$close

Filtry

Zobacz wyniki

Licencjat Technologia żywności, Szukaj programów Licencjat Technologia żywności

Ukończenie studiów licencjackich jest ważnym osiągnięciem w drodze edukacyjnej. Cztery lata intensywnych studiów uniwersyteckich w dalszym ciągu prowadzą do dobrze ukończonych absolwentów, którzy są gotowi bezpośrednio podjąć pracę wykwalifikowaną. Być może zastanawiałeś się, co to jest licencjat w technologii żywności? Programy często koncentrują się na różnych aspe… Czytaj więcej

Ukończenie studiów licencjackich jest ważnym osiągnięciem w drodze edukacyjnej. Cztery lata intensywnych studiów uniwersyteckich w dalszym ciągu prowadzą do dobrze ukończonych absolwentów, którzy są gotowi bezpośrednio podjąć pracę wykwalifikowaną.

Być może zastanawiałeś się, co to jest licencjat w technologii żywności? Programy często koncentrują się na różnych aspektach branży, takich jak przetwarzanie, bezpieczeństwo, przechowywanie, kontrola jakości i odżywianie. Studenci zaczynają od budowania silnego fundamentu w naukach ścisłych, biorąc udział w kursach zaawansowanej matematyki, chemii, biologii i fizyki. Kiedy opanują teorię, zostaną zorientowani w takich dziedzinach, jak pakowanie, ocena sensoryczna, inżynieria żywności i opracowywanie produktów.

Absolwenci zauważają, że patrzą na uprzemysłowione systemy żywnościowe z zupełnie innej perspektywy. Mogą opracować bardziej wyrafinowane smaki, które pozwolą im cieszyć się deserami, napojami i posiłkami dla smakoszy na zupełnie nowym poziomie. Ze względu na rosnącą populację i duże zapotrzebowanie na świecie, wiele osób znajduje pracę tuż po ukończeniu studiów.

Stawki za naukę różnią się w zależności od instytucji. Przyszli studenci mogą być w stanie obliczyć koszt edukacji za pomocą informacji na stronie internetowej szkoły. Większość szkół wyższych ma działy pomocy finansowej, które oferują pożyczki i stypendia tym, którzy się do nich kwalifikują.

Możliwości pracy zależą w dużej mierze od zainteresowań i umiejętności ucznia. Ci, którzy dobrze sobie radzą na kursach naukowych, mogą później pracować w laboratorium lub zakładzie produkcyjnym. Twórczy absolwenci mogą znaleźć zatrudnienie w opracowywaniu nowych produktów, technik i przepisów. Analityczne, zorientowane na szczegóły osoby mogą wykorzystywać swoje wykształcenie do pracy w zgodności z przepisami w sektorze publicznym lub prywatnym. Inni specjalizują się w transporcie i logistyce. Absolwenci nastawieni na przedsiębiorczość mogą założyć własną sieć sklepów spożywczych lub przygotowywać posiłki.

Studenci mogą znaleźć instytucje oferujące stopnie technologii żywności w Europie, Azji i poza nią. Przed zapisaniem się na pełny etat niektórzy uczniowie mogą być w stanie wyprzedzić, biorąc udział w kursie online. Wyszukaj poniżej swój program i skontaktuj się bezpośrednio z biurem rekrutacyjnym wybranej szkoły, wypełniając formularz zgłoszeniowy.

Pokaż mniej
Inne opcje w ramach tego kierunku studiów: 
$format_list_bulleted Filtry
Sortuj według:
  • Popularne Najnowsze Tytuł
  • Popularne
  • Najnowsze
  • Tytuł
Latvia University of Life Sciences and Technologies
Jelgava, Łotwa

Celem akademickiego programu studiów licencjackich jest przygotowanie konkurencyjnego i kompetentnego specjalisty w zakresie produkcji żywności, jakości i innowacji, który jes ... +

Celem akademickiego programu studiów licencjackich jest przygotowanie konkurencyjnego i kompetentnego specjalisty w zakresie produkcji żywności, jakości i innowacji, który jest w stanie zorganizować zarządzanie jakością i rozwój innowacji w firmach spożywczych, przeprowadzić kreatywne badania i stworzyć podstawy do dalszych studiów w szkolnictwie wyższym. -
Licencjat
Studia dzienne
4 lat(a)
Język angielski
Sie 2022
01 Lip 2022
Ośrodek kształcenia
 
