Licencjat z inżynierii żywności
Ho Chi Minh City University of Technology
Klucz informacyjny
Lokalizacja kampusu
Ho Chi Minh City, Wietnam
Języki
Język angielski
Forma badania
W kampusie
Czas trwania
4 years
Tempo
Pełny etat
Czesne
VND 320 000 000
Termin składania wniosków
Poproś o informacje
Najwcześniejsza data rozpoczęcia
Sep 2024
Wstęp
Studenci zainteresowani produkcją, przetwarzaniem, pakowaniem, bezpieczeństwem i / lub transportem światowych dostaw żywności byliby zainteresowani specjalizacją Inżynieria Żywności.
Studenci, którzy zdecydują się na specjalizację w inżynierii żywności, będą uczyć się łączenia podstawowych zasad inżynierii (takich jak mechanika płynów, przenoszenie ciepła i przenoszenie masy itp.), matematyki i nauk ścisłych (biologii, chemii i fizyki) z zaawansowanymi kursami z zakresu chemii żywności, mikrobiologii, operacji przetwarzania żywności i projektowania inżynieryjnego.
Program
Podsumowanie programu
- licencjat (technologia żywności)
- Czas trwania: 4 lata
- Liczba kredytów: 124 kredyty
- Średni kurs: angielski
- Czesne: około 80-100 mln vnd/rok(*)
(*w przypadku studiowania przez 4 lata w Wietnamie)
Możliwości transferu
Studenci mają 2 opcje:
- Opcja 1: Studenci studiują w HCMUT przez 4 lata i uzyskują tytuł Bachelor of Engineering (technologia żywności) przyznawany przez HCMUT.
- Opcja 2: Po ukończeniu 02 lat w HCMUT studenci z uprawnieniami finansowymi i akademickimi mogą przenieść się do naszych partnerskich uczelni na kolejne 02 lata, aby ukończyć studia w celu uzyskania tytułu licencjata przyznawanego przez uczelnie partnerskie.
HCMUT pracuje obecnie nad powiązaniem programu z naszą partnerską uczelnią w Nowej Zelandii. Informacje zostaną tu wkrótce zaktualizowane.
Struktura programu nauczania
- Licencjat z inżynierii (technologia żywności) przyznany przez Ho Chi Minh City University of Technology (HCMUT).
- Czas trwania szkolenia: 04 lata w HCMUT, Wietnam
- Średni kurs: angielski
- Kampus: kampus w centrum miasta. Odwiedź nasz kampus tutaj .
- Program referencyjny jest wyświetlany poniżej. Odwiedź tutaj, aby uzyskać szczegółowe i najnowsze aktualizacje.
Lista kursów
Rysunek techniczny | Odżywianie |
Chemia ogólna | Laboratorium Mikrobiologii Żywności |
Fizyka ogólna | Zasady technologii przetwórstwa spożywczego |
Chemia i biochemia żywności | Socjalizm naukowy |
Inżynieria Żywności 1 | Praktyka |
Biologia ogólna | Bezpieczeństwo biologiczne i bezpieczeństwo żywności |
Pracownia Podstaw Chemii Organicznej | Zarządzanie Jakością Żywności |
Chemia organiczna | Laboratorium Technologii Spożywczych |
Chemia fizyczna i koloidalna | Laboratorium Operacji Jednostek |
Analiza żywności | Ocena sensoryczna żywności |
Inżynieria Żywności 2 | Projekty specjalistyczne |
Mikrobiologia Żywności | Projekt dotyczący projektowania roślin spożywczych |
Projekt zakładu spożywczego | Projekt zwieńczeniem |
Skontaktuj się lub odwiedź witrynę HCMUT w celu uzyskania dalszych informacji.
Galeria
Możliwości związane z karierą
Inżynierowie żywności wykorzystują swoje umiejętności do projektowania zrównoważonych i odpowiedzialnych środowiskowo procesów żywnościowych w celu produkcji bezpiecznych, smacznych, zdrowych i wygodnych produktów spożywczych, ponieważ zwiększyła się świadomość i popyt na bezpieczną i obfitą podaż żywności.
Absolwenci mają szeroki zakres zawodów, aby kontynuować karierę. Jednak zadania są zwykle pogrupowane w następujących 4 kategoriach:
- Rozwój produktu: praca z produktami spożywczymi, pakowaniem itp.
- Inżynieria: opracowanie procesów i maszyn do produkcji i przechowywania żywności.
- Zarządzanie techniczne: nadzorowanie sposobu wytwarzania, pakowania i przechowywania żywności.
- Higiena i bezpieczeństwo żywności.