Keystone logo

Licencjat Programy w Nauki o żywności w Parma, Włochy dla 2024

Filtry

Filtry

  • Licencjat
  • Licencjat w dziedzinie nauk ścisłych (BSc)
  • Licencjat
  • Licencjat z zarządzania przedsiębiorstwem (BBA)
  • Włochy
  • Nauki o życiu
Kierunki studiów
    Studia administracyjne (0)Studia architektoniczne (0)Badania ogólne (0)Budownictwo (0)Projektowanie (0)Dziennikarstwo i komunikacja masowa (0)Ekonomika (0)Studia energetyczne (0)Studia inżynieryjne○ (0)Języki (0)
Lokalizacje
Znajdź więcej lokalizacji
Typ stopnia naukowego
Czas trwania
Tempo nauki
Język
Język
Forma badania

Żaden program nie spełnia kryteriów wyszukiwania. Doprecyzuj filtry.

Clear filters

Licencjat Programy w Nauki o żywności

Miasto ser Włoch - Parma słynie z architektury i bogate dziedzictwo. Ma jedne z najstarszych uniwersytetów we Włoszech, takich jak Uniwersytet w Parmie. Dlatego każdy, kto jest zainteresowany w uzyskaniu dobrego wykształcenia w tradycyjnym miejscu, musi żyć w Parmie.

Nauk o Żywności skupia się na badaniu żywności, ze szczególnym naciskiem na tworzenie niezawodnych, trwałych i bezpiecznych źródeł żywności. Zrozumienie nauki żywności może prowadzić do znaczących odkryć w technologii żywności, a także produkcji i utrzymania zdrowego pożywienia.

Oficjalnie znany jako Republiki Włoskiej, kraj znajduje się w południowej Europie. Językiem urzędowym jest język włoski i kulturalnych bogatych stolicą jest Rzym. Wiele z World 's najstarszych uniwersytetów znajdują się we Włoszech, w szczególności na Uniwersytecie w Bolonii (założony w 1088). Istnieją trzy Superior Absolwent Szkoły z "uniwersytet stanu ", trzy instytucje o statusie kolegiów doktoranckich, które funkcjonują na magisterskich i podyplomowych poziom.

Licencjat 's podany jest do studentów, którzy spełniają niezbędne wymagania podane przez uniwersytecie lub college'u są prowadzącego. Wymagania to od trzech do siedmiu lat ostrości na obiekcie, zazwyczaj określane jako główny lub koncentracji.