$close

Filtry

Zobacz wyniki

Nauki o żywności Stany Zjednoczone - programów Nauki o żywności Stany Zjednoczone Nauki o żywności

Stopień Bachelor 's jest stopień przyznawany przez uczelniach. W celu osiągnięcia stopnia licencjata 's, należy wypełnić odpowiednie kursy, które mogą ostatnich trzech do siedmiu lat w zależności od instytucji rejestracji. Nauk o Żywności używa chemii, mikrobiologii, inżynierii i biochemii w celu wytworzenia trwałego, pożywne i łatwo dostępnego pożywienia. Studiowani… Czytaj więcej

Stopień Bachelor 's jest stopień przyznawany przez uczelniach. W celu osiągnięcia stopnia licencjata 's, należy wypełnić odpowiednie kursy, które mogą ostatnich trzech do siedmiu lat w zależności od instytucji rejestracji.

Nauk o Żywności używa chemii, mikrobiologii, inżynierii i biochemii w celu wytworzenia trwałego, pożywne i łatwo dostępnego pożywienia. Studiowanie nauk żywności mogą pomóc w osiągnięciu lepszego zrozumienia rozwoju systemów żywnościowych oraz tworzenia zrównoważonych środków spożywczych dla przyszłych pokoleń.

Stany Zjednoczone to duży kraj w Ameryce Północnej, często określany jako "USA ", "US ", "United States ", "Ameryka ", lub po prostu " Państwa ". Amerykańskie uczelnie są finansowane przez "naukę " opłata dla studenta, który jest często bardzo drogie, bardzo często sięga do dziesiątek tysięcy dolarów rocznie.

Pokaż mniej
Przeczytaj więcej o studiowaniu w USA
$format_list_bulleted Filtry
Sortuj według:
Polecane Najnowsze Tytuł
New Mexico State University
Las Cruces, Stany Zjednoczone

Nauka o żywności to wykorzystanie nauk inżynieryjnych, biologicznych i fizycznych do badania natury, degradacji, przetwarzania i ulepszania żywności dla konsumentów. Technolog ... +

Nauka o żywności to wykorzystanie nauk inżynieryjnych, biologicznych i fizycznych do badania natury, degradacji, przetwarzania i ulepszania żywności dla konsumentów. Technologia żywności to zastosowanie nauki o żywności do selekcji, konserwowania, pakowania, przetwarzania, dystrybucji i stosowania bezpiecznej, pożywnej i zdrowej żywności. -
BSc
Studia dzienne
studia niestacjonarne
4 lat(a)
Język angielski
Ośrodek kształcenia i studia online
Ośrodek kształcenia
Online
 
California State University, Fresno
Fresno, Stany Zjednoczone

Dołącz do lidera w dziedzinie nauki, technologii i zarządzania. Studenci na Wydziale Nauk o Żywności i Żywieniu są przygotowani do wykonywania wielu zawodów w przemyśle spożyw ... +

Dołącz do lidera w dziedzinie nauki, technologii i zarządzania. Studenci na Wydziale Nauk o Żywności i Żywieniu są przygotowani do wykonywania wielu zawodów w przemyśle spożywczym — największej pojedynczej branży w Stanach Zjednoczonych. California State University, Fresno skupia się w największym obszarze produkcji i przetwarzania żywności na świecie. -
BSc
Studia dzienne
4 lat(a)
Język angielski
Sie 2023
01 Lip 2023
Ośrodek kształcenia
 
The University of Tennessee Knoxville
Knoxville, Stany Zjednoczone

Od 1972 r. Wydział Nauk o Żywności jest liderem w przyczynianiu się do jakości, bezpieczeństwa, zbywalności i dostępności żywności poprzez doskonałość w nauczaniu, badaniach i ... +