Technion International
Shantou, Chiny

Program Biotechnologii i Inżynierii Żywności (BFE) jest jednym z nielicznych na świecie, który łączy unikalne badania inżynieryjno-technologiczne i dziedziny nauk przyrodniczy ... +

Program Biotechnologii i Inżynierii Żywności (BFE) jest jednym z nielicznych na świecie, który łączy unikalne badania inżynieryjno-technologiczne i dziedziny nauk przyrodniczych. Program BFE kształci inżynierów w dwóch obszarach: biotechnologii i żywności. Program zapewnia unikalne połączenie inżynierii, technologii oraz dziedzin nauk przyrodniczych i przyrodniczych, w szczególności biotechnologii. -
BSc
Studia dzienne
4 lat(a)
Język angielski
Ośrodek kształcenia
 
New Mexico State University
Las Cruces, Stany Zjednoczone

Nauka o żywności to wykorzystanie nauk inżynieryjnych, biologicznych i fizycznych do badania natury, degradacji, przetwarzania i ulepszania żywności dla konsumentów. Technolog ... +

Nauka o żywności to wykorzystanie nauk inżynieryjnych, biologicznych i fizycznych do badania natury, degradacji, przetwarzania i ulepszania żywności dla konsumentów. Technologia żywności to zastosowanie nauki o żywności do selekcji, konserwowania, pakowania, przetwarzania, dystrybucji i stosowania bezpiecznej, pożywnej i zdrowej żywności. -
BSc
Studia dzienne
studia niestacjonarne
4 lat(a)
Język angielski
Sty 2022
15 Lis 2021
Ośrodek kształcenia i studia online
Ośrodek kształcenia
Online
 

Zdobądź stypendium o wartości do 10 000,00 

Dowiedz się, jakie możliwości daje Ci nasze stypendium.
Massey University
Okland, Nowa Zelandia +1 Więcej

Bachelor of Food Technology with Honors Massey University to jedyny stopień w Australazji, który łączy naukę o żywności, inżynierię żywności i biznes spożywczy. 75% naszych ab ... +

Bachelor of Food Technology with Honors Massey University to jedyny stopień w Australazji, który łączy naukę o żywności, inżynierię żywności i biznes spożywczy. 75% naszych absolwentów ma pracę w ciągu sześciu miesięcy od ukończenia szkoły. -
Licencjat
Studia dzienne
4 lat(a)
Język angielski
Ośrodek kształcenia
 
Van Hall Larenstein, University of Applied Sciences
Velp, Niderlandy

Czy jesteś osobą innowacyjną, entuzjastyczną i biznesową z pasją do bezpieczeństwa żywności i innowacji w żywności? Czy jesteś zainteresowany studiami licencjackimi z praktycz ... +

Czy jesteś osobą innowacyjną, entuzjastyczną i biznesową z pasją do bezpieczeństwa żywności i innowacji w żywności? Czy jesteś zainteresowany studiami licencjackimi z praktycznym podejściem? Studiuj technologię żywności (BSc) w Van Hall Larenstein w Holandii. -
BSc
Studia dzienne
4 lat(a)
Język angielski
Sie 2022
01 Sie 2022
Ośrodek kształcenia
 
University of Parma
Parma, Włochy

Kurs Stopnia Nauki o Żywności i Technologii ma na celu zapewnienie absolwentom dobrej podstawowej i praktycznej wiedzy w głównych sektorach nauki o żywności i technologii. ... +

Kurs Stopnia Nauki o Żywności i Technologii ma na celu zapewnienie absolwentom dobrej podstawowej i praktycznej wiedzy w głównych sektorach nauki o żywności i technologii. -
Licencjat
Studia dzienne
studia niestacjonarne
3 lat(a)
Język angielski
Paź 2021
Ośrodek kształcenia i studia online
Ośrodek kształcenia
Online
 
Universidad de Leon
León, Hiszpania

Szkolimy specjalistów, którzy potrafią projektować i nadzorować procesy technologiczne w przemyśle spożywczym, zarządzać i kontrolować jakość produktów w całym łańcuchu żywnoś ... +

