$close

Filtry

Zobacz wyniki

Nauki o żywności Azja - Nauki o żywności programów Nauki o żywności w Azja

Kawaler 's stopnia jest cechą szkolnictwa wyższego. Lek podaje się do tych, którzy poświęcają trzech do siedmiu lat studiuje konkretnego programu. Licencjat 's można zdobyć w różnych dyscyplin sztuki i nauki. Nauk o Żywności skupia się na badaniu żywności, ze szczególnym naciskiem na tworzenie niezawodnych, trwałych i bezpiecznych źródeł żywności. Zrozumienie nauk… Czytaj więcej

Kawaler 's stopnia jest cechą szkolnictwa wyższego. Lek podaje się do tych, którzy poświęcają trzech do siedmiu lat studiuje konkretnego programu. Licencjat 's można zdobyć w różnych dyscyplin sztuki i nauki.

Nauk o Żywności skupia się na badaniu żywności, ze szczególnym naciskiem na tworzenie niezawodnych, trwałych i bezpiecznych źródeł żywności. Zrozumienie nauki żywności może prowadzić do znaczących odkryć w technologii żywności, a także produkcji i utrzymania zdrowego pożywienia.

Studenci, którzy ukończą część ich stopnia w Azji rosną w liczbach. Obecnie, w drugim i trzecim co do wielkości gospodarki są w Azji. Bez ograniczeń, uczniowie opisali swój czas w Azji jak najlepsze doświadczenia ich życia. Dziś, trzy z czterech krajów świata najbardziej zaludnionych są w Azji: Chiny, Indie i Indonezja.

Nauki o żywności Azja - Weź Nauki o żywności Azja. Wszystkie Nauki o żywności i informacje o szkole. Oszczędność czasu i skontaktować bezpośrednio tutaj!

Pokaż mniej
$format_list_bulleted Filtry
Sortuj według:
  • Popularne Najnowsze Tytuł
  • Popularne
  • Najnowsze
  • Tytuł
Ho Chi Minh City University of Technology
Ho Chi Minh City, Wietnam

Studenci zainteresowani produkcją, przetwarzaniem, pakowaniem, bezpieczeństwem i / lub transportem światowej podaży żywności byliby zainteresowani specjalnością Inżynieria Żyw ... +

Studenci zainteresowani produkcją, przetwarzaniem, pakowaniem, bezpieczeństwem i / lub transportem światowej podaży żywności byliby zainteresowani specjalnością Inżynieria Żywności. -
Licencjat
Studia dzienne
4 lat(a)
Język angielski
Ośrodek kształcenia
 
Manipal Academy of Higher Education Dubai
Dubai, Zjednoczone Emiraty Arabskie

jedzenie

BSc
Studia dzienne
3 lat(a)
Język angielski
Ośrodek kształcenia
 
Technion International
Shantou, Chiny

Program Biotechnologii i Inżynierii Żywności (BFE) jest jednym z nielicznych na świecie, który łączy unikalne badania inżynieryjno-technologiczne i dziedziny nauk przyrodniczy ... +

Program Biotechnologii i Inżynierii Żywności (BFE) jest jednym z nielicznych na świecie, który łączy unikalne badania inżynieryjno-technologiczne i dziedziny nauk przyrodniczych. Program BFE kształci inżynierów w dwóch obszarach: biotechnologii i żywności. Program zapewnia unikalne połączenie inżynierii, technologii oraz dziedzin nauk przyrodniczych i przyrodniczych, w szczególności biotechnologii. -
BSc
Studia dzienne
4 lat(a)
Język angielski
Ośrodek kształcenia
 

Zdobądź stypendium o wartości do 10 000,00 

Dowiedz się, jakie możliwości daje Ci nasze stypendium.
Technological and Higher Education Institute of Hong Kong
Hongkong

Program ten ma na celu wyposażenie absolwentów zarówno w wiedzę teoretyczną, jak i praktyczne umiejętności w zakresie nauki o żywności i bezpieczeństwa (takie jak chemia żywno ... +

Program ten ma na celu wyposażenie absolwentów zarówno w wiedzę teoretyczną, jak i praktyczne umiejętności w zakresie nauki o żywności i bezpieczeństwa (takie jak chemia żywnościowa, nauki o żywieniu, mikrobiologia, inżynieria żywności, zarządzanie bezpieczeństwem żywności), które mogą pracować w przemyśle spożywczym i promować bezpieczeństwo żywności w społeczeństwo. Mogłyby one pomóc im skutecznie działać w przemyśle spożywczym, żywieniowym i gastronomicznym oraz rozwiązywać problemy związane z nauką o żywności i bezpieczeństwem. Zapewni także uczniom ogólne umiejętności zarządzania, aby skutecznie funkcjonować jako superwizorzy i menedżerowie w miarę postępów w karierze. -
BSc
Studia dzienne
2 - 4 lat(a)
Język angielski
Ośrodek kształcenia
 
IPB University
Dramaga, Indonezja

Program Technologii Żywności (FTP) na Wydziale Nauk o Żywności i Technologii, Wydział Inżynierii Rolniczej i Technologii, Bogor Agricultural University (IPB) to program edukac ... +

