
Licencjat ze sztuki kulinarnej i przedsiębiorczości
FERRANDI Paris

Klucz informacyjny
Lokalizacja kampusu
Paris, Francja
Języki
Język angielski
Forma badania
W kampusie
Czas trwania
3 years
Tempo
Pełny etat
Czesne
EUR 14 500 / per year
Termin składania wniosków
Poproś o informacje
Najwcześniejsza data rozpoczęcia
Poproś o informacje
Wstęp
Ten program doskonałości łączy umiejętności menedżerskie i wiedzę techniczną. Dzięki temu programowi będziesz mógł realizować swoją pasję w dowolnym miejscu na świecie!
Cele
- Zdefiniować i zrozumieć podstawowe pojęcia i podstawowe narzędzia zarządzania przedsiębiorstwem.
- Skorzystaj z tych koncepcji i narzędzi, aby stworzyć spójny i społecznie odpowiedzialny plan biznesowy.
- Opanuj podstawy i techniki kulinarne.
- Zmobilizuj wszystkie techniki, aby oferować nowe kreacje kulinarne.
- Dowiedz się, jak pracować w zespole z szacunkiem i efektywnie, niezależnie od roli, dostosowując swoją postawę kierowniczą.
- Dostosuj, analizuj i koryguj zachowania operacyjne i relacyjne w zależności od sytuacji.
- Opanuj kodeksy zawodu, aby móc się od nich uwolnić.
- Zrozum swoje miejsce i obowiązki jako profesjonalisty, szczególnie z punktu widzenia zrównoważonego rozwoju biznesu.
Rekrutacja
Program
1 rok
- Podstawy kulinarne
- Zarządzanie administracyjno-księgowe
- Zarządzanie i zarządzanie stresem
- Marketing
- język angielski
Rok 2
- Podstawy kulinarne i kreatywność
- Sommelier
- Finanse
- Przedsiębiorczość
- Prawo
- Zarządzanie i HR
- Marketing
- język angielski
Rok 3
- Finansowanie przedsiębiorczości
- Zarządzanie i przywództwo
- Marketing i innowacje
- Przedsiębiorczość i Biznes
- Gra Biznesowa
- CSR (społeczna odpowiedzialność biznesu)
- Opracowanie kompletnego biznesplanu z realną realizacją w naszej restauracji aplikacyjnej
Metody uczenia się
- Wsparcie w znalezieniu praktyk (centrum karier)
- Zajęcia teoretyczne i zajęcia praktyczne
- Pokazy i profesjonalne interwencje
- Quizy, odgrywanie ról, wyzwania, projekty grupowe, osobiste prace badawcze
- Sytuacja zawodowa na poziomie platform edukacyjnych, studia przypadków
- Stworzenie biznesplanu
Częstotliwość
Obowiązkowe staże we Francji i za granicą (3 do 4 miesięcy na pierwszym roku i 5 do 6 miesięcy na drugim i trzecim roku)
Wynik programu
- Posiadacz dyplomu może pracować na różnych stanowiskach w restauracji: szef kuchni, cukiernik, menadżer restauracji lub w butikach/sieciach (kierownik produkcji, kierownik sprzedaży, dyrektor franczyzy)...
- Może pracować jako operator restaurator lub wykonywać następujące zawody: kierownik projektu w branży hotelarskiej/restauracyjnej/branży rolno-spożywczej, konsultant kulinarny, szef kuchni, organizator wydarzeń.
- Po kilku latach doświadczenia może przejąć odpowiedzialność za jeden lub więcej przedsiębiorstw, a także zintegrować ogólne zarządzanie grupą.
Opłata za program
Możliwości związane z karierą
Kontynuuj naukę u mistrza w FERRANDI Paris
Magister zarządzania hotelarstwem de FERRANDI Paris
To szkolenie na wysokim poziomie jest skierowane do studentów, którzy chcą zajmować kluczowe stanowiska w sektorze hotelarsko-gastronomicznym, takie jak dyrektor ds. przychodów, dyrektor ds. zakwaterowania, dyrektor operacyjny, a w perspektywie średnioterminowej na stanowiska dyrektora generalnego w międzynarodowych grupach lub niezależnych strukturach, we Francji lub na arenie międzynarodowej.