Keystone logo

1 Niepełny etat Licencjat w dziedzinie nauk ścisłych (BSc) Programy w Zarządzanie usługami gastronomicznymi w Stany Zjednoczone dla 2024

Filtry

Filtry

  • Licencjat w dziedzinie nauk ścisłych (BSc)
  • Stany Zjednoczone
  • Turystyka i hotelarstwo
  • Hotelarstwo
  • Zarządzanie usługami gastronomicznymi
  • Niepełny etat
Kierunki studiów
  • Turystyka i hotelarstwo (1)
  • Powrót do głównej kategorii
Lokalizacje
Znajdź więcej lokalizacji
Typ stopnia naukowego
Czas trwania
Tempo nauki
Język
Język
Forma badania

Popular degree type

Popular study format

Popular education type

Niepełny etat Licencjat w dziedzinie nauk ścisłych (BSc) Programy w Zarządzanie usługami gastronomicznymi

Czym jest Food Service Management?
Food Service Management to działalność polegająca na prowadzeniu restauracji i innych firm związanych z żywnością. Obejmuje wszystko, od planowania i budżetowania, po zamawianie dostaw i zarządzanie pracownikami. Food Service Management to ambitny i satysfakcjonujący wybór kariery dla osób z pasją do jedzenia i obsługi klienta.

Co mogę robić z dyplomem w Food Service Management?
Stopień w Food Service Management może prowadzić do kariery w branży gastronomicznej, pracy w restauracjach, firmach cateringowych lub innych firmach związanych z żywnością. Z dyplomem w Food Service Management, będziesz miał wiedzę do zarządzania firmą gastronomiczną od początku do końca. Nauczysz się umiejętności, aby być odpowiedzialnym za wszystko, od budżetowania i planowania menu. do zamawiania materiałów i zarządzania personelem.

Jakie są rodzaje stopni Food Service Management?
Istnieje wiele różnych rodzajów stopni Food Service Management dostępnych, od stopni stowarzyszonych do stopni licencjackich i dalej. Każdy rodzaj stopnia zapewni Ci inną wiedzę i umiejętności, które pomogą Ci odnieść sukces w branży gastronomicznej. Stopnie Associate w Food Service Management zazwyczaj trwa dwa lata, aby zakończyć, i zapewnić Państwu z podstawami prowadzenia działalności gastronomicznej. Bachelor's degrees in Food Service Management zazwyczaj trwa cztery lata, aby zakończyć, i zapewnić Państwu bardziej dogłębną wiedzę na temat przemysłu spożywczego. Stopnie magisterskie w Food Service Management są również dostępne, co może zająć dwa do trzech lat, aby zakończyć. Programy te zapewniają najbardziej zaawansowaną wiedzę i umiejętności, które pomogą Ci odnieść sukces w branży gastronomicznej.

Czego będę się uczyć podczas studiów na kierunku Food Service Management?
Podczas studiów na kierunku Food Service Management będziesz studiować różne przedmioty związane z branżą gastronomiczną. Dowiesz się o zarządzaniu biznesem, bezpieczeństwie żywności, żywieniu i planowaniu menu. Zdobędziesz również praktyczne doświadczenie dzięki stażom lub innym praktycznym możliwościom. Pod koniec studiów, będziesz miał wiedzę i umiejętności potrzebne do skutecznego zarządzania firmą gastronomiczną.

USA pozostają najpopularniejszym na świecie kierunkiem dla studentów międzynarodowych. Uniwersytety w USA dominują w światowych rankingach, a kraj ten oferuje również szeroki wybór ekscytujących miejsc do studiowania. Państwowe systemy uniwersyteckie są częściowo dotowane przez rządy stanowe i mogą mieć wiele kampusów rozrzuconych po całym stanie, z setkami tysięcy studentów.

Instytucji akademickich na całym świecie oferują licencjat lub Bachelor of Science. Ten popularny licencjat jest pomocne w przygotowaniu studentów do pracy lub dla zaawansowanych programów studiów. Średnia licencjat trwa od trzech do pięciu lat.

Nauka w niepełnym wymiarze godzin umożliwia uzyskanie stopnia naukowego lub kwalifikacji, nawet jeśli nie można uczęszczać do szkoły w pełnym wymiarze godzin. Można uczyć się we własnym tempie, stopniowo gromadząc punkty, które liczą się do końcowej kwalifikacji.