$close

Filtry

Zobacz wyniki

Nauki o życiu Nonoichi - programów Nauki o życiu Nonoichi Nauki o życiu, Nonoichi

Licencjat 's przyznawane jest na ukończeniu programu studiów akademickich. Często jest to pierwszy stopień student otrzymał w swoim kariery akademickiej. To zwykle trwa cztery lata studiów w pełnym wymiarze czasu, aby zdobyć tytuł licencjata. W odniesieniu do badań nauk biologicznych i przyrodniczych, uczniowie mogą skupić się na jednym aspekcie nauk przyrodniczych lub nauki, jak… Czytaj więcej

Licencjat 's przyznawane jest na ukończeniu programu studiów akademickich. Często jest to pierwszy stopień student otrzymał w swoim kariery akademickiej. To zwykle trwa cztery lata studiów w pełnym wymiarze czasu, aby zdobyć tytuł licencjata.

W odniesieniu do badań nauk biologicznych i przyrodniczych, uczniowie mogą skupić się na jednym aspekcie nauk przyrodniczych lub nauki, jak one działają razem, takich jak ochrona środowiska i zdrowia ludzkiego lub biologii i geologii.

Japonia to państwo wyspiarskie w Azji Wschodniej. Położony na Oceanie Spokojnym, leży na wschód od Morza Japonii, Chinach, Korei Północnej, Korei Południowej i Rosji, rozciągający się od Morza Ochockiego na północy do East China Sea i Tajwanu na południu.

Pokaż mniej
Przeczytaj więcej o studiowaniu w Japonii
$format_list_bulleted Filtry
Sortuj według:
Polecane Najnowsze Tytuł
石川县立大学
Nonoichi, Japonia

Zakład Nauki o Bioprodukcji ma na celu wychowanie osób, które przyczynią się do rozwoju nowych technologii produkcji z wykorzystaniem biozasobów oraz tych, które staną się lid ... +

Zakład Nauki o Bioprodukcji ma na celu wychowanie osób, które przyczynią się do rozwoju nowych technologii produkcji z wykorzystaniem biozasobów oraz tych, które staną się liderami w dziedzinie produkcji rolniczej. Uczniowie poznają rośliny i zwierzęta, które są głęboko związane z ich życiem. Dzięki szerokiemu zrozumieniu cech tych biozasobów, od poziomu populacji / jednostki do poziomu komórkowego / molekularnego / genetycznego, uczniowie angażują się w naukę i badania w celu rozwoju technologii produkcyjnych z wykorzystaniem najnowszych technik naukowych, takich jak biotechnologia. W ramach programu studenci uczą się roślin i zwierząt od poziomu podstawowego do aplikacyjnego, a także nad poprawą efektywności produkcji (w tym systematyzacją), gospodarowaniem zasobami oraz problemami ekonomiki/zarządzania rolnictwem. Ponadto program nauczania obejmuje przedmioty praktyczne obejmujące eksperymenty i techniki analityczne, a także szereg praktyk prowadzonych w organizacjach testujących i badawczych (takich jak Centrum Badań Rolniczych) i zakładach produkcji rolnej. -
Licencjat
Język japoński
Ośrodek kształcenia
 
石川县立大学
Nonoichi, Japonia

Przedmiotem Nauki o Żywności jest ten przedmiot codziennego użytku „jedzenie”. Branża spożywcza coraz częściej zwraca uwagę na bezpieczeństwo żywności i inne kwestie, dlatego ... +

Przedmiotem Nauki o Żywności jest ten przedmiot codziennego użytku „jedzenie”. Branża spożywcza coraz częściej zwraca uwagę na bezpieczeństwo żywności i inne kwestie, dlatego naszym celem jest pielęgnowanie osób, które mogą działać w tej branży. W tym celu, wykorzystując najnowsze technologie, takie jak biotechnologia, dokonuje się postępów w zakresie technologii przetwarzania, przechowywania i dystrybucji żywności. Ponadto uczniowie zdobywają wiedzę na temat bezpieczeństwa i funkcjonalności żywności oraz angażują się w naukę i badania związane z utrzymaniem i promocją zdrowia poprzez żywność oraz systemy zapewniające bezpieczną i obfitą żywność. W celu zdobycia wiedzy i poznania technologii związanych z „żywnością”, która obejmuje różne aspekty, takie jak technologie i metody wytwarzania, przetwarzania i dystrybucji na poziomie molekularnym, a także problemy żywieniowe i higieniczne, studenci biorą udział w wykładach i eksperymentach , oprócz szkoleń w zakładach produkcyjnych i firmach związanych z żywnością. -
Licencjat
Język japoński
Ośrodek kształcenia