$close

Filtry

Zobacz wyniki

Technologia żywności Bliski Wschód - Technologia żywności programów Technologia żywności w Bliski Wschód

Stopień Bachelor 's jest stopień przyznawany przez uczelniach. W celu osiągnięcia stopnia licencjata 's, należy wypełnić odpowiednie kursy, które mogą ostatnich trzech do siedmiu lat w zależności od instytucji rejestracji. Bliski Wschód może poszczycić się wyjątkowo zróżnicowaną populację wypełniony mnóstwem tożsamości politycznych, kulturowych i religijnych. W t… Czytaj więcej

Stopień Bachelor 's jest stopień przyznawany przez uczelniach. W celu osiągnięcia stopnia licencjata 's, należy wypełnić odpowiednie kursy, które mogą ostatnich trzech do siedmiu lat w zależności od instytucji rejestracji.

Bliski Wschód może poszczycić się wyjątkowo zróżnicowaną populację wypełniony mnóstwem tożsamości politycznych, kulturowych i religijnych. W tym ustawieniu, studenci mają okazję dowiedzieć się z pierwszej ręki o historycznych kultur i imperiów siedzibę w regionie.

Technologia żywności Bliski Wschód - Weź Technologia żywności Bliski Wschód. Wszystkie Technologia żywności i informacje o szkole. Oszczędność czasu i skontaktować bezpośrednio tutaj!

Pokaż mniej
Inne opcje w ramach tego kierunku studiów: 
MSc
$format_list_bulleted Filtry
Sortuj według:
  • Popularne Najnowsze Tytuł
  • Popularne
  • Najnowsze
  • Tytuł
جامعة القدس
Abu Dis, Palestyna

Przemysł spożywczy opiera się na szerokiej gamie procesów do produkcji ogromnych ilości żywności, którą obecnie widzimy. Inżynieria żywności wykorzystuje zasady chemii, mikrob ... +

Przemysł spożywczy opiera się na szerokiej gamie procesów do produkcji ogromnych ilości żywności, którą obecnie widzimy. Inżynieria żywności wykorzystuje zasady chemii, mikrobiologii i inżynierii do projektowania procesów produkcji żywności. Plan nauczania Wydziału Inżynierii Żywności koncentruje się na dostarczeniu studentowi umiejętności i pojęć związanych z inżynierią i technologią żywności, która koncentruje się na opracowywaniu nowych produktów spożywczych, projektowaniu procesów produkcji tych produktów, doborze materiałów opakowaniowych, badaniu okresu przydatności do spożycia i sensorycznej ocena produktu. Projektowanie i kontrola operacji w fabrykach żywności, metody produkcji żywności funkcjonalnej, kontrola jakości produktów spożywczych, a także zarządzanie fabrykami żywności i metody wprowadzania do obrotu produktów spożywczych. Oprócz badań mikrobiologicznych i chemicznych studenci inżynierii żywności będą badać podstawowe zjawiska bezpośrednio związane z wytwarzaniem produktów spożywczych i ich właściwościami. Plan nauczania wydziału kwalifikuje absolwentów do podejmowania wielu różnorodnych zadań w przemyśle spożywczym, które przekształciły się w przemysł łączący zaawansowane technologie i wiele procesów opartych na biochemii i technologii. Wydział Inżynierii Żywności wyróżnia się tym, że będzie kwalifikował swojego absolwenta do pracy na kierunkach biotechnologia (biotechnologia) oraz inżynieria przemysłu spożywczego. Oprócz pracy w różnych gałęziach przemysłu spożywczego i biotechnologii, absolwenci Katedry będą mieli kwalifikacje do pracy także w branży farmaceutycznej i kosmetycznej oraz na kierunkach badawczych w jednostkach naukowych zajmujących się naukami o życiu i inżynierią środowiska. Będą również mogli pracować w instytucjach zajmujących się kontrolą przemysłu spożywczego i biotechnologicznego (Instytut Norm i Metrologii), a także będą mogli pracować w firmach konsultingowych zajmujących się rozwojem żywności i środowiska. -
Licencjat
Arabski
Ośrodek kształcenia