Nauki o życiu Nonoichi - programów Nauki o życiu Nonoichi Nauki o życiu, Nonoichi
Wybierz kierunki studiów
(2)
2 Wyniki z Nauki o życiu, Nonoichi
Sortuj według:
石川县立大学
Zakład Nauki o Bioprodukcji ma na celu wychowanie osób, które przyczynią się do rozwoju nowych technologii produkcji z wykorzystaniem biozasobów oraz tych, które staną się lid ... +
Zakład Nauki o Bioprodukcji ma na celu wychowanie osób, które przyczynią się do rozwoju nowych technologii produkcji z wykorzystaniem biozasobów oraz tych, które staną się liderami w dziedzinie produkcji rolniczej. Uczniowie poznają rośliny i zwierzęta, które są głęboko związane z ich życiem. Dzięki szerokiemu zrozumieniu cech tych biozasobów, od poziomu populacji / jednostki do poziomu komórkowego / molekularnego / genetycznego, uczniowie angażują się w naukę i badania w celu rozwoju technologii produkcyjnych z wykorzystaniem najnowszych technik naukowych, takich jak biotechnologia. W ramach programu studenci uczą się roślin i zwierząt od poziomu podstawowego do aplikacyjnego, a także nad poprawą efektywności produkcji (w tym systematyzacją), gospodarowaniem zasobami oraz problemami ekonomiki/zarządzania rolnictwem. Ponadto program nauczania obejmuje przedmioty praktyczne obejmujące eksperymenty i techniki analityczne, a także szereg praktyk prowadzonych w organizacjach testujących i badawczych (takich jak Centrum Badań Rolniczych) i zakładach produkcji rolnej.
-
Licencjat
Język japoński
Ośrodek kształcenia
石川县立大学
Przedmiotem Nauki o Żywności jest ten przedmiot codziennego użytku „jedzenie”. Branża spożywcza coraz częściej zwraca uwagę na bezpieczeństwo żywności i inne kwestie, dlatego ... +
Przedmiotem Nauki o Żywności jest ten przedmiot codziennego użytku „jedzenie”. Branża spożywcza coraz częściej zwraca uwagę na bezpieczeństwo żywności i inne kwestie, dlatego naszym celem jest pielęgnowanie osób, które mogą działać w tej branży. W tym celu, wykorzystując najnowsze technologie, takie jak biotechnologia, dokonuje się postępów w zakresie technologii przetwarzania, przechowywania i dystrybucji żywności. Ponadto uczniowie zdobywają wiedzę na temat bezpieczeństwa i funkcjonalności żywności oraz angażują się w naukę i badania związane z utrzymaniem i promocją zdrowia poprzez żywność oraz systemy zapewniające bezpieczną i obfitą żywność. W celu zdobycia wiedzy i poznania technologii związanych z „żywnością”, która obejmuje różne aspekty, takie jak technologie i metody wytwarzania, przetwarzania i dystrybucji na poziomie molekularnym, a także problemy żywieniowe i higieniczne, studenci biorą udział w wykładach i eksperymentach , oprócz szkoleń w zakładach produkcyjnych i firmach związanych z żywnością.
-
Licencjat
Język japoński
Ośrodek kształcenia
Zdobądź stypendium o wartości do 10 000,00
Dowiedz się, jakie możliwości daje Ci nasze stypendium.
WSKAZÓWKA! Jeśli reprezentujesz uczelnię i chcesz dodać swoje programy do naszych ofert, skontaktuj się z nami