MasterPhDLawMBAHealthcareCoursesOnline
Keystone logo

Wyszukaj temat lub lokalizację
Filtry
Filtry
  • Licencjat w dziedzinie nauk ścisłych (BSc)
  • Turystyka i hotelarstwo
  • Hotelarstwo
  • Zarządzanie usługami gastronomicznymi
Sortuj według

    5
    4

  • 40
      24
      11
      4
  • Więcej w: Turystyka i hotelarstwo
  • Turystyka43
  • Zarządzanie parkami i rekreacją13
  • Zarządzanie hotelami12

  • Ameryka Północna3
  • Ameryce Środkowej i na Karaibach1

    1

    2
    1

    3

    4
    1

Popularny rodzaj stopnia naukowego

Popularny tryb studiów

Licencjat w dziedzinie nauk ścisłych (BSc) Programy w Turystyka i hotelarstwo Hotelarstwo Zarządzanie usługami gastronomicznymi

Czym jest Food Service Management?
Food Service Management to działalność polegająca na prowadzeniu restauracji i innych firm związanych z żywnością. Obejmuje wszystko, od planowania i budżetowania, po zamawianie dostaw i zarządzanie pracownikami. Food Service Management to ambitny i satysfakcjonujący wybór kariery dla osób z pasją do jedzenia i obsługi klienta.

Co mogę robić z dyplomem w Food Service Management?
Stopień w Food Service Management może prowadzić do kariery w branży gastronomicznej, pracy w restauracjach, firmach cateringowych lub innych firmach związanych z żywnością. Z dyplomem w Food Service Management, będziesz miał wiedzę do zarządzania firmą gastronomiczną od początku do końca. Nauczysz się umiejętności, aby być odpowiedzialnym za wszystko, od budżetowania i planowania menu. do zamawiania materiałów i zarządzania personelem.

Jakie są rodzaje stopni Food Service Management?
Istnieje wiele różnych rodzajów stopni Food Service Management dostępnych, od stopni stowarzyszonych do stopni licencjackich i dalej. Każdy rodzaj stopnia zapewni Ci inną wiedzę i umiejętności, które pomogą Ci odnieść sukces w branży gastronomicznej. Stopnie Associate w Food Service Management zazwyczaj trwa dwa lata, aby zakończyć, i zapewnić Państwu z podstawami prowadzenia działalności gastronomicznej. Bachelor's degrees in Food Service Management zazwyczaj trwa cztery lata, aby zakończyć, i zapewnić Państwu bardziej dogłębną wiedzę na temat przemysłu spożywczego. Stopnie magisterskie w Food Service Management są również dostępne, co może zająć dwa do trzech lat, aby zakończyć. Programy te zapewniają najbardziej zaawansowaną wiedzę i umiejętności, które pomogą Ci odnieść sukces w branży gastronomicznej.

Czego będę się uczyć podczas studiów na kierunku Food Service Management?
Podczas studiów na kierunku Food Service Management będziesz studiować różne przedmioty związane z branżą gastronomiczną. Dowiesz się o zarządzaniu biznesem, bezpieczeństwie żywności, żywieniu i planowaniu menu. Zdobędziesz również praktyczne doświadczenie dzięki stażom lub innym praktycznym możliwościom. Pod koniec studiów, będziesz miał wiedzę i umiejętności potrzebne do skutecznego zarządzania firmą gastronomiczną.

Instytucji akademickich na całym świecie oferują licencjat lub Bachelor of Science. Ten popularny licencjat jest pomocne w przygotowaniu studentów do pracy lub dla zaawansowanych programów studiów. Średnia licencjat trwa od trzech do pięciu lat.