$close

Filtry

Zobacz wyniki

Licencjat Technologia żywności, Szukaj programów Licencjat Technologia żywności

Ukończenie studiów licencjackich jest ważnym osiągnięciem w drodze edukacyjnej. Cztery lata intensywnych studiów uniwersyteckich w dalszym ciągu prowadzą do dobrze ukończonych absolwentów, którzy są gotowi bezpośrednio podjąć pracę wykwalifikowaną. Być może zastanawiałeś się, co to jest licencjat w technologii żywności? Programy często koncentrują się na różnych aspe… Czytaj więcej

Ukończenie studiów licencjackich jest ważnym osiągnięciem w drodze edukacyjnej. Cztery lata intensywnych studiów uniwersyteckich w dalszym ciągu prowadzą do dobrze ukończonych absolwentów, którzy są gotowi bezpośrednio podjąć pracę wykwalifikowaną.

Być może zastanawiałeś się, co to jest licencjat w technologii żywności? Programy często koncentrują się na różnych aspektach branży, takich jak przetwarzanie, bezpieczeństwo, przechowywanie, kontrola jakości i odżywianie. Studenci zaczynają od budowania silnego fundamentu w naukach ścisłych, biorąc udział w kursach zaawansowanej matematyki, chemii, biologii i fizyki. Kiedy opanują teorię, zostaną zorientowani w takich dziedzinach, jak pakowanie, ocena sensoryczna, inżynieria żywności i opracowywanie produktów.

Absolwenci zauważają, że patrzą na uprzemysłowione systemy żywnościowe z zupełnie innej perspektywy. Mogą opracować bardziej wyrafinowane smaki, które pozwolą im cieszyć się deserami, napojami i posiłkami dla smakoszy na zupełnie nowym poziomie. Ze względu na rosnącą populację i duże zapotrzebowanie na świecie, wiele osób znajduje pracę tuż po ukończeniu studiów.

Stawki za naukę różnią się w zależności od instytucji. Przyszli studenci mogą być w stanie obliczyć koszt edukacji za pomocą informacji na stronie internetowej szkoły. Większość szkół wyższych ma działy pomocy finansowej, które oferują pożyczki i stypendia tym, którzy się do nich kwalifikują.

Możliwości pracy zależą w dużej mierze od zainteresowań i umiejętności ucznia. Ci, którzy dobrze sobie radzą na kursach naukowych, mogą później pracować w laboratorium lub zakładzie produkcyjnym. Twórczy absolwenci mogą znaleźć zatrudnienie w opracowywaniu nowych produktów, technik i przepisów. Analityczne, zorientowane na szczegóły osoby mogą wykorzystywać swoje wykształcenie do pracy w zgodności z przepisami w sektorze publicznym lub prywatnym. Inni specjalizują się w transporcie i logistyce. Absolwenci nastawieni na przedsiębiorczość mogą założyć własną sieć sklepów spożywczych lub przygotowywać posiłki.

Studenci mogą znaleźć instytucje oferujące stopnie technologii żywności w Europie, Azji i poza nią. Przed zapisaniem się na pełny etat niektórzy uczniowie mogą być w stanie wyprzedzić, biorąc udział w kursie online. Wyszukaj poniżej swój program i skontaktuj się bezpośrednio z biurem rekrutacyjnym wybranej szkoły, wypełniając formularz zgłoszeniowy.

Pokaż mniej
Inne opcje w ramach tego kierunku studiów: 
$format_list_bulleted Filtry
Sortuj według:
Polecane Najnowsze Tytuł
New Mexico State University
Las Cruces, Stany Zjednoczone

Nauka o żywności to wykorzystanie nauk inżynieryjnych, biologicznych i fizycznych do badania natury, degradacji, przetwarzania i ulepszania żywności dla konsumentów. Technolog ... +

Nauka o żywności to wykorzystanie nauk inżynieryjnych, biologicznych i fizycznych do badania natury, degradacji, przetwarzania i ulepszania żywności dla konsumentów. Technologia żywności to zastosowanie nauki o żywności do selekcji, konserwowania, pakowania, przetwarzania, dystrybucji i stosowania bezpiecznej, pożywnej i zdrowej żywności. -
BSc
Studia dzienne
studia niestacjonarne
4 lat(a)
Język angielski
Ośrodek kształcenia i studia online
Ośrodek kształcenia
Online
 