Program Technologii Żywności (FTP) na Wydziale Nauk o Żywności i Technologii, Wydział Inżynierii Rolniczej i Technologii, Bogor Agricultural University (IPB) to program edukacyjny dla studentów, który koncentruje się na produkcji absolwentów posiadających kompetencje w przetwarzaniu materiałów żywnościowych w sejf, wysokiej jakości i zdrowe produkty spożywcze na skalę przemysłową. -
Licencjat
Studia dzienne
8 semestry
Język angielski
Ośrodek kształcenia
 
United Arab Emirates University - Undergraduate Programs
Al Ain, Zjednoczone Emiraty Arabskie

Nauka o żywności dotyczy zastosowania nauki i technologii do produkcji, produkcji, przetwarzania, pakowania i dystrybucji bezpiecznej i wysokiej jakości pożywnej żywności. Pro ... +

Nauka o żywności dotyczy zastosowania nauki i technologii do produkcji, produkcji, przetwarzania, pakowania i dystrybucji bezpiecznej i wysokiej jakości pożywnej żywności. Program licencjacki z zakresu nauki o żywności jest akredytowany przez Institute of Food Technologists (IFT), USA. Studenci przystępujący do tego programu przejdą szkolenie zawodowe w pięciu podstawowych dyscyplinach nauki o żywności: chemii i analiz żywności, bezpieczeństwa żywności i mikrobiologii, przetwórstwa i inżynierii żywności, stosowanej nauki o żywności i umiejętnościach sukcesu. -
BSc
Studia dzienne
4 lat(a)
Język angielski
Ośrodek kształcenia
 
Indonesia International Institute for Life Sciences (i3L)
Jakarta, Indonezja

Technologia żywności jest gałęzią nauki o żywności, która zajmuje się rzeczywistych procesów produkcyjnych do żywności. Aby spełnić i utrzymać jego wartość odżywczą, żywność m ... +

Technologia żywności jest gałęzią nauki o żywności, która zajmuje się rzeczywistych procesów produkcyjnych do żywności. Aby spełnić i utrzymać jego wartość odżywczą, żywność musi być zarówno bezpiecznie produkowane i bezpiecznie dostarczone do konsumenta. Wymaga to technologie przetwarzania surowców do konwersji do żywności, jak również technologii konserwacji, aby zwiększyć trwałość produktów spożywczych ... -
Licencjat
Studia dzienne
3 - 4 lat(a)
Język angielski
Ośrodek kształcenia
 
جامعة القدس
Abu Dis, Palestyna

Przemysł spożywczy opiera się na szerokiej gamie procesów do produkcji ogromnych ilości żywności, którą obecnie widzimy. Inżynieria żywności wykorzystuje zasady chemii, mikrob ... +

Przemysł spożywczy opiera się na szerokiej gamie procesów do produkcji ogromnych ilości żywności, którą obecnie widzimy. Inżynieria żywności wykorzystuje zasady chemii, mikrobiologii i inżynierii do projektowania procesów produkcji żywności. Plan nauczania Wydziału Inżynierii Żywności koncentruje się na dostarczeniu studentowi umiejętności i pojęć związanych z inżynierią i technologią żywności, która koncentruje się na opracowywaniu nowych produktów spożywczych, projektowaniu procesów produkcji tych produktów, doborze materiałów opakowaniowych, badaniu okresu przydatności do spożycia i sensorycznej ocena produktu. Projektowanie i kontrola operacji w fabrykach żywności, metody produkcji żywności funkcjonalnej, kontrola jakości produktów spożywczych, a także zarządzanie fabrykami żywności i metody wprowadzania do obrotu produktów spożywczych. Oprócz badań mikrobiologicznych i chemicznych studenci inżynierii żywności będą badać podstawowe zjawiska bezpośrednio związane z wytwarzaniem produktów spożywczych i ich właściwościami. Plan nauczania wydziału kwalifikuje absolwentów do podejmowania wielu różnorodnych zadań w przemyśle spożywczym, które przekształciły się w przemysł łączący zaawansowane technologie i wiele procesów opartych na biochemii i technologii. Wydział Inżynierii Żywności wyróżnia się tym, że będzie kwalifikował swojego absolwenta do pracy na kierunkach biotechnologia (biotechnologia) oraz inżynieria przemysłu spożywczego. Oprócz pracy w różnych gałęziach przemysłu spożywczego i biotechnologii, absolwenci Katedry będą mieli kwalifikacje do pracy także w branży farmaceutycznej i kosmetycznej oraz na kierunkach badawczych w jednostkach naukowych zajmujących się naukami o życiu i inżynierią środowiska. Będą również mogli pracować w instytucjach zajmujących się kontrolą przemysłu spożywczego i biotechnologicznego (Instytut Norm i Metrologii), a także będą mogli pracować w firmach konsultingowych zajmujących się rozwojem żywności i środowiska. -
Licencjat
Arabski
Ośrodek kształcenia
 
Far Eastern State Technical Fisheries University
Władywostok, Rosja

Program studiów licencjackich stosowanych na kierunku kształcenie „Żywność z surowców roślinnych” ma na celu kształcenie wysoko wykwalifikowanych specjalistów z branży spożywc ... +

