$close

Filtry

Zobacz wyniki

Technologia żywności Azja - Technologia żywności programów Technologia żywności w Azja

Zdobywając tytuł licencjata 's uzyskuje się poprzez wypełnienie niezbędnych studiów oferowanych przez uniwersytecie lub college'u zapisać się. Wykonanie tego badania może potrwać od trzech do siedmiu lat w zależności od tego, gdzie szukać swój stopień.Jako największy i najbardziej zaludnionym kontynentem na świecie, w Azji składa się z wielu różnych grup etnicznych,… Czytaj więcej

Zdobywając tytuł licencjata 's uzyskuje się poprzez wypełnienie niezbędnych studiów oferowanych przez uniwersytecie lub college'u zapisać się. Wykonanie tego badania może potrwać od trzech do siedmiu lat w zależności od tego, gdzie szukać swój stopień.

Jako największy i najbardziej zaludnionym kontynentem na świecie, w Azji składa się z wielu różnych grup etnicznych, kultur, środowisk, ekonomicznych więzi historycznych i systemów rządowych.

Pokaż mniej
Inne opcje w ramach tego kierunku studiów: 
$format_list_bulleted Filtry
Sortuj według:
Polecane Najnowsze Tytuł
Universiti Kuala Lumpur- UniKL
Kuala Lumpur, Malezja

Program ten stosuje zasady inżynierii chemicznej i chemii żywności do przetwarzania żywności na dużą skalę.Żywność musi być pożywna, tj. dostarczać niezbędnych składników odży ... +

Program ten stosuje zasady inżynierii chemicznej i chemii żywności do przetwarzania żywności na dużą skalę.Żywność musi być pożywna, tj. dostarczać niezbędnych składników odżywczych dla wzrostu i zdrowia; muszą być bezpieczne, wolne od niebezpiecznych mikroorganizmów i zanieczyszczeń chemicznych; a jeśli w ogóle mają być spożywane, muszą mieć atrakcyjny smak i wygląd.W ramach tego programu studenci uczą się dostosowywać operacje jednostkowe tradycyjnej inżynierii chemicznej do specyficznych wymagań przetwórstwa spożywczego.Głównym celem tego programu jest umożliwienie dobrze wyszkolonym inżynierom chemii pracy w przemyśle spożywczym, być może jednej z największych branż produkcyjnych w Malezji absolwenci UniKL są wprowadzani na rynek po ukończeniu studiów. -
Licencjat
Studia dzienne
4 lat(a)
Język angielski
Ośrodek kształcenia
 
IPB University
Dramaga, Indonezja

Program Technologii Żywności (FTP) na Wydziale Nauk o Żywności i Technologii, Wydział Inżynierii Rolniczej i Technologii, Bogor Agricultural University (IPB) to program edukac ... +

Program Technologii Żywności (FTP) na Wydziale Nauk o Żywności i Technologii, Wydział Inżynierii Rolniczej i Technologii, Bogor Agricultural University (IPB) to program edukacyjny dla studentów, który koncentruje się na produkcji absolwentów posiadających kompetencje w przetwarzaniu materiałów żywnościowych w sejf, wysokiej jakości i zdrowe produkty spożywcze na skalę przemysłową. -
Licencjat
Studia dzienne
8 semestry
Język angielski
Ośrodek kształcenia
 
Indonesia International Institute for Life Sciences (i3L)
Jakarta, Indonezja

Technologia żywności jest gałęzią nauki o żywności, która zajmuje się rzeczywistych procesów produkcyjnych do żywności. Aby spełnić i utrzymać jego wartość odżywczą, żywność m ... +

Technologia żywności jest gałęzią nauki o żywności, która zajmuje się rzeczywistych procesów produkcyjnych do żywności. Aby spełnić i utrzymać jego wartość odżywczą, żywność musi być zarówno bezpiecznie produkowane i bezpiecznie dostarczone do konsumenta. Wymaga to technologie przetwarzania surowców do konwersji do żywności, jak również technologii konserwacji, aby zwiększyć trwałość produktów spożywczych ... -
Licencjat
Studia dzienne
Język angielski
Ośrodek kształcenia
 

