$close

Filtry

Zobacz wyniki

Technologia żywności Europa - Technologia żywności programów Technologia żywności w Europa

Zdobywając tytuł licencjata 's uzyskuje się poprzez wypełnienie niezbędnych studiów oferowanych przez uniwersytecie lub college'u zapisać się. Wykonanie tego badania może potrwać od trzech do siedmiu lat w zależności od tego, gdzie szukać swój stopień.Europa jest szóstym co do wielkości kontynent i obejmuje 47 krajów i różnorodnych zależności, wyspy i terytoria. Gra… Czytaj więcej

Zdobywając tytuł licencjata 's uzyskuje się poprzez wypełnienie niezbędnych studiów oferowanych przez uniwersytecie lub college'u zapisać się. Wykonanie tego badania może potrwać od trzech do siedmiu lat w zależności od tego, gdzie szukać swój stopień.

Europa jest szóstym co do wielkości kontynent i obejmuje 47 krajów i różnorodnych zależności, wyspy i terytoria. Graniczy z Morza Śródziemnego na południu Azji na wschód, i na Oceanie Atlantyckim na Zachód.

Pokaż mniej
Inne opcje w ramach tego kierunku studiów: 
$format_list_bulleted Filtry
Sortuj według:
Polecane Najnowsze Tytuł
Latvia University of Life Sciences and Technologies
Jelgava, Łotwa

Celem akademickiego programu studiów licencjackich jest przygotowanie konkurencyjnego i kompetentnego specjalisty w zakresie produkcji żywności, jakości i innowacji, który jes ... +

Celem akademickiego programu studiów licencjackich jest przygotowanie konkurencyjnego i kompetentnego specjalisty w zakresie produkcji żywności, jakości i innowacji, który jest w stanie zorganizować zarządzanie jakością i rozwój innowacji w firmach spożywczych, przeprowadzić kreatywne badania i stworzyć podstawy do dalszych studiów w szkolnictwie wyższym. -
Licencjat
Studia dzienne
4 lat(a)
Język angielski
Sie 2023
Ośrodek kształcenia
 
University of Chemistry and Technology, Prague
Praga, Czechy

Na Wydziale Technologii Żywności i Biochemii studenci kierują swoje studia albo na biochemię, mikrobiologię i biotechnologię, albo z drugiej strony na chemię żywności, analizę ... +

Na Wydziale Technologii Żywności i Biochemii studenci kierują swoje studia albo na biochemię, mikrobiologię i biotechnologię, albo z drugiej strony na chemię żywności, analizę żywności, żywienie i technologie żywności, odpowiednio dobierając przedmioty fakultatywne. Możesz wybrać jedną z dwóch specjalizacji oferowanych przez ten wydział. Specjalność - Biochemia i Biotechnologia Wybierając Biochemię i Biotechnologię, studenci mają możliwość skupienia się na biochemii i różnych rodzajach biotechnologii. Specjalizacja zapewnia więc zarówno ogólną wiedzę biochemiczną, jak i umiejętności z różnych dziedzin biotechnologicznych, takich jak wytwarzanie czystych chemikaliów, biologicznie aktywnych cząsteczek i biopaliw. Ta specjalizacja zapewnia również umiejętności w zakresie technologii, które rozwiązują problemy środowiskowe. Specjalizacja - Chemia i Technologia Żywności Specjalizując się w chemii i technologii żywności, studenci koncentrują się zarówno na chemii żywności, jak i różnych technologiach żywności. Specjalizacja ta zapewnia unikalne połączenie aspektów chemicznych, analitycznych i technologicznych, pozwalając studentom uzyskać wgląd w dziedzinę nowoczesnej i tradycyjnej produkcji żywności, a także umiejętność oceny wpływu stosowanych procesów przetwórczych na właściwości odżywcze produktów spożywczych . -
BSc
Studia dzienne
3 lat(a)
Język angielski
Ośrodek kształcenia
 

Fulda University of Applied Sciences
Fulda, Niemcy

BSc
Studia dzienne
7 semestry
Język angielski
Paź 2023
30 Sie 2023
Ośrodek kształcenia
 

Zdobądź stypendium o wartości do 10 000,00 

Dowiedz się, jakie możliwości daje Ci nasze stypendium.
Universidad de Leon
León, Hiszpania

Szkolimy specjalistów, którzy potrafią projektować i nadzorować procesy technologiczne w przemyśle spożywczym, zarządzać i kontrolować jakość produktów w całym łańcuchu żywnoś ... +

Szkolimy specjalistów, którzy potrafią projektować i nadzorować procesy technologiczne w przemyśle spożywczym, zarządzać i kontrolować jakość produktów w całym łańcuchu żywnościowym oraz szkolić i doradzać w kwestiach związanych z żywnością. -
Licencjat
Studia dzienne
8 semestry
Język hiszpański
Ośrodek kształcenia
 
Van Hall Larenstein, University of Applied Sciences
Velp, Niderlandy

Czy jesteś osobą innowacyjną, entuzjastyczną i biznesową z pasją do bezpieczeństwa żywności i innowacji w żywności? Czy jesteś zainteresowany studiami licencjackimi z praktycz ... +

