$close

Filtry

Zobacz wyniki

Nauki o żywności Europa - Nauki o żywności programów Nauki o żywności w Europa

Licencjat 's podany jest do studentów, którzy spełniają niezbędne wymagania podane przez uniwersytecie lub college'u są prowadzącego. Wymagania to od trzech do siedmiu lat ostrości na obiekcie, zazwyczaj określane jako główny lub koncentracji. Nauk o Żywności skupia się na badaniu żywności, ze szczególnym naciskiem na tworzenie niezawodnych, trwałych i bezpiecznych źr… Czytaj więcej

Licencjat 's podany jest do studentów, którzy spełniają niezbędne wymagania podane przez uniwersytecie lub college'u są prowadzącego. Wymagania to od trzech do siedmiu lat ostrości na obiekcie, zazwyczaj określane jako główny lub koncentracji.

Nauk o Żywności skupia się na badaniu żywności, ze szczególnym naciskiem na tworzenie niezawodnych, trwałych i bezpiecznych źródeł żywności. Zrozumienie nauki żywności może prowadzić do znaczących odkryć w technologii żywności, a także produkcji i utrzymania zdrowego pożywienia.

Europa jest szóstym co do wielkości kontynent i obejmuje 47 krajów i różnorodnych zależności, wyspy i terytoria. Graniczy z Morza Śródziemnego na południu Azji na wschód, i na Oceanie Atlantyckim na Zachód.

Nauki o żywności Europa - Weź Nauki o żywności Europa. Wszystkie Nauki o żywności i informacje o szkole. Oszczędność czasu i skontaktować bezpośrednio tutaj!

Pokaż mniej
$format_list_bulleted Filtry
Sortuj według:
  • Popularne Najnowsze Tytuł
  • Popularne
  • Najnowsze
  • Tytuł
UniLaSalle
Mont-Saint-Aignan, Francja

Pierwszy zintegrowany program BSc & MSc - Master Engineering w międzynarodowym zrównoważonym agrobiznesie i inżynierii żywności we Francji - 100% w języku angielskim. ... +

Pierwszy zintegrowany program BSc & MSc - Master Engineering w międzynarodowym zrównoważonym agrobiznesie i inżynierii żywności we Francji - 100% w języku angielskim. -
BSc
Studia dzienne
3 - 5 lat(a)
Język angielski
Ośrodek kształcenia
 
Latvia University of Life Sciences and Technologies
Jelgava, Łotwa

Celem akademickiego programu studiów licencjackich jest przygotowanie konkurencyjnego i kompetentnego specjalisty w zakresie produkcji żywności, jakości i innowacji, który jes ... +

Celem akademickiego programu studiów licencjackich jest przygotowanie konkurencyjnego i kompetentnego specjalisty w zakresie produkcji żywności, jakości i innowacji, który jest w stanie zorganizować zarządzanie jakością i rozwój innowacji w firmach spożywczych, przeprowadzić kreatywne badania i stworzyć podstawy do dalszych studiów w szkolnictwie wyższym. -
Licencjat
Studia dzienne
4 lat(a)
Język angielski
Ośrodek kształcenia
 
Selinus University of Science and Literature – Bachelor Programs
Bolonia, Włochy +1 Więcej

Ostatecznym celem Nauki o Żywności jest zapewnienie światowej populacji bezpiecznej, pożywnej, smacznej i niedrogiej żywności. Osiągnięcie tego celu wymaga przetwarzania, pako ... +

Ostatecznym celem Nauki o Żywności jest zapewnienie światowej populacji bezpiecznej, pożywnej, smacznej i niedrogiej żywności. Osiągnięcie tego celu wymaga przetwarzania, pakowania, dystrybucji i oceny żywności. Obejmuje wiele dyscyplin i wykorzystuje zasady biologii, mikrobiologii, chemii, biochemii, żywienia, fizyki i inżynierii do rozwiązywania praktycznych problemów związanych z przemysłem spożywczym. Naukowcy zajmujący się żywnością byli jednymi z pierwszych, którzy pracowali z biotechnologią. -
BSc
Studia dzienne
Język angielski, Włoski
Online
 

Zdobądź stypendium o wartości do 10 000,00 

Dowiedz się, jakie możliwości daje Ci nasze stypendium.
Seinäjoki University of Applied Sciences (SeAMK)
Seinäjoki, Finlandia

Jako inżynier rolno-spożywczy uzyskasz całościowe zrozumienie systemów żywnościowych. W swoich badaniach możesz śledzić produkcję żywności „od pola do stołu”. Zrozumiesz przet ... +

