Nauki o żywności (kierunek: licencjat)
Brigham Young University - Idaho College of Education and Human Development
Klucz informacyjny
Lokalizacja kampusu
Online USA
Języki
Poproś o informacje
Forma badania
W kampusie
Czas trwania
Poproś o informacje
Tempo
Poproś o informacje
Czesne
Poproś o informacje
Termin składania wniosków
Poproś o informacje
Najwcześniejsza data rozpoczęcia
Sep 2023
Stypendia
Poznaj możliwości stypendialne, aby pomóc sfinansować swoje studia
Wstęp
Nauka o żywności wykorzystuje nauki i zasady inżynierii do badania żywności, jej konserwowania i przetwarzania. Stopień naukowy o żywności (648) przygotowuje studentów do pracy w dziedzinie rozwoju produktów spożywczych, przetwórstwa żywności, zapewniania jakości, agencji regulacyjnych w zakresie bezpieczeństwa żywności lub do podjęcia studiów magisterskich. Z odpowiednim naciskiem i wyborem kursów, studenci mogą również przygotować się do wejścia na programy dietetyczne lub nauk o zdrowiu. Studenci tego programu będą studiować chemię żywności i mikrobiologię; przetwarzanie i bezpieczeństwo żywności; oraz analizy żywności przy użyciu technik chemicznych, fizycznych i sensorycznych.
O szkole
pytania
Podobne kursy
Wyróżnienia Bachelor of Commerce (Zarządzanie Kulinarne)/Honors Bachelor of Commerce (Zarządzanie Kulinarne) (Bridging)
- Toronto, Kanada
Międzynarodowy Bachelor of Business Administration
- Ferrières-en-Brie, Francja
Bachelor Ferrieres
- Ferrières-en-Brie, Francja