BSc (z wyróżnieniem) w zarządzaniu kulinarnym
Sunway University
Klucz informacyjny
Lokalizacja kampusu
Shah Alam, Malezja
Języki
Język angielski
Forma badania
W kampusie
Czas trwania
3 years
Tempo
Pełny etat
Czesne
USD 27 273
Termin składania wniosków
Poproś o informacje
Najwcześniejsza data rozpoczęcia
Poproś o informacje
Stypendia
Poznaj możliwości stypendialne, aby pomóc sfinansować swoje studia
Wstęp
The BSc (Hons) in Culinary Management integruje doświadczenie w nauce z rygorem akademickim, aby przygotować Cię do konkurencyjnego przemysłu kulinarnego.
Od praktycznych umiejętności kulinarnych oraz umiejętności zarządzania i przywództwa, ten 3-letni program da uczniom przewagę w tej profesjonalnej branży. Poprzez wykłady, demonstracje, uczenie się w miejscu pracy i praktyczne doświadczenia uczniowie będą narażeni na techniki przygotowywania i prezentacji wysokiej jakości żywności. Po stronie biznesowej kursy takie jak marketing, umiejętności komunikacyjne, zarządzanie ludźmi, małe przedsięwzięcie i zarządzanie jakością zapewniają absolwentom dobre warunki, aby sprostać wymaganiom branży.
Niezbędne praktyczne doświadczenie branżowe zdobędziesz podczas 18-tygodniowego stażu. Ten stopień jest akredytowany przez Le Cordon Bleu, a po pomyślnym ukończeniu programu absolwenci otrzymują dwa certyfikaty; jeden z Sunway University a drugi z Le Cordon Bleu, wiodącej instytucji w dziedzinie sztuki kulinarnej i gościnności.
Spożycie
Styczeń, kwiecień i sierpień
Trwanie
3 lata (pełny etat)
Perspektywy rozwoju kariery
- Dyrektor ds. Żywności i napojów
- Właściciel restauracji / przedsiębiorca
- Chef de Cuisine / Executive Chef
- Kitchen Manager
- Food Writer / Critic
- Menedżer żywności podczas lotu
- Szef korporacji
Moduły
- Rozliczanie pod kątem podejmowania decyzji
- Podstawowe operacje kulinarne
- Badania napojów
- Zasady i techniki pieczenia i ciasta
- Biznes turystyczny i hotelarski
- Intermediate Culinary Operations
- Zasady marketingu
- Angielski dla branży usług turystycznych
- Bezpieczeństwo i higiena żywności
- Podstawowe operacje w restauracji
- Zaawansowane techniki kulinarne
- Zaawansowane ciasto
- Kuchnia i kultura Malezji
- Żywność i odżywianie
- Zarządzanie łańcuchem dostaw żywności
- Ilość produkcji żywności
- Zarządzanie jakością
- Zarządzanie żywnością i napojami
- Metody badawcze dla szpitalnictwa
- Umiejętności komunikacyjne
- Statystyki biznesowe
- Rozwój i zarządzanie hotelami
- Zarządzanie ludźmi w branży hotelarskiej
- Small Business Venture
- Projekt badawczy
- Praktyka
Wstępne wymagania
- STPM: średnia C lub CGPA 2.0 (min 2 Principals)
- Poziom: minimum 8 punktów
- Migracja australijska: ATAR 55
- Migracja kanadyjska: 55%
- MUFY: 55%
- Sunway Foundation in Arts: CGPA 2.0
- Sunway Foundation in Science and Technology: CGPA 2.0
- UEC: Maksymalnie 28 punktów od 5 przedmiotów (wszystkie oceny B)
- IB: Ukończono z minimum 24 punktami (bez punktów bonusowych)
Galeria
Rekrutacja
Program
Struktura programu
Rok 1
- Rachunkowość dla celów podejmowania decyzji
- Podstawowe operacje kulinarne
- Studia nad napojami
- Zasady & Techniki piekarnicze & Ciastkarstwo
- Biznes turystyczny & Hotelarstwo
- Pośrednie operacje kulinarne
- Zasady marketingu
- Język angielski dla branży usług turystycznych
- Bezpieczeństwo żywności & Sanitation
- Podstawowe operacje restauracyjne
Rok 2
- Zaawansowane techniki kulinarne
- Zaawansowane ciastkarstwo
- Kuchnia & Kultura Malezji
- Żywność & Odżywianie
- Zarządzanie łańcuchem dostaw żywności
- Zarządzanie jakością
- Food & Zarządzanie napojami
- Metody badawcze w hotelarstwie
- Umiejętności komunikacyjne
- Branding i promocja
- Zrównoważony rozwój turystyki
- Zarządzanie MICE
Rok 3
- Zarządzanie ludźmi w branży hotelarskiej
- Małe przedsięwzięcie biznesowe
- Projekt badawczy
- Praktyka
Przedmioty do wyboru
Wybór 1: (wybierz dowolny 1 w roku 2 lub 3)
- Studia nad winem
- Zarządzanie przychodami i zyskami
Wybór 2: (wybierz dowolny 1 w roku 2 lub 3)
- Zarządzanie przychodami i zyskami
- Branding i promocja
Dodatkowe przedmioty obowiązkowe MOHE z zakresu studiów ogólnych
dla lokalnego studenta
- Docenianie etyki i cywilizacji
- Filozofia i zagadnienia aktualne
- Projekt wspólnotowy
- Bahasa Kebangsaan A (dotyczy uczniów, którzy nie przystąpili do SPM lub nie uzyskali punktów w SPM Bahasa Melayu)
dla studentów międzynarodowych
- Język malajski w komunikacji 2
- Docenianie etyki i cywilizacji
- Projekt wspólnotowy
Możliwości związane z karierą
Perspektywy kariery
- Dyrektor ds. żywności i napojów
- Właściciel restauracji / przedsiębiorca
- Chef de Cuisine / Executive Chef
- Kierownik kuchni
- Pisarz / krytyk kulinarny
- Kierownik ds. żywności w samolocie
- Szef kuchni przedsiębiorstwa
Stypendia i Finansowanie
O szkole
pytania
Podobne kursy
Międzynarodowy Bachelor of Business Administration
- Ferrières-en-Brie, Francja
Wyróżnienia Bachelor of Commerce (Zarządzanie Kulinarne)/Honors Bachelor of Commerce (Zarządzanie Kulinarne) (Bridging)
- Toronto, Kanada
Licencjat z zarządzania gastronomią i hotelarstwem
- Paris, Francja