$close

Filtry

Zobacz wyniki

Nauki o żywności Włochy - programów Nauki o żywności Włochy Nauki o żywności

Stopień Bachelor 's jest stopień przyznawany przez uczelniach. W celu osiągnięcia stopnia licencjata 's, należy wypełnić odpowiednie kursy, które mogą ostatnich trzech do siedmiu lat w zależności od instytucji rejestracji. Nauk o Żywności jest dziedziną nauki, która skupia się na składzie biologicznym żywności, jak również procesów chemicznych potrzebnych do tworze… Czytaj więcej

Stopień Bachelor 's jest stopień przyznawany przez uczelniach. W celu osiągnięcia stopnia licencjata 's, należy wypełnić odpowiednie kursy, które mogą ostatnich trzech do siedmiu lat w zależności od instytucji rejestracji.

Nauk o Żywności jest dziedziną nauki, która skupia się na składzie biologicznym żywności, jak również procesów chemicznych potrzebnych do tworzenia produktów spożywczych. Poprzez poznawanie nauk żywnościowych, jednostki mogą być przygotowane do tworzenia bezpiecznych i pożywnych produktów spożywczych, które mogą być dostarczone bezpiecznie na całym świecie.

Oficjalnie znany jako Republiki Włoskiej, kraj znajduje się w południowej Europie. Językiem urzędowym jest język włoski i kulturalnych bogatych stolicą jest Rzym. Wiele z World 's najstarszych uniwersytetów znajdują się we Włoszech, w szczególności na Uniwersytecie w Bolonii (założony w 1088). Istnieją trzy Superior Absolwent Szkoły z "uniwersytet stanu ", trzy instytucje o statusie kolegiów doktoranckich, które funkcjonują na magisterskich i podyplomowych poziom.

Pokaż mniej
Przeczytaj więcej o studiowaniu we Włoszech
Inne opcje w ramach tego kierunku studiów: 
$format_list_bulleted Filtry
Sortuj według:
Polecane Najnowsze Tytuł
University of Parma
Parma, Włochy

Kurs Stopnia Nauki o Żywności i Technologii ma na celu zapewnienie absolwentom dobrej podstawowej i praktycznej wiedzy w głównych sektorach nauki o żywności i technologii. ... +

Kurs Stopnia Nauki o Żywności i Technologii ma na celu zapewnienie absolwentom dobrej podstawowej i praktycznej wiedzy w głównych sektorach nauki o żywności i technologii. -
Licencjat
Studia dzienne
studia niestacjonarne
3 lat(a)
Język angielski
Ośrodek kształcenia i studia online
Ośrodek kształcenia
Online
 
Free University of Bozen-Bolzano
Bolzano, Włochy

Ten licencjat pozwala na zdobycie interdyscyplinarnych kompetencji wymaganych do pracy w zakresie produkcji i komercjalizacji roślin uprawnych i produktów zwierzęcych, przetwa ... +

Ten licencjat pozwala na zdobycie interdyscyplinarnych kompetencji wymaganych do pracy w zakresie produkcji i komercjalizacji roślin uprawnych i produktów zwierzęcych, przetwarzania surowców rolnych na produkty spożywcze oraz zrównoważonego gospodarowania lasami i terenami górskimi. Zastosowanie nowoczesnych technologii przekształciło także rolnictwo. Obecnie pojęcia takie jak zrównoważony rozwój i ochrona środowiska są ściśle powiązane z uprawą roślin i produkcją żywności. Sektor rolniczy wymaga wiedzy wykraczającej poza granice poszczególnych dyscyplin oraz stałego rozwoju zawodowego, aby być na bieżąco z najnowszymi osiągnięciami w tej dziedzinie. Ten kurs czerpie treści z różnych dziedzin naukowych: nauk przyrodniczych, inżynierii i ekonomii, aby zaoferować wszechstronne, solidne zaplecze edukacyjne. Na trzecim roku będziesz specjalizował się w jednej z poniższych dziedzin zgodnie z wybraną ścieżką: Produkcja rolnicza Zarządzanie środowiskiem górskim Nauki o żywności Każdy program nauczania może być oferowany tylko wtedy, gdy osiągnięta zostanie minimalna liczba uczniów. -
Licencjat
Studia dzienne
3 lat(a)
Język angielski, Niemiecki, Włoski
Sie 2023
27 Kwi 2023
Ośrodek kształcenia
 
Free University of Bozen-Bolzano
Bolzano, Włochy

Ten program, opracowany wspólnie z szefem kuchni Norbertem Niederkoflerem, zapewnia interdyscyplinarne umiejętności potrzebne do pracy w dziedzinie zdrowej, zrównoważonej enog ... +

Ten program, opracowany wspólnie z szefem kuchni Norbertem Niederkoflerem, zapewnia interdyscyplinarne umiejętności potrzebne do pracy w dziedzinie zdrowej, zrównoważonej enogastronomii górskiej, poszanowania bioróżnorodności, budowania na lokalnych tradycjach i produktach oraz skupiania się na innowacjach żywnościowych w gospodarce o obiegu zamkniętym. Tradycja (szacunek dla wartości, starych metod przetwarzania i terytorium), kreatywność (wykorzystywanie naturalnych produktów w celu maksymalnego wykorzystania ich smaków), uczciwość (docenianie pracy producentów poprzez włączanie ich w koło wartości, które wytwarza gospodarcze, społeczne i kulturowe wzrost), innowacyjność (wykorzystywanie różnych technik, aby wydobyć jak najwięcej smaku z surowca i prezentowanie go w sposób możliwie naturalny na talerzu) oraz zrównoważony rozwój (integracja procesów w system okrężny, który jednocześnie rozwija kuchnię, gospodarkę i kulturę) to wartości które kierują tym programem. Celem tego trójjęzycznego programu jest szkolenie ekspertów od żywności i wina, którzy potrafią wynieść żywność do rangi kultury i nadać jej nową tożsamość, w oparciu o filozofię kucharza Norberta Niederkoflera, nagrodzonego gwiazdką Michelin, Cook the Mountain. Innowacyjna koncepcja, której celem jest ponowne przemyślenie rozwoju gospodarczego i społecznego poprzez zbadanie relacji między produkcją, produktem, terytorium i konsumpcją w celu stworzenia kuchni, która jest katalizatorem procesów kulturowych w celu rozpowszechniania modelu zrównoważonego rozwoju. Surowce, które często trudno jest znaleźć w nieprzeniknionym kontekście, takim jak Dolomity lub inne obszary górskie, stają się cenniejsze dzięki odnowieniu tradycji i ponownemu odkryciu bioróżnorodności, czego ostatecznym rezultatem jest podniesienie żywności do rangi kultury i nadanie jej nowa tożsamość. Efektem jest przyczynienie się do stworzenia przekrojowego laboratorium badawczego w zakresie gastronomii, które bada wartości, które na poziomie globalnym, kulturowo i społecznie jednoczą ludzi, którzy żyją w górach jako zasób, pasja, wyzwanie, dziedzictwo, które należy chronić, jak a także zachęcać do nowego sposobu doświadczania związku między kuchnią a górami, który łączy etykę i towarzyskość, zrównoważenie środowiskowe i rozwój terytorialny. W tym kontekście eksperci od żywności i wina, którzy ukończyli ten program, przyjmują rolę „edukatorów emocjonalnych”, zdolnych do promowania nowego stylu życia. -
Licencjat
Studia dzienne
3 lat(a)
Język angielski, Niemiecki, Włoski
Sie 2023
27 Kwi 2023
Ośrodek kształcenia