$close

Filtry

Zobacz wyniki

Technologia żywności Bliski Wschód - Technologia żywności programów Technologia żywności w Bliski Wschód

Stopień Bachelor 's jest stopień przyznawany przez uczelniach. W celu osiągnięcia stopnia licencjata 's, należy wypełnić odpowiednie kursy, które mogą ostatnich trzech do siedmiu lat w zależności od instytucji rejestracji. Bliski Wschód może poszczycić się wyjątkowo zróżnicowaną populację wypełniony mnóstwem tożsamości politycznych, kulturowych i religijnych. W t… Czytaj więcej

Stopień Bachelor 's jest stopień przyznawany przez uczelniach. W celu osiągnięcia stopnia licencjata 's, należy wypełnić odpowiednie kursy, które mogą ostatnich trzech do siedmiu lat w zależności od instytucji rejestracji.

Bliski Wschód może poszczycić się wyjątkowo zróżnicowaną populację wypełniony mnóstwem tożsamości politycznych, kulturowych i religijnych. W tym ustawieniu, studenci mają okazję dowiedzieć się z pierwszej ręki o historycznych kultur i imperiów siedzibę w regionie.

Pokaż mniej
Inne opcje w ramach tego kierunku studiów: 
MSc
$format_list_bulleted Filtry
Sortuj według:
Polecane Najnowsze Tytuł
جامعة القدس
Abu Dis, Palestyna

Przemysł spożywczy opiera się na szerokiej gamie procesów do produkcji ogromnych ilości żywności, którą obecnie widzimy. Inżynieria żywności wykorzystuje zasady chemii, mikrob ... +

Przemysł spożywczy opiera się na szerokiej gamie procesów do produkcji ogromnych ilości żywności, którą obecnie widzimy. Inżynieria żywności wykorzystuje zasady chemii, mikrobiologii i inżynierii do projektowania procesów produkcji żywności. Plan nauczania Wydziału Inżynierii Żywności koncentruje się na dostarczeniu studentowi umiejętności i pojęć związanych z inżynierią i technologią żywności, która koncentruje się na opracowywaniu nowych produktów spożywczych, projektowaniu procesów produkcji tych produktów, doborze materiałów opakowaniowych, badaniu okresu przydatności do spożycia i sensorycznej ocena produktu. Projektowanie i kontrola operacji w fabrykach żywności, metody produkcji żywności funkcjonalnej, kontrola jakości produktów spożywczych, a także zarządzanie fabrykami żywności i metody wprowadzania do obrotu produktów spożywczych. Oprócz badań mikrobiologicznych i chemicznych studenci inżynierii żywności będą badać podstawowe zjawiska bezpośrednio związane z wytwarzaniem produktów spożywczych i ich właściwościami. Plan nauczania wydziału kwalifikuje absolwentów do podejmowania wielu różnorodnych zadań w przemyśle spożywczym, które przekształciły się w przemysł łączący zaawansowane technologie i wiele procesów opartych na biochemii i technologii. Wydział Inżynierii Żywności wyróżnia się tym, że będzie kwalifikował swojego absolwenta do pracy na kierunkach biotechnologia (biotechnologia) oraz inżynieria przemysłu spożywczego. Oprócz pracy w różnych gałęziach przemysłu spożywczego i biotechnologii, absolwenci Katedry będą mieli kwalifikacje do pracy także w branży farmaceutycznej i kosmetycznej oraz na kierunkach badawczych w jednostkach naukowych zajmujących się naukami o życiu i inżynierią środowiska. Będą również mogli pracować w instytucjach zajmujących się kontrolą przemysłu spożywczego i biotechnologicznego (Instytut Norm i Metrologii), a także będą mogli pracować w firmach konsultingowych zajmujących się rozwojem żywności i środowiska. -
Licencjat
Arabski
Ośrodek kształcenia