Latvia University of Life Sciences and Technologies
Jelgava, Łotwa

Celem akademickiego programu studiów licencjackich jest przygotowanie konkurencyjnego i kompetentnego specjalisty w zakresie produkcji żywności, jakości i innowacji, który jes ... +

Celem akademickiego programu studiów licencjackich jest przygotowanie konkurencyjnego i kompetentnego specjalisty w zakresie produkcji żywności, jakości i innowacji, który jest w stanie zorganizować zarządzanie jakością i rozwój innowacji w firmach spożywczych, przeprowadzić kreatywne badania i stworzyć podstawy do dalszych studiów w szkolnictwie wyższym. -
Licencjat
Studia dzienne
4 lat(a)
Język angielski
Sie 2023
Ośrodek kształcenia
 
University of Chemistry and Technology, Prague
Praga, Czechy

Na Wydziale Technologii Żywności i Biochemii studenci kierują swoje studia albo na biochemię, mikrobiologię i biotechnologię, albo z drugiej strony na chemię żywności, analizę ... +

Na Wydziale Technologii Żywności i Biochemii studenci kierują swoje studia albo na biochemię, mikrobiologię i biotechnologię, albo z drugiej strony na chemię żywności, analizę żywności, żywienie i technologie żywności, odpowiednio dobierając przedmioty fakultatywne. Możesz wybrać jedną z dwóch specjalizacji oferowanych przez ten wydział. Specjalność - Biochemia i Biotechnologia Wybierając Biochemię i Biotechnologię, studenci mają możliwość skupienia się na biochemii i różnych rodzajach biotechnologii. Specjalizacja zapewnia więc zarówno ogólną wiedzę biochemiczną, jak i umiejętności z różnych dziedzin biotechnologicznych, takich jak wytwarzanie czystych chemikaliów, biologicznie aktywnych cząsteczek i biopaliw. Ta specjalizacja zapewnia również umiejętności w zakresie technologii, które rozwiązują problemy środowiskowe. Specjalizacja - Chemia i Technologia Żywności Specjalizując się w chemii i technologii żywności, studenci koncentrują się zarówno na chemii żywności, jak i różnych technologiach żywności. Specjalizacja ta zapewnia unikalne połączenie aspektów chemicznych, analitycznych i technologicznych, pozwalając studentom uzyskać wgląd w dziedzinę nowoczesnej i tradycyjnej produkcji żywności, a także umiejętność oceny wpływu stosowanych procesów przetwórczych na właściwości odżywcze produktów spożywczych . -
BSc
Studia dzienne
3 lat(a)
Język angielski
Ośrodek kształcenia
 

Zdobądź stypendium o wartości do 10 000,00 

Dowiedz się, jakie możliwości daje Ci nasze stypendium.

Fulda University of Applied Sciences
Fulda, Niemcy

BSc
Studia dzienne
7 semestry
Język angielski
Paź 2023
30 Sie 2023
Ośrodek kształcenia
 
Universidad de Leon
León, Hiszpania

Szkolimy specjalistów, którzy potrafią projektować i nadzorować procesy technologiczne w przemyśle spożywczym, zarządzać i kontrolować jakość produktów w całym łańcuchu żywnoś ... +

Szkolimy specjalistów, którzy potrafią projektować i nadzorować procesy technologiczne w przemyśle spożywczym, zarządzać i kontrolować jakość produktów w całym łańcuchu żywnościowym oraz szkolić i doradzać w kwestiach związanych z żywnością. -
Licencjat
Studia dzienne
8 semestry
Język hiszpański
Ośrodek kształcenia
 
California State University, Fresno
Fresno, Stany Zjednoczone

Dołącz do lidera w dziedzinie nauki, technologii i zarządzania. Studenci na Wydziale Nauk o Żywności i Żywieniu są przygotowani do wykonywania wielu zawodów w przemyśle spożyw ... +