Czy jesteś osobą innowacyjną, entuzjastyczną i biznesową z pasją do bezpieczeństwa żywności i innowacji w żywności? Czy jesteś zainteresowany studiami licencjackimi z praktycznym podejściem? Studiuj technologię żywności (BSc) w Van Hall Larenstein w Holandii. -
BSc
Studia dzienne
4 lat(a)
Język angielski
Sie 2023
01 Sie 2023
Ośrodek kształcenia
 
University of Parma
Parma, Włochy

Kurs Stopnia Nauki o Żywności i Technologii ma na celu zapewnienie absolwentom dobrej podstawowej i praktycznej wiedzy w głównych sektorach nauki o żywności i technologii. ... +

Kurs Stopnia Nauki o Żywności i Technologii ma na celu zapewnienie absolwentom dobrej podstawowej i praktycznej wiedzy w głównych sektorach nauki o żywności i technologii. -
Licencjat
Studia dzienne
studia niestacjonarne
3 lat(a)
Język angielski
Ośrodek kształcenia i studia online
Ośrodek kształcenia
Online
 
Kaunas University of Technology
Kaunas, Litwa

Dostarczanie ludziom codziennie wysokiej jakości, bezpiecznej i zdrowej żywności jest jednym z najważniejszych globalnych wyzwań, przed którymi stoją dziś naukowcy i technolod ... +

Dostarczanie ludziom codziennie wysokiej jakości, bezpiecznej i zdrowej żywności jest jednym z najważniejszych globalnych wyzwań, przed którymi stoją dziś naukowcy i technolodzy żywności. Studiując licencjat z nauk o żywności i technologii na KTU, zdobędziesz interdyscyplinarne kompetencje i umiejętności niezbędne dla przyszłego technologa żywności w dziedzinie chemii żywności, mikrobiologii, żywienia, technologii i inżynierii. Ponadto zintegrujesz wiedzę specjalistyczną z podstawami przedsiębiorczości i ekonomii. Jest to jeden z nielicznych studiów licencjackich na Litwie w dziedzinie technologii żywności i jedyny, który otrzymał międzynarodowy znak jakości EQAS-Food Label. KTU jest jedyną uczelnią w krajach bałtyckich, która oferuje studia na poziomie międzynarodowym z akredytacją tego znaku jakości. Dostęp do laboratoriów technologii żywności, które wyposażone są w pilotażowe linie technologiczne służące do modelowania i realizacji różnych procesów technologicznych; Studenci zdobywają praktyczne umiejętności współpracując z doświadczonymi technologami żywności, angażując się w rozwiązywanie rzeczywistych problemów; Absolwenci tego programu są cenieni przez pracodawców za unikalną mieszankę umiejętności i wiedzy w zakresie technologii żywności, inżynierii żywności, chemii żywności i mikrobiologii. -
BSc
Studia dzienne
4 lat(a)
Język angielski
Sie 2023
Ośrodek kształcenia
 
University of Lincoln
Lincoln, Wielka Brytania

Ten kurs można podjąć w ramach stopnia lub wyższej praktyki zawodowej. Program inżynierii żywności BEng (z wyróżnieniem) jest dostosowany do potrzeb osób rozpoczynających kari ... +

Ten kurs można podjąć w ramach stopnia lub wyższej praktyki zawodowej. Program inżynierii żywności BEng (z wyróżnieniem) jest dostosowany do potrzeb osób rozpoczynających karierę w organizacjach zajmujących się żywnością i napojami, od infrastruktury, opieki nad aktywami, zarządzania produkcją i rozwoju procesów. Inżynierowie żywności zapewniają wydajne, efektywne i wydajne procesy i systemy produkcji żywności i napojów, z których wiele jest specyficznych dla branży. -
Licencjat
studia niestacjonarne
4 lat(a)
Język angielski
Ośrodek kształcenia
 
Universidad Europea del Atlántico
Santander, Hiszpania

Dyplom inżyniera w przemyśle rolno-spożywczym ma ogromne perspektywy zawodowe, biorąc pod uwagę rosnące zapotrzebowanie na inżynierów specjalnie przeszkolonych w tej dziedzini ... +

Dyplom inżyniera w przemyśle rolno-spożywczym ma ogromne perspektywy zawodowe, biorąc pod uwagę rosnące zapotrzebowanie na inżynierów specjalnie przeszkolonych w tej dziedzinie. Według danych FDE (FoodDrinkEurope) z 2012 roku, sektor rolno-spożywczy jest liderem pod względem zatrudnienia na poziomie europejskim, reprezentując 15% miejsc pracy i płacąc 6,8% więcej od 2009 roku. Przemysł rolno-spożywczy czuje się coraz bardziej , potrzeba innowacji i wyróżnienia się na tle konkurencji. Aby to osiągnąć, potrzebują inżynierów wyspecjalizowanych w tej dziedzinie wiedzy i zdolnych do sprostania wyzwaniom zglobalizowanego i stale ewoluującego rynku. -
Licencjat
Studia dzienne
8 semestry
Język hiszpański
Ośrodek kształcenia