$close

Filtry

Zobacz wyniki

Nauki o żywności Azja - Nauki o żywności programów Nauki o żywności w Azja

Kawaler 's stopnia jest cechą szkolnictwa wyższego. Lek podaje się do tych, którzy poświęcają trzech do siedmiu lat studiuje konkretnego programu. Licencjat 's można zdobyć w różnych dyscyplin sztuki i nauki. Nauk o Żywności skupia się na badaniu żywności, ze szczególnym naciskiem na tworzenie niezawodnych, trwałych i bezpiecznych źródeł żywności. Zrozumienie nauk… Czytaj więcej

Kawaler 's stopnia jest cechą szkolnictwa wyższego. Lek podaje się do tych, którzy poświęcają trzech do siedmiu lat studiuje konkretnego programu. Licencjat 's można zdobyć w różnych dyscyplin sztuki i nauki.

Nauk o Żywności skupia się na badaniu żywności, ze szczególnym naciskiem na tworzenie niezawodnych, trwałych i bezpiecznych źródeł żywności. Zrozumienie nauki żywności może prowadzić do znaczących odkryć w technologii żywności, a także produkcji i utrzymania zdrowego pożywienia.

Studenci, którzy ukończą część ich stopnia w Azji rosną w liczbach. Obecnie, w drugim i trzecim co do wielkości gospodarki są w Azji. Bez ograniczeń, uczniowie opisali swój czas w Azji jak najlepsze doświadczenia ich życia. Dziś, trzy z czterech krajów świata najbardziej zaludnionych są w Azji: Chiny, Indie i Indonezja.

Pokaż mniej
$format_list_bulleted Filtry
Sortuj według:
Polecane Najnowsze Tytuł
Ho Chi Minh City University of Technology
Ho Chi Minh City, Wietnam

Studenci zainteresowani produkcją, przetwarzaniem, pakowaniem, bezpieczeństwem i / lub transportem światowej podaży żywności byliby zainteresowani specjalnością Inżynieria Żyw ... +

Studenci zainteresowani produkcją, przetwarzaniem, pakowaniem, bezpieczeństwem i / lub transportem światowej podaży żywności byliby zainteresowani specjalnością Inżynieria Żywności. -
Licencjat
Studia dzienne
4 lat(a)
Język angielski
Sie 2023
31 Maj 2023
Ośrodek kształcenia
 
Technological and Higher Education Institute of Hong Kong
Hongkong

Program ten ma na celu wyposażenie absolwentów zarówno w wiedzę teoretyczną, jak i praktyczne umiejętności w zakresie nauki o żywności i bezpieczeństwa (takie jak chemia żywno ... +

Program ten ma na celu wyposażenie absolwentów zarówno w wiedzę teoretyczną, jak i praktyczne umiejętności w zakresie nauki o żywności i bezpieczeństwa (takie jak chemia żywnościowa, nauki o żywieniu, mikrobiologia, inżynieria żywności, zarządzanie bezpieczeństwem żywności), które mogą pracować w przemyśle spożywczym i promować bezpieczeństwo żywności w społeczeństwo. Mogłyby one pomóc im skutecznie działać w przemyśle spożywczym, żywieniowym i gastronomicznym oraz rozwiązywać problemy związane z nauką o żywności i bezpieczeństwem. Zapewni także uczniom ogólne umiejętności zarządzania, aby skutecznie funkcjonować jako superwizorzy i menedżerowie w miarę postępów w karierze. -
BSc
Studia dzienne
2 - 4 lat(a)
Język angielski
Ośrodek kształcenia
 
Universiti Kuala Lumpur- UniKL
Kuala Lumpur, Malezja

Program ten stosuje zasady inżynierii chemicznej i chemii żywności do przetwarzania żywności na dużą skalę.Żywność musi być pożywna, tj. dostarczać niezbędnych składników odży ... +

Program ten stosuje zasady inżynierii chemicznej i chemii żywności do przetwarzania żywności na dużą skalę.Żywność musi być pożywna, tj. dostarczać niezbędnych składników odżywczych dla wzrostu i zdrowia; muszą być bezpieczne, wolne od niebezpiecznych mikroorganizmów i zanieczyszczeń chemicznych; a jeśli w ogóle mają być spożywane, muszą mieć atrakcyjny smak i wygląd.W ramach tego programu studenci uczą się dostosowywać operacje jednostkowe tradycyjnej inżynierii chemicznej do specyficznych wymagań przetwórstwa spożywczego.Głównym celem tego programu jest umożliwienie dobrze wyszkolonym inżynierom chemii pracy w przemyśle spożywczym, być może jednej z największych branż produkcyjnych w Malezji absolwenci UniKL są wprowadzani na rynek po ukończeniu studiów. -
Licencjat
Studia dzienne
4 lat(a)
Język angielski
Ośrodek kształcenia
 

