$close

Filtry

Zobacz wyniki

Nauki o żywności Floryda - programów Nauki o żywności Floryda Nauki o żywności, Floryda

Tytuł licencjata jest policealne stopień przyznawany po zakończeniu 120 kredytów. Zazwyczaj trwa osiem semestrów, aby zakończyć dyplom licencjata. Podczas wypełniania studia licencjackie, kandydaci mają studiować kursy ogólne i wybrała większą konkretny temat. Licencjat można też nazwać licencjata w niektórych krajach.W programach nauki o żywności studenci poznają naukowe zasa… Czytaj więcej

Tytuł licencjata jest policealne stopień przyznawany po zakończeniu 120 kredytów. Zazwyczaj trwa osiem semestrów, aby zakończyć dyplom licencjata. Podczas wypełniania studia licencjackie, kandydaci mają studiować kursy ogólne i wybrała większą konkretny temat. Licencjat można też nazwać licencjata w niektórych krajach.

W programach nauki o żywności studenci poznają naukowe zasady za przetwórstwa żywności, przechowywania, pakowania i dystrybucji. Uczą żywienie człowieka, chemia żywności, mikrobiologia, oraz zdrowia i bezpieczeństwa ludzi.

Stany Zjednoczone to duży kraj w Ameryce Północnej, często określany jako "USA ", "US ", "United States ", "Ameryka ", lub po prostu " Państwa ". Amerykańskie uczelnie są finansowane przez "naukę " opłata dla studenta, który jest często bardzo drogie, bardzo często sięga do dziesiątek tysięcy dolarów rocznie.

Pokaż mniej
Przeczytaj więcej o studiowaniu w USA
Inne opcje w ramach tego kierunku studiów: 
$format_list_bulleted Filtry
Sortuj według:
Polecane Najnowsze Tytuł
Florida Agricultural and Mechanical University
Tallahassee, Stany Zjednoczone

Nauka o żywności dotyka życia każdego człowieka, ponieważ jedzenie jest niezbędne do życia. Naukowcy zajmujący się żywnością stosują nauki takie jak biologia, chemia, fizyka, ... +

Nauka o żywności dotyka życia każdego człowieka, ponieważ jedzenie jest niezbędne do życia. Naukowcy zajmujący się żywnością stosują nauki takie jak biologia, chemia, fizyka, biotechnologia, mikrobiologia, inżynieria i matematyka do żywności, aby zapewnić, że spożywana żywność jest bezpieczna, a czynniki takie jak smak, wartość odżywcza i okres przydatności do spożycia ulegają poprawie. -
Licencjat
Język angielski