$close

Filtry

Zobacz wyniki

Nauki o żywności Bliski Wschód - Nauki o żywności programów Nauki o żywności w Bliski Wschód

Stopień Bachelor 's może prowadzić edukacyjne drzwi, stwarzają możliwości rozwoju kariery zawodowej, lub stworzyć podstawy dla osiągnięcia zaawansowanego poziomu. Naszym celem jest pomoc przyszli studenci przejść proces wyboru programu pomyślnie. Robimy rzeczy proste poprzez usprawnienie wyszukiwania. Nauk o Żywności zapewnia istotną wiedzę na temat zasobów żywieniowych popr… Czytaj więcej

Stopień Bachelor 's może prowadzić edukacyjne drzwi, stwarzają możliwości rozwoju kariery zawodowej, lub stworzyć podstawy dla osiągnięcia zaawansowanego poziomu. Naszym celem jest pomoc przyszli studenci przejść proces wyboru programu pomyślnie. Robimy rzeczy proste poprzez usprawnienie wyszukiwania.

Nauk o Żywności zapewnia istotną wiedzę na temat zasobów żywieniowych poprzez zastosowanie zasad naukowych do tworzenia, rozwoju i utrzymania źródeł żywności. Osoby, które studiują nauki o żywności może zdecydować się na pracę jako deweloperzy produkt spożywczy, specjalistów kontroli jakości, lub jako przedstawicieli handlowych dla producentów żywności i technologii żywności.

Bliski Wschód jest kolebką wielu obecnych głównych religii i wpływowych imperiów od tysiącleci przeszłości. Uczeni i absolwenci uzyskać korzyści z zanurzenie się w tych kulturach i uzyskanie głębszego zrozumienia jednego z najbardziej dynamicznych regionów świata.

Pokaż mniej
Inne opcje w ramach tego kierunku studiów: 
$format_list_bulleted Filtry
Sortuj według:
Polecane Najnowsze Tytuł
United Arab Emirates University - Undergraduate Programs
Al Ain, Zjednoczone Emiraty Arabskie

Nauka o żywności dotyczy zastosowania nauki i technologii do produkcji, produkcji, przetwarzania, pakowania i dystrybucji bezpiecznej i wysokiej jakości pożywnej żywności. Pro ... +

Nauka o żywności dotyczy zastosowania nauki i technologii do produkcji, produkcji, przetwarzania, pakowania i dystrybucji bezpiecznej i wysokiej jakości pożywnej żywności. Program licencjacki z zakresu nauki o żywności jest akredytowany przez Institute of Food Technologists (IFT), USA. Studenci przystępujący do tego programu przejdą szkolenie zawodowe w pięciu podstawowych dyscyplinach nauki o żywności: chemii i analiz żywności, bezpieczeństwa żywności i mikrobiologii, przetwórstwa i inżynierii żywności, stosowanej nauki o żywności i umiejętnościach sukcesu. -
BSc
Studia dzienne
4 lat(a)
Język angielski
Ośrodek kształcenia
 
جامعة القدس
Abu Dis, Palestyna

Przemysł spożywczy opiera się na szerokiej gamie procesów do produkcji ogromnych ilości żywności, którą obecnie widzimy. Inżynieria żywności wykorzystuje zasady chemii, mikrob ... +

Przemysł spożywczy opiera się na szerokiej gamie procesów do produkcji ogromnych ilości żywności, którą obecnie widzimy. Inżynieria żywności wykorzystuje zasady chemii, mikrobiologii i inżynierii do projektowania procesów produkcji żywności. Plan nauczania Wydziału Inżynierii Żywności koncentruje się na dostarczeniu studentowi umiejętności i pojęć związanych z inżynierią i technologią żywności, która koncentruje się na opracowywaniu nowych produktów spożywczych, projektowaniu procesów produkcji tych produktów, doborze materiałów opakowaniowych, badaniu okresu przydatności do spożycia i sensorycznej ocena produktu. Projektowanie i kontrola operacji w fabrykach żywności, metody produkcji żywności funkcjonalnej, kontrola jakości produktów spożywczych, a także zarządzanie fabrykami żywności i metody wprowadzania do obrotu produktów spożywczych. Oprócz badań mikrobiologicznych i chemicznych studenci inżynierii żywności będą badać podstawowe zjawiska bezpośrednio związane z wytwarzaniem produktów spożywczych i ich właściwościami. Plan nauczania wydziału kwalifikuje absolwentów do podejmowania wielu różnorodnych zadań w przemyśle spożywczym, które przekształciły się w przemysł łączący zaawansowane technologie i wiele procesów opartych na biochemii i technologii. Wydział Inżynierii Żywności wyróżnia się tym, że będzie kwalifikował swojego absolwenta do pracy na kierunkach biotechnologia (biotechnologia) oraz inżynieria przemysłu spożywczego. Oprócz pracy w różnych gałęziach przemysłu spożywczego i biotechnologii, absolwenci Katedry będą mieli kwalifikacje do pracy także w branży farmaceutycznej i kosmetycznej oraz na kierunkach badawczych w jednostkach naukowych zajmujących się naukami o życiu i inżynierią środowiska. Będą również mogli pracować w instytucjach zajmujących się kontrolą przemysłu spożywczego i biotechnologicznego (Instytut Norm i Metrologii), a także będą mogli pracować w firmach konsultingowych zajmujących się rozwojem żywności i środowiska. -
Licencjat
Arabski
Ośrodek kształcenia
 
Lebanese International University
Bejrut, Liban

Program rozwija niezbędne umiejętności i wiedzy, aby pomóc w świadczenie i zarządzanie nimi za pomocą posiłków instytucjonalnej gastronomii.

Program rozwija niezbędne umiejętności i wiedzy, aby pomóc w świadczenie i zarządzanie nimi za pomocą posiłków instytucjonalnej gastronomii. -
BA
Studia dzienne
Ośrodek kształcenia