Wyróżnienia Bachelor of Commerce (Zarządzanie Kulinarne)/Honors Bachelor of Commerce (Zarządzanie Kulinarne) (Bridging)
George Brown College
Klucz informacyjny
Lokalizacja kampusu
Toronto, Kanada
Języki
Język angielski
Forma badania
W kampusie
Czas trwania
5 - 8 semesters
Tempo
Pełny etat
Czesne
CAD 21 905 / per year *
Termin składania wniosków
Poproś o informacje
Najwcześniejsza data rozpoczęcia
May 2024
* czesne | 18 190 $ na międzynarodowe czesne. Wszystkie opłaty mogą ulec zmianie bez powiadomienia
Wstęp
Nasze zaangażowanie w bycie jedną z najlepszych szkół kulinarnych w Kanadzie zainspirowało nas do uruchomienia jedynego czteroletniego tytułu licencjata z Zarządzania Kulinarnego w Kanadzie. Rozwijaj wiedzę i techniki niezbędne do odniesienia sukcesu jako szef kuchni, menedżer kulinarny lub przedsiębiorca w naszym programie zarządzania kulinarnego. Dzięki połączeniu edukacji teoretycznej i praktycznej studenci zdobędą umiejętności i wiedzę, aby osiągnąć udaną karierę w dzisiejszym przemyśle kulinarnym i spożywczym. Jesteśmy zakotwiczeni w sercu kanadyjskiego przemysłu kulinarnego o globalnym zasięgu i wpływie.
Bachelor of Commerce z wyróżnieniem (zarządzanie kulinarne) spełnia wymagania branży, przygotowując studentów z dogłębną i rozległą wiedzą współmierną do poziomu z wyróżnieniem, licencjackich z zakresu handlu specjalizującego się w zarządzaniu kulinarnym. Łącząc doświadczenia handlowe, kulinarne, żywieniowe i stażowe, ten program studiów przygotowuje absolwentów do pracy w kuchni, zarządzaniu operacjami, rozwoju żywności lub na stanowiskach przedsiębiorców. Dzięki naszym kursom zarządzania kulinarnego studenci zrozumieją osiem kluczowych obszarów:
- Biegłość kulinarna
- Teoria kulinarna
- Księgowość i finanse
- Marketing i komunikacja
- Zasoby ludzkie i zarządzanie ryzykiem
- Specjalistyczny biznes
- Badania
- Wiedza ogólna (studia liberalne)
Opcja pomostowa
Pomost Pathway do programu Honors Bachelor of Commerce (zarządzanie kulinarne) jest specjalnie zaprojektowany dla absolwentów programów dyplomowych z zarządzania kulinarnego. Absolwenci tych programów dyplomowych mogą kwalifikować się do wejścia na trzeci rok studiów po pomyślnym ukończeniu sześciu kursów pomostowych.
Twoje opcje edukacji terenowej
Weź udział w wyjątkowym i solidnym stażu. George Brown współpracuje z pracodawcami i partnerami branżowymi w celu określenia potencjalnych możliwości zdobycia doświadczenia zawodowego. Studenci są również silnie zachęcani do samodzielnego zdobywania doświadczeń zawodowych w branży, które ich zdaniem zapewnią im cenione przez nich doświadczenia edukacyjne i spełnią efekty uczenia się programu. To cenne doświadczenie zawodowe można z kolei dodać do swojego CV.
Oprócz bardziej formalnego doświadczenia zawodowego w miejscu pracy George Brown College stara się oferować możliwości uczenia się z prawdziwymi wyzwaniami i klientami.
Rekrutacja
Stypendia i Finansowanie
Stypendia dla studentów zagranicznych w George Brown College są zazwyczaj nagrodami w ramach programu na podstawie wyników w nauce (i innych kryteriów) w George Brown College po rozpoczęciu programu akademickiego.
Program
Wymagane kursy
1 semestr | Semestr 2 |
|
|
Zajęcia odbywające się w semestrze 2 i 3 | |
| |
Semestr 3 | Semestr 4 |
|
|
Semestr 5 | Semestr 6 |
|
|
Zajęcia odbywają się w semestrze 6 i 7 | |
| |
Semestr 7 | Semestr 8 |
|
|
* kurs siedmiotygodniowy
Opcja pomostowa
Semestr 4 | Semestr 5 | Semestr 6 |
|
|
|
Zajęcia odbywają się w semestrze 6 i 7 | ||
| ||
Semestr 7 | Semestr 8 | |
|
|
Wynik programu
Absolwent wykazuje umiejętność:
- Rozróżniać i stosować aktualne praktyki branżowe i naukowe dotyczące księgowości, marketingu, obsługi klienta, zasobów ludzkich, zarządzania łańcuchem dostaw, bezpieczeństwa i higieny pracy, kalkulacji kosztów i cen, hotelarstwa i zarządzania ryzykiem.
