Bachelor of Arts w sztuce kulinarnej
Culinary Arts Academy Switzerland
Klucz informacyjny
Lokalizacja kampusu
Port-Valais, Szwajcaria
Języki
Język angielski
Forma badania
W kampusie
Czas trwania
3 years
Tempo
Pełny etat
Czesne
CHF 44 100 / per year
Termin składania wniosków
Poproś o informacje
Najwcześniejsza data rozpoczęcia
Poproś o informacje
Wstęp
Najważniejsze wydarzenia
Budowanie podstaw w podstawach kuchni i biznesie
- Światowej klasy program, który zapewnia umiejętności techniczne potrzebne do bycia najlepszym szefem kuchni
- Zdobądź wiedzę z zakresu przedsiębiorczości, aby rozpocząć własny biznes oparty na żywności
- Wyspecjalizowany Pathways w sztukach kulinarnych, cukiernictwie i czekoladzie oraz wegetariańskiej sztuce kulinarnej
- Absolwent z:
- Bachelor of International Business w sztuce kulinarnej od Culinary Arts Academy Switzerland
- Bachelor of Arts (Honours) w dziedzinie sztuki kulinarnej na Uniwersytecie Derby w Wielkiej Brytanii
Galeria
Rekrutacja
Program
Struktura
Idealny dla przyszłych przedsiębiorców, którzy chcą uruchomić swoje firmy oparte na żywności, ten program łączy praktyczne umiejętności z wiedzą akademicką, z równymi godzinami podzielonymi między kuchnię i klasę.
- Pathway 1: Sztuka kulinarna
- Pathway 2: Pastry & Chocolate
- Pathway 3: Wegetariańskie Sztuki Kulinarne (Dostępne tylko w lipcu)
Rok 1: Le Bouveret
Ukończ rok 1 i ukończ go ze szwajcarskim Grand Diploma w wybranym przez siebie Pathway.
Sztuka kulinarna
Termin 1: 11 tygodni
- Podstawy klasycznego gotowania
- Bezpieczeństwo i higiena żywności
- Wprowadzenie do doświadczenia branżowego
- francuski lub niemiecki
Termin 2: 11 tygodni
- Kuchnie Europy
- Smak przez czas: kultury i historia europejskiej gastronomii
- Wstęp do piekarnictwa & Sztuka cukiernicza
- Odżywianie, zdrowie i specjalne diety
- Komunikacja w biznesie
- francuski lub niemiecki
Opcjonalna praktyka
- Szwajcaria lub zagranica (6 miesięcy) dla Swiss Grand Diploma
Termin 3: 11 tygodni
- Kuchnie świata
- Świat Garde Manger
- Smak przez czas: Kultury i historia światowej gastronomii
- Zarządzanie kuchnią i przywództwo
- francuski lub niemiecki"
Praktyka
- Szwajcaria lub zagranica (4-6 miesięcy)
Pastry & Chocolate Arts
Termin 1: 11 tygodni
- Podstawy klasycznego piekarstwa & Pastry
- Bezpieczeństwo i higiena żywności
- Wprowadzenie do doświadczenia branżowego
- francuski lub niemiecki
Termin 2: 11 tygodni
- Sztuka czekolady
- Nowoczesne desery
- Smak przez czas: Historia i kultura piekarstwa & Sztuka cukiernicza
- Odżywianie, zdrowie i specjalne diety
- Komunikacja w biznesie
- francuski lub niemiecki
Opcjonalna praktyka
- Szwajcaria lub zagranica (6 miesięcy) dla Swiss Grand Diploma
Termin 3: 11 tygodni
- Od koncepcji do arcydzieła - teoria
- Od koncepcji do arcydzieła - praktyczne
- Baking & Pastry: Trendy, koncepcje i innowacje
- Zarządzanie kuchnią i przywództwo
- francuski lub niemiecki
- Praktyka
- Szwajcaria lub zagranica (4-6 miesięcy)
Wegetariańska sztuka kulinarna
Termin 1: 11 tygodni
- Podstawy kuchni wegetariańskiej i opartej na roślinach
- Bezpieczeństwo i higiena żywności
- Wprowadzenie do doświadczenia branżowego
- francuski lub niemiecki
Termin 2: 11 tygodni
- Kuchnia wegetariańska i roślinna dla smakoszy
- Smak przez czas: Historia i kultura kuchni wegetariańskich i diet opartych na roślinach
- Wprowadzenie do wegańskiej sztuki piekarniczej i cukierniczej
- Odżywianie, zdrowie i specjalne diety
- Komunikacja w biznesie
- francuski lub niemiecki
Opcjonalna praktyka
- Szwajcaria lub zagranica (6 miesięcy) dla ścieżki Swiss Grand Diploma
Termin 3: 11 tygodni
- Wegetariańskie kuchnie świata
- Wegańskie kreacje deserowe
- Wegetariańskie trendy kulinarne: Whole foods, Sustainability, and Beyond
- Szkolenie z zakresu zarządzania kuchnią i przywództwa
- francuski lub niemiecki
Praktyka
- Szwajcaria lub zagranica (4-6 miesięcy) dla ścieżki Swiss Grand Diploma i Bachelor's.