Od 1972 r. Wydział Nauk o Żywności jest liderem w przyczynianiu się do jakości, bezpieczeństwa, zbywalności i dostępności żywności poprzez doskonałość w nauczaniu, badaniach i rozszerzaniu. Nasze uznane w całym kraju programy studiów licencjackich i magisterskich przygotowują studentów do ekscytującej i satysfakcjonującej kariery w przemyśle, administracji i środowisku akademickim. Zapraszamy do zapoznania się z naszą stroną i poznania programu nauk o żywności na Uniwersytecie Tennessee. Nauka o żywności to ekscytująca multidyscyplinarna dziedzina mająca na celu poprawę jakości, bezpieczeństwa i odżywiania światowych zasobów żywności. Jesteśmy czymś więcej niż jedzeniem; badamy cały proces, od projektu po trawienie i wszystko pomiędzy. Tutaj w UT dowiesz się, jak żywność trafia do lokalnego sklepu spożywczego. Nasz program to coś więcej niż nauka poprzez wykład. Spędzisz godziny w laboratoriach, ucząc się jakości i składu jedzenia. Jeśli interesują Cię reakcje chemiczne, zrozumienie, jak zapobiegać zwrotom żywności lub zapewnienie opieki zdrowotnej pacjentowi, opuścisz UT przygotowany, aby przenieść swoją karierę na wyższy poziom. Opcje stopnia Studenci kierunku nauki o żywności spędzają pierwsze dwa lata na rozwijaniu wiedzy naukowej i ogólnej niezbędnej na studiach wyższych. Wymagane kursy naukowe obejmują biologię, chemię, matematykę, mikrobiologię, żywienie i fizykę. Ogólne tło zapewniają kursy wymagane do VolCore i wprowadzający kurs nauk o żywności. Na poziomie wyższym studenci biorą udział w kursach z biochemii, analizy żywności, chemii żywności, inżynierii żywności i mikrobiologii żywności. Nasz elastyczny program nauczania pozwala na skupienie się na studiach akademickich w jednym z czterech stężeń, które wspierają Twoje cele zawodowe. Koncentracje nauk o żywności Koncentracja nauki Ta koncentracja przygotowuje Cię do kariery w branży spożywczej na poziomie lokalnym, regionalnym, krajowym lub globalnym. Inne opcje kursów obejmują pakowanie żywności, operacje produkcyjne, chemię żywności, mikrobiologię żywności, regulacje prawne i sensorykę. Instytut Technologów Żywności (IFT) zatwierdza tę koncentrację i jej zajęcia. Koncentracja przedzawodowa Studenci zainteresowani karierą w dziedzinie zdrowia, takiej jak stomatologia, medycyna, farmacja czy opieka weterynaryjna, powinni zgłosić tę koncentrację. Oprócz podstawowych wymagań dotyczących kursu Bachelor of Science w zakresie nauk o żywności podejmiesz wymagane zajęcia w celu przyjęcia do szkoły zawodowej. Koncentracja przedzawodowa 3 + 1 Podobnie jak w przypadku naszej Pre-Professional koncentracji, Pre-Professional 3 + 1 jest skierowany do studentów, którzy są przyjmowani do University of Tennessee Health Science Center (UTHSC) w Memphis lub University of Tennessee College of Veterinary Medicine (UTCVM) przed ukończeniem stopnia licencjata. Otrzymasz kredyt za ostatnie 30 godzin zajęć licencjackich po pomyślnym ukończeniu pierwszego roku w UTHSC lub UTCVM. Pięcioletnia licencjat / MS Tennessee oferuje przyspieszony pięcioletni połączony program studiów licencjackich/magisterskich, który pozwoli Ci wliczyć 9 godzin zaliczeń absolwentów zarówno do tytułu licencjata, jak i magistra nauk o żywności. -
BSc
Studia dzienne
8 semestry
Język angielski
08 Cze 2023
Ośrodek kształcenia
 

Zdobądź stypendium o wartości do 10 000,00 

Dowiedz się, jakie możliwości daje Ci nasze stypendium.
Florida Agricultural and Mechanical University
Tallahassee, Stany Zjednoczone

Nauka o żywności dotyka życia każdego człowieka, ponieważ jedzenie jest niezbędne do życia. Naukowcy zajmujący się żywnością stosują nauki takie jak biologia, chemia, fizyka, ... +

Nauka o żywności dotyka życia każdego człowieka, ponieważ jedzenie jest niezbędne do życia. Naukowcy zajmujący się żywnością stosują nauki takie jak biologia, chemia, fizyka, biotechnologia, mikrobiologia, inżynieria i matematyka do żywności, aby zapewnić, że spożywana żywność jest bezpieczna, a czynniki takie jak smak, wartość odżywcza i okres przydatności do spożycia ulegają poprawie. -
Licencjat
Język angielski
 
Brigham Young University - Idaho College of Education and Human Development
Rexburg, Stany Zjednoczone

Nauka o żywności wykorzystuje nauki i zasady inżynierii do badania żywności, jej konserwowania i przetwarzania.