Zdobądź stypendium o wartości do 10 000,00 

Dowiedz się, jakie możliwości daje Ci nasze stypendium.
جامعة القدس
Abu Dis, Palestyna

Przemysł spożywczy opiera się na szerokiej gamie procesów do produkcji ogromnych ilości żywności, którą obecnie widzimy. Inżynieria żywności wykorzystuje zasady chemii, mikrob ... +

Przemysł spożywczy opiera się na szerokiej gamie procesów do produkcji ogromnych ilości żywności, którą obecnie widzimy. Inżynieria żywności wykorzystuje zasady chemii, mikrobiologii i inżynierii do projektowania procesów produkcji żywności. Plan nauczania Wydziału Inżynierii Żywności koncentruje się na dostarczeniu studentowi umiejętności i pojęć związanych z inżynierią i technologią żywności, która koncentruje się na opracowywaniu nowych produktów spożywczych, projektowaniu procesów produkcji tych produktów, doborze materiałów opakowaniowych, badaniu okresu przydatności do spożycia i sensorycznej ocena produktu. Projektowanie i kontrola operacji w fabrykach żywności, metody produkcji żywności funkcjonalnej, kontrola jakości produktów spożywczych, a także zarządzanie fabrykami żywności i metody wprowadzania do obrotu produktów spożywczych. Oprócz badań mikrobiologicznych i chemicznych studenci inżynierii żywności będą badać podstawowe zjawiska bezpośrednio związane z wytwarzaniem produktów spożywczych i ich właściwościami. Plan nauczania wydziału kwalifikuje absolwentów do podejmowania wielu różnorodnych zadań w przemyśle spożywczym, które przekształciły się w przemysł łączący zaawansowane technologie i wiele procesów opartych na biochemii i technologii. Wydział Inżynierii Żywności wyróżnia się tym, że będzie kwalifikował swojego absolwenta do pracy na kierunkach biotechnologia (biotechnologia) oraz inżynieria przemysłu spożywczego. Oprócz pracy w różnych gałęziach przemysłu spożywczego i biotechnologii, absolwenci Katedry będą mieli kwalifikacje do pracy także w branży farmaceutycznej i kosmetycznej oraz na kierunkach badawczych w jednostkach naukowych zajmujących się naukami o życiu i inżynierią środowiska. Będą również mogli pracować w instytucjach zajmujących się kontrolą przemysłu spożywczego i biotechnologicznego (Instytut Norm i Metrologii), a także będą mogli pracować w firmach konsultingowych zajmujących się rozwojem żywności i środowiska. -
Licencjat
Arabski
Ośrodek kształcenia
 
Panyapiwat管理学院
Bang Talat, Tajlandia

Światowa populacja rośnie wraz ze wzrostem zapotrzebowania na żywność. Działalność związana z hodowlą zwierząt jest działalnością na średnim poziomie w łańcuchu dostaw, która ... +

Światowa populacja rośnie wraz ze wzrostem zapotrzebowania na żywność. Działalność związana z hodowlą zwierząt jest działalnością na średnim poziomie w łańcuchu dostaw, która odgrywa ważną rolę. Służy do produkcji i podawania wysokiej jakości mięsa w przemyśle spożywczym. Od wizji bycia „Kuchnią Świata” dzisiaj, hodowla zwierząt i style przetwarzania żywności Korzystanie z nowoczesnych technologii, bezpieczne i przyjazne dla środowiska. -
Licencjat
Język angielski, Chiński, Tajski
 
Universiti Putra Malaysia
Shah Alam, Malezja

I Spełniła specjalne wymagania dla programu tj. Uzyskanie wymaganych ocen w zakresie (naukach / sztukach) określonych dla każdego programu licencjackiego UPM.

I Spełniła specjalne wymagania dla programu tj. Uzyskanie wymaganych ocen w zakresie (naukach / sztukach) określonych dla każdego programu licencjackiego UPM. -
Licencjat
Studia dzienne
8 semestry
Język angielski
Ośrodek kształcenia