Jako inżynier rolno-spożywczy uzyskasz całościowe zrozumienie systemów żywnościowych. W swoich badaniach możesz śledzić produkcję żywności „od pola do stołu”. Zrozumiesz przetwarzanie żywności z wielu perspektyw i dla różnych surowców, takich jak warzywa, zboża, napoje, a także produkty mleczne i mięsne. Zdobędziesz dobre podstawy do pracy na różnych stanowiskach w branży rolno-spożywczej, np. W produkcji, kontroli jakości, badaniach i rozwoju, na stanowiskach kierowniczych, w sprzedaży i marketingu, a nawet jako założyciel firmy. Ponadto multidyscyplinarny i międzynarodowy SeAMK oferuje studentom inżynierii rolno-spożywczej możliwość poszerzenia swoich umiejętności o międzynarodowy przemysł rolno-spożywczy. -
Licencjat
Studia dzienne
4 lat(a)
Język angielski
Sie 2022
08 Kwi 2022
Ośrodek kształcenia
 
HAS University of Applied Sciences
Hertogenbosch, Niderlandy

Świat stoi przed ogromnym wyzwaniem - wyżywienie większej liczby ludzi w szybko zmieniającym się świecie. Chcesz być częścią rozwiązania? Więc najlepiej dołącz do Internationa ... +

Świat stoi przed ogromnym wyzwaniem - wyżywienie większej liczby ludzi w szybko zmieniającym się świecie. Chcesz być częścią rozwiązania? Więc najlepiej dołącz do International Food & Agribusiness! -
Licencjat
Studia dzienne
4 lat(a)
Język angielski
29 Sie 2022
01 Maj 2022
Ośrodek kształcenia i studia online
Ośrodek kształcenia
Online
 
University of Veterinary Sciences
Brno, Czechy

Program studiów licencjackich na temat bezpieczeństwa i jakości żywności to program studiów zorientowany na środowisko akademickie, odpowiadający aktualnemu stanowi i poziomow ... +

Program studiów licencjackich na temat bezpieczeństwa i jakości żywności to program studiów zorientowany na środowisko akademickie, odpowiadający aktualnemu stanowi i poziomowi nauki oraz potrzebom praktyki w Europie. Studium zawiera wiedzę teoretyczną i umożliwia nabycie niezbędnych umiejętności praktycznych potrzebnych do wykonywania zawodu, w tym zatrudnienia w działaniach twórczych, a także przygotowuje do podjęcia studiów magisterskich. -
Licencjat
Studia dzienne
3 lat(a)
Język angielski
Sie 2022
Ośrodek kształcenia
 
Van Hall Larenstein, University of Applied Sciences
Velp, Niderlandy

Czy jesteś osobą innowacyjną, entuzjastyczną i biznesową z pasją do bezpieczeństwa żywności i innowacji w żywności? Czy jesteś zainteresowany studiami licencjackimi z praktycz ... +

Czy jesteś osobą innowacyjną, entuzjastyczną i biznesową z pasją do bezpieczeństwa żywności i innowacji w żywności? Czy jesteś zainteresowany studiami licencjackimi z praktycznym podejściem? Studiuj technologię żywności (BSc) w Van Hall Larenstein w Holandii. -
BSc
Studia dzienne
4 lat(a)
Język angielski
Sie 2022
01 Sie 2022
Ośrodek kształcenia
 
University of Parma
Parma, Włochy

Kurs Stopnia Nauki o Żywności i Technologii ma na celu zapewnienie absolwentom dobrej podstawowej i praktycznej wiedzy w głównych sektorach nauki o żywności i technologii. ... +

Kurs Stopnia Nauki o Żywności i Technologii ma na celu zapewnienie absolwentom dobrej podstawowej i praktycznej wiedzy w głównych sektorach nauki o żywności i technologii. -
Licencjat
Studia dzienne
studia niestacjonarne
3 lat(a)
Język angielski
Paź 2021
Ośrodek kształcenia i studia online
Ośrodek kształcenia
Online
 
University of Surrey
Guildford, Wielka Brytania

Nasz tytuł licencjata (z wyróżnieniem) Nauka o żywności i odżywianie pozwoli Ci zrozumieć surowce, które staną się żywnością, ich wzajemne oddziaływanie oraz sposób, w jaki na ... +

