Nauka o żywności (BS)
Michigan State University College of Agriculture and Natural Resources
Klucz informacyjny
Lokalizacja kampusu
Michigan, Stany Zjednoczone
Języki
Język angielski
Forma badania
Poproś o informacje
Czas trwania
Poproś o informacje
Tempo
Poproś o informacje
Czesne
Poproś o informacje
Termin składania wniosków
Poproś o informacje
Najwcześniejsza data rozpoczęcia
Sep 2024
Stypendia
Poznaj możliwości stypendialne, aby pomóc sfinansować swoje studia
Wstęp
Nauki o żywności to interdyscyplinarna dziedzina programu, która wykorzystuje chemię, mikrobiologię, inżynierię i odżywianie do opracowywania nowych produktów i procesów spożywczych w celu poprawy bezpieczeństwa i jakości żywności.
Stopień naukowy o żywności jest uznawany na całym świecie i zatwierdzony przez Instytut Technologów Żywności.
Wielu studentów odbywa staże w firmach spożywczych i branżach pokrewnych. Studenci mogą otrzymać punkty za praktyki, zdobywając nieocenione doświadczenie zawodowe. Departament Nauk o Żywności i Żywieniu Człowieka ma również wiele dostępnych stypendiów.
O szkole
pytania
Podobne kursy
Licencjat z jakości żywności i innowacji
- Jelgava, Łotwa
Tytuł licencjata w dziedzinie technologii rolniczych ze studiami zawodowymi
- Belfast, Wielka Brytania
Bachelor of Science in Bioengineering in Agriculture and Food Industries
- Osnabrück, Niemcy