Dołącz do lidera w dziedzinie nauki, technologii i zarządzania. Studenci na Wydziale Nauk o Żywności i Żywieniu są przygotowani do wykonywania wielu zawodów w przemyśle spożywczym — największej pojedynczej branży w Stanach Zjednoczonych. California State University, Fresno skupia się w największym obszarze produkcji i przetwarzania żywności na świecie. -
BSc
Studia dzienne
4 lat(a)
Język angielski
Sie 2023
01 Lip 2023
Ośrodek kształcenia
 
Van Hall Larenstein, University of Applied Sciences
Velp, Niderlandy

Czy jesteś osobą innowacyjną, entuzjastyczną i biznesową z pasją do bezpieczeństwa żywności i innowacji w żywności? Czy jesteś zainteresowany studiami licencjackimi z praktycz ... +

Czy jesteś osobą innowacyjną, entuzjastyczną i biznesową z pasją do bezpieczeństwa żywności i innowacji w żywności? Czy jesteś zainteresowany studiami licencjackimi z praktycznym podejściem? Studiuj technologię żywności (BSc) w Van Hall Larenstein w Holandii. -
BSc
Studia dzienne
4 lat(a)
Język angielski
Sie 2023
01 Sie 2023
Ośrodek kształcenia
 
Universiti Kuala Lumpur- UniKL
Kuala Lumpur, Malezja

Program ten stosuje zasady inżynierii chemicznej i chemii żywności do przetwarzania żywności na dużą skalę.Żywność musi być pożywna, tj. dostarczać niezbędnych składników odży ... +

Program ten stosuje zasady inżynierii chemicznej i chemii żywności do przetwarzania żywności na dużą skalę.Żywność musi być pożywna, tj. dostarczać niezbędnych składników odżywczych dla wzrostu i zdrowia; muszą być bezpieczne, wolne od niebezpiecznych mikroorganizmów i zanieczyszczeń chemicznych; a jeśli w ogóle mają być spożywane, muszą mieć atrakcyjny smak i wygląd.W ramach tego programu studenci uczą się dostosowywać operacje jednostkowe tradycyjnej inżynierii chemicznej do specyficznych wymagań przetwórstwa spożywczego.Głównym celem tego programu jest umożliwienie dobrze wyszkolonym inżynierom chemii pracy w przemyśle spożywczym, być może jednej z największych branż produkcyjnych w Malezji absolwenci UniKL są wprowadzani na rynek po ukończeniu studiów. -
Licencjat
Studia dzienne
4 lat(a)
Język angielski
Ośrodek kształcenia
 
University of Parma
Parma, Włochy

Kurs Stopnia Nauki o Żywności i Technologii ma na celu zapewnienie absolwentom dobrej podstawowej i praktycznej wiedzy w głównych sektorach nauki o żywności i technologii. ... +

Kurs Stopnia Nauki o Żywności i Technologii ma na celu zapewnienie absolwentom dobrej podstawowej i praktycznej wiedzy w głównych sektorach nauki o żywności i technologii. -
Licencjat
Studia dzienne
studia niestacjonarne
3 lat(a)
Język angielski
Ośrodek kształcenia i studia online
Ośrodek kształcenia
Online
 
University of Lincoln
Lincoln, Wielka Brytania

Ten kurs można podjąć w ramach stopnia lub wyższej praktyki zawodowej. Program inżynierii żywności BEng (z wyróżnieniem) jest dostosowany do potrzeb osób rozpoczynających kari ... +

Ten kurs można podjąć w ramach stopnia lub wyższej praktyki zawodowej. Program inżynierii żywności BEng (z wyróżnieniem) jest dostosowany do potrzeb osób rozpoczynających karierę w organizacjach zajmujących się żywnością i napojami, od infrastruktury, opieki nad aktywami, zarządzania produkcją i rozwoju procesów. Inżynierowie żywności zapewniają wydajne, efektywne i wydajne procesy i systemy produkcji żywności i napojów, z których wiele jest specyficznych dla branży. -
Licencjat
studia niestacjonarne
4 lat(a)
Język angielski
Ośrodek kształcenia