Nasz tytuł licencjata (z wyróżnieniem) Nauka o żywności i odżywianie pozwoli Ci zrozumieć surowce, które staną się żywnością, ich wzajemne oddziaływanie oraz sposób, w jaki nauka o żywności może mieć dramatyczne konsekwencje dla zdrowia i chorób ludzi. -
BSc
Studia dzienne
3 lat(a)
Język angielski
Paź 2021
Ośrodek kształcenia
 
Universidad de Leon
León, Hiszpania

Szkolimy specjalistów, którzy potrafią projektować i nadzorować procesy technologiczne w przemyśle spożywczym, zarządzać i kontrolować jakość produktów w całym łańcuchu żywnoś ... +

Szkolimy specjalistów, którzy potrafią projektować i nadzorować procesy technologiczne w przemyśle spożywczym, zarządzać i kontrolować jakość produktów w całym łańcuchu żywnościowym oraz szkolić i doradzać w kwestiach związanych z żywnością. -
Licencjat
Studia dzienne
8 semestry
Język hiszpański
Ośrodek kształcenia
 
Singidunum University
Belgrad, Serbia +1 Więcej

Singidunum University jest wiodącą instytucją szkolnictwa wyższego w regionie, kształcącą specjalistów z zakresu turystyki i hotelarstwa. Czteroletnie studia na Wydziale Turys ... +

Singidunum University jest wiodącą instytucją szkolnictwa wyższego w regionie, kształcącą specjalistów z zakresu turystyki i hotelarstwa. Czteroletnie studia na Wydziale Turystyki i Hotelarstwa mają na celu zaspokojenie potrzeb osób, które zdecydowały się na udaną karierę w branży turystycznej - obecnie najbardziej rozpowszechnionej i najszybciej rozwijającej się branży na świecie. -
Licencjat
Studia dzienne
4 lat(a)
Język angielski, Serbski
Ośrodek kształcenia
 
Ecole Ducasse - Paris Campus
Paris, Francja

Z Bachelor in Culinary Arts wybierz edukacyjną ścieżkę doskonałości i zdobądź w ciągu 3 lat pełną wiedzę kulinarną i umiejętności zarządzania, aby odnieść sukces jako szef kuc ... +

Z Bachelor in Culinary Arts wybierz edukacyjną ścieżkę doskonałości i zdobądź w ciągu 3 lat pełną wiedzę kulinarną i umiejętności zarządzania, aby odnieść sukces jako szef kuchni i / lub menedżer w międzynarodowej branży restauracyjnej lub otworzyć własny zakład . -
Licencjat
Studia dzienne
3 lat(a)
Język angielski, Francuski
Ośrodek kształcenia
 
Universidad Europea del Atlántico
Santander, Hiszpania

Program studiów na kierunku Nauk o Żywności i Technologii w UNEATLANTICO oferuje bieżące i jakościowe szkolenia we wszystkich dziedzinach zawodowych, w których może działać te ... +

Program studiów na kierunku Nauk o Żywności i Technologii w UNEATLANTICO oferuje bieżące i jakościowe szkolenia we wszystkich dziedzinach zawodowych, w których może działać technolog żywności, ze szczególnym uwzględnieniem zagadnień związanych z bezpieczeństwem żywności i jej zarządzaniem, przetwarzaniem i innowacjami w zakresie żywności projekt. -
Licencjat
Studia dzienne
8 semestry
Język hiszpański
Ośrodek kształcenia
 
Instituto Politécnico de Santarém
Santarem, Portugalia

technolodzy żywności są niezbędne w produkcji bezpiecznej żywności o wysokiej jakości, zorganizowany i zaplanowany sposób i w pewnych założeń ekonomicznych i etycznych. ... +

technolodzy żywności są niezbędne w produkcji bezpiecznej żywności o wysokiej jakości, zorganizowany i zaplanowany sposób i w pewnych założeń ekonomicznych i etycznych. -
Licencjat
Studia dzienne
3 lat(a)
Portuguese (Portugal)
Ośrodek kształcenia
 
Far Eastern State Technical Fisheries University
Władywostok, Rosja

Program studiów licencjackich stosowanych na kierunku kształcenie „Żywność z surowców roślinnych” ma na celu kształcenie wysoko wykwalifikowanych specjalistów z branży spożywc ... +

Program studiów licencjackich stosowanych na kierunku kształcenie „Żywność z surowców roślinnych” ma na celu kształcenie wysoko wykwalifikowanych specjalistów z branży spożywczej i pokrewnych, poprzez rozwijanie cech osobowych kawalerów, a także kształcenie ogólnokulturowe, ogólnozawodowe i zawodowe kompetencje. -
Licencjat
studia niestacjonarne
Rosyjski
Ośrodek kształcenia