Nauka o żywności wykorzystuje nauki i zasady inżynierii do badania żywności, jej konserwowania i przetwarzania. -
Licencjat
Ośrodek kształcenia
 
Cincinnati State
Cincinnati, Stany Zjednoczone

Bachelor of Applied Science in Culinary and Food Science przygotowuje studentów do dołączenia do przemysłu spożywczego jako początkujący naukowcy i technologowie żywności lub ... +

Bachelor of Applied Science in Culinary and Food Science przygotowuje studentów do dołączenia do przemysłu spożywczego jako początkujący naukowcy i technologowie żywności lub do wejścia w powiązane obszary zawodowe, w tym badania i rozwój produktów, kontrolę jakości i bezpieczeństwo żywności, zgodność z przepisami, nadzór nad produkcją żywności oraz sprzedaż specjalnych składników. W pierwszych dwóch latach studiów licencjackich studenci koncentrują się na podstawach sztuki kulinarnej. Studenci rozwijają swoje umiejętności w najnowocześniejszych laboratoriach kulinarnych i piekarniczych Midwest Culinary Institute, pod okiem pracowników wydziału posiadających fachową wiedzę. Na trzecim i czwartym roku studenci poszerzają swoje umiejętności kulinarne i kulinarne. Zajęcia na wyższym poziomie obejmują funkcjonalność składników żywności, projektowanie i rozwój produktów spożywczych, ocenę i testowanie sensoryczne, mikrobiologię żywności i inne przygotowania do kariery zawodowej. Studenci uczestniczą w nauce opartej na doświadczeniu poprzez wspólną edukację w każdym roku studiów licencjackich. Studenci, którzy chcą przenieść zaliczenie do Cincinnati State za zajęcia kulinarne ukończone w innej instytucji, muszą spotkać się z kierownikiem programu. Zaliczenie na kurs może być ograniczone w oparciu o akredytację programu i sukces studenta na poprzednich zajęciach kulinarnych. -
BSc
Język angielski
 
Purdue University College of Agriculture
West Lafayette, Stany Zjednoczone

Dowiedz się, jak zaprojektować małe przedsiębiorstwo rolnicze i zarządzać nim. Przestudiuj zasady zrównoważonego rolnictwa, w tym niechemiczne zarządzanie szkodnikami i glebą. ... +

Dowiedz się, jak zaprojektować małe przedsiębiorstwo rolnicze i zarządzać nim. Przestudiuj zasady zrównoważonego rolnictwa, w tym niechemiczne zarządzanie szkodnikami i glebą. Zbadaj organiczne, lokalne i miejskie systemy rolnictwa oraz zbadaj odporność amerykańskiego systemu żywnościowego. Zdobądź praktyczne doświadczenie na nowej farmie studenckiej Uniwersytetu Purdue. -
Licencjat
Język angielski
Ośrodek kształcenia
 
Michigan State University College of Agriculture and Natural Resources
Michigan, Stany Zjednoczone

Nauki o żywności to interdyscyplinarna dziedzina programu, która wykorzystuje chemię, mikrobiologię, inżynierię i odżywianie do opracowywania nowych produktów i procesów spoży ... +

Nauki o żywności to interdyscyplinarna dziedzina programu, która wykorzystuje chemię, mikrobiologię, inżynierię i odżywianie do opracowywania nowych produktów i procesów spożywczych w celu poprawy bezpieczeństwa i jakości żywności. Stopień naukowy o żywności jest uznawany na całym świecie i zatwierdzony przez Instytut Technologów Żywności. Wielu studentów odbywa staże w firmach spożywczych i branżach pokrewnych. Studenci mogą otrzymać punkty za praktyki, zdobywając nieocenione doświadczenie zawodowe. Departament Nauk o Żywności i Żywieniu Człowieka ma również wiele dostępnych stypendiów. -
BSc
Język angielski
 
Salem College
Winston-Salem, Stany Zjednoczone

Salem oferuje licencjat z biochemii. Specjalizując się w biochemii nauczysz się podstaw chemii, biologii, fizyki i matematyki, które pomogą Ci zrozumieć i rozwiązać problemy w ... +

Salem oferuje licencjat z biochemii. Specjalizując się w biochemii nauczysz się podstaw chemii, biologii, fizyki i matematyki, które pomogą Ci zrozumieć i rozwiązać problemy w zakresie zdrowia, środowiska, medycyny sądowej i bezpieczeństwa żywności na poziomie molekularnym. -
BSc
Język angielski
Ośrodek kształcenia
 
California State University, Fresno
Fresno, Stany Zjednoczone

Dołącz do lidera w dziedzinie nauki, technologii i zarządzania. Studenci na Wydziale Nauk o Żywności i Żywieniu są przygotowani do wykonywania wielu zawodów w przemyśle spożyw ... +

Dołącz do lidera w dziedzinie nauki, technologii i zarządzania. Studenci na Wydziale Nauk o Żywności i Żywieniu są przygotowani do wykonywania wielu zawodów w przemyśle spożywczym — największej pojedynczej branży w Stanach Zjednoczonych. California State University, Fresno skupia się w największym obszarze produkcji i przetwarzania żywności na świecie. -
BSc
Studia dzienne
4 lat(a)
Język angielski
Sie 2023
01 Lip 2023
Ośrodek kształcenia