BSc w Jakości i Bezpieczeństwa Żywności
China Pharmaceutical University
Klucz informacyjny
Wybierz lokalizację
Lokalizacja kampusu
Nanjing/Jiangsu, Chiny
Języki
Poproś o informacje
Forma badania
W kampusie
Czas trwania
4 years
Tempo
Pełny etat
Czesne
Poproś o informacje
Termin składania wniosków
Poproś o informacje
Najwcześniejsza data rozpoczęcia
Sep 2023
Wstęp
BSc w Jakości i Bezpieczeństwa Żywności
Cel: Program ten zawiera analizę teorii i umiejętności eksperymentalnych w takich dziedzinach jak chemia, farmacja, nauki o żywności i inżynierii, bezpieczeństwa i higieny żywności, jakości żywności kontroli i zarządzania jakością. Program ma na celu przygotowanie studentów do badań naukowych i kariery akademickiej na uniwersytetach, w instytutach badawczych oraz w przemyśle spożywczym, w zakresie oceny bezpieczeństwa żywności, higieny, controlling, zarządzanie jakością, zaświadczenie jakości, krążenie, produkcja, import i eksport, jak nadzór jak Food and Drug Administration.
Wymagania stopnia: Uczniowie w tym programie spędzić pierwszych 2 latach studiowania nauk podstawowych, biologii i kursy chemii. W pierwszym semestrze 3. roku studiów licencjackich ich, student musi wybrać z różnych obszarów koncentracji.Po ukończeniu studiów, studenci muszą mieć ukończone kursy podstawowe, kursy laboratoryjne, praktyka i pisania pracy magisterskiej.
 
Oferta kursu:
Podstawy
- Matematyki
- Algebra liniowa Prawdopodobieństwo i statystyka
- Fizyka
- English College
- Podstawy prawa
- Podstawy komputera
- Programming Language
Biologia i chemia
- Chemia nieorganiczna
- Chemia analityczna
- Chemia organiczna
- Chemia fizyczna
- Biochemia
- Mikrobiologia
Rdzeń
- Chemia żywności,
- Proces Food,
- Żywienie,
- Bezpieczeństwa Żywności
- Higiena Żywności,
- Analiza Żywności,
- Nowoczesna Analiza Instrument,
- Analiza szkód i Krytyczny Punkt Controlling (HACCP),
- Żywność funkcjonalna,
- Prawo ds. Żywności,
- Przepisy i normy żywnościowe