Szkolimy specjalistów, którzy potrafią projektować i nadzorować procesy technologiczne w przemyśle spożywczym, zarządzać i kontrolować jakość produktów w całym łańcuchu żywnościowym oraz szkolić i doradzać w kwestiach związanych z żywnością. -
Licencjat
Studia dzienne
8 semestry
Język hiszpański
Ośrodek kształcenia
 
IPB University
Dramaga, Indonezja

Program Technologii Żywności (FTP) na Wydziale Nauk o Żywności i Technologii, Wydział Inżynierii Rolniczej i Technologii, Bogor Agricultural University (IPB) to program edukac ... +

Program Technologii Żywności (FTP) na Wydziale Nauk o Żywności i Technologii, Wydział Inżynierii Rolniczej i Technologii, Bogor Agricultural University (IPB) to program edukacyjny dla studentów, który koncentruje się na produkcji absolwentów posiadających kompetencje w przetwarzaniu materiałów żywnościowych w sejf, wysokiej jakości i zdrowe produkty spożywcze na skalę przemysłową. -
Licencjat
Studia dzienne
8 semestry
Język angielski
Ośrodek kształcenia
 
RMIT - Royal Melbourne Institute of Technology
Melbourne, Australia

Innowacje w zakresie paliw spożywczych. Studiuj naukę o żywności. Posiadając stopień naukowy w zakresie żywności, możesz realizować szereg ścieżek kariery w branży w takich dz ... +

Innowacje w zakresie paliw spożywczych. Studiuj naukę o żywności. Posiadając stopień naukowy w zakresie żywności, możesz realizować szereg ścieżek kariery w branży w takich dziedzinach, jak przetwarzanie, produkcja, pakowanie, marketing, badania, zapewnianie jakości, rozwój produktów i edukacja. -
Licencjat
Studia dzienne
3 lat(a)
Język angielski
Ośrodek kształcenia
 
Indonesia International Institute for Life Sciences (i3L)
Jakarta, Indonezja

Technologia żywności jest gałęzią nauki o żywności, która zajmuje się rzeczywistych procesów produkcyjnych do żywności. Aby spełnić i utrzymać jego wartość odżywczą, żywność m ... +

Technologia żywności jest gałęzią nauki o żywności, która zajmuje się rzeczywistych procesów produkcyjnych do żywności. Aby spełnić i utrzymać jego wartość odżywczą, żywność musi być zarówno bezpiecznie produkowane i bezpiecznie dostarczone do konsumenta. Wymaga to technologie przetwarzania surowców do konwersji do żywności, jak również technologii konserwacji, aby zwiększyć trwałość produktów spożywczych ... -
Licencjat
Studia dzienne
3 - 4 lat(a)
Język angielski
Ośrodek kształcenia
 
Ecole Ducasse - Paris Campus
Paryż, Francja

Z Bachelor in Culinary Arts wybierz edukacyjną ścieżkę doskonałości i zdobądź w ciągu 3 lat pełną wiedzę kulinarną i umiejętności zarządzania, aby odnieść sukces jako szef kuc ... +

Z Bachelor in Culinary Arts wybierz edukacyjną ścieżkę doskonałości i zdobądź w ciągu 3 lat pełną wiedzę kulinarną i umiejętności zarządzania, aby odnieść sukces jako szef kuchni i / lub menedżer w międzynarodowej branży restauracyjnej lub otworzyć własny zakład . -
Licencjat
Studia dzienne
3 lat(a)
Język angielski, Francuski
Ośrodek kształcenia
 
Universidad Europea del Atlántico
Santander, Hiszpania

Dyplom inżyniera w przemyśle rolno-spożywczym ma ogromne perspektywy zawodowe, biorąc pod uwagę rosnące zapotrzebowanie na inżynierów specjalnie przeszkolonych w tej dziedzini ... +

Dyplom inżyniera w przemyśle rolno-spożywczym ma ogromne perspektywy zawodowe, biorąc pod uwagę rosnące zapotrzebowanie na inżynierów specjalnie przeszkolonych w tej dziedzinie. Według danych FDE (FoodDrinkEurope) z 2012 roku, sektor rolno-spożywczy jest liderem pod względem zatrudnienia na poziomie europejskim, reprezentując 15% miejsc pracy i płacąc 6,8% więcej od 2009 roku. Przemysł rolno-spożywczy czuje się coraz bardziej , potrzeba innowacji i wyróżnienia się na tle konkurencji. Aby to osiągnąć, potrzebują inżynierów wyspecjalizowanych w tej dziedzinie wiedzy i zdolnych do sprostania wyzwaniom zglobalizowanego i stale ewoluującego rynku. -
Licencjat
Studia dzienne
8 semestry
Język hiszpański
Ośrodek kształcenia
 
