MasterPhDLawMBAHealthcareCoursesOnline
Keystone logo
Edith Cowan University Bachelor of Hospitality and Tourism Management
Edith Cowan University

Bachelor of Hospitality and Tourism Management

Joondalup, Australia

6 Semesters

Język angielski

Pełny etat

Termin składania wniosków

Feb 2025

Zapytaj o opłaty za naukę

Nauka na odległość, W kampusie

* orientacyjna opłata za semestr

Wstęp

Kurs obejmuje kluczowe aspekty wymagane do zarządzania różnorodnymi firmami hotelarsko-turystycznymi, w tym marketingiem, zarządzaniem finansami, badaniami i analizami biznesowymi oraz zarządzaniem strategicznym.

Posiada również wyspecjalizowane jednostki w zakresie zarządzania żywnością i napojami, zarządzania podziałem pokoi, planowania i rozwoju turystyki, ekoturystyki, zarządzania doświadczeniem usług i zarządzania wydarzeniami.

Studenci mogą dalej specjalizować swoje studia z większym naciskiem na różne dziedziny, takie jak zarządzanie wydarzeniami, marketing, zarządzanie zasobami ludzkimi i biznes międzynarodowy.

Branża hotelarsko-turystyczna jest dynamiczna i szybka, oferując absolwentom szeroką gamę opcji kariery do wyboru, a kurs zapewnia studentom wiedzę teoretyczną i umiejętności ukierunkowane na przemysł, aby odnieść sukces.

Absolwenci zdobędą niezbędne kompetencje i perspektywy zawodowe wymagane przez kierownictwo średniego i wyższego szczebla we współczesnych organizacjach hotelarskich i turystycznych.

Wpis kursu

Warunki przyjęcia na studia (zespół 3)

Wszyscy kandydaci muszą spełnić wymogi przyjęcia na studia na ten kurs. Indykatywny lub gwarantowany ATAR jest zgodny z opublikowanymi (w stosownych przypadkach) lub wymagania dotyczące przyjęcia na studia mogą zostać spełnione poprzez spełnienie jednego z poniższych warunków:

  • AQF Cert IV;
  • Pomyślnie ukończono 0,25 EFTSL studiów na poziomie licencjackim lub wyższym u australijskiego dostawcy szkolnictwa wyższego (lub równorzędnego);
  • Specjalny test przyjęć trzeciorzędnych; *
  • Kurs przygotowawczy do uniwersytetu; *
  • Indigenous University Orientation Course; *
  • Aborygenów test spożycia studentów; lub*
  • Schemat wstępny oparty na doświadczeniu. *

* Więcej informacji można znaleźć na stronie wprowadzania do kursu.

W przypadku studentów zagranicznych wymagania obejmują wyniki w szkole średniej.

Wymagania dotyczące języka angielskiego (zespół 3)

Wymagania dotyczące znajomości języka angielskiego można spełnić, wykonując jedną z następujących czynności:

  • Rok 12 ATAR angielski / literatura angielska klasa ATAR C lub lepsza lub równoważna;
  • Specjalny test przyjęć trzeciorzędnych; *
  • IELTS Akademicki Ogólny minimalny wynik zespołu 6,0 (brak pojedynczego zespołu poniżej 6,0);
  • Pomyślnie ukończono 1.0 EFTSL studiów na poziomie licencjackim lub wyższym w Wielkiej Brytanii, Irlandii, USA, Nowej Zelandii lub Kanadzie;
  • Kurs przygotowawczy na uniwersytet;
  • Indigenous University Orientation Course; *
  • Aborygenowy test spożycia przez studentów; *
  • Dyplom AQF, dyplom zaawansowany lub stopień naukowy;
  • Pomyślnie ukończono 0,375 EFTSL studiów na poziomie licencjackim lub wyższym u australijskiego dostawcy szkolnictwa wyższego (lub równoważnego); lub
  • Inne testy, kursy lub programy zdefiniowane na stronie English Proficiency Bands.

* Więcej informacji można znaleźć na stronie wprowadzania do kursu.

Pixabay / Pexels

129125_pexels-photo-271639.jpeg

szczegóły kursu

Dostępność semestru

  • Semestr 1: Studiuj w pełnym wymiarze godzin w Joondalup
  • Semestr 2: Studiuj w pełnym wymiarze godzin w Joondalup

Struktura kursu

Studenci są zobowiązani do ukończenia 16 jednostek podstawowych. Będzie to wspierane przez 8-jednostkowy program uzupełniający, składający się z jednostek większych lub mniejszych plus do wyboru, lub dwóch mniejszych lub 8 jednostek do wyboru.