Program studiów licencjackich stosowanych na kierunku kształcenie „Żywność z surowców roślinnych” ma na celu kształcenie wysoko wykwalifikowanych specjalistów z branży spożywczej i pokrewnych, poprzez rozwijanie cech osobowych kawalerów, a także kształcenie ogólnokulturowe, ogólnozawodowe i zawodowe kompetencje. -
Licencjat
studia niestacjonarne
Rosyjski
Ośrodek kształcenia
 
Azabu University
Sagamihara, Japonia

Studenci zdobędą gruntowną wiedzę z zakresu nauk o żywności i umiejętności technicznych w celu utrzymania i dalszego rozwoju zdrowego społeczeństwa. Szkolimy specjalistów z za ... +

Studenci zdobędą gruntowną wiedzę z zakresu nauk o żywności i umiejętności technicznych w celu utrzymania i dalszego rozwoju zdrowego społeczeństwa. Szkolimy specjalistów z zakresu nauk o żywności, aby byli aktywni w szerokim zakresie dziedzin związanych z żywnością. Studenci będą studiować naukę o bezpieczeństwie i funkcjonalności żywności, znanej części naszego codziennego życia, z dwóch różnych podejść. -
Licencjat
Język japoński
Ośrodek kształcenia
 
Altai State Agricultural University
Barnauł, Rosja

Celem programu kształcenia zawodowego w kierunku szkolenia Żywność pochodzenia zwierzęcego, kierunek (profil) Technologia produktów pochodzenia zwierzęcego ma na celu zapewnie ... +

Celem programu kształcenia zawodowego w kierunku szkolenia Żywność pochodzenia zwierzęcego, kierunek (profil) Technologia produktów pochodzenia zwierzęcego ma na celu zapewnienie kompleksowego, kompleksowego i wysokiej jakości szkolenia wykwalifikowanych, konkurencyjnych specjalistów, którzy potrafią przeprowadzić profesjonalne działalność w zakresie technologii produktów pochodzenia zwierzęcego. -
Licencjat
Studia dzienne
studia niestacjonarne
4 - 5 lat(a)
Rosyjski
Ośrodek kształcenia
 
五邑大学
Jiangmen, Chiny

School of Tea and Food Science obejmuje naukę o herbacie (specjalizująca się w kulturze herbaty i ekonomii), jakości i bezpieczeństwa żywności, nauką o żywności i inżynierii o ... +

School of Tea and Food Science obejmuje naukę o herbacie (specjalizująca się w kulturze herbaty i ekonomii), jakości i bezpieczeństwa żywności, nauką o żywności i inżynierii oraz ogrodnictwie, cztery programy licencjackie i kształci na kierunkach wyższego poziomu zawodowego w zakresie marketingu, informatyzacji rachunkowości, biotechnologii i zastosowań, Technologia przetwarzania żywności, ceremonia parzenia herbaty, projektowanie produktów herbacianych i tak dalej. -
Licencjat
Chiński
Ośrodek kształcenia
 
Mari State University
Yoshkar-Ola, Rosja

Program ma na celu zapewnienie wysokiej jakości szkolenia wykwalifikowanych konkurencyjnych specjalistów w zakresie produkcji roślinnej w oparciu o połączenie zaawansowanych i ... +

Program ma na celu zapewnienie wysokiej jakości szkolenia wykwalifikowanych konkurencyjnych specjalistów w zakresie produkcji roślinnej w oparciu o połączenie zaawansowanych innowacyjnych technologii z działalnością naukową i praktyczną, rozwijanie cech społecznych i osobistych uczniów. -
Licencjat
Studia dzienne
studia niestacjonarne
4 - 5 lat(a)
Rosyjski
Ośrodek kształcenia
 
Panyapiwat管理学院
Bang Talat, Tajlandia

Światowa populacja rośnie wraz ze wzrostem zapotrzebowania na żywność. Działalność związana z hodowlą zwierząt jest działalnością na średnim poziomie w łańcuchu dostaw, która ... +

Światowa populacja rośnie wraz ze wzrostem zapotrzebowania na żywność. Działalność związana z hodowlą zwierząt jest działalnością na średnim poziomie w łańcuchu dostaw, która odgrywa ważną rolę. Służy do produkcji i podawania wysokiej jakości mięsa w przemyśle spożywczym. Od wizji bycia „Kuchnią Świata” dzisiaj, hodowla zwierząt i style przetwarzania żywności Korzystanie z nowoczesnych technologii, bezpieczne i przyjazne dla środowiska. -
Licencjat
Język angielski, Chiński, Tajski
 
Lebanese International University
Bejrut, Liban

Program rozwija niezbędne umiejętności i wiedzy, aby pomóc w świadczenie i zarządzanie nimi za pomocą posiłków instytucjonalnej gastronomii.

Program rozwija niezbędne umiejętności i wiedzy, aby pomóc w świadczenie i zarządzanie nimi za pomocą posiłków instytucjonalnej gastronomii. -
BA
Studia dzienne
3 lat(a)
Ośrodek kształcenia