Keystone logo

Licencjat Programy w Technologia żywności w Parma, Włochy dla 2024

Filtry

Filtry

  • Licencjat
  • Licencjat w dziedzinie nauk ścisłych (BSc)
  • Licencjat
  • Licencjat z zarządzania przedsiębiorstwem (BBA)
  • Włochy
  • Opieka zdrowotna
Kierunki studiów
    Studia administracyjne (0)Studia architektoniczne (0)Badania ogólne (0)Budownictwo (0)Projektowanie (0)Dziennikarstwo i komunikacja masowa (0)Ekonomika (0)Studia energetyczne (0)Studia inżynieryjne○ (0)Języki (0)
Lokalizacje
Znajdź więcej lokalizacji
Typ stopnia naukowego
Czas trwania
Tempo nauki
Język
Język
Forma badania

Popular degree type

Popular study format

Licencjat Programy w Technologia żywności

Miasto ser Włoch - Parma słynie z architektury i bogate dziedzictwo. Ma jedne z najstarszych uniwersytetów we Włoszech, takich jak Uniwersytet w Parmie. Dlatego każdy, kto jest zainteresowany w uzyskaniu dobrego wykształcenia w tradycyjnym miejscu, musi żyć w Parmie.

Jako obszar studiów akademickich technologia żywnościowa zajmuje się procesami fizycznymi gotowania i biochemicznymi właściwościami żywności. Studenci, którzy chcą wejść do przemysłu nauk żywnościowych, mogą skorzystać z ukończenia kursu w tym temacie.

Oficjalnie znany jako Republiki Włoskiej, kraj znajduje się w południowej Europie. Językiem urzędowym jest język włoski i kulturalnych bogatych stolicą jest Rzym. Wiele z World 's najstarszych uniwersytetów znajdują się we Włoszech, w szczególności na Uniwersytecie w Bolonii (założony w 1088). Istnieją trzy Superior Absolwent Szkoły z "uniwersytet stanu ", trzy instytucje o statusie kolegiów doktoranckich, które funkcjonują na magisterskich i podyplomowych poziom.

Licencjat 's podany jest do studentów, którzy spełniają niezbędne wymagania podane przez uniwersytecie lub college'u są prowadzącego. Wymagania to od trzech do siedmiu lat ostrości na obiekcie, zazwyczaj określane jako główny lub koncentracji.