1 rok

Kod jednostki Tytuł jednostki Punkty kredytowe
SBL1600 Tożsamość biznesowa i protokoły 15
HOS2500 Zarządzanie usługami gastronomicznymi 15
TSM2111 Wprowadzenie do hotelarstwa i turystyki 15
MKT1600 Zasady i praktyki marketingowe 15
HOS2325 Zarządzanie doświadczeniem usług 15
HOS2110 Zarządzanie żywnością i napojami 15
Jednostka z programu dodatkowego x 2 30

Rok 2

Kod jednostki Tytuł jednostki Punkty kredytowe
HOS2220 Zarządzanie działami pokojowymi 15
TSM2202 Wprowadzenie do zarządzania zdarzeniami 15
TSM2105 Planowanie i rozwój turystyki 15
TSM3109 Turystyka o szczególnych zainteresowaniach 15
HOS3211 Zarządzanie finansami hotelarskimi 15
Jednostka z programu dodatkowego x 2 30
Plus 1 jednostka od:
MAN2145 ^ Zarządzanie zasobami ludzkimi 15
TSM3104 ^ Turystyka statków wycieczkowych 15
BUS3700 ^ Business Study Tour 15

Lub jednostka alternatywna z zatwierdzeniem koordynatora kursu.

Rok 3

Kod jednostki Tytuł jednostki Punkty kredytowe
BUS3100 Praktyki badań biznesowych 15
HOS3100 Zarząd Gościnności i Turystyki 15
TSM3107 Ekoturystyka 15
Jednostka z programu dodatkowego x 4 60
Plus 1 jednostka od:
FBL3501 ^ Praktyka biznesowa 15
SBL3500 ^ Zintegrowana aplikacja biznesowa 15

Uwaga: Rejestracja do FBL3501 lub BUS3700 odbywa się wyłącznie przez aplikację. Jednostki nie są oferowane w każdym semestrze.

** Staż nieletni (MIBIOR) - Wybrani studenci (tylko na wniosek) mogą zapisać się jednocześnie na staż biznesowy FBL3400 1 i staż biznesowy 2 FBL3500 w części roku 3 (semestr 1) kursu. Studenci, którzy zapisają się na staż nieletni (FBL3400 / FBL3500 = 60 punktów kredytowych) wypełnią wybraną jednostkę zamiast SBL3500 lub FBL3501.

^ Podstawowa opcja

Specjalizacje, które możesz studiować na tym kursie

  • Zarządzanie zdarzeniami
  • Zarządzanie zasobami ludzkimi
  • Międzynarodowy biznes
  • Zarządzanie
  • Marketing

Efekty uczenia się

  • Uzyskaj dostęp, analizuj i krytycznie oceniaj odpowiednie informacje, aby systematycznie rozwiązywać trudne problemy biznesowe.
  • Zastosuj szeroką i spójną wiedzę w różnych sytuacjach biznesowych, uwzględniając perspektywy międzynarodowe / globalne / kulturowe.
  • Współpracuj skutecznie w ustawieniach zespołu, aby uzyskać wymierne wyniki.
  • Przekazuj wiedzę biznesową, koncepcje i porady w sposób przekonujący i przejrzysty, zarówno w formie pisemnej, jak i ustnej, przy użyciu odpowiednich technologii.
  • Generuj kreatywne pomysły na innowacje biznesowe odpowiadające możliwościom i ciągłym zmianom.
  • Zastanów się nad informacjami zwrotnymi i krytykuj własne wyniki, aby zidentyfikować i zaplanować możliwości rozwoju.
  • Doceniaj profesjonalne zachowania i / lub osobiste obywatelstwo, które odzwierciedlają uznanie dla związku między etyką biznesu a społeczną odpowiedzialnością biznesu.

Możliwości zawodowe

Możliwości kariery dla absolwentów istnieją w wielu branżach hotelarsko-turystycznych, w tym w biurach podróży, biurach podróży, statkach wycieczkowych, centrach turystycznych, parkach rozrywki i atrakcjach turystycznych, centrach kongresowych, firmach eventowych, hotelach i kurortach, restauracjach, kawiarniach i barach. W tego typu organizacjach rola może obejmować zarządzanie aspektami wycieczek i wizyt w terenie, rozrywką, konferencjami i wydarzeniami, obsługą żywności i napojów, sprzedażą i marketingiem lub zatrudnieniem, szkoleniem i nadzorem personelu.

Możliwe przyszłe stanowiska pracy

Organizator wycieczek, Kierownik centrum informacji turystycznej, Kierownik parku rozrywki, Kierownik statku wycieczkowego, Operator ekoturystyki, Przewodnik, Menedżer atrakcji turystycznych, Kierownik podróży detalicznych i operacji turystycznych, Koordynator wydarzeń, Koordynator konferencji.

Czytaj więcej na stronie uczelni

Możliwości związane z karierą

Wynik programu

O szkole

pytania