Instituto Politécnico de Santarém
Santarem, Portugalia

technolodzy żywności są niezbędne w produkcji bezpiecznej żywności o wysokiej jakości, zorganizowany i zaplanowany sposób i w pewnych założeń ekonomicznych i etycznych. ... +

technolodzy żywności są niezbędne w produkcji bezpiecznej żywności o wysokiej jakości, zorganizowany i zaplanowany sposób i w pewnych założeń ekonomicznych i etycznych. -
Licencjat
Studia dzienne
3 lat(a)
Portuguese (Portugal)
Ośrodek kształcenia
 
جامعة القدس
Abu Dis, Palestyna

Przemysł spożywczy opiera się na szerokiej gamie procesów do produkcji ogromnych ilości żywności, którą obecnie widzimy. Inżynieria żywności wykorzystuje zasady chemii, mikrob ... +

Przemysł spożywczy opiera się na szerokiej gamie procesów do produkcji ogromnych ilości żywności, którą obecnie widzimy. Inżynieria żywności wykorzystuje zasady chemii, mikrobiologii i inżynierii do projektowania procesów produkcji żywności. Plan nauczania Wydziału Inżynierii Żywności koncentruje się na dostarczeniu studentowi umiejętności i pojęć związanych z inżynierią i technologią żywności, która koncentruje się na opracowywaniu nowych produktów spożywczych, projektowaniu procesów produkcji tych produktów, doborze materiałów opakowaniowych, badaniu okresu przydatności do spożycia i sensorycznej ocena produktu. Projektowanie i kontrola operacji w fabrykach żywności, metody produkcji żywności funkcjonalnej, kontrola jakości produktów spożywczych, a także zarządzanie fabrykami żywności i metody wprowadzania do obrotu produktów spożywczych. Oprócz badań mikrobiologicznych i chemicznych studenci inżynierii żywności będą badać podstawowe zjawiska bezpośrednio związane z wytwarzaniem produktów spożywczych i ich właściwościami. Plan nauczania wydziału kwalifikuje absolwentów do podejmowania wielu różnorodnych zadań w przemyśle spożywczym, które przekształciły się w przemysł łączący zaawansowane technologie i wiele procesów opartych na biochemii i technologii. Wydział Inżynierii Żywności wyróżnia się tym, że będzie kwalifikował swojego absolwenta do pracy na kierunkach biotechnologia (biotechnologia) oraz inżynieria przemysłu spożywczego. Oprócz pracy w różnych gałęziach przemysłu spożywczego i biotechnologii, absolwenci Katedry będą mieli kwalifikacje do pracy także w branży farmaceutycznej i kosmetycznej oraz na kierunkach badawczych w jednostkach naukowych zajmujących się naukami o życiu i inżynierią środowiska. Będą również mogli pracować w instytucjach zajmujących się kontrolą przemysłu spożywczego i biotechnologicznego (Instytut Norm i Metrologii), a także będą mogli pracować w firmach konsultingowych zajmujących się rozwojem żywności i środowiska. -
Licencjat
Arabski
Ośrodek kształcenia
 
Far Eastern State Technical Fisheries University
Władywostok, Rosja

Program studiów licencjackich stosowanych na kierunku kształcenie „Żywność z surowców roślinnych” ma na celu kształcenie wysoko wykwalifikowanych specjalistów z branży spożywc ... +

Program studiów licencjackich stosowanych na kierunku kształcenie „Żywność z surowców roślinnych” ma na celu kształcenie wysoko wykwalifikowanych specjalistów z branży spożywczej i pokrewnych, poprzez rozwijanie cech osobowych kawalerów, a także kształcenie ogólnokulturowe, ogólnozawodowe i zawodowe kompetencje. -
Licencjat
studia niestacjonarne
Rosyjski
Ośrodek kształcenia