Rok 2: Le Bouveret
Ukończyć rok 2 i ukończyć ze szwajcarskim dyplomem wyższym w wybranym Pathway.
Sztuka kulinarna
Termin 4: 11 tygodni
- Fine Dining Cooking - Teoria
- Fine Dining Gotowanie - praktyczne
- Obsługa i zarządzanie restauracją
- Wino, napoje i miksologia (we współpracy z Ritz Paris)
- Advanced Baking & Pastry (we współpracy z Ritz Paris)
Termin 5: 11 tygodni
- Innowacyjne gotowanie dla smakoszy: - Teoria
- Innowacyjne gotowanie dla smakoszy: - Praktyka
- Świat Sztuki Czekoladowej
- Rozwój produktów spożywczych
- Badania stosowane
Praktyka
- Szwajcaria lub zagranica (4-6 miesięcy)
Pastry & Chocolate Arts
Termin 4: 11 tygodni
- Fine Dining: Ciasta i desery - Teoria
- Fine Dining: Pastry and Desserts - Practical
- Obsługa i zarządzanie restauracją
- Wino, napoje i miksologia (we współpracy z Ritz Paris)
- Cafe and Bakery: Koncepcje i zarządzanie
Termin 5: 11 tygodni
- Innowacyjny smakosz, ciastkarz i desery - Teoria
- Innowacyjne dania dla smakoszy, ciastka i desery - praktyczne
- Rozwój produktów spożywczych
- Kawiarnia i piekarnia: Catering
- Badania stosowane
Praktyka
- Szwajcaria lub zagranica (4-6 miesięcy)
Wegetariańska sztuka kulinarna
Termin 4: 11 tygodni
- Wegetariańska kuchnia fine dining - Teoria
- Wegetariańska kuchnia fine dining - praktyczna
- Obsługa i zarządzanie restauracją
- Wino, napoje i miksologia (we współpracy z Ritz Paris)
- Zaawansowane wegańskie wypieki i ciasta
Termin 5: 11 tygodni
- Innowacyjne wegetariańskie gotowanie dla smakoszy - Teoria
- Innowacyjne wegetariańskie gotowanie dla smakoszy - praktyczne
- Świat Sztuki Czekoladowej
- Rozwój produktów spożywczych
- Badania stosowane
Praktyka
- Szwajcaria lub cały świat (4-6 miesięcy)
Rok 3: Brygada
Ukończenie 3 roku & Absolwent z:
- Bachelor of International Business w wybranej Pathway, przyznawanej przez Culinary Arts Academy
- Bachelor of Arts (Honours) in Culinary Arts przyznany przez University of Derby - UK
Termin 6: 11 tygodni
- Biznesplan dla przedsiębiorcy 1
- Turystyka kulinarna
- Marketing strategiczny w przemyśle spożywczym
- Żywność w mediach
- Zarządzanie wydarzeniami kulinarnymi
Termin 7: 11 tygodni
- Biznesplan dla przedsiębiorcy 2
- Filozofia jedzenia
- Trendy żywieniowe
- Międzynarodowe spotkania z żywnością i winem
- Food & Zarządzanie koncepcją napojów