Międzynarodowy Bachelor of Business Administration
Ferrières
Klucz informacyjny
Lokalizacja kampusu
Ferrières-en-Brie, Francja
Języki
Język angielski, Francuski
Forma badania
W kampusie
Czas trwania
4 years
Tempo
Pełny etat
Czesne
EUR 19 500 / per year
Termin składania wniosków
Poproś o informacje
Najwcześniejsza data rozpoczęcia
Sep 2024
Wstęp
Po kursie przygotowawczym studenci, którzy awansują do IBBA, śledzą zajęcia w języku angielskim.
W ciągu dwóch lat zdobywają autonomię i zdolności adaptacyjne, które sprawdzają się w wielokulturowych kontekstach i poszerzają swoje kompetencje w wybranych przez siebie kierunkach studiów.
- Semestr 5: Kampus Ferrieres w Barcelonie
- Semestr 6: Studia za granicą lub praktyczne doświadczenie za granicą
- Semestr 7 w Ferrieres: Wybór specjalności
- Semestr 8 w Ferrieres: Obsługa projektów, zgodnie z zatwierdzonym kierunkiem studiów.
Praca i nauka są możliwe w klasie 4.
Cel
- 1. rok cyklu przygotowawczego Ferrieres
- Zdobądź podstawy operacyjne, umiejętności miękkie i szybko zbuduj zdolność do wdrażania standardowych technik i zachowań wspólnych dla luksusowych firm.
- II rok Kursu Przygotowawczego Ferrieres
- Buduj autonomię uczniów i ich zdolność adaptacji do dowolnego kontekstu wielokulturowego.
- Możliwość studiowania za granicą w trzecim roku IBBA Ferrieres
- Ten międzynarodowy program jest dwojaki: Jeden semestr za granicą, który może przybierać różne formy: Akademicki w jednym z kampusów jednego z partnerów za granicą, językowy: wzmocnienie biegłości w języku obcym, empiryczny: obejmujący staż zawodowy.
- Program Work & Study na 4 roku
- Ferrieres kładzie nacisk na program Work & Study i daje studentom możliwość korzystania z niego podczas tego roku specjalizacji. Dzięki dostępowi do stażu u jednego z naszych partnerów korporacyjnych, odbywającego się równolegle do kursów, studenci mogą zapłacić łączną kwotę za dwa semestry.
Program
1. rok cyklu przygotowawczego Ferrieres
- Moduł gastronomiczny
- Moduł Hospitality dostarczany w języku angielskim
- Przedsiębiorstwa i ich środowisko
- Nauka o ludzkości – samoświadomość
- Kultura i komunikacja – języki
- Program przyspieszonej profesjonalizacji
2. rok cyklu przygotowawczego Ferrieres
- Kultura Gastronomiczna
- Kultura hotelarska
- Kultura luksusu
- Kultura korporacyjna w erze cyfrowej
- Kultura i komunikacja – języki
- Program Akceleratora Profesjonalizacji
- Staż
Rok 3: Program studiów za granicą
- S5: „Zagraniczne doświadczenia w Barcelonie (kursy i PAP)
- S6: Doświadczenie zagraniczne: akademickie, językowe, zawodowe lub humanitarne
Rok 4
- Nauki o człowieku – „my”
- Kultura i komunikacja – języki
- Program PAP/System ocen Ferrieres/Praktyki
Obszary podlegające
- Gościnność, „Luksus i styl życia”
- Wydarzenia, „Projektowanie i operacje”
- Talent i rozwój hotelarski
- Marketing cyfrowy, innowacje w hotelarstwie
- Gastronomia, „Sztuka kulinarna, obsługa i sommelier”
- Zarządzanie przychodami, „Operacje i dystrybucja”
- Marketing omnikanałowy w segmencie luksusowym i detalicznym
- Zarządzanie i marketing wina
Rekrutacja
Jeśli chcesz ubiegać się o tytuł licencjata, zapraszamy do stworzenia swojego profilu online i przesłania następujących dokumentów:
- Twoje CV
- List motywacyjny
- Kopia dowodu osobistego lub paszportu
- Transkrypcja lub zapisy z 11 roku
- Certyfikat językowy (opcjonalnie)