którzy chcą przenieść zaliczenie do Cincinnati State za zajęcia kulinarne ukończone w innej instytucji, muszą spotkać się z kierownikiem programu. Zaliczenie na kurs może być ograniczone w oparciu o akredytację programu i sukces studenta na poprzednich zajęciach kulinarnych. -
BSc
Język angielski
 
Purdue University College of Agriculture
West Lafayette, Stany Zjednoczone

Dowiedz się, jak zaprojektować małe przedsiębiorstwo rolnicze i zarządzać nim. Przestudiuj zasady zrównoważonego rolnictwa, w tym niechemiczne zarządzanie szkodnikami i glebą. ... +

Dowiedz się, jak zaprojektować małe przedsiębiorstwo rolnicze i zarządzać nim. Przestudiuj zasady zrównoważonego rolnictwa, w tym niechemiczne zarządzanie szkodnikami i glebą. Zbadaj organiczne, lokalne i miejskie systemy rolnictwa oraz zbadaj odporność amerykańskiego systemu żywnościowego. Zdobądź praktyczne doświadczenie na nowej farmie studenckiej Uniwersytetu Purdue. -
Licencjat
Język angielski
Ośrodek kształcenia