Wyróżnienia Bachelor of Food Studies
George Brown College
Klucz informacyjny
Lokalizacja kampusu
Toronto, Kanada
Języki
Język angielski
Forma badania
W kampusie
Czas trwania
4 years
Tempo
Pełny etat
Czesne
CAD 21 429 / per year *
Termin składania wniosków
Poproś o informacje
Najwcześniejsza data rozpoczęcia
Poproś o informacje
* czesne | 18 190 $ na międzynarodowe czesne. Wszystkie opłaty mogą ulec zmianie bez powiadomienia
Wstęp
Roszczenia przywódcze
Pierwszy czteroletni stopień Bachelor of Food Studies w Kanadzie łączy sztuki kulinarne i wszechstronny program studiów o żywności.
Sektor spożywczy nieustannie się zmienia, szczególnie jeśli chodzi o gościnność i sztukę kulinarną. Ta ciągła zmiana wzmocniła potrzebę bardziej holistycznego podejścia do edukacji kulinarnej – takiego, które pozwala uczniom badać system żywnościowy, jednocześnie opanowując różnorodne techniki kulinarne.
Program Honors Bachelor of Food Studies zapewnia liderom żywności jutra umiejętności, spostrzeżenia i wiedzę, aby odnieść sukces w tej szybko zmieniającej się dziedzinie. Oferuje rozległą karierę Pathways specjalistom z branży gastronomicznej, zapewniając jednocześnie sektorowi spożywczemu liderów, którzy mogą dobrze prosperować zarówno w organizacjach nastawionych na zysk, jak i non-profit.
Absolwenci będą mogli odnieść sukces w wielu zawodach związanych z żywnością, w tym w kulinariach, edukacji, turystyce, rekreacji, zdrowiu, bezpieczeństwie żywnościowym, zrównoważonym rozwoju, rozwoju gospodarczym, rolnictwie, polityce publicznej i badaniach. Rosną możliwości kariery opartej zarówno na doświadczeniu kulinarnym, jak i wszechstronnym myśleniu krytycznym.
Toronto zapewnia wyjątkową oprawę tego programu ze względu na bogactwo wielokulturowych i rdzennych tradycji kulinarnych. W klasie i poza nią uczniowie zostaną wprowadzeni w tętniący życiem świat jedzenia w zróżnicowanym kulturowo i integracyjnym środowisku. Studenci wezmą udział w płatnym stażu w trybie współpracy, który koncentruje się na zastosowaniu umiejętności kulinarnych i animacji żywności. Ponadto w całym programie wybrane kursy będą obejmować możliwości uczenia się zaangażowane w społeczność.
Twoje opcje edukacji terenowej
Weź udział w wyjątkowym i solidnym stażu. George Brown współpracuje z pracodawcami i partnerami branżowymi w celu określenia potencjalnych możliwości zdobycia doświadczenia zawodowego. Uczniowie są również silnie zachęcani do korzystania z możliwości zdobywania doświadczenia zawodowego w niezależnych branżach, które ich zdaniem zapewnią cenione przez nich doświadczenia edukacyjne i spełnią wymagania programu. To cenne doświadczenie zawodowe można z kolei dodać do swojego CV.
Oprócz bardziej formalnego doświadczenia zawodowego w miejscu pracy George Brown College stara się oferować możliwości uczenia się z prawdziwymi wyzwaniami i klientami. Dowiedz się więcej o edukacji terenowej w Centrum Gościnności i Sztuki Kulinarnej.
Rekrutacja
Stypendia i Finansowanie
Stypendia dla studentów zagranicznych w George Brown College są zazwyczaj nagrodami w ramach programu na podstawie wyników w nauce (i innych kryteriów) w George Brown College po rozpoczęciu programu akademickiego.
Program
Wymagane kursy
1 semestr | Semestr 2 | Semestr 3 |
|
|
|
Semestr 4 | Semestr 5 | |
|
|
|
Semestr 6 | Semestr 7 | Semestr 8 |
|
|
|
*kurs siedmiotygodniowy
Wynik programu
Po pomyślnym ukończeniu tego kursu studenci będą potrafili:
- Wyartykułować wzajemnie powiązane struktury i funkcje systemów żywnościowych na poziomie lokalnym, krajowym i międzynarodowym.
- Analizuj wpływy społeczne, kulturowe, polityczne i środowiskowe na obecną i pojawiającą się teorię, politykę i praktykę związaną z żywnością.
- Polecaj świadome odpowiedzi na problemy i wyzwania praktyczne i naukowe, wykorzystując spostrzeżenia z teorii systemów żywnościowych i badań kuchni globalnej.
- Zdobądź podstawową biegłość w zakresie umiejętności kulinarnych i wiedzę operacyjną odpowiednią do wejścia do branży kulinarnej.
- Zintegruj perspektywę zdrowych, sprawiedliwych i zrównoważonych systemów żywnościowych z teorią i praktyką kulinarną.
- Konstruuj spójne argumenty, aby zająć się debatami w szerokiej dziedzinie badań nad żywnością.
- Ocenić metodologie badawcze stosowane w różnych dyscyplinach związanych z badaniami żywności.
- Skutecznie komunikuj się w różnych formatach odpowiednich dla środowisk akademickich, rządowych, non-profit, biznesowych i medialnych.
- Wyjaśnij, jak niepewność, niejednoznaczność i ograniczenia wiedzy wpływają na postrzeganie i interpretację debat w badaniach nad żywnością oraz rozważ problemy z wielu perspektyw.
- Wykazuj ciekawość, inicjatywę, uczciwość, współpracę i odpowiedzialność społeczną w kontekście osobistym i zawodowym związanym z żywnością.
Możliwości związane z karierą
Opcje kariery
Licencjat z wyróżnieniem w dziedzinie nauk o żywności otwiera drzwi do różnorodnych Pathways kariery w kuchni i poza nią. Ukończenie tego programu pokaże Twoje zaangażowanie zarówno w sztukę kulinarną, jak i zrozumienie zagadnień w całym systemie żywnościowym, odróżniając Cię od innych szefów kuchni. Umiejętności kulinarne, których nauczysz się w George Brown, są poszukiwane przez pracodawców w Kanadzie i za granicą, a otrzymasz szkolenie, które pozwoli Ci zbudować udaną karierę w kraju i na całym świecie.
Chociaż absolwenci niektórych stopni mogą rozpocząć karierę na stanowisku podstawowym, będą posiadać wiedzę i umiejętności potrzebne do rozwijania Pathways kariery. W zależności od kierunku studiów i poziomu doświadczenia możliwe Pathways kariery obejmują:
Obszar Zatrudnienia | Możliwe ścieżki kariery |
Usługi gastronomiczne |
|
Organizacje społeczne i non-profit |
|
Rząd |
|
Edukacja |
|
Przyszłe opcje studiów
Absolwenci tego programu będą przygotowani do kontynuowania studiów podyplomowych na studiach magisterskich z zakresu nauk o środowisku, polityki żywnościowej, studiów nad wymiarem sprawiedliwości, zdrowia publicznego, gastronomii, edukacji, rozwoju społeczności, komunikacji i nauk o mediach.
Absolwenci mogą również kwalifikować się do bezpośredniego udziału w sztukach kulinarnych – programach cukierniczych włoskich i francuskich oraz programie zarządzania żywnością i żywieniem.
W celu uzyskania dalszych informacji prosimy o kontakt z koordynatorem programu.