Zdobądź stypendium o wartości do 10 000,00 

Dowiedz się, jakie możliwości daje Ci nasze stypendium.
IPB University
Dramaga, Indonezja

Program Technologii Żywności (FTP) na Wydziale Nauk o Żywności i Technologii, Wydział Inżynierii Rolniczej i Technologii, Bogor Agricultural University (IPB) to program edukac ... +

Program Technologii Żywności (FTP) na Wydziale Nauk o Żywności i Technologii, Wydział Inżynierii Rolniczej i Technologii, Bogor Agricultural University (IPB) to program edukacyjny dla studentów, który koncentruje się na produkcji absolwentów posiadających kompetencje w przetwarzaniu materiałów żywnościowych w sejf, wysokiej jakości i zdrowe produkty spożywcze na skalę przemysłową. -
Licencjat
Studia dzienne
8 semestry
Język angielski
Ośrodek kształcenia
 
United Arab Emirates University - Undergraduate Programs
Al Ain, Zjednoczone Emiraty Arabskie

Nauka o żywności dotyczy zastosowania nauki i technologii do produkcji, produkcji, przetwarzania, pakowania i dystrybucji bezpiecznej i wysokiej jakości pożywnej żywności. Pro ... +

Nauka o żywności dotyczy zastosowania nauki i technologii do produkcji, produkcji, przetwarzania, pakowania i dystrybucji bezpiecznej i wysokiej jakości pożywnej żywności. Program licencjacki z zakresu nauki o żywności jest akredytowany przez Institute of Food Technologists (IFT), USA. Studenci przystępujący do tego programu przejdą szkolenie zawodowe w pięciu podstawowych dyscyplinach nauki o żywności: chemii i analiz żywności, bezpieczeństwa żywności i mikrobiologii, przetwórstwa i inżynierii żywności, stosowanej nauki o żywności i umiejętnościach sukcesu. -
BSc
Studia dzienne
4 lat(a)
Język angielski
Ośrodek kształcenia
 
Indonesia International Institute for Life Sciences (i3L)
Jakarta, Indonezja

Technologia żywności jest gałęzią nauki o żywności, która zajmuje się rzeczywistych procesów produkcyjnych do żywności. Aby spełnić i utrzymać jego wartość odżywczą, żywność m ... +

Technologia żywności jest gałęzią nauki o żywności, która zajmuje się rzeczywistych procesów produkcyjnych do żywności. Aby spełnić i utrzymać jego wartość odżywczą, żywność musi być zarówno bezpiecznie produkowane i bezpiecznie dostarczone do konsumenta. Wymaga to technologie przetwarzania surowców do konwersji do żywności, jak również technologii konserwacji, aby zwiększyć trwałość produktów spożywczych ... -
Licencjat
Studia dzienne
Język angielski
Ośrodek kształcenia
 
Hong Kong Polytechnic University
Hung Hom, Hongkong

Bachelor of Science (Honours) w dziedzinie biologii stosowanej z biotechnologią ma na celu wykształcenie kompetentnych specjalistów w dziedzinie biotechnologii, aby zaspokoić ... +

Bachelor of Science (Honours) w dziedzinie biologii stosowanej z biotechnologią ma na celu wykształcenie kompetentnych specjalistów w dziedzinie biotechnologii, aby zaspokoić potrzeby sektorów związanych z biotechnologią w Hongkongu, Chinach i na świecie. W tym programie studenci zdobywają dokładne zrozumienie zasad, pojęć i zastosowań biotechnologii. Ucząc się zasad współczesnej biotechnologii, studenci rozwijają zdolności analityczne, twórcze i rozwiązywania problemów. Absolwenci programu są dobrze przygotowani do kariery w szybko rozwijających się branżach bionauki / biotechnologii w Hongkongu, regionie i na całym świecie. Mogą także kontynuować studia na studiach podyplomowych lokalnie lub za granicą. -
BSc
Studia dzienne
4 lat(a)
Język angielski
Ośrodek kształcenia