$close

Filtry

Zobacz wyniki

Nauki o żywności Ottawa - programów Nauki o żywności Ottawa Nauki o żywności, Ottawa

Tytuł licencjata z akredytowanych uczelni może być ważne etapy przejściowe w kierunku udanej kariery.Najczęstszym typem programu studiów jest kawalerem stopień 's, zazwyczaj przyznawane po czterech latach udanej pracy Nauk o Żywności skupia się na badaniu żywności, ze szczególnym naciskiem na tworzenie niezawodnych, trwałych i bezpiecznych źródeł żywności. Zrozumienie nauk… Czytaj więcej

Tytuł licencjata z akredytowanych uczelni może być ważne etapy przejściowe w kierunku udanej kariery.Najczęstszym typem programu studiów jest kawalerem stopień 's, zazwyczaj przyznawane po czterech latach udanej pracy

Nauk o Żywności skupia się na badaniu żywności, ze szczególnym naciskiem na tworzenie niezawodnych, trwałych i bezpiecznych źródeł żywności. Zrozumienie nauki żywności może prowadzić do znaczących odkryć w technologii żywności, a także produkcji i utrzymania zdrowego pożywienia.

Kanada jest najlepszym krajem do prowadzenia swojego wyższego wykształcenia, jeśli są interaktywne osób. Prawie każda grupa etniczna jest reprezentowana w Kanadzie dlatego 'sa społeczeństwa wielokulturowego. Bariera językowa nie jest problemem dla zagranicznych studentów, Kanada uznawana jest za lidera world 's w szkolenia językowe jest.

Ottawa jest uznawane za jedno z najlepszych miast wykształconych w Kanadzie. Prawie połowa ludności jest absolwentem różnych uczelniach. Głównym wyższe learning instytucja-University of Ottawa i Carleton University przyczynił się do tego zarówno bezpośrednio, jak i pośrednio.

Pokaż mniej
Przeczytaj więcej o studiowaniu w Kanadzie
$format_list_bulleted Filtry
Sortuj według:
Polecane Najnowsze Tytuł
Le Cordon Bleu University Ottawa
Ottawa, Kanada

Łączenie sztuki kulinarnej, nauk o żywieniu i żywności Bachelor of Integrated Food Sciences, pierwszy tego rodzaju w Kanadzie, to innowacyjny multidyscyplinarny program realiz ... +

Łączenie sztuki kulinarnej, nauk o żywieniu i żywności Bachelor of Integrated Food Sciences, pierwszy tego rodzaju w Kanadzie, to innowacyjny multidyscyplinarny program realizowany wspólnie przez University of Ottawa i Le Cordon Bleu Ottawa. Program przygotuje przyszłych absolwentów do przewodzenia w każdej branży, w której żywność odgrywa kluczową rolę, w tym w opiece zdrowotnej, edukacji, hotelarstwie, biznesie lub badaniach i rozwoju. Absolwenci tego programu będą mieli szeroką, wszechstronną wiedzę na temat praktyk związanych z żywnością i będą przygotowani do zapewnienia strategicznego przywództwa i wskazówek operacyjnych w warunkach komercyjnych. „To partnerstwo łączy ekspertów z dwóch światowej sławy instytucji, aby zapewnić jeden wyjątkowy program, który jest aktualny i wypełnia lukę w wiedzy w branży. Absolwenci będą mieli umiejętności i doświadczenie, aby być liderami w każdej branży, w której żywność odgrywa rolę”. Aurélien Legué - Le Cordon Bleu Ottawa Chef Instructor -
Licencjat
Język angielski
Ośrodek kształcenia