$close

Filtry

Zobacz wyniki

Nauki o żywności Europa - Nauki o żywności programów Nauki o żywności w Europa

Licencjat 's podany jest do studentów, którzy spełniają niezbędne wymagania podane przez uniwersytecie lub college'u są prowadzącego. Wymagania to od trzech do siedmiu lat ostrości na obiekcie, zazwyczaj określane jako główny lub koncentracji. Nauk o Żywności skupia się na badaniu żywności, ze szczególnym naciskiem na tworzenie niezawodnych, trwałych i bezpiecznych źr… Czytaj więcej

Licencjat 's podany jest do studentów, którzy spełniają niezbędne wymagania podane przez uniwersytecie lub college'u są prowadzącego. Wymagania to od trzech do siedmiu lat ostrości na obiekcie, zazwyczaj określane jako główny lub koncentracji.

Nauk o Żywności skupia się na badaniu żywności, ze szczególnym naciskiem na tworzenie niezawodnych, trwałych i bezpiecznych źródeł żywności. Zrozumienie nauki żywności może prowadzić do znaczących odkryć w technologii żywności, a także produkcji i utrzymania zdrowego pożywienia.

Europa jest szóstym co do wielkości kontynent i obejmuje 47 krajów i różnorodnych zależności, wyspy i terytoria. Graniczy z Morza Śródziemnego na południu Azji na wschód, i na Oceanie Atlantyckim na Zachód.

Pokaż mniej
$format_list_bulleted Filtry
Sortuj według:
Polecane Najnowsze Tytuł
Latvia University of Life Sciences and Technologies
Jelgava, Łotwa

Celem akademickiego programu studiów licencjackich jest przygotowanie konkurencyjnego i kompetentnego specjalisty w zakresie produkcji żywności, jakości i innowacji, który jes ... +

Celem akademickiego programu studiów licencjackich jest przygotowanie konkurencyjnego i kompetentnego specjalisty w zakresie produkcji żywności, jakości i innowacji, który jest w stanie zorganizować zarządzanie jakością i rozwój innowacji w firmach spożywczych, przeprowadzić kreatywne badania i stworzyć podstawy do dalszych studiów w szkolnictwie wyższym. -
Licencjat
Studia dzienne
4 lat(a)
Język angielski
Sie 2023
Ośrodek kształcenia
 
University of Chemistry and Technology, Prague
Praga, Czechy

Na Wydziale Technologii Żywności i Biochemii studenci kierują swoje studia albo na biochemię, mikrobiologię i biotechnologię, albo z drugiej strony na chemię żywności, analizę ... +

Na Wydziale Technologii Żywności i Biochemii studenci kierują swoje studia albo na biochemię, mikrobiologię i biotechnologię, albo z drugiej strony na chemię żywności, analizę żywności, żywienie i technologie żywności, odpowiednio dobierając przedmioty fakultatywne. Możesz wybrać jedną z dwóch specjalizacji oferowanych przez ten wydział. Specjalność - Biochemia i Biotechnologia Wybierając Biochemię i Biotechnologię, studenci mają możliwość skupienia się na biochemii i różnych rodzajach biotechnologii. Specjalizacja zapewnia więc zarówno ogólną wiedzę biochemiczną, jak i umiejętności z różnych dziedzin biotechnologicznych, takich jak wytwarzanie czystych chemikaliów, biologicznie aktywnych cząsteczek i biopaliw. Ta specjalizacja zapewnia również umiejętności w zakresie technologii, które rozwiązują problemy środowiskowe. Specjalizacja - Chemia i Technologia Żywności Specjalizując się w chemii i technologii żywności, studenci koncentrują się zarówno na chemii żywności, jak i różnych technologiach żywności. Specjalizacja ta zapewnia unikalne połączenie aspektów chemicznych, analitycznych i technologicznych, pozwalając studentom uzyskać wgląd w dziedzinę nowoczesnej i tradycyjnej produkcji żywności, a także umiejętność oceny wpływu stosowanych procesów przetwórczych na właściwości odżywcze produktów spożywczych . -
BSc
Studia dzienne
3 lat(a)
Język angielski
Ośrodek kształcenia
 
HAS green academy
Hertogenbosch, Niderlandy

Świat stoi przed ogromnym wyzwaniem – wyżywienie większej liczby ludzi w szybko zmieniającym się świecie. Chcesz być częścią rozwiązania? W takim razie najlepiej dołącz do Int ... +

Świat stoi przed ogromnym wyzwaniem – wyżywienie większej liczby ludzi w szybko zmieniającym się świecie. Chcesz być częścią rozwiązania? W takim razie najlepiej dołącz do International Food & Agrobiznes! -
Licencjat
Studia dzienne
4 lat(a)
Język angielski
01 Sie 2023
01 Maj 2023
Ośrodek kształcenia i studia online
Ośrodek kształcenia
Online
 

Zdobądź stypendium o wartości do 10 000,00 

Dowiedz się, jakie możliwości daje Ci nasze stypendium.
Seinäjoki University of Applied Sciences (SeAMK)
Seinäjoki, Finlandia

