MasterPhDLawMBAHealthcareCoursesOnline
Keystone logo
Florida Agricultural and Mechanical University Licencjat z nauk o żywności
Florida Agricultural and Mechanical University

Licencjat z nauk o żywności

Tallahassee, Stany Zjednoczone

Czas trwania żądania

Język angielski

Żądanie tempa

Termin składania wniosków

Sep 2024

Zapytaj o opłaty za naukę

Poproś o format badania

Stypendia

Poznaj możliwości stypendialne, aby pomóc sfinansować swoje studia
Czytaj więcej

Wstęp

Nauka o żywności dotyka życia każdego człowieka, ponieważ jedzenie jest niezbędne do życia. Naukowcy zajmujący się żywnością stosują nauki takie jak biologia, chemia, fizyka, biotechnologia, mikrobiologia, inżynieria i matematyka do żywności, aby zapewnić, że spożywana żywność jest bezpieczna, a czynniki takie jak smak, wartość odżywcza i okres przydatności do spożycia ulegają poprawie.

Nauka o żywności jest podstawą przetwórstwa żywności, największego przemysłu w Stanach Zjednoczonych, zatrudniającego ponad 2 miliony ludzi, obecnego w każdym stanie i oferującego różnorodne możliwości zatrudnienia. Naukowcy ds. Żywności mogą znaleźć zatrudnienie w wielu branżach spożywczych i pokrewnych, a także w agencjach lokalnych, stanowych i federalnych oraz instytucjach edukacyjnych i badawczych. Absolwenci programu FAMU Food Science są przygotowani do pełnego wykorzystania licznych możliwości zatrudnienia dostępnych w tej dziedzinie. Mogą również awansować na studia podyplomowe w zakresie nauk o żywności, rolnictwie i naukach przyrodniczych. Mogą również wykorzystać ten stopień, aby przejść na stopnie zawodowe, takie jak medycyna, stomatologia, prawo i weterynaria.

Jako instytucja przekazująca ziemię w 1890 roku, FAMU zawsze była częścią edukacji w zakresie żywności i rolnictwa. Program nauk o żywności na FAMU kontynuuje tę tradycję i umieszcza swoich absolwentów w wielu głównych firmach spożywczych w Stanach Zjednoczonych, a także w szkołach wyższych i zawodowych. Plan studiów na kierunku Nauka o Żywności zapewnia, że instruuje studentów w zakresie zasad naukowych rządzących technikami i metodami stosowanymi w przygotowywaniu, przetwarzaniu, bezpieczeństwie, przechowywaniu, ocenie i utylizacji żywności, ale także umożliwia wybór i elastyczność tak, aby student mógł realizować inne obszary zainteresowań naukowych. Wszyscy uczniowie są narażeni na doświadczenie kulinarne poza kampusem, jako część ich szkolenia.

English Language Requirements

Potwierdź swoją znajomość języka angielskiego testem języka angielskiego Duolingo! DET to wygodny, szybki i niedrogi test online z języka angielskiego akceptowany przez ponad 4000 uniwersytetów (takich jak ten) na całym świecie.

Weź udział w bezpłatnym teście!

O szkole

pytania

Podobne kursy

  • Licencjat z Żywności i Żywienia
    • Evansville, Stany Zjednoczone
  • Tytuł licencjata w dziedzinie technologii rolniczych ze studiami zawodowymi
    • Belfast, Wielka Brytania
  • BSc in Food Production Management
    • Piacenza, Włochy