- Identyfikować, oceniać i/lub stosować różne metody, umiejętności, narzędzia i systemy stosowane w różnych dyscyplinach związanych z praktyką i nauką kulinarną.
- Badaj i analizuj wymagania społeczne, środowiskowe, kulturowe, ekonomiczne, kulinarne i/lub rynkowe na poziomie lokalnym, regionalnym i międzynarodowym.
- Efektywnie współpracuj w ramach zróżnicowanego zespołu zarządzania kulinarnego w celu opracowania strategii realizacji celów organizacyjnych w różnych środowiskach usług gastronomicznych.
- Czerpiąc z kierunków studiów i praktyki, rozwijaj i zarządzaj strategicznymi partnerstwami, obsługą klienta i relacjami.
- Planuj i wdrażaj podstawowe współczesne techniki gotowania, które odzwierciedlają zaawansowaną wiedzę na temat teorii i praktyki żywności, żywienia i profesjonalnych systemów stosowanych w branży kulinarnej.
- Korzystać z teorii i metodologii zarządzania w celu przedstawienia rekomendacji dotyczących realizacji celów organizacyjnych specyficznych dla różnych rodzajów działalności kulinarnej.
- Opracuj nowy produkt spożywczy, firmę i/lub wydarzenie, aby ułatwić wejście na rynek.
- Stosuj zaawansowane techniki i teorie zarządzania, aby wspierać operacje kulinarne na dużą skalę, obejmujące wiele jednostek.
- Monitoruj zmieniające się praktyki i ewoluującą wiedzę związaną z zarządzaniem kulinarnym, aby wybrać strategie uczenia się przez całe życie i awansu zawodowego na kierunku studiów.
- Zbadaj osobiste mocne i słabe strony oraz ograniczenia wiedzy, aby opracować strategie promujące rozwój i budujące potencjał przywódczy.
- Przekazuj informacje i koncepcje, korzystając z zaawansowanych umiejętności werbalnych i pisemnych, które odzwierciedlają normy dyscyplinarne.
- Korzystaj z informacji jakościowych i/lub ilościowych, aby opracować przekonujące argumenty, dokonać rozsądnych ocen i zastosować koncepcje, zasady i techniki, które informują lub usprawniają różnorodne rodzaje działań kulinarnych.
Opłata za program
Możliwości związane z karierą
Twoja kariera
Po ukończeniu studiów czeka na Ciebie świat możliwości. Ukończenie tego programu pokaże Twój poziom zaangażowania w kuchnię, odróżniając Cię w ten sposób od innych szefów kuchni. Umiejętności kulinarne, których nauczysz się w George Brown, są poszukiwane przez pracodawców w Kanadzie i za granicą, a otrzymasz szkolenie, które pomoże Ci zbudować udaną karierę w domu lub na całym świecie.
Chociaż absolwenci niektórych stopni mogą rozpocząć karierę na stanowisku podstawowym, będą posiadać wiedzę i umiejętności umożliwiające przyspieszenie Pathways kariery. W zależności od kierunku studiów i poziomu doświadczenia możliwe Pathways kariery obejmują:
Obszary zatrudnienia w branży gastronomicznej | Możliwe ścieżki kariery |
Wielojednostkowy serwis gastronomiczny |
|
Zakłady i sieci emerytalne |
|
Gościnność i Turystyka |
|
Zarządzanie usługami gastronomicznymi na zlecenie |
|
Przetwórcy żywności i brokerzy |
|
Dystrybutorzy |
|
Konsultacja Biznesowa |
|
Przedsiębiorczość |
|
Przyszłe opcje studiów
Absolwenci tego programu będą przygotowani do kontynuowania studiów podyplomowych na studiach magisterskich z zakresu biznesu, gastronomii i nauk o środowisku.
Absolwenci mogą również kwalifikować się do bezpośredniego udziału w sztukach kulinarnych – programach cukierniczych włoskich i francuskich oraz programie zarządzania żywnością i żywieniem.
W celu uzyskania dalszych informacji prosimy o kontakt z koordynatorem programu.