Jako inżynier branży rolno-spożywczej uzyskasz całościowe zrozumienie systemów żywnościowych. Na studiach możesz śledzić produkcję żywności „od pola do stołu”. Zrozumiesz prze ... +

Jako inżynier branży rolno-spożywczej uzyskasz całościowe zrozumienie systemów żywnościowych. Na studiach możesz śledzić produkcję żywności „od pola do stołu”. Zrozumiesz przetwarzanie żywności z wielu perspektyw i dla różnych surowców, takich jak warzywa, zboża, napoje, a także produkty mleczne i mięsne. Otrzymasz dobre podstawy do pracy na różnych stanowiskach w branży rolno-spożywczej, np. w produkcji, kontroli jakości, badaniach i rozwoju, na stanowiskach kierowniczych, w sprzedaży i marketingu, a nawet jako założyciel firmy. Również multidyscyplinarny i międzynarodowy SeAMK oferuje studentom inżynierii rolno-spożywczej możliwość poszerzenia swoich umiejętności w międzynarodowym przemyśle rolno-spożywczym. -
Licencjat
Studia dzienne
4 lat(a)
Język angielski
Sie 2023
Ośrodek kształcenia
 

Fulda University of Applied Sciences
Fulda, Niemcy

BSc
Studia dzienne
7 semestry
Język angielski
Paź 2023
30 Sie 2023
Ośrodek kształcenia
 
University of Veterinary Sciences
Brno, Czechy

Program studiów licencjackich na temat bezpieczeństwa i jakości żywności to program studiów zorientowany na środowisko akademickie, odpowiadający aktualnemu stanowi i poziomow ... +

Program studiów licencjackich na temat bezpieczeństwa i jakości żywności to program studiów zorientowany na środowisko akademickie, odpowiadający aktualnemu stanowi i poziomowi nauki oraz potrzebom praktyki w Europie. Studium zawiera wiedzę teoretyczną i umożliwia nabycie niezbędnych umiejętności praktycznych potrzebnych do wykonywania zawodu, w tym zatrudnienia w działaniach twórczych, a także przygotowuje do podjęcia studiów magisterskich. -
BSc
Studia dzienne
3 lat(a)
Język angielski
Sie 2023
Ośrodek kształcenia
 
UniLaSalle
Mont-Saint-Aignan, Francja

Pierwszy zintegrowany program BSc & MSc - Master Engineering w międzynarodowym zrównoważonym agrobiznesie i inżynierii żywności we Francji - 100% w języku angielskim. ... +

Pierwszy zintegrowany program BSc & MSc - Master Engineering w międzynarodowym zrównoważonym agrobiznesie i inżynierii żywności we Francji - 100% w języku angielskim. -
BSc
Studia dzienne
3 - 5 lat(a)
Język angielski
Ośrodek kształcenia
 
Universidad de Leon
León, Hiszpania

Szkolimy specjalistów, którzy potrafią projektować i nadzorować procesy technologiczne w przemyśle spożywczym, zarządzać i kontrolować jakość produktów w całym łańcuchu żywnoś ... +

Szkolimy specjalistów, którzy potrafią projektować i nadzorować procesy technologiczne w przemyśle spożywczym, zarządzać i kontrolować jakość produktów w całym łańcuchu żywnościowym oraz szkolić i doradzać w kwestiach związanych z żywnością. -
Licencjat
Studia dzienne
8 semestry
Język hiszpański
Ośrodek kształcenia
 
Van Hall Larenstein, University of Applied Sciences
Velp, Niderlandy

Czy jesteś osobą innowacyjną, entuzjastyczną i biznesową z pasją do bezpieczeństwa żywności i innowacji w żywności? Czy jesteś zainteresowany studiami licencjackimi z praktycz ... +

Czy jesteś osobą innowacyjną, entuzjastyczną i biznesową z pasją do bezpieczeństwa żywności i innowacji w żywności? Czy jesteś zainteresowany studiami licencjackimi z praktycznym podejściem? Studiuj technologię żywności (BSc) w Van Hall Larenstein w Holandii. -
BSc
Studia dzienne
4 lat(a)
Język angielski
Sie 2023
01 Sie 2023
Ośrodek kształcenia
 
Free University of Bozen-Bolzano
Bolzano, Włochy

Ten licencjat pozwala na zdobycie interdyscyplinarnych kompetencji wymaganych do pracy w zakresie produkcji i komercjalizacji roślin uprawnych i produktów zwierzęcych, przetwa ... +

Ten licencjat pozwala na zdobycie interdyscyplinarnych kompetencji wymaganych do pracy w zakresie produkcji i komercjalizacji roślin uprawnych i produktów zwierzęcych, przetwarzania surowców rolnych na produkty spożywcze oraz zrównoważonego gospodarowania lasami i terenami górskimi. -
Licencjat
Studia dzienne
3 lat(a)
Język angielski, Niemiecki, Włoski
Sie 2023
27 Kwi 2023